Muz i ja se slazemo jedino u horoskopu

i nekih zajednickih osobina i pogleda na zivot i svet sto nas okruzuje skoro da i nemamo, osim po izboru muziku, literature i odnosa prema nekim bliskim ljudima.
On voli crno-bele filmove, masta o zivotu na selu, voli tisinu i samocu 24 sata dnevno 7 dana sedmicno, reaguje burno na svaku sitnicu, ulazi u sukobe cim se oseti ugrozen, uobrazen je po malo. Od lepih osobina koje poseduje a ja ih nemam su te da moze da razgovara sa svakim, svi su ljudi za njega jednaki, ponekad iznenadi tako plemenitim delima na koje spreman retko ko. Izvanredan je vanrednim situacijama, kao sto su bolest, rat, problemi sa decom ali u onim obicnim zivotnim se ne snalazi nikako.Uspesan je, uporan i vazi za pametnog i nadprosecno inteligentnog.
Ja sam bas suprotno tome onaj obicni, osrednji tip koji moze sve samo dok sve ide uobicajenim tokom, cim nas neka sitnica izbaci iz koloseka ja ne umem da se vratim. Ne volim mnogo ljude, samo sam pristojna i suzdrzana, niti sam bliska sa nekim niti mi se desi da povisim ton...
On je vecito u kreativnom neredu a ja rob reda. Ja sam patriota a on sovinista, on zaradi i trosi, trosi bez plana i potrebe a ja stedim na svemu. Ja ponekad volim da pricam on izgovori tri recenice dnevno...
Davno sam shvatila da nesto drugo zadrzi ljude jedno pored drugog, i da se sve osobine slazu ma koliko suprotne bile samo ako se ljudi vole ili ako je razlog da ostanu zajednu jak i vazan za oboje.