U cemu se ne slazete?

Ma daj molim te Muki, ovo tako ne lici na tebe osim ako se i ovaj put samo salis.
Onaj ko ima bilo kakve predrasude o nekom i to samo zbog politickog opredeljenja njegovih roditelja ne moze biti ovakav zanimljiv, drag, tolerantan covek sirokih pogleda i shvatanja. Neki mogu, nije mi cudno (cak ocekivano), ali ti ne. :(

Ako se nisi salila reci po cemu se to razlikuju deca ciji su roditelji bili clanovi partije, sta ih povezuje i kakav je to njihov strasan greh da ih bez razmisljanja odbacis kao ljude koje bi mogla voleti. Ne osudjujem te, imas pravo na stav, samo zelim sebi pomoci da razumem takve stavove jer su mi tako daleki. Nikad ne povezujem ljude jedne s drugim niti ih svrstavam u isti tabor bez obzira sta ih sve povezuje da li politicko opredeljenje ili krvno srodstvo. Gresim li? Zbog cega?

Prvo da ti zahvalim na komplimentima :)
A sada da objasnim šta sam napisala - ne krivim decu zbog političkog opredeljenja roditelja i ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da su svi ljudi neminovno određeni porodicom u kojoj su odrasli... niti mislim da si ti roditelji - ili babe i dede - uvek grozni i tako dalje... svaki čovek je priča za sebe, dobrih ljudi ima svuda, kao i loših.

Ali postoje neke stvari koje drastično utiču na sudbine celih generacija - to sada već svi znamo - i previše su velike da bismo mogli da ih ignorišemo. Ja ne bih mogla da budem rod sa nekim ko je mog dedu izbacio iz njegove kuće i oduzeo mu sve za šta je ovaj, i njegovi roditelji pre njega, pošteno radio. Naravno da to možda nije baš taj čovek, ali radi se o predstavniku i pristalici određene ideologije, koji takve vrednosti prihvata... i u tom duhu vaspitava svoje potomke. I ja to vaspitanje osećam i prepoznajem i nije mi prijatno.

i nije mi prijatno što moj deda, i otac, i ja, i dan danas prolazimo pored kuće koja je bila naša, a u njoj sede drugi ljudi, dok mi živimo kao podstanari.

Ne znam šta bih još mogla da ti kažem - ili me razmeš, ili ne.

A sada da objasnim šta sam napisala - ne krivim decu zbog političkog opredeljenja roditelja i ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da su svi ljudi neminovno određeni porodicom u kojoj su odrasli... niti mislim da si ti roditelji - ili babe i dede - uvek grozni i tako dalje... svaki čovek je priča za sebe, dobrih ljudi ima svuda, kao i loših.

Ali postoje neke stvari koje drastično utiču na sudbine celih generacija - to sada već svi znamo - i previše su velike da bismo mogli da ih ignorišemo. Ja ne bih mogla da budem rod sa nekim ko je mog dedu izbacio iz njegove kuće i oduzeo mu sve za šta je ovaj, i njegovi roditelji pre njega, pošteno radio. Naravno da to možda nije baš taj čovek, ali radi se o predstavniku i pristalici određene ideologije, koji takve vrednosti prihvata... i u tom duhu vaspitava svoje potomke. I ja to vaspitanje osećam i prepoznajem i nije mi prijatno.

i nije mi prijatno što moj deda, i otac, i ja, i dan danas prolazimo pored kuće koja je bila naša, a u njoj sede drugi ljudi, dok mi živimo kao podstanari.

Ја те у потпуности разумем.:)

То су тешки животни догађаји који се не пренебрегавају лако.

Имам сличну причу тако да знам о чему говорим.

Ja znam da su brakovi nas forumasa vecinom idealni:mrgreen:
Ali me zanima....Vi i On/Ona volite se,uzivate u vasoj ljubavi,zivotu.....Da li postoji nesto(neki stav,neka tema,....)oko koje se ne slazete?
Ne mislim ono:Juce je hteo da kupimo sladoled,ali ja sam mislila da je bolje da pravim vocnu tortu,pa smo se sporeckali:D
Mislim na neke ozbiljnije stvari ,suprotne stavove ,sa kojima zivite,kako prevazilazite to,da li raspravljate ili ne....?
Da li mislite da i pored razlika brak izmedju dve osobe moze biti uspesan?
;)

Dosta smo slični ... ali smo u odnosu prema drugim ljudima različiti ..... i obično zbog toga umemo da se zakačimo. Ume da bude direktan, naprasit, oštar - meni to zasmeta ako je u pitanju ''neko naš'' i onda obavezno usledi rasprava.... ali, nije to neki veliki problem .... generalno, nas dvoje se ne svadjamo, prevazilazimo razlike vrlo lako .....ustvari, prihvatamo jedno drugog onakve kakve jesmo.

Nas ''divlji brak'' (sto bi rekla moja najbolja drugarica) za sada uspešno funkcioniše već 3 godine .... Mislim da bi to moglo i duže, ali nikad se ne zna šta donosi dan, a šta noć.

...ispostavilo se da su nase razlike veoma velike....da sam ih uvek bila svesna....ali sam ga volela i cutala...i kad sam progovorila..............trazio je onu staru da se varti...ali ona je otisla...zauvek...mislim da ima probelm da me prihvati ovakvu kakva sam sad...i ako ne uspe.....hm.....jednostavno nece valjati

Ма, шта да замишљам...гледам их скоро свакодневно већ 20 година....;)
По карактеру и понашању веома различити...али се баш зато добро уклапају...:)

:lol:

:heart: И како ствари стоје, гледаћеш их још два пута толико...(бар!)

Толико од мене на овој теми. :)

Ja sam dete "ljudi iz naroda"..mozda komunisti po shvatanjima, ali ne po opredljenju...i ne bih mogla da budem sa nekim predstavnikom nove klase...koji je mene i moju porodicu oterao u siromastvo...znaci sve danasnja (srpska "kapitalisticka") ideologija i njeni predstavnici mi se gade...tako da te razumem...a najvise mi se gade oni koji su se pridruzili toj ideologiji..i sama sam pokusala da prihvatim "novo doba" i "nove generacije"...ne vredi...ne prihvatam...ja cenim stare vrednosti..rad, postovanje, ljubav, obrazovanje, postenje, porodica, kuca, mir...a moderan biznis...mi lici na rat...:(

To je bilo off topic, sorry samo sam htela repliku...

A razlike u vezi.....
mnogo sam brza i temperamentna...on nije..razmislja covek unapred...a ja sam ad hoc... ja sam vise vetropirasta, za akciju, ajmo ajmo ajmo..on je za novine i tv...ali :heart:
inace smo oboje sujetni (nazalost) i oboje smo tvrdoglavi, drustveni smo, imamo slicne planove i zelje (razlikuju nam se nacini na koje bismo ih ostvarili), imamo iste asocijacije, razmisljamo na isti nacin, na slican nacin procenjujemo ljude...uglavnom se slazemo prilicno dobro..oboje tesko podnosimo kad smo razdvojeni...kao sad..:(

imamo iste stavove prema velikoj većini stvari, gotovo većini
razlikujemo se u sitnicama
možda i zato što smo rasli zajedno, oblikovali jedno drugo, navilkavali se postepeno te mi je sasvim uobičajeno da nastavim njegovu misao ili ona moju.

Ipak nije sve idealno a i ne treba da bude.
Ranije smo zajedno dosta gledali filmove, sada ja ne, dok on gleda film ja forumaši, dok on sluša muziku ja čitam
On može da jede neslano , ja bez soli ne sedam za sto
On voli prirodu, volim je i ja ali nikad ne bi kampovala
On može da se prulagodi svakoj situaciji, a ja sam težak konformista
On manje zamera ljudima, ja pamtim ko slon
On sedi ja igram
On pije, ja pijana

Razliciti smo temperamenti.Razlicito reagujemo.Ja sam eksplozivna..brza,a njemu je cesto potrebna samoca..tisina..

Imamo svoje male svetove koje nekako uklapamo.Meni nije lako da stalno mislim sta ce on da jede,jer je skoro pa vegeterijanac, a ja sam ovisnik o fizickoj aktivnosti pa on uklapa raspored sa mnom.

Totalno smo razliciti..mozda smo se zato i odabrali..:)

imamo iste stavove prema velikoj većini stvari, gotovo većini
razlikujemo se u sitnicama
možda i zato što smo rasli zajedno, oblikovali jedno drugo, navilkavali se postepeno te mi je sasvim uobičajeno da nastavim njegovu misao ili ona moju.

Ipak nije sve idealno a i ne treba da bude.
Ranije smo zajedno dosta gledali filmove, sada ja ne, dok on gleda film ja forumaši, dok on sluša muziku ja čitam
On može da jede neslano , ja bez soli ne sedam za sto
On voli prirodu, volim je i ja ali nikad ne bi kampovala
On može da se prulagodi svakoj situaciji, a ja sam težak konformista
On manje zamera ljudima, ja pamtim ko slon
On sedi ja igram
On pije, ja pijana

jao tako i mi sve isto!
kako stojish sa pushenjem, jel volis ili otaljavash?

Ja znam da su brakovi nas forumasa vecinom idealni:mrgreen:
Ali me zanima....Vi i On/Ona volite se,uzivate u vasoj ljubavi,zivotu.....Da li postoji nesto(neki stav,neka tema,....)oko koje se ne slazete?
Ne mislim ono:Juce je hteo da kupimo sladoled,ali ja sam mislila da je bolje da pravim vocnu tortu,pa smo se sporeckali:D
Mislim na neke ozbiljnije stvari ,suprotne stavove ,sa kojima zivite,kako prevazilazite to,da li raspravljate ili ne....?
Da li mislite da i pored razlika brak izmedju dve osobe moze biti uspesan?
;)

U mnogo cemu se ne slazemo....mislim ono rasprave,desi se i svadja....razlike u misljenjima...sto je ok...pa i u vezi djece.....al' imamo ono sto je upravo osnova uspjesnog braka, ljubav i postovanje....mislim da bi bilo jako dosadno da nam se brak sastoji samo od ....da draga...da dragi....u pravu si....volim te...cmok,cmok....

Back