U početku beše reč ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
genitiv od kafez je krletke :D

Zaziiiiiii :heart:
loveshower.gif
bliss.gif


:lol: :lol:
 
odo i ja na kafu...:neutral:

Sad se setih

1. Eros kao strastvena, romanticna ljubav jakog inteziteta i puna telesnosti. Okidac je obicno fizicki izgled i "hemija". Gledano sa strane ova ljubav izgleda nerealno, u oblacima. Uhvacenost u svetu maste koju realnost ne podrzava. Mada ne mora da bidne....

2.Ludus, laka i neobavezujuca, odvija se u sportskom duhu, kao takmicenje, osvajanje i pobeda. Vaznije je osecanje koje se nosi, a ne osoba koja podstice ta osecanja. To su oni tipovi koji izjavljuju "volim da volim". Bez dublje intimnosti je, vise zabava u kojoj se uziva. Kvantitet je vazniji od kvaliteta, posle trijumfa juri se novi plen. Prednost ludusa je u razvoju seksualnih vestina, nedostatak nevera.


3. Storge, prijateljska ljubav koja se razvija postupno, mirno sto odnos cini dugotrajnim i stabilnim. Temelji se na slicnostima- zajednicke vrednosti, saosecanje i podrska. Fizicka privlacnost nije toliko vazna. Visok nivo intimnosti, a nedostatak pomanjkanje strasti.


4. Pragma ili prakticna ljubav zapocinje svesnim, opreznim trazenjem partnera koji zadovoljava specificne kriterijume. Vodjena je glavom, a ne srcem. Promisljena ljubav koja se zasniva na slicnim zivotnim stavovima. Sve je stvar dogovora i kompromisa, nevera se izbegava.

5. Manija je poput opsesije, zbog cega se dogadjaju ekstremne promene raspolozenja, od duboke depresije do snazne euforije. Karakterisu je intenzivna ljubomora, posesivnost, stalno trazenje potvrde ljubavi i pokusaji manipulacije. Manicni ljubavnici imaju nizak prag samopostovanja i pridaju partnerima veliku vaznost, govore o njima u superlativu i imaju osecaj da ne mogu bez njih, jer u sustini im dizu osecaj sopstvene vrednosti.

6. Agape je altruisticka, bez ocekivanja za uzvrat. Smatra se najcistijim oblikom ljubavi, saosecajna je, pozrtvovana i najcesce je ostvaruju ljudi okrenuti duhovnosti.

Kako li tebe i Njaviseg voli?:think:
Kada dodje saznacemo. :lol:

Mora da je kombinacija manije i ludusa :lol:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top