... a sad,... probam da ,,premostim,, te nase ex-jugoslovenske i sadasnje srpske dogadjaje koji nas potresaju vec vise decenija,... verujte, ja vise i ne dolazim,... tolike potencijale u imovini, prijateljima i sopstvenom znanju i iskustvu sam ,,pustio niz vodu,,.... ogorcen sam,.... jednostavno, ocekivao sam lagan, ali siguran napredak drzave i drustva, a ne ovaj ubrzani sunovrat u kolaps koji je uticao i na mentalitet nasih ljudi,.... mozda sam zato i odlucio da vise racuna povedem o zivotu, radu i svojoj porodici u ovoj stranoj zemlji koja se zbog svojih pozitivnih superlativa ne moze opisati recima,... u Svajcarskoj treba ziveti da bi se razumela,...naravno, koliko ljudi , toliko i mogucih vidjenja zivota u ovoj izuzetnoj zemlji,... i toliko i razlicitih ostvarenja licnih ideala.
Nase srpske prilike nisu uobicajene za razumevanje u jednom svetu koji je posvecen radu i redu, koji se trudi da i kontrola ima kontrolu kako se ne bi desio propust u izvrsenju poverenog zadatka,... konkurencija je jaka, tempo je izrazito brz, greske nisu dozvoljene, u danasnje vreme se sve izracuneva sa najstrozom preciznoscu i zahteva se najvisi kvalitet,... svuda i u svemu,... a to uspeva samo onima koji uz znanje , promisljenost, poverenje i istrajnost nastoje da se iz boljeg u bolje sele, da potomstvu ostave vise i trajnije dobro uz savet da ne probaju da se opuste i zaborave kad se dobijalo, a kad gubilo,... i zasto i zbog koga ili cega,...