U čemu je smisao smrti?

I svi naši preci bili su pagani tako da ona što stalno piskara ovde i želi kao nešto da uvredi nekog time vi ste pagani ..... jel se ti to odričeš svojih predaka?
Svojih korena?
Garant su kao i svi ostali i moji preci bili pagani i šta je sada tu loše?
Da si u Saudijskoj Arabiji bila bi muslimanka i jel bi tako fundamentalistički propovedala islam?
Umesto da piše o svom vidjenju teme ona napada praavoslavlje a kada joj se adekvatno odgovori onda nju sve neko napada :roll:

Poslednja izmena od moderatora:
Pitao sam jer ne znam, potrudio sam se toliko.
U redu, mogu ja to isto pitanje da guglam do besvesti ali onda šta ću ovde?
Дао сам ти главни део основе на којој је заснована тринитарна доктрина, коју је црква дефинисала уз помоћ Светог Предања које је примила од апостола. Једноставнијег објашњења нема. Ако се крстимо у име Оца, Сина и Светог Духа, а само је један Бог и у Његово име све чинимо, то је онда јасни показатељ (уз све остале показатеље из Библије) да су Отац, Син и Свети Дух три личности Бога. Свако другачије тумачење би суштински нарушавало тај склад, па је према томе немогуће тумачити другачије, и зато таквим тумачењима настају јереси које не могу да објасне несклад и контрадикције који су присутни у њиховим доктринама.

Надам се да сам мало јаснији и да нема потребе да залазимо дубље у овај аспект хришћанства јер је то овде већ скретање са задате теме.

Poslednja izmena od moderatora:
Da li je neko o ovome razmišljao? Ja danas. Valjda većina ljudi smrt doživljava odnosno prihvata "zdravo za gotovo", dok se ti isti ljudi polomiše oko pitanja da li život ima smisao.

Želeo bih da ne žurite sa odgovorima.
Padom u greh pra roditelji su prouzrokovali da ljudi postanu smrtna bica.
I njihovo potomstvo.
Posto mi nismo krivi zbog odluke pra roditelja a ipak smo svi zgresili.
Bog svakome od nas daje sansu.
Mogucnost, da ide istim putem kao pra roditelji na pocetku ili da se odluci drugacije.
A ta mogucnost, sansa se zove zivotni vek.
Dakle svako ima vreme da donese svoju odluku.
A na osnovu te odluke ce mu tako i biti.
Neki su se odlucili za vecnost a neki za tih 70 do 100 god.
Put u vecnost je omogucio Hristos.
On je platio mesto nas tu cenu.
Mi sami to ne mozemo.
Mi mozemo samo da donesemo odluku za ili protiv.
Saljivim prikazom je to ovako prikazano:
Naravno da ako prihvatimo Hrista, sa njime vec ovde zivimo drugacijim zivotom.
Mi nismo vise sami kroz nas zivot.
Iako je out tetak i uzan, on ce nas odvesti do cilja.
Jovan 15,4Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.
Staroscu i smrcu se zavrsava vreme koje nam je dato da donesemo odluku.

Svi koji pomru cekaju dan vaskrsenja gde ce svi vetni zajedno otici u vecnost.
Izmedju smrti i vaskrsrnja ua umrle je to kao minuta.
Ili mozda jos brze.
Kao kada zaspimo u toku dana i spavalismo 2 sata a cini nam se 5 minuta.

Poslednja izmena:
a beba od par dana, zavisi od kojih roditelja?
Pisali smo o tome vec mnogo puta.
1. Korincanima 7,14Jer se posveti muž nekršten ženom krštenom, i posveti se žena nekrštena od muža krštenoga; jer inače djeca vaša bila bi nečista, a sad su sveta.
A sta je sa neznaboscima?
Njima ce biti po savesti.
Kako su slusali savest.

A posto njihova deca nemaju priliku da upoznaju pravu ostinu a umru.
Verujem da se njima ne moze presuditi negativno jer nisu ucinili svoj greh za koji su odgovorni tek kada su punoletni.
Rimljanima 2,14Jer kad neznabošci ne imajući zakona sami od sebe čine što je po zakonu, oni zakona ne imajući sami su sebi zakon:
Rimljanima 2,15Oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovijem što se čini po zakonu, budući da im savjest svjedoči, i misli među sobom tuže se ili pravdaju)

znači da nismo grešni po rođenju.
kako onda izjavljuješ
Nismo gresni dok ne ucinimo svoj greh, ali imamo smrtnu prirodu od proraroditelja
Cim ucinimo greh, imamo i svoj greh.
A svi smo to ucinili.
Isus je umro za taj greh.
Ali ako neki umru kao deca, nemaju svoj ucinjeni greh.
I za njih Hristova smrt vazi.
Enoh je covek koji nije ucinio greh.
I nije okusio smrt.
Verovao je u spasitelja koji ce umreti za njegovu gresnu, smrtnu prirodu.
Juda 1,14Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh
Juda 1,15Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna djela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne riječi njihove koje bezbožni grješnici govoriše na nj.

Osim Enoha niko nije bio da nije zgresio.
Enoh je i dokazao to svojim zivotom.
On je jedini prosao probu i udostojio se.
Jevrejima 11,5Vjerom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti; i ne nađe se, jer ga Bog premjesti, jer prije nego ga premjesti, dobi svjedočanstvo da ugodi Bogu.
Enoh je verovao u spasitelja koji je obecan Adamu...i zivio je u svemu po bolji Bozjoj hodeci sa Bogom.

naravno da imaš smrtnu prirodu, u protivnom bi sa kurajberom delio krevet sada.
A gde sam rekao da nemam da bi ti mogao da kazes, naravno?
Ako nemas sta ozbiljno i na korist drugima, nemoj da pocinjes.
Na kraju uvek kukas kako vas neko mrzi.
Ne.
Samo volimo istinu.
I vazno je da se ona cuje za spasenje i svedocanstvo iskrenima.
Samo zbog toga.
Jer svi imamo odgovornost pred Bogom i ljubav prema drugima .
Ko ne govori istinu cemu se taj nada?

Back