gost 52128
Iskusan
- Poruka
- 6.693
Ma daj molim te Muki, ovo tako ne lici na tebe osim ako se i ovaj put samo salis.
Onaj ko ima bilo kakve predrasude o nekom i to samo zbog politickog opredeljenja njegovih roditelja ne moze biti ovakav zanimljiv, drag, tolerantan covek sirokih pogleda i shvatanja. Neki mogu, nije mi cudno (cak ocekivano), ali ti ne.
Ako se nisi salila reci po cemu se to razlikuju deca ciji su roditelji bili clanovi partije, sta ih povezuje i kakav je to njihov strasan greh da ih bez razmisljanja odbacis kao ljude koje bi mogla voleti. Ne osudjujem te, imas pravo na stav, samo zelim sebi pomoci da razumem takve stavove jer su mi tako daleki. Nikad ne povezujem ljude jedne s drugim niti ih svrstavam u isti tabor bez obzira sta ih sve povezuje da li politicko opredeljenje ili krvno srodstvo. Gresim li? Zbog cega?
Prvo da ti zahvalim na komplimentima

A sada da objasnim šta sam napisala - ne krivim decu zbog političkog opredeljenja roditelja i ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da su svi ljudi neminovno određeni porodicom u kojoj su odrasli... niti mislim da si ti roditelji - ili babe i dede - uvek grozni i tako dalje... svaki čovek je priča za sebe, dobrih ljudi ima svuda, kao i loših.
Ali postoje neke stvari koje drastično utiču na sudbine celih generacija - to sada već svi znamo - i previše su velike da bismo mogli da ih ignorišemo. Ja ne bih mogla da budem rod sa nekim ko je mog dedu izbacio iz njegove kuće i oduzeo mu sve za šta je ovaj, i njegovi roditelji pre njega, pošteno radio. Naravno da to možda nije baš taj čovek, ali radi se o predstavniku i pristalici određene ideologije, koji takve vrednosti prihvata... i u tom duhu vaspitava svoje potomke. I ja to vaspitanje osećam i prepoznajem i nije mi prijatno.
i nije mi prijatno što moj deda, i otac, i ja, i dan danas prolazimo pored kuće koja je bila naša, a u njoj sede drugi ljudi, dok mi živimo kao podstanari.
Ne znam šta bih još mogla da ti kažem - ili me razmeš, ili ne.

И како ствари стоје, гледаћеш их још два пута толико...(бар!)