U kojim situacijama biste prekršili etičke i moralne principe?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.905
TEMA.jpg

Juče sam pročitala polovinu jednog trilera.
Iako nije označen kao psihološki triler on pripada kategoriji psihološkog romana, trilera.

U romanu se postavlja pitanje: Da li biste prekršili moralne i etičke principe ukoliko vam je porodica životno ugrožena?

Do juče ste bili dobri, pošteni, nikada niste prekršili nijedan Zakon. Živite običnim životom koji se iznenada menja.

Pred vama se postavlja izbor: Možete i dalje da budete moralni, ili zarad života voljene osobe birate da postanete loši, da kršite zakon. Sve vreme se kajete zbog izbora koji ste doneli.

Da li po završetku jedne agonije ponovo postajete dobra osoba?

Postoji li granica između dobrog i lošeg?

Foto: Pixabay com

Poslednja izmena:
Nikada se nisam našla u situaciji u kojoj se glavna junakinja romana našla.

Ukoliko bi se dogodilo nešto strašno u porodici, uvek bih birala porodicu. Postoje trenuci kada morate da prekršite sva dosadašnja uverenja. I moralna i etička.

Ne bih bila srećna zbog toga, kajala bih se, ali bih učinila sve za svoje voljene. Mislim da bi i oni tako postupili.

Pa prekrsio bih, ali do odredjene mere, nije ni porodica 100% apsolutno dobro.

Tipa, ako imas sina visedecenisjkog alkohala ili narkomana, koji nece da se leci, ne bih stao na njegovu stranu nikad; ili da ti je sin neki Kosta.

Tako da, sve je u kontekstu, ne mozes da kazes 100% bih ovo, ili 100% bih ono.
Mislila sam da je tema BEZ raznoraznih Kosta...

E ovo je razlog zasto vise necu nikad osuditi ni ubistvo,niti bilo kakvo nasilje niti bilo sta, nego nek se ljudi lepo svi poubijaju medjusobno.
Juce mi lik za nekog decka sto je ubio coveka i mlati ljude po diskotekama kaze da je dobar decko. Sve super.
Ne skreći sa teme... nije isto to što navodiš i pitanje u uvodnom tekstu...

Kada budeš ispravno razumeo pitanje u uvodnom tekstu - odgovori...
Ovako... ovo tvoje liči na nerazumevanje teme i spam...

E ovo je razlog zasto vise necu nikad osuditi ni ubistvo,niti bilo kakvo nasilje niti bilo sta, nego nek se ljudi lepo svi poubijaju medjusobno.
Juce mi lik za nekog decka sto je ubio coveka i mlati ljude po diskotekama kaze da je dobar decko. Sve super.

Mislim da nisi razumeo temu. Pogledaj uvodni post. Pročitaj, tekst nije dugačak. 🙂

Pogledajte prilog 1660874
Juče sam pročitala polovinu jednog trilera.
Iako nije označen kao psihološki triler on pripada kategoriji psihološkog romana, trilera.

U romanu se postavlja pitanje: Da li biste prekršili moralne i etičke principe ukoliko vam je porodica životno ugrožena?

Do juče ste bili dobri, pošteni, nikada niste prekršili nijedan Zakon. Živite običnim životom koji se iznenada menja.

Pred vama se postavlja izbor: Možete i dalje da budete moralni, ili zarad života voljene osobe birate da postanete loši, da kršite zakon. Sve vreme se kajete zbog izbora koji ste doneli.

Da li po završetku jedne agonije ponovo postajete dobra osoba?

Postoji li granica između dobrog i lošeg?

Foto: Pixabay com
Ako je motiv jednaka ljubav prema svima uključenim onda je dobro delo, ako je motiv egoizam onda je zlo...

Ako je motiv jednaka ljubav prema svima uključenim onda je dobro delo, ako je motiv egoizam onda je zlo...

Motiv je ljubav prema članu porodici.

ja bih prekrsio moralne i eticke vrednosti za 'iljadarku ;)

Nemoj da ideš u off topic jer ću spontano i ja da odem u off topic..a on nije dozvoljen na ovom potforumu.

Nikada se nisam našla u situaciji u kojoj se glavna junakinja romana našla.

Ukoliko bi se dogodilo nešto strašno u porodici, uvek bih birala porodicu. Postoje trenuci kada morate da prekršite sva dosadašnja uverenja. I moralna i etička.

Ne bih bila srećna zbog toga, kajala bih se, ali bih učinila sve za svoje voljene. Mislim da bi i oni tako postupili.
U konkretnom slucaju iz romana koji si postavila bih se obratio policiji jer neko taj lanac mora da prekine.ono da cujem ili vidim da neko moju cerku povredjuje samo osveta toj osobi bi mi bila u glavi dok ovo bas gadno da ti otmes tudje nepoznato dete.
Nisam citao knjigu i verovatno necu jeli mozes da napises kraj?da li se i kako izvukla iz lanca?😲

U konkretnom slucaju iz romana koji si postavila bih se obratio policiji jer neko taj lanac mora da prekine.ono da cujem ili vidim da neko moju cerku povredjuje samo osveta toj osobi bi mi bila u glavi dok ovo bas gadno da ti otmes tudje nepoznato dete.
Nisam citao knjigu i verovatno necu jeli mozes da napises kraj?da li se i kako izvukla iz lanca?😲

Da, taj roman me je inspirisao da otvorim temu. Knjigu možeš da kupiš na bilo kom kiosku iz lanca "Moj kiosk".

Večeras ću pročitati knjigu i napisaću prikaz ovde- https://forum.krstarica.com/forums/pozoriste-i-knjizevnost.21/

Bold: Opcija da se pozove policija je normalna i dobra, ali..

Back