Bosko_Buha
Primećen član
- Poruka
- 910
SRbija
REPUBLIKA SRPSKA
Svaka cast Dodiku a ove nase treba na robiju
REPUBLIKA SRPSKA
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam podatke pa ne mogu komentarisati, ali ovde gdje sam ja svaka proizvodnja je potpuno ugušena i sve opustošeno do kraja rata. A mi ni struje nismo imali do 97. Ako i radi neki pogon ili nešto - to nije jasno ni koliko proizvodi.
Nekako smo ostali u 93. (a vjerujem da i druga dva naroda gledaju iz perspektive 93.), ali eto, može se.
I da nisam pričao s ljudima znao bih da je u Banjaluci još dobro.Pa dobro, vidim da si iz Banjaluke, a ona je ipak prilično dobra. Ne znam kako nisi zadovoljan. Nije da ja kažem da smo mi sad neka industrijska sila (pa i s obzirom na veličinu). A u pravu si za to za vrijeme rata - dobro je da išta radi kakvo je stanje bilo.
A da napredujemo prilično brzo - napredujemo.
Pozdrav iz istočne RS.
O čemu je riječ .. biće o proizvodnji dugova ..
I da nisam pričao s ljudima znao bih da je u Banjaluci još dobro.
Bilo je ovde nekih fabrika koje nisu imale konkurenciju u Jugoslaviji, a dosta su i izvozile. Bilo stanje ne ponovilo se, ali imamo malo razloga da budemo zadovoljni sobom.
Napredovanje je dobro i da je puževim korakom, samo da nas ne ureknemo!
Industrijska proizvodnja u RS za 2010. veca je od one tokom 2009. za 5%.
A 2009. zabiljezen je sveukupni ekonomski pad u odnosu na 2008. radi svjetske krize... i tako...
Direktor Ekonomskog instituta Banjaluka Duško Jakšić kaže da je ova godina u Republici Srpskoj bila godina stabilizacije i zaustavljanja ekonomskog pada.
- Lani smo imali pad od tri odsto, dok bi ova godina morala da se završi sa rastom nešto većim od nule. Dosadašnji pokazatelji idu u prilog tome. Jedino bi ogromna šteta od poplava mogla to da poremeti - kazao je Jakšić.
U RS BDP za 2009. - 5.730 KM po stanovniku, BDP za 2008. - 5.906 KM po stanovniku.
Pa dobro, vidim da si iz Banjaluke, a ona je ipak prilično dobra. Ne znam kako nisi zadovoljan. Nije da ja kažem da smo mi sad neka industrijska sila (pa i s obzirom na veličinu). A u pravu si za to za vrijeme rata - dobro je da išta radi kakvo je stanje bilo.
A da napredujemo prilično brzo - napredujemo.
Pozdrav iz istočne RS.
Nemoj samo ti da nam drzsh lekcije o ekonomiji...
Nisu ono moji clanci, nejaci, ja sam samo dao link na njih.
Mislim da Semberija ima najvece potencijale za razvoj od svih delova R.Srpske.A istočna Srpska je primer razvoja u svakom pogledu
Do sada sam se pitao zašto Dodik ne oduva SDS na istoku. Na opštinskim izborima onomad imali su kandidata za načelnika Pala koji je kompletni idiot i svaku reč koju je rekao na TV-u pročitao je sa papira (gledao i nisam mogao da verujem).
Onda sam skontao - namerno ne želi istočni deo. U zapadni deo se puno više ulaže, (da ne grešim dušu moram reći i to da su Krajišnici puno vredniji narod od nas gorštaka), dok je istočni ostavljen propalom SDS-u i uvek se na njega može svaliti krivica.
Statistika je relativna. Najveći uspeh Dodika je privatizacija rafinerije u Brodu i puštanje Rusa na tržište. Mislim da se za veliki deo investicija i rasta proizvodnje može njima zahvaliti.
Mislim da Semberija ima najvece potencijale za razvoj od svih delova R.Srpske.
Pa ne zivim u Srpskoj ali neke moje kolege sa univerziteta kazu da Bijeljina recimo ima mozda i najveci potencijal za razvoj od svih gradova u RS i ako su oni iz Prijedora a Bijeljina se nalazi u istocnom delu R.Srpske.Ima, tačno. Što znači da bi za Semberiju trebao biti najviše zainteresovan privatni sektor, a ne država.
No na stranu to, potencijal za razvoj ima i istok. Drvna industrija bi mogla da cveta, a ne da se svodi na brente i prodavanje balvana.
No, ja ne krivim toliko Dodika i vladu koliko krivim lenjost i nezainteresovansost ljudi dole. Ne želim da ispadnem jedan od onih koji za sve krive vladu. Mi imamo dole resurse koje možemo odlično da iskoristimo, ali to ne činimo. Istina je da bi vlada mogla da uradi više, ali Dodik jednostavno nije zainteresovan.
Slusaj "nejach" su ljudi koji nisu sposobni za rad tj invalidi i mala deca a ja fala bogu ne spadam ni u jednu od tih kateogorija asudeci po tvom vokabularu rekao bih da si rodom iz Lijepe Milove.Srbiju nisam ni spomenuo, nejaci, moras pazljivije citati.
K tome, ovo nije tema o meni.
...gde se vidi da RS ima mnogo veci ekonomski rast of federacije koja zivi od tudjih para)
"Draga" moja, pogledaj pod "Konsolidovani budžet", pa vidi koliki je stepen zaduživanja.
http://www.irbrs.net/Statistika.aspx?tab=1&lang=lat
Ne, nije onaj minus tu greškom, već smo 6.6% više vratili dugova nego što smo novih napravili.
Nekako mi sve skreće pogled na podatak da je od '95. do '99. rast proizvodnje bio mnogo veći nego bilo kad od 2000., a kad na to dodamo i podatak da je sada dug višestruko veći nego '99. nešto mi baš sumnjivo djeluje ova situacija... :-/
"Draga" moja, pogledaj pod "Konsolidovani budžet", pa vidi koliki je stepen zaduživanja.
http://www.irbrs.net/Statistika.aspx?tab=1&lang=lat
Ne, nije onaj minus tu greškom, već smo 6.6% više vratili dugova nego što smo novih napravili.