tvoje..moje..?

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod nas od pocetka svako ima svoja primanja.
Ali se podrazumeva da onaj ko ima vise u dzepu u nekom momentu,
plati nesto sto nam je potrebno.

Mm uziva u tome da meni i detetu ugodi,
na sve nacine. I pre deteta, uvek je voleo da nama priusti nesto.

Znamo ko ima kolika primanja, i tako se i ponasamo

kako resavate `vlasnistvo` u vezi, u braku..
s vremena na vreme odem sa prijateljima na pice ili klopu
oni su par..zive zajedno vec dve godine..ozbiljna veza, vereni su..
ekonomski nezavisni, dobre plate za nase uslove,zive u njegovom stanu, iako ona ima i svoj sopstveni
meni je nekako normalno da ja platim jednom, oni sledeci put
prvi put platim racun za sve
i drugi put platim racun za sve
onda on kaze - e danas te vodimo mi na pice
stigne pice, stigne racun - on plati svoj i moj deo, a ona mu daje novac za svoju kafu..
sledeci put se ponovi prica - bili smo na nekoj klopi, on plati ono sto sam ja porucila i plati svoj, podeli sa njom racun za salatu koju su podelili, a ona mu da celu sumu za ono sto je ona porucila

kako vi?
zajednička kesa...

Имам утисак да неки овај подфорум доживљавају као ловиште. То прилично снижава ниво дискусије.

Изгледа да им је овде зборно место.

Znaci ovo je mesto gde se zene love, a na PDF Muskarci je mesto gde se zene hejtuju...:roll:
I ne znam uopste cemu ta potreba za lovom...:roll:
Prvo komuniciras sa svima i kada ti neko deluje vise zanimljivo pozoves nekog da izadjete na kafu prijateljski, a tada i ne treba muvati nekog, a nakon toga mozes i nastaviti prijateljski da se druzis sa nekim ili da se muvas sa devojkom...

Sta je taj lov uopste ?? :roll:

ekonomski nezavisni, dobre plate za nase uslove,zive u njegovom stanu, iako ona ima i svoj sopstveni
stigne pice, stigne racun - on plati svoj i moj deo, a ona mu daje novac za svoju kafu..
sledeci put se ponovi prica - bili smo na nekoj klopi, on plati ono sto sam ja porucila i plati svoj, podeli sa njom racun za salatu koju su podelili, a ona mu da celu sumu za ono sto je ona porucila

kako vi?

Postujem ako neko tako voli, meni nekako ne ide. Mada to dosta zavisi s kim si...
Ja znam da moj nije ni grebator ni parazit, ne moram da razmisljam ko od nas kada placa jer znam da nit bi zloupotrebio, nit zamerio.
Mi delimo troskove.
Stan je iznajmljen, i rezije i stanarinu delimo pola pola.
Ostali troskovi, opet je zajednicki. Ne gledamo ko je dao koliko.Oboje od plate imamo pravo na svoj fond, da potrosimo na hirove bez da pitamo jedno drugo.Za tu sumicu moze da si kupi sta oce, ne mora da mi se pravda i obrnuto. Ako ocu skupu torbu to cu kupiti od tih parica. Sve ostale pare su zajednicke , nesto ode za zivot, nesto ce se staviti u stek za letovanje a ako treba, bilo kome od nas, nesto ce otici i za lekara...ako smo par ****** i zdravlje nam je zajednicka investicija XD
Sto se zajednickih troskova tice, bice meseci kad ce on povuci vise, bice meseci kad cu nas ja provlaciti. Mozda cesce on jer u krajnjem slucaju ima i vecu platu.
Bilo bi mi uvrnuto da mi trazi da mu dam pare za kafu koju mi je platio..isto kao sto bih se prekrstila da on trazi da sebi plati svoj deo racuna..

Poslednja izmena:
oboje su divni ljudi, samo su izabrali da na ovakav nacin regulisu svoju ekonomiju
pricala sam sa jednom poznanicom na ovu temu i ona mi je rekla da poznaje par koji ovako funkcionise preko 20 godina
i decu su podigli
pa su skoro imali situaciju da se iz grada zajedno vracaju sa nekog rodjendana
ona je pozvala taksi jer nije htela da ceka autobus, a on nije hteo da ide taksijem jer je nesto kratak bio sa novcem do kraja meseca i nije mu bio problem da ceka bus
i tako, ona se vratila kuci taksijem, a on autobusom

meni to nije ok, cak mi je vrlo cudno

pare su nase, sve se dogovara sta ce i kad ce da se kupi
zna se sta je primarno, racuni i hrana, sve ostalo se dogovori kad i kako da se kupi....

ne kontam ni ono zajednicki racuni a odvojene pare za ostalo recimo....pa cek jel to ono on dodje iz grada i kaze tadaaa vidi sto sam kupoio novi tablet srce samo 400e sica....ne brini sa mog racuna sam platio....mislim super sto si sa svog, neces sa mog sigurno, al sta cemo sa recimo crknutim tv-om koji nam treba nov....(mislim lupam primere)

ali ne volim i onu drugu krajnost zajednicki racun u banci recimo, i na to se jezim, sta ces kad se rastanete, pa to je karambol

pare zna se kad stizu i de stoje u kuci, i sta god da treba uzima se i dogovara kad ce sta da se kupi

Poslednja izmena:

kako vi?
U braku,jedino pravo "moje" je mobilni telefon i lap top jer ih samo ja koristim
Kod nas,svako ima svoj lap top i mobilni.

Sve ostalo je naše.

meni to nije ok, cak mi je vrlo cudno

pare su nase, sve se dogovara sta ce i kad ce da se kupi
zna se sta je primarno, racuni i hrana, sve ostalo se dogovori kad i kako da se kupi....

ne kontam ni ono zajednicki racuni a odvojene pare za ostalo recimo....pa cek jel to ono on dodje iz grada i kaze tadaaa vidi sto sam kupoio novi tablet srce samo 400e sica....ne brini sa mog racuna sam platio....mislim super sto si sa svog, neces sa mog sigurno, al sta cemo sa recimo crknutim tv-om koji nam treba nov....(mislim lupam primere)

ali ne volim i onu drugu krajnost zajednicki racun u banci recimo, i na to se jezim, sta ces kad se rastanete, pa to je karambol

pare zna se kad stizu i de stoje u kuci, i sta god da treba uzima se i dogovara kad ce sta da se kupi

Slazem se.
Kod nas nijedno nema svoj tajni stek, zna se kad ko prima platu i koliku.

Већ сам на некој теми написала.

Кад почне да се дели на Моје и Твоје, ту више среће нема.

И то би било то.

Дајв, мислим да су ови твоји само случајни сапутници, али време ће показати.

Већ сам на некој теми написала.

Кад почне да се дели на Моје и Твоје, ту више среће нема.

И то би било то.

Дајв, мислим да су ови твоји само случајни сапутници, али време ће показати.

a ovaj drugi par koji tako zivi preko 20godina na takav nacin?

a ovaj drugi par koji tako zivi preko 20godina na takav nacin?

Можда су само нашли некакав компромис, не желе да буду сами, не знам.

Али, некако ми љубав и те рачунице не иду заједно.

Можда су само нашли некакав компромис, не желе да буду сами, не знам.

Али, некако ми љубав и те рачунице не иду заједно.

ja ne funkcionisem po njihovom obrascu
cak sam jedna od onih koja je preterivala sa stavom - sve moje tvoje je, dok nisam povukla rucnu..
ali zasto mislis da tu nema ljubavi?
ljudi na razlicite nacine urdjuju svoje odnose
sad cu opet da spomenem par koji nesebicno svoju ljubav deli i sa drugim osobama kojima su obostrano otvorili vrata u svom braku, a oni se i dalje vole..

ja ne funkcionisem po njihovom obrascu
cak sam jedna od onih koja je preterivala sa stavom - sve moje tvoje je, dok nisam povukla rucnu..
ali zasto mislis da tu nema ljubavi?
ljudi na razlicite nacine urdjuju svoje odnose
sad cu opet da spomenem par koji nesebicno svoju ljubav deli i sa drugim osobama kojima su obostrano otvorili vrata u svom braku, a oni se i dalje vole..

Некако имам утисак да се у таквим односима јавља доза резерве.

Можда је у питању дефетизам, чување одступнице за случај да не успе, не знам.

Ми никада нисмо постављали питање колико ко троши, на шта троши, углавном се око свега договарамо и трошимо заједно.

Тако да ми ти односи нису најјаснији, не замерам што неко тако функционише, само кажем да ми је помало чудно.

Mi delimo na pola racune za kucu, za hranu, sve sto treba za Zuleta, restorane i izlaske isto(dobro ne bas uvek i svaki put al on recimo plati hranu ja cu pice i tako to) i onda i meni i njemu ostaje dovoljno za nase licne potrebe tipa teretane, kozmeticarke, frizerke itome slicno, jos ako ustekamo oboje po koju hiljadu sreca, sreca radost : )))
I sto je najbitnije, uvek imamo za sve hvala Bogu a narocito za putovanja:D

- - - - - - - - - -

A najvise volimo kad oboje uzmemo u kladionici vikendom : )))

Back