U cemu se ne slazete?

zamisli jednog flegmu i jednog optimistu...da zive zajedno...

Ма, шта да замишљам...гледам их скоро свакодневно већ 20 година....;)
По карактеру и понашању веома различити...али се баш зато добро уклапају...:)

Замисли да имаш у вези два брљбљивца, па да нико не стигне да дође до речи од оног другог? (Зато се чика Буки и ја никада нећемо смувати....:mrgreen:)
Или два нарциса?
Или две доминантне особе?

:lol:

Ма, шта да замишљам...гледам их скоро свакодневно већ 20 година....;)
По карактеру и понашању веома различити...али се баш зато добро уклапају...:)

Замисли да имаш у вези два брљбљивца, па да нико не стигне да дође до речи од оног другог? (Зато се чика Буки и ја никада нећемо смувати....:mrgreen:)
Или два нарциса?
Или две доминантне особе?

:lol:

poludila bi kad bi bila ova kombinacija:)
Pitam muza danas:"Jesi pricao s psom dok me nije bilo?"
Kaze:"Ne pricam s tobom, a ne sa psom":hahaha:

Ne, to nije ljubav, to je navika.
Nikada ne pristajte na naviku.

Ne sve vreme razmisljam starije osobe su pune gorcine i bas lici na istresanje ponekad..ali opet u mirnim trenucima se vidi da je tu bila ljubav koja ih je nekad davno vezivala..sad na cemu se odrzava ne znam ali nemaju vecinu zajednickih interesovanja..bas i sitnice tipa on gleda sport ona serije pa se podzapaju..a ta sustina koja je bitna se uci vremenom..nisu oni stvoreni i rodjeni jedno za drugo vec vremenom dodje do poklapanja prilagodjavanjem..pa zato uostalom ljudi i raskidaju..budu godinama zajedno i nesto ih razdvoji..10-20 god su bili zajedno a tek se onda kao osveste da su mnogo razliciti

Ne sve vreme razmisljam starije osobe su pune gorcine i bas lici na istresanje ponekad..ali opet u mirnim trenucima se vidi da je tu bila ljubav koja ih je nekad davno vezivala..sad na cemu se odrzava ne znam ali nemaju vecinu zajednickih interesovanja..bas i sitnice tipa on gleda sport ona serije pa se podzapaju..a ta sustina koja je bitna se uci vremenom..nisu oni stvoreni i rodjeni jedno za drugo vec vremenom dodje do poklapanja prilagodjavanjem..pa zato uostalom ljudi i raskidaju..budu godinama zajedno i nesto ih razdvoji..10-20 god su bili zajedno a tek se onda kao osveste da su mnogo razliciti

Опет уопштаваш на основу једног примера....(а знамо и ког :roll:).....

To je upravo posledica razlicitosti i navike da se tako zivi...mislim da tu nema ljubavi..samo navika zajednickog zivota..

Licno do sad nisam imao devojku koja moze ispratiti moj tempo i bas bih se iznenadio da postoji takva..bukvalno sednemo za sto pojedemo ono sto nam se jede zajedno..prosetamo po prirodi..po prodavnicama..i ne mogu se setiti jos necega:lol:mislim na neka sporedna zajednicka interesovanja..drugacije vaspitanje..obrazovanje..odrastanje..ambicije..sve razlicito sa svakom

Licno do sad nisam imao devojku koja moze ispratiti moj tempo i bas bih se iznenadio da postoji takva..bukvalno sednemo za sto pojedemo ono sto nam se jede zajedno..prosetamo po prirodi..po prodavnicama..i ne mogu se setiti jos necega:lol:mislim na neka sporedna zajednicka interesovanja..drugacije vaspitanje..obrazovanje..odrastanje..ambicije..sve razlicito sa svakom

Kada budes sreo takvu ..onda ces i biti sa njom...

Pa, u vecini stvari se slazemo.
Ali naravno da postoje i stvari u kojima smo totalno razliciti... Npr on obozava glasnu muziku i zurke, ja volim citanje i mirniju atmosferu.
Obozava sport, dok ga ja jedva podnosim.
Ja sam jako ambiciozna dok je on zadovoljan time sto ima.
Ali se jako dobro slazemo u sexu :zper: , odgajanju cerke, oboje volimo putovanja... :heart:

Odlicno pitanje..najbitnije da se slazemo u tishini i sexu..sve ostalo moze a i ne mora..posle tu dodje sve na svoje..pocnemo voleti istu hranu..uticemo jedno drugom na oblacenje..normalno da podrzavamo partnera u teskim trenucima i da nas upozna da bez reci i crtanja prepozna kad smo nervozni

.. ili da prepozna kad treba da se preobuje ili preobuce.. :mrgreen:
Ako smem da pitam onako usput, zasto ti je to toliko vazno.. sta ce jesti ili obuci?

.. ili da prepozna kad treba da se preobuje ili preobuce.. :mrgreen:
Ako smem da pitam onako usput, zasto ti je to toliko vazno.. sta ce jesti ili obuci?

Ma ne kazem da je bitno nego su to prve stvari koje se poklope da nam se dopadaju..kao dodje kod mene i napravim rucak..pa a kod nje na palacinke sve u svrsi sexa jel:lol:onda prosetemo pa se kroz komentare provaljuje kome se sta dopada po izlozima..uglavnom uticem na izbor garderobe jer imam oko za to jel;)znaci retko se desi da smo od starta kompatibilni vec uvek usput saznajemo navike partnera i prilagodjavamo ih svojim i mi njihovim

Muz i ja se slazemo jedino u horoskopu :) i nekih zajednickih osobina i pogleda na zivot i svet sto nas okruzuje skoro da i nemamo, osim po izboru muziku, literature i odnosa prema nekim bliskim ljudima.
On voli crno-bele filmove, masta o zivotu na selu, voli tisinu i samocu 24 sata dnevno 7 dana sedmicno, reaguje burno na svaku sitnicu, ulazi u sukobe cim se oseti ugrozen, uobrazen je po malo. Od lepih osobina koje poseduje a ja ih nemam su te da moze da razgovara sa svakim, svi su ljudi za njega jednaki, ponekad iznenadi tako plemenitim delima na koje spreman retko ko. Izvanredan je vanrednim situacijama, kao sto su bolest, rat, problemi sa decom ali u onim obicnim zivotnim se ne snalazi nikako.Uspesan je, uporan i vazi za pametnog i nadprosecno inteligentnog.
Ja sam bas suprotno tome onaj obicni, osrednji tip koji moze sve samo dok sve ide uobicajenim tokom, cim nas neka sitnica izbaci iz koloseka ja ne umem da se vratim. Ne volim mnogo ljude, samo sam pristojna i suzdrzana, niti sam bliska sa nekim niti mi se desi da povisim ton...
On je vecito u kreativnom neredu a ja rob reda. Ja sam patriota a on sovinista, on zaradi i trosi, trosi bez plana i potrebe a ja stedim na svemu. Ja ponekad volim da pricam on izgovori tri recenice dnevno...
Davno sam shvatila da nesto drugo zadrzi ljude jedno pored drugog, i da se sve osobine slazu ma koliko suprotne bile samo ako se ljudi vole ili ako je razlog da ostanu zajednu jak i vazan za oboje.

• Podržavam
Reactions: DJM
yao...još jedna ultimativna tema...
ša znam..pa ja ne bih mogao da budem u istoj prostoriji duže sa nekim ako nismo istog temperamenta, a kamoli da se to bitje zove mženom...a meni treba sekretarica, bogami i knjigovođa mi treba za kućni badžet, dobio sam ovo prvo: organizovanija je, po njoj čovek sat može da navija i tice se gnjezde..ali ja sam temeljniji i mnogo bolje procenjujem ljude, zapravo tu nikad ne grešim, analitičniji sam..i...da, svađamo se i uvek krene neočekivano..taman se jedno primiri, kad ono drugo skoči....naravno da smo slični u svim važnim lj.osobinama i delimo iste stqvove...no, tjud je ženska smiješna rabota...

e slažemo se oko Fidela Kastra, komunizma i kapitalizma, filma Lovac na Jelene... i to bi bilo to. O tim stvarima vise ne pričamo, jer je opasno
o, to kod mene ne mož..... uopšte se nisam zezao kad sam jednom pominjao da nikad ne bih ženio neku čiji je neki član porodice bio u pratiji....odatle, dete, sve razlike idu....zapamti ša ti čiča kaže!!

Poslednja izmena:
o, to kod mene ne mož..... uopšte se nisam zezao kad sam jednom pominjao da nikad ne bih ženio neku čiji je neki član porodice bio u pratiji....odatle, dete, sve razlike idu....zapamti ša ti čiča kaže!!

:lol: pa naravno... ni ja nisam udata za dete komunista, niti bih to ikada uradila... rekla sam ti da je moj muž salonski komunista, zato što je odrastao u kapitalizmu, i svi su mu preci bili teški kapitalisti (što je meni, je l', simpatično)... nema on pojma šta je komunizam, ni šta su partizani, ni šta je nacionalizacija :lol:

Mm uvek gleda 5 koraka unapred i stalno pravi planove kojih se pridržava, ja živim od danas do sutra i rešavam probleme u hodu, dok se on trudi da problem unapred izbegne.
Ja sam večiti optimista, on je teški realista.
Ja bih potrošila sav novac odmah, a on voli da štedi.
On misli da treba da budemo kao vezane vreće i nigde da ne idemo jedno bez drugog, a ja volim ponekad da budem ja, a ne samo nečija mama i žena.
Ovo poslednje nam je glavni izvor nesuglasica, ali smo našli kompromis - ja ne preterujem sa svojim solo varijantama. :)

hm..zaebano..:p
u svemu i svacemu se ne slazemo
a oboje tesko pravimo kompromise
ja bih sve i sad, a on je uvek za laganu i sigurnu varijantu
on 100 put meri jednom sece, ja ponekad secem i bez merenja (onako odokativno:lol:)
on je bolji kada su u pitanju dugorocne prognoze i planovi, a za sve kratkorocno sam ja master
ja volim red, on se jedino komotno oseca kad je nered
ja se trudim da zdravo zivim, on uvece pravi najmirisljavije djakonije na svetu:heart::evil:
za njega je setnja zaeban sport, a ja bi se verala na mesec
on je prilicno emotivno suzdrzan kad su drugi u pitanju dok dobro ne upozna osobu, ja ishitreno pokazujem simpatije/antipatije
kada se svadjamo, u stvari se ja svadjam sama sa sobom,
on kulira i samo me slusa, a ja bi' ga pojela sto se i on ne dernja, pa da se nadglasavamo malo (tad ga opasno mrzim:lol:)
...:)

:lol: pa naravno... ni ja nisam udata za dete komunista, niti bih to ikada uradila... rekla sam ti da je moj muž salonski komunista, zato što je odrastao u kapitalizmu, i svi su mu preci bili teški kapitalisti (što je meni, je l', simpatično)... nema on pojma šta je komunizam, ni šta su partizani, ni šta je nacionalizacija :lol:

Ma daj molim te Muki, ovo tako ne lici na tebe osim ako se i ovaj put samo salis.
Onaj ko ima bilo kakve predrasude o nekom i to samo zbog politickog opredeljenja njegovih roditelja ne moze biti ovakav zanimljiv, drag, tolerantan covek sirokih pogleda i shvatanja. Neki mogu, nije mi cudno (cak ocekivano), ali ti ne. :(

Ako se nisi salila reci po cemu se to razlikuju deca ciji su roditelji bili clanovi partije, sta ih povezuje i kakav je to njihov strasan greh da ih bez razmisljanja odbacis kao ljude koje bi mogla voleti. Ne osudjujem te, imas pravo na stav, samo zelim sebi pomoci da razumem takve stavove jer su mi tako daleki. Nikad ne povezujem ljude jedne s drugim niti ih svrstavam u isti tabor bez obzira sta ih sve povezuje da li politicko opredeljenje ili krvno srodstvo. Gresim li? Zbog cega?

Mozda to nisam rekla u prethodnom postu, pa sam pogresno interpretirana, ali mm i ja se slazemo oko sustinskih stvari - oko dece, vaspitanja, vodjenja domacinstva, kucnog budzeta, zajednickog vremena, oko izbora posla, slobode i nacina funkcionisanja nas kao zajednice, vere, politickih stavova, navijamo i za isti klub, tako da sam izvukla samo ono u cemu se ne slazemo
To sto smo razliciti kao licnosti nas ne sprecava da jedno drugo razumemo i dopunjujemo i u tome je draz kada dvoje imaju svoje zivoze i svoje osobenosti, na taj nacin unose zivost u odnos i daju licni pecat tome
To sam mislima por razlicitostima, ali po pitanju pogleda na svet, drustvo i ljude, tu imamo skoro identicne poglede

Da li mislite da i pored razlika brak izmedju dve osobe moze biti uspesan?
;)

valjda može.....zavisi od ljudi. mm i ja se dosta razlikujemo, od afiniteta prema hrani do toga da li treba da čitam horoskop ili ne...pa eto, funkcionišemo 20 godina i podižemo decu već 18....
suštinsko neslaganje? mislim da je to intezitet druženja sa prijateljima....njemu to retko pada na pamet, a ja sam ta koja ga stalno podseća da bi trebalo pozvati, otići...to me zaista nekad nerviralo, a sada sam navikla.

citam..pa se zamislim..:roll:slicnosti i razlicitosti..
u pocetku mi se cinilo da smo identicni..da na isti nacin razmisljamo..da iste reakcije imamo..
a onda kako je vreme promicalo,shvatala da smo mnogo razliciti..a da je ostalo bio kompromis..uglavnom na moju stetu..
pa sam kuvala sta je on voleo..i svela ishranu na tri namirnice..
prestala vremenom da radim stvari koje meni prijaju..zarad zajednicki provedenog (nekvalitetnog) vremena..
jedini slobodan dan u nedelji delila (u zagusljivoj prostoriji pusaca) sa ljudima sa kojima nemam nikakvih dodirnih tacaka..
i dodje KRAJ..
i osetim olaksanje..

mora da sam idealista..
mozda su me stigle i godine iskustva..
ali nikad vise u vezi ne bih trpela stvari koje mi ne prijaju i pravila kompromis na svoju stetu..

Back