U koju zemlju biste se bez razmišljanja iselili?

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji li neka zemlja u koju biste, da imate uslove, garantovan posao i rešeno stambeno pitanje, otišli zauvek i bez razmišljanja?

...ili nikada ne biste napustili mesto gde se već nalazite?

Pogledajte prilog 1162521
U Valjevo, makar na krov od autobusa u pola cene!

FFFF0397_ver1_LR-1x1.jpg

Мени се одавде не иде.
Да морам онда негде где је температура целе године 22-28 степени. Где су људи насмејани и неоптерећени материјалним. Где више уживау у доколици него што трче за новцем. Где нема снобова.
Најробији, Кенија?

Postoji li neka zemlja u koju biste, da imate uslove, garantovan posao i rešeno stambeno pitanje, otišli zauvek i bez razmišljanja?

...ili nikada ne biste napustili mesto gde se već nalazite?

Pogledajte prilog 1162521
rusija, kuba, kina, sev. koreja, ..............u svakom slucaju tamo gde je drustvo uredjeno i gde postoji moral kako politicki tako i javni.

Bez nekog redosleda:

Indonezija, Brazil, Filipini, Vijetnam, Nemačka, Tajland, Francuska, Italija, Španija, Argentina, Kanada, Holandija, Čile, Kambodža, Belgija, Kuba, Grčka, Haiti, Portugalija, Mađarska, Austrija, Švajcarska, Kipar, Borneo, Bahame, Maldivi, Francuska Polinezija, Maršalska ostrva, Kolumbija...

Možda sam neku izostavila...

Onda ima zemalja koje bi zahtevale da razmislim par dana...

I par u kojih ne bih, mislim barem :think::lol:
Ima neka u koju ne bi isla?

Živeo sam u dosta zemalja, što se mene tiče naviše bi mi odgovarala Češka
Odlican izbor.
Jedina koliko toliko libertarijanska EU drzava, ne dizu histeriju oko oruzja i lakih droga, sve uredno, cisto, etnicki homogeno, nema militantnih vjernika kao na Balkanu, a ateisti su skroz umjereni.
Plus pivnice.

Jos jedan od izbora bio bi Kanari zbog odlicne klime.

Broj jedan je jos uvijek USA, ali strogo ograniceno na Rocky Mountainse i PNW.

Odlican izbor.
Jedina koliko toliko libertarijanska EU drzava, ne dizu histeriju oko oruzja i lakih droga, sve uredno, cisto, etnicki homogeno, nema militantnih vjernika kao na Balkanu, a ateisti su skroz umjereni.
Plus pivnice.

Jos jedan od izbora bio bi Kanari zbog odlicne klime.

Broj jedan je jos uvijek USA, ali strogo ograniceno na Rocky Mountainse i PNW.
Moj kum je prvo radio u Ceskoj ista plata mu bila ko u bgd, sa time da je 1000 evra vredelo vise u pragu nego u bgd.
Ali onda se preselio u Spaniju i tamo ozenio i dobio decu.

Ima :) Punoo....Ovako prvo mi padaju na pamet cela Afrika bez Sejsela, Rusija, Ukrajina, Bliski istok, Japan, Indija...Onda USA, Australija i Novi Zeland (USA me ne privlaci - sem Havaja) a ovo ostalo sta ja znam...moze a ne mora...razmislila bih
Ne znam kako bi s klimom izasla na kraj, pogotovo za vlazne sezone, onu suhu bi se jos dalo istrpiti, ali zamisli non stop kisa, a vruce kao u rerni plus milijardu komaraca.

:mrgreen:

Back