Mada nemam pojma u kakvoj je to vezi sa temom....Odo' da me ne proteraju...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rujevit:@Богињо, извињавам се за омашку. Већ су ми се дешавале сличне ствари. Извињење још једном
@crow, софисти су само донекле били ОК људи, да се тако изразим. Међу првима су почели јавно, на трговима да се супростављају традиционалним догмама, а тек касније њихово учење постаје основа да се увек може расправљати ''за'' и ''против'', у буквалном смислу речи. У томе је њихова преварантност.

Па шта би ти желео, да ти СИЛА ср. напише писамце да те увери како СИЛА постоји.AKHENATON:Ni ja ne negiram da postoji, tako da kazem "neka sila", ali jos ne znam kakva, kad saznam, ako saznam javicu ri. Ali tu "silu" nema pravo niko da zastupa, i istina nije knjiga koju su piskarali obicni smrtnici, kao ti i ja. Dakle da ponovim: Crkva ne, Biblija, ne, Kuran ne, Tora ne, Hrist ne, Bog da, ma sta on bio.
Kapernaum:Па шта би ти желео, да ти СИЛА ср. напише писамце да те увери како СИЛА постоји.
Не буди смешан.
Ствар је вере, ако ти не верујеш у Свете списе, не мораш да их мрзиш, јер оне теби не могу да штете, једноставно игноришеш.
Мене заболе рецимо за баба вангу, носкета и остале гатаре и апсолутно ми не сметају.
"Ма грешиш човече. Где си видео атеисте да терају вернике (затуцане људе, без рациа)."King 7:Jasna stvar, naucnik je postao od ateiste velik vernik ali je on proteran kao i njegovo delo sa svih univerziteta ustupivsi mesto darvinu.
Ма ко ти брани да не верујеш у те сликовнице, само немој да омаловажаваш, јер 90 посто људи верују у те сликовнице.AKHENATON:Ne trazim ja nikakvu potvrdu od te sile, ali nece niko da me ubedi da su Isus, Muhamed, Mojsije i ostali poslati od te sile, a da Biblija, Tora, Kuran i ostale trla baba lan tvorevine, njena istina. Sve su to samozvanci i slikovnice...
Kapernaum:Ма ко ти брани да не верујеш у те сликовнице, само немој да омаловажаваш, јер 90 посто људи верују у те сликовнице.
Прави си геџа, пишаш уз ветар.
отпрвај ону Чорбину Велико, велико хвала.... и кулллл.
Ko ne veruje i da vidi ne bi poverovao, najstrasnija sudbina ljudskog uma i duse uopste, slepilo i tama. Dokaze traze fariseji i kako rece Hristos onima koji su ih trazili - znate da citate znake na nebu o dolazecoj kisi a ne vidite znake o skorom kraju sveta. Svejedno, ubedjivanje sa onima koji traze dokaze je uzaludno. Sto se tice pomenutih - Muhamed sigurno nije poslat od Boga ali je Bozijim dopustenjem bio na zemlji ono sto je bio. Isus, Mojsije, sveto pismo i ostali sveci su od Boga ali to tebi ne znaci nista. Toliko je dokaza u svetu, oko nas i to svaki dan o svemu tome sto ne verujes da to ne moze se lako objasniti. Vise sam video dokaza o postojanju Boga i Hrista nego sto sam o icemu drugom imao ikakve dokaze.AKHENATON:Ne trazim ja nikakvu potvrdu od te sile, ali nece niko da me ubedi da su Isus, Muhamed, Mojsije i ostali poslati od te sile, a da Biblija, Tora, Kuran i ostale trla baba lan tvorevine, njena istina. Sve su to samozvanci i slikovnice...
King 7:Ko ne veruje i da vidi ne bi poverovao, najstrasnija sudbina ljudskog uma i duse uopste, slepilo i tama. Dokaze traze fariseji i kako rece Hristos onima koji su ih trazili - znate da citate znake na nebu o dolazecoj kisi a ne vidite znake o skorom kraju sveta. Svejedno, ubedjivanje sa onima koji traze dokaze je uzaludno. Sto se tice pomenutih - Muhamed sigurno nije poslat od Boga ali je Bozijim dopustenjem bio na zemlji ono sto je bio. Isus, Mojsije, sveto pismo i ostali sveci su od Boga ali to tebi ne znaci nista. Toliko je dokaza u svetu, oko nas i to svaki dan o svemu tome sto ne verujes da to ne moze se lako objasniti. Vise sam video dokaza o postojanju Boga i Hrista nego sto sam o icemu drugom imao ikakve dokaze.
Ниси фер AKHENATONAKHENATON:
Sto rece vrana, ode jos jedna budala na ignore listu.....
Па како ти верујеш у НЕШТО а немаш чврст материјалан доказ.Goddess of the far east:Racio je kategorija koja ne može nikako da se veže za pojam vere.Racio traži dokaze i isključivo dokaze.
Преиспитај овај пост што си написала, дали има смисла.Goddess of the far east:Ipak ljudi koji su koristili racio gurali su civilizaciju napred.
ma da telekom ne brojiAKHENATON:
Sto je ljudima ludo, Bogu je pametno. Slepcima ostavljamo mrak da tumaraju za svojim dokazima....AKHENATON:
и сад овај пост треба да ме убеди да си ти у праву.Goddess of the far east:Smešno je kada neko usled nedostatka objašnjenja pa čak i ako postoji u svemu vidi božji upliv.Smešno je kada ti i slični tebi ne kritikujete nečije stavove već zbog tvog straha kritkuju virtualne ljude.Ti to nazivaš vizijom ja nazivam raciom sprovedinim u delo.
HTML:Probudi se mali čoveče spavao si snom merenim hiljadama godina.Vreme je da konačno postaneš čovek.

" Neka sila bude sa vama! " izgleda da je jedina sila u pitaju kod njih posto su se uverili svojim ocima da postoji i to u filmu.Kapernaum:Ниси фер AKHENATON
Нико тебе овде не убеђује да ти верујеш у Христа
Нисам приметио да те неко вређа да би га игнорисао.
King 7 веома рационално објашњава.
Објасни, како ти верујеш у неку СИЛУ, на који начин, зашто (само немој да кажеш да ћеш ми рећи кад ти се јави).
Кинг, ја мислим да су они збуњени, час верују, час не верују.King 7:" Neka sila bude sa vama! " izgleda da je jedina sila u pitaju kod njih posto su se uverili svojim ocima da postoji i to u filmu.
Nisu zbunjeni. Svi oni znaju da Bog postoji, to je kod koji se nosi od redjenja ali kako rece jedan Ruski monah, Boga mrze jer im je jedini suparnik na sudnjem danu. Ne mrze oni sami od sebe nego zato sto im to nalaze onaj koji sapuce na uvo i koji ih goni besovima. Pogledaj im recnik, kakav bi recnik imao djavo kada bi ga slusali? Potpuno isti. Naravno, necastivi strahovite reaguje na svetinju, na pomen Hrista, svetaca, Boga, kada se istina promoli oni vredjaju, besne, lazu... Jasno je sve. Ipak da nam bude jasno: nista pa i njihov nastup nije bez Bozijeg dopustenja. Sva ubistva, pomori, svetske lazi i ostalo koje cini djavo je Bozijim dopustenjem pa se ne treba cuditi nicemu, ovako je upravo zato sto tako treba da bude.Kapernaum:Кинг, ја мислим да су они збуњени, час верују, час не верују.
Има смисла, мада их ја не би тако строго процењивао.King 7:Nisu zbunjeni. Svi oni znaju da Bog postoji, to je kod koji se nosi od radjenja ali kako rece jedan Ruski monah, Boga mrze jer im je jedini suparnik na sudnjem danu. Ne mrze oni sami od sebe nego zato sto im to nalaze onaj koji sapuce na uvo i koji ih goni besovima. Pogledaj im recnik, kakav bi recnik imao djavo kada bi ga slusali? Potpuno isti. Naravno, necastivi strahovite reaguje na svetinju, na pomen Hrista, svetaca, Boga, kada se istina promoli oni vredjaju, besne, lazu... Jasno je sve.
Kapernaum:Ниси фер AKHENATON
Нико тебе овде не убеђује да ти верујеш у Христа
Нисам приметио да те неко вређа да би га игнорисао.
King 7 веома рационално објашњава.
Објасни, како ти верујеш у неку СИЛУ, на који начин, зашто (само немој да кажеш да ћеш ми рећи кад ти се јави).
Буда никад није тврдио да је Бог.AKHENATON:Ajde procitaj u njegovom postu ono sto sam podebljao.
Ovakva iskljucivost bez dokaza vredja moju inteligenciju. Kao Hrist je poslat od boga, a Muhamed nije. Cvrc. A po cemu to? Ma svi smrde, samo su pravpslavci oni pravi. Ma daj molim te.
Da ti dam dokaze sto verujem u neku silu ne mogu, ja samo verujem i ne prodajem prazne price kao sto vi radite sa Biblijskim bajkama. Nemam dokaza, pa ne ubedjujem nikog, i ne bi ni pomenuo u sta verujem da me ti cini mi se nisi pitao sta sam, ako nisam hriscanin. Kad budem dosao do dokaza reci cu ti. Ovako ne mogu nista da tvrdim. A pogotovo necu nista da pricam o tome zasto verujem u neku silu na podforumu ISTORIJA, on nije predvidjen za to, neko za validne dokaze.
Ово сам написао на тему Атеизам, пошто волиш филозофијуRujevit:Потписујем и ја ово што су Богиња и Акхенатон написали.
Подсетио бих само да су пре рационалиста и просветитеља, глас разума истицали и у старој Грчкој. Софисти су начели ту тему, критикујући стара веровања и митско поимање света и збивања у природи. Стога ће их називати и филозофима ума. Касније ће ову тезу још више развити Сократ тезом да прави увид долази само унутрашњом спознајом. Човек се се може и мора ослонити само на свој разум како би увидео праву стварност и стога је Сократ изразити рационалиста. Дакле умно опажање!