U nedostatku svojih napadaju neutralne

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je l tebe neko tera da budeš na protestima? Imaš svoje mišljenje i to je ok, al ne glumite više ''ladovine'', plemenite duše koje nisu za nasilje dok tuđoj deci lome glave. Na svim protestima, uz građane su i studenti. Zajedno oni čine blokadere. Hapse najviše studente, ako ste kojim slučajem uspeli da čitati i nešto drugo osim ''omiljenog štiva''.To znači da su i dalje studenti glavni za sve. Provokatore koje su ubacili da iniciraju nasilje ste mogli takođe da vidite jer u vreme ove tehnologije, teško je sakriti ko je đubre a ko nije. Nemam ja ništa protiv onih zaista neutralnih,ili onih koji se kolebaju jer su zavedeni vriskom vladajućeg o ''blokdaerima nasilnicima'' ali ako opravdavate to nasilje, onda je i slepima jasno za koga ste. I u množini, jer vas ima ovde, pa da se ne ponavljam i pišem svima isto...
Hvala superM .
Uzet cemo u razmatranje.

Vi ste djilasovci i njegovi poltroni poslusnici sluge etc.

E, ti si jedan od onih koji su mi predugo van ignor liste... pa pre nego što tamo više nego zasluženo odeš - uzmi ti lepo pod ruku tog "našeg" Djilasa, koji nekako uvek, ali UVEK uspe da povuče potez koji najviše odgovara Vučiću, i otkasajte zajedno ka zalasku sunca... da se jednom rešimo i takvih "opozicionih" lidera, da l' ucenjenih, da l' kupljenih, a najpre će biti - kombinacija oba!

Uf džabe se sa vama raspravljati ili bilo šta objasnjavati.
I ne krijte se vise iza studenata.
Vi ste djilasovci i njegovi poltroni poslusnici sluge etc.
Pustio vas(ne mozda tebe licno)sa lanca pa sada kao besni psi grizete sta stignete.
Izbori su vam nudjeni u decembru pa je bilo ko pristane taj izdajnik.pa ste hteli na forumu vlast(da vam ovi kažu jaos sto ste dobri uplašili smo se evo vam vlast)
Pa ste videli da od toga nema ništa pa kao hoćemo izbore.
Mislite ili misli sta hoces ne zanimati me vise u pozitivnom smislu ic.
Što onaj tvoj rece u ratu se neutralni odmah likvidiraju🙄
pitaj ove sto bili.
Tamo metak uvek dobiju budale prvo.dal od napred ili sa leđa je jedino pitanje...
Нисам успео да схватим твоју поруку (ваљда нисам довољно бистар, шта ли ;)) па сам замолио ЧетЏиПиТи да ми растумачи. Еџо шта он каже:

Разумем, текст тог форумаша делује прилично збркано, али ако га рашчланимо, може се видети суштина његове поруке. Он не одговара директно на твоје чињенично питање, него улази у политичко-емотивни напад.

Ево шта, по свему судећи, жели да каже:

1. „Uf džabe se sa vama raspravljati...“
    → Он сматра да нема смисла расправљати са тобом, јер те види као „пристрасног“ или „неког ко већ има своју агенду“.
  2. „I ne krijte se više iza studenata... vi ste Đilasovci...“
    → Оптужује те да се „кријеш иза студената“ док у ствари радиш за опозицију (персонализује је као „Ђиласа“). У његовој перцепцији, студенти нису „аутентични“, него „политички инструмент“.
  3. „Pustio vas sa lanca pa kao besni psi grizete...“
    → То је метафора: он верује да је опозиција намерно пустила своје присталице да нападају власт, па вас пореди са псима пуштеним с ланца.
  4. „Izbori su vam nudjeni u decembru pa je bilo: ko pristane taj izdajnik... pa ste hteli na forumu vlast... pa ste videli da nema ništa, pa kao hoćemo izbore.“
    → Тврди да су вам избори већ били нуђени, али да сте их одбили јер бисте онда „признали власт“. Па сте покушали да узмете неку „симболичну власт“ на форуму (вероватно мисли на студентске органе или студентски парламент), али пошто то није успело, онда сте се вратили захтеву за изборима. Другим речима: оптужује вас за непостојаност и промену захтева.
  5. „Mislite šta hoćete, ne zanimati me više...“
    → Завршава поруку одустајањем од даље дискусије.
  6. „Što onaj tvoj reče: u ratu se neutralni odmah likvidiraju... budale dobiju metak prvo...“
    → Овде користи циничну аналогију: у рату прво страдају наивни и неутрални. Хоће да каже да студенти (или ти) „наивно“ мислите да можете бити неутрални, али у политици се то не прашта — и зато ћете, по њему, први „страдати“ (метафорично).

📌 Закључак:
Он у суштини није одговорио на твоје питање („шта је нетачно у чињеницама које сам навео“), већ је направио политички напад: оптужује вас да сте под утицајем опозиције, да мењате захтеве како вам одговара, и да се кријете иза студената. Зато делује конфузно — јер нема логички одговор на твоју поенту, већ етикетирање и емоционални испад.

Хоћеш да ти помогнем да саставиш кратак, мирољубив одговор који показује да он у ствари није оспорио твоје чињенице?

Pa dobro slazemo se da predsednik laze.Ali sto zgubidani lazu...
Pa mi smo neutralni zato sto nemamo lijepo misljenje o predsedniku i zgubidanima.Zato smo tu a ne u coporu1 ili 2.
Не знам ко су за тебе згубидани?
Опозиција, Ђилас... ?
Студенти су свакако рекли да са њима неће. Или студенте називаш згубиданима?
Само да се разјаснимо око терминилогије ;)

Не знам ко су за тебе згубидани?
Опозиција, Ђилас... ?
Студенти су свакако рекли да са њима неће. Или студенте називаш згубиданима?
Само да се разјаснимо око терминилогије ;)
Caciji su svi koji podrzavaju vlast.
Zgubidani su svi koji nisu caciji i neutralni.
Neutralni su svi koji ne vole cacije i zgubidane.
To je moje vidjenje,drugi neutralni imaju pravo na svoje vidjenje.

Нисам успео да схватим твоју поруку (ваљда нисам довољно бистар, шта ли ;)) па сам замолио ЧетЏиПиТи да ми растумачи. Еџо шта он каже:

Разумем, текст тог форумаша делује прилично збркано, али ако га рашчланимо, може се видети суштина његове поруке. Он не одговара директно на твоје чињенично питање, него улази у политичко-емотивни напад.

Ево шта, по свему судећи, жели да каже:

1. „Uf džabe se sa vama raspravljati...“
    → Он сматра да нема смисла расправљати са тобом, јер те види као „пристрасног“ или „неког ко већ има своју агенду“.
  2. „I ne krijte se više iza studenata... vi ste Đilasovci...“
    → Оптужује те да се „кријеш иза студената“ док у ствари радиш за опозицију (персонализује је као „Ђиласа“). У његовој перцепцији, студенти нису „аутентични“, него „политички инструмент“.
  3. „Pustio vas sa lanca pa kao besni psi grizete...“
    → То је метафора: он верује да је опозиција намерно пустила своје присталице да нападају власт, па вас пореди са псима пуштеним с ланца.
  4. „Izbori su vam nudjeni u decembru pa je bilo: ko pristane taj izdajnik... pa ste hteli na forumu vlast... pa ste videli da nema ništa, pa kao hoćemo izbore.“
    → Тврди да су вам избори већ били нуђени, али да сте их одбили јер бисте онда „признали власт“. Па сте покушали да узмете неку „симболичну власт“ на форуму (вероватно мисли на студентске органе или студентски парламент), али пошто то није успело, онда сте се вратили захтеву за изборима. Другим речима: оптужује вас за непостојаност и промену захтева.
  5. „Mislite šta hoćete, ne zanimati me više...“
    → Завршава поруку одустајањем од даље дискусије.
  6. „Što onaj tvoj reče: u ratu se neutralni odmah likvidiraju... budale dobiju metak prvo...“
    → Овде користи циничну аналогију: у рату прво страдају наивни и неутрални. Хоће да каже да студенти (или ти) „наивно“ мислите да можете бити неутрални, али у политици се то не прашта — и зато ћете, по њему, први „страдати“ (метафорично).

📌 Закључак:
Он у суштини није одговорио на твоје питање („шта је нетачно у чињеницама које сам навео“), већ је направио политички напад: оптужује вас да сте под утицајем опозиције, да мењате захтеве како вам одговара, и да се кријете иза студената. Зато делује конфузно — јер нема логички одговор на твоју поенту, већ етикетирање и емоционални испад.

Хоћеш да ти помогнем да саставиш кратак, мирољубив одговор који показује да он у ствари није оспорио твоје чињенице?
Eto i ja pitao isto bas,
Screenshot_20250821_233231_Google.jpg
Screenshot_20250821_233254_Google.jpg
Screenshot_20250821_233323_Google.jpg

Caciji su svi koji podrzavaju vlast.
Zgubidani su svi koji nisu caciji
i neutralni.
Neutralni su svi koji ne vole cacije i zgubidane.
To je moje vidjenje,drugi neutralni imaju pravo na svoje vidjenje.
Значи, по твом виђењу, сви који су против власти су згубидани?
Ок, твоје мишљење, са којим имам право да се не слажем, али барем смо разјаснили терминологију.
Против вучића = згубидан ;)

Ок, твоје мишљење, са којим имам право да се не слажем, али барем смо разјаснили терминологију.
Pa znas li protumaciti napisano?
AKo neutralni ne voli cacije znaci da ne voli vlast.
I da ti pojasnim vlast ne vole zgubidani i neutralni.

Zgubidan je stari srpski naziv.Šta fali?

Back