U braku

-sve su priče ispričane ........Od Hrista prošlo više od 2000 godina...koliko je to samo sudbina i priča.........eto ja 10 g u braku i ljubavi još imaaa....možda nema adrenalina ...ali to je već nešto drugo....

gurmanci:
Dvanaest godina u braku, ljubavi mnogo i na pocetku i sada. Neko je pomenuo vise oblika ljubavi - slazem se. Ovo iskustvo ne mogu da uporedim ni sa jednim. Hvala mom divnom muzu sto se uz njega ovako osecam.
ahhhhhhh lepotee..kako je divno ovo procitati posle svih onih gluposti..

luckastalutkica:
Mislim da kod vecine jeste gemblanje,ali nije cisto zato sto moras zavoleti nekoga sa kim zivis,bez obzira na sve.

Ima ali koliko. Isto koliko dijamanata u kanalizaciji. Ako u krugu 5 km oko mene ima bar jedan takav brak, stavljam na panj najdrazi deo sebe.

Ne mogu da verujem da i dalje idete onom manjom linijom otpora da je brak nesto cudovisno gde je maltene imperativ da ljubav mora da prestane.
Naravno da prestaje kada dragi moji vencani prijatelji nikako ne ulazete u taj brak,nego vec sledeci dan posle vencanja se uglavnom plasite da nastavite da se suocavate sa znatno vecim intezitetom emocija koje brak donosi i onda se jednostavno opustite,,,,bude lepo prve dve godine,a onda samo gundjanje na sve strane kako je brak po svojoj samoj definiciji cisto djubre.
To je tako cest i najsebicniji,najpokvareniji pogled na brak da mi se prosto gadite svi vi koji imate da kazete ijednu losu stvar o svom braku.
I ja sam bio ozenjen,i jako sam lose prosao,jedva sam preziveo tacnije receno,ali nikako necu,ej,ljudi,necu nikada da kazem da je brak glupost samo na osnovu svog iskustva.Jeste,moj brak je bio promasaj,glupost,napad razjarenih iluzornih emocija u svoje vreme,ali ni meni samom to nije parametar da ce mi sledeci brak biti isti takav.
Brak kao stvar po sebi jeste nesto predivno,prelepo,i uzviseno,sjajna stvar koja krunise ljubav,omogucava vam da se maltene stopite jedno sa drugim.
Brak je ona uzlazna putanja koja nema svog kraja u kvalitetu i u uzivanju,ali treba ulagati,a to koliko vidim.....niko nece.

dok su momak i devojka zaljubljeni njihova ljubav je kao voda. al' u braku ona postaje jos kvalitetnija i tako se voda kroz vrenje bracnog zivota preobrazava u vino.

sinnke:
Ima ali koliko. Isto koliko dijamanata u kanalizaciji. Ako u krugu 5 km oko mene ima bar jedan takav brak, stavljam na panj najdrazi deo sebe.
Ja znam neke koji su svoju ljubav odmah okrenuli da decu,a bracni partner je izvisio,i znam neke koji kazu da je u braku sve drugacije ali da se vole,i ja im verujem.Svako ko je u braku on se voli sta god da prica.Ako neko kaze da ne voli svoju zenu ili svog muza,taj laze,to je isto kao kad bi neko rekao ja ne volim moje roditelje.Koliko god me blamirali i kretenisali se,i saplitali me,ja njih ipak volim.

luckastalutkica:
Ja znam neke koji su svoju ljubav odmah okrenuli da decu,a bracni partner je izvisio,i znam neke koji kazu da je u braku sve drugacije ali da se vole,i ja im verujem.Svako ko je u braku on se voli sta god da prica.Ako neko kaze da ne voli svoju zenu ili svog muza,taj laze,to je isto kao kad bi neko rekao ja ne volim moje roditelje.Koliko god me blamirali i kretenisali se,i saplitali me,ja njih ipak volim.

To sto ti nekom verujes, nije merilo istine.

Back