U restoran sa decom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
decu ne vodim u restoran!
moze mek,to i jeste za decu.oatalo,kada porastu dovoljno da mogu mirno da odsede rucak!
najezim se kada vidim decu koja jurcaju po restoranu i prave buku.ja sam dosla da uzivam, a ne da mi se tu neko mota oko stola.da sam to htela,ostala bih kod kuce.

xpajamacax:
moze mek,to i jeste za decu.oatalo,kada porastu dovoljno da mogu mirno da odsede rucak!
najezim se kada vidim decu koja jurcaju po restoranu i prave buku.ja sam dosla da uzivam, a ne da mi se tu neko mota oko stola.da sam to htela,ostala bih kod kuce.

Konačno jedna normalna mama. Ja nikada neću da vodim mladunce u restoran!

xpajamacax:

Evo i od mene imash jedan veliki plus za ovo...Pre neki dan sam bio na poslovnom ruchku u restoranu "Sindjelic" i pored nas je klopao neki par sa troje dece koja su non-stop vrishtala, jurila se, plakala...Meni doshlo da im prospem vrelu chorbu po glavama...Postoje mesta za decu i mesta za odrasle, nemojmo ih meshati...

xpajamacax:
Cekajte ljudi.
A sta da radim kad provedemo ceo dan sa kumovima napolju i prijede nam se.
Da vezem decu ispred restorana, a mi da nesto pojedemo na brzinu. :?
Kakvi ste izgleda da vise vikendom ne mogu da odem sa detetom na rucak inace mozda dobijemo corbu po glavi.
:evil:
I posle rodi dete u ovoj Srbiji.

Hiljadu puta mi se dešavalo, da zbog dečje bahatosti, ne mogu da jedem na miru, niti čak da prođem od kolica trotoarom.
Na Sajam knjiga, ljudi dolaze sa bebama u kolicima!
Temperatura unutra je oko 40 stepeni, jedva se mimoilazimo, ali važno da su još i bebe tu. Da vode računa o svojoj deci, ne bi ih dovodili na takva, zagušljiva mesta.
Roditelji, to što imate potomke je divno. Ali, ne smetajte drugima!

ne znam bas ni jednu odraslu osobu koja ide u mc.
svi znaju da su tamo deca, neka se igraju, sve ok, to je mesto za njih.
bilo mi je i smesno i tuzno, letos na splavu "keops" veceramo, a mladi par sa bebom ok oko 2 meseca (radnja se desava oko 23h). beba urla, tata ne bi da prekida veceru, a mama kritikuje koliko ijuuuu ima komaraca, skanadal kako na splavu nista ne cine!

niko ne kaze da roditeljima sa decom nije mesto u restoranu. oni koji su imali stresna iskustva jer su im tudja deca vristala oko glava i trcala oko stolica znaju zasto su protiv.
a na temu sitne dece i beba na sajmu knjiga... znam, vrlo neugodno.

Sanja, respect and wicked...Btw, ko da te razapne bre? Odmah sechem u korenu.... :))))))

Btw, za Petku...Ako si ceo dan sa kumovima u gradu, a prijede vam se, kupite, ponesite kuci, prosto, nije restoran za decu, ljudi dodju tamo da se opuste. Ako cesh mi odgovoriti sa:"Boli me uvo za druge ljude", onda prosto trebash da se preselish na neku planinu.

P.S. Nemoj pomisliti da imam nameru da te vredjam, ovo je prosto chinjenichno stanje...Konkretno, ja bih zabranio ulaz ljudima sa malom decom u malo ozbiljnije restorane.

Btw, samo da preduhitrim mame koje ce se sada javljati i reci:"Kako mozesh tako neshto da kazesh?"...Ja stojim iza svojih stavova i odgovorno tvrdim da moje dete nece videti restoran dok ne bude moglo da zavali d*pe na stolicu koliko traje ruchak i ponasha se kao normalan chovek, znachi da ne vrishti, plache, kuka kako mu se ide kuci posle chorbe i sl...

@ petka....e,tako kada ste sa decom i kumovima ceo dan...jeste nezgodno,i nije zabranjeno da deca idu u restorane,ali ...vec smo to pomenuli,deca nemaju strpljenja za restorane jer vi matori cavrljate i pijete i kafu pole rucka,pa oni jadni polude,a i postoje roditelji,koje ja zapravo krivim,koji ne obracaju paznju na to sta im rade deca...i nemam pojma gde mi ode misao...ne,nije restoran dobro resenje,za decu i roditelelje koji ne umeju da se ponasaju u istim.a moram da dodoam da ZAISTA ne kapiram roditelje koji svuda vuku svoju ddecu,sajmovi,izlozbe...caki i seminari :shock: znam sada ce neko da vrisne kako nema svima ko da cuva decu,jeste,zato je izmesljena baby siterka!eto,ko nije znao to je zanimanje koje vam pricuva decu,na par sati,kada baka nije u opticaju :wink: i mnogo manje kosta od nervoze,koji sigurno imate kada ste sa detetom na javnom mestu,gde mu nije mesto.
ajd,raspalite :arrow:

eh sto nije vise ovakvih ljudi, sto znaju sta se gde radi a da se nikome ne smeta!
dok deca ne odrastu dovoljno da stpljivo sede i sami jedu, zaista je napor otici negde da se opustis i uzivas a mali andjeli veselo vriste a mama sa viljuskom jurca o restoranu "stefane, ajde malo pilenceta"...
u bloku 45. postoji kafe "klavirint", tu se zna da dolaze roditelji sa sitnom decom, cak su i stolove namestili tako da im bude zgodno i svi to postuju, nikom ne pada na pamet da ide tamo da odmara uz kafu i novine. ali ako izadjem prepodne subotom na kafu a pored dve mame sa bebama prepricavaju sta su bebe kakale, e to je vec uzas.

A sta radite kad odete na odmor u hotel?
Sta radite kad odete na vikend negde i morate nesto da pojedete? Da se razumemo ni mi ne sedimo 2 sata u restoranu uz kafu i sl., ali svi imamo potrebu da jedemo, a ne mozemo na ulici da jedemo.
I naravno da ne pustim dete da pravi haos, ali ne mogu uvek ni da je nateram da sedi ceo sat za stolom koliko recimo traje od kad dodjemo, porucimo i pojedemo.
I naravno da je ne vodimo na vecere, ali mi je super kada se prosetamo po gradu, odemo predstavu u Bosko Buha od 12, svratimo na rucak i odemo posle kuci gde se deca izigraju, a mi sa prijateljima ispricamo. :)
Jedva cekam vikend :D

uzmemo apartman sa kuhinjom, da bi jeli kad i sta nama odgovara a ne kad je neko propisao.
volim decu ali smatram neodgovornim da se deca vode na mesta koja nisu prilagodjna i njima i njihovoj (razumljivo) kratkotrajnoj paznji.

Dete u restoranu,pa jos malo,nema potrebe,pa cak ni u prolazu.Jer mame i tate u restoran dolaze zbog sebe,kao prvo sta dete da jede u restoranu?da li je pametno pljeska,cevapi...corba?a kao drugo roditelji neka se organizuju bez dece...sve ima svoje mesto,zajedno u MC,sami u Kolarac. :)

O kom godištu dece je ovde reč? Do kog perioda podrazumevate da je dete dete i ne dovoljno dobro za restorane? Da li smatrate da je to bitno?
O.K. Slažem se, ume da smeta. Meni je mnogo puta smetala galama, vriska, cika, histerija i plač u restoranima; ali i na ulicama, u parkovima, pozorištima, bioskopu... svuda! To migoljenje iz ruku roditelja, bacanje po podu i sl. stvarno ume da bude ružno.
S druge strane, nekad, jedva primetite da tu postoji neko malo mamino mezimče koje širi okice i upija svaku reč koju čuje sa strane. Radoznalo, začudjeno i maltene nemo.
Zato drage mame, vaspitajte decu, naučite ih da se ponašaju, da vas ne sramote svojim ispadima pred okolinom i da ne budete u grču od ''vrele čorbe''
Lepo vaspitana deca su melem za oči i uši i u restoranima i u parkovima i na ulicama... i na svim drugim javnim mestima. Prosto nema lepšeg prizora od srecne porodice
:wink:

majcheki:
O kom godištu dece je ovde reč? Do kog perioda podrazumevate da je dete dete i ne dovoljno dobro za restorane? Da li smatrate da je to bitno?
O.K. Slažem se, ume da smeta. Meni je mnogo puta smetala galama, vriska, cika, histerija i plač u restoranima; ali i na ulicama, u parkovima, pozorištima, bioskopu... svuda! To migoljenje iz ruku roditelja, bacanje po podu i sl. stvarno ume da bude ružno.
S druge strane, nekad, jedva primetite da tu postoji neko malo mamino mezimče koje širi okice i upija svaku reč koju čuje sa strane. Radoznalo, začudjeno i maltene nemo.
Zato drage mame, vaspitajte decu, naučite ih da se ponašaju, da vas ne sramote svojim ispadima pred okolinom i da ne budete u grču od ''vrele čorbe''
Lepo vaspitana deca su melem za oči i uši i u restoranima i u parkovima i na ulicama... i na svim drugim javnim mestima. Prosto nema lepšeg prizora od srecne porodice
:wink:
potpuno se slazem sa tobom! to i jeste poenta cele price!
ali posto mi mozemo samo da se molim od neko lepo vaspita dete,lakse je da ih ne dovodi u slicne situacije.
moj sin ima 5 godina,i stigli smo do toga da moze lepo da se ponasa u restoranu,ali cerka ima samo dve i potpuno je nedokazana.moram jos da radim na njenom ponasanju,pa je lakse ostaviti je kod bake,i uzivati u obroku,koji i jeste izabran za to :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back