al bundy
Legenda
- Poruka
- 64.033
bar bi se znalo reda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u sunce ti ne hbem, isto kao i kod nas
----------------------------------------------------------------
moj rodjak od nove godine ne radi, a prima platu
moj radi a ne prima platu

Моје скромно мишљење је да Швабе ПО ОБИЧАЈУ сами себе хвале на празно да би постигли психолошке ефекте, ништа друго...
bar bi se znalo reda
Mislim da grijesis, u odnosu na druge drzave posljedice krize koje je osjetila Njemacka su u vecini slucajeva neznatne, osim firmi koje su stvarno morale otpustati radnike, uglavnom se mjere sanacije ogledaju u uvodjenju tzv. Kurzarbeit-a, skraceno radno vrijeme, koje ima za cilj sprijeciti otpustanje radnika, koji rade manje ali dobijaju istu platu, jer razliku nadoknadjuje biro za rad.
Moje misljenje je da je Njemackoj najvise pomogao stedljiv karakter Njemaca, za razliku od drugih koji imaju vise rastrosan karakter kao Amerikanci, Njemci se nikad nece zaduziti preko glave da bi imali dobar auto, kucu ili stan, uvijek mora biti jaka zlatna rezerva sa strane, pa tek poslije sve ostalo.
Mislim da grijesis, u odnosu na druge drzave posljedice krize koje je osjetila Njemacka su u vecini slucajeva neznatne, osim firmi koje su stvarno morale otpustati radnike, uglavnom se mjere sanacije ogledaju u uvodjenju tzv. Kurzarbeit-a, skraceno radno vrijeme, koje ima za cilj sprijeciti otpustanje radnika, koji rade manje ali dobijaju istu platu, jer razliku nadoknadjuje biro za rad.
Moje misljenje je da je Njemackoj najvise pomogao stedljiv karakter Njemaca, za razliku od drugih koji imaju vise rastrosan karakter kao Amerikanci, Njemci se nikad nece zaduziti preko glave da bi imali dobar auto, kucu ili stan, uvijek mora biti jaka zlatna rezerva sa strane, pa tek poslije sve ostalo.

Ma jok, samo Rusija raste i jaca , sve ostalo propada![]()
uglavnom tocno...
samo si zaboravi okinu

naravno slijedeci put da zapamtis...
über alles

I 500 miliona neprijavljenih Kineza koji kopaju tunele , do Londona, Washingtona ....
![]()
И у овоме има истине јер швапски менталитет је сасвим посебна прича... зато је и било 2 светска рата...
moguce, ali malo vjerovatno
a s obzirom da mi nismo drzava ist. eurpe ( a o tome se govori..zemlje .ist. europa ..eu) mislim da ce mo se "izvuci" sa manje tragicnim posljedicama od ostatka balkana

mislis danke deutschland![]()
a niste ni zapadne
pa sta ste?
medjuprostor na prodaju?
zbunjeno to, budi nezan prema njoj.

a niste ni zapadne
pa sta ste?
medjuprostor na prodaju?

Osobno mi je najdraze reci da je Hrvatska zemlja juzne Europe, skupa sa Italijom, Spanijom, Portugalom, Grckom, Crnom Gorom i naravno Srbijom, tesko je reci koja zemlja je ljepsa.
Ispricavam se onim nespomenutim.
![]()
Osobno mi je najdraze reci da je Hrvatska zemlja juzne Europe, skupa sa Italijom, Spanijom, Portugalom, Grckom, Crnom Gorom i naravno Srbijom, tesko je reci koja zemlja je ljepsa.
![]()
![]()

kad zapadnoevropske drzave koriste pojam "istocnoevropske drzave" misle na zemlje bivseg varsavskog pakta i ostale u kojima je vladala komunisticka diktatura.
to je manje geografski a vise geopoliticki pojam.
jel sad jasno?
To je jasno, ali Hrvatska od kada je samostalna drzava nije bila pod komunistickom diktaturom, kao ni Srbija, Bosna i Hercegovina i sve ostale zemlje, da jos uvijek postoji Jugoslavija onda bi se moglo tako promatrati, ali kako je nema onda ne treba ni zemlje nastale poslije nje svrstavati tamo gdje im ni pravno ni zemljopisno kao samostalnim nije mjesto, u istocnu Europu.
Komunizam je daleka proslost i smatram da je nepotrebno time se opterecivati ovoliko vremena poslije, i isto tako je neposteno sve narode zbog njihove proslosti gurati i dalje tamo gdje ne zele i gdje u stvarnosti ne pripadaju.