Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Planiram letovanje u Turkoj. Dvoumim se izmedju 2 hotela Santur i West ada inn u Kusadsiju. Da li neko ima preporuku?
Hvala unapred :)

Santur-ne nikako:thumbdown::thumbdown::thumbdown:!West ada inn je bolje rešenje,ali ne i najbolje,Ayma je sasvim prihvatljiva.Ali ipak pogledaj i u drugim agencijama,sigurna sam da ćeš za iste pare naći bolji smeštaj.Rossy apartmani na Ladies bechu su odlični kao i hotel Asena.

Bitno mi je da smo u centru, bolje preko dana da placamo dolmuse, nego nocu taksi. Sledeca mogucnost je hotel Deniz...imali neko iskustva sa tim hotelom?
U sustini, najvaznije mi je da je cisto...svakako nosim svoje peskire i posteljinu.

Bitno mi je da smo u centru, bolje preko dana da placamo dolmuse, nego nocu taksi. Sledeca mogucnost je hotel Deniz...imali neko iskustva sa tim hotelom?
U sustini, najvaznije mi je da je cisto...svakako nosim svoje peskire i posteljinu.

Santur ima odličnu lokaciju(za one koje žele da su u centru),ali to je jedino dobro,sve ostalo je dno dna!!!U istoj ulici postoje još dva hotela koje u svojoj ponudi imaju neke naše agencije i oni za otprilike istu cifru nude mnogo bolji smeštaj.Mene da ubiješ ne mogu da se setim kako se zovu ti hoteli,ali sigurna sam da će se već neko naći ko zna na koje hotele mislim.

Naisla sam jos na hotel Deniz, preko puta Santura, isto 3*. Kako god, smestaj mi nije igrao nikad neku vaznu ulogu, ionako tamo samo prespavam. Valjda nece biti toliko lose :)

Naisla sam jos na hotel Deniz, preko puta Santura, isto 3*. Kako god, smestaj mi nije igrao nikad neku vaznu ulogu, ionako tamo samo prespavam. Valjda nece biti toliko lose :)

http://www.belvi.rs/sr/letovanje_turska_kusadasi_hotel_atli.html

E na ovaj hotel sam mislila,ne znam da li ti odgovara konkretno ova ponuda ND,ali moguće je da neka agencija ima i PP ili AL varijantu.Lokacija mu je savršena ako želiš da si u centru,a takoreći ispred hotela je onaj trg odakle kreću svi dolmuši (mi smo ga zvali "Slavija":roll:),a do bar streeta si za 5 minuta:super:
Kod:

U agenciji su mi preporucili, kao najblizu a kvalitetnu opciju, Sarimsakli. Medjutim, slucajno sam na jednom forumu nabasala na podatak da tamo stalno duva vetar (vazdusna je banja), ali i da je more hladnije i do 10 stepeni, u odnosu na ostale centre. Da li je neko bio tamo?

Svake godine isto,gde zasto ,da li hotel valja,ove godine me zanima Marmaris ,hotel Turban Palas zahvalan za informacije,takodje mogu da pomognem kod hotela pain bic u Beleku,Botanik u Alanji,Mirakl na lari .

Svake godine isto,gde zasto ,da li hotel valja,ove godine me zanima Marmaris ,hotel Turban Palas zahvalan za informacije,takodje mogu da pomognem kod hotela pain bic u Beleku,Botanik u Alanji,Mirakl na lari .

Botanik je za svaku pohvalu, hotel je fenomenalan, zimus je renoviran, ma kao svi Delphinovi, ne može se porediti sa drugim hotelima, prava e Botanička bašta.. jedino je mana plaža, loša je...
Miracle je veliki kompleks , dobra usluga, plaža u Lari je super. E sad u zavisnosti sa kim se putuje, Alanja nije preporucljiva ako se ide sa malom decom, zbog transfera, u tom slucaju Lara ili Belek.

U agenciji su mi preporucili, kao najblizu a kvalitetnu opciju, Sarimsakli. Medjutim, slucajno sam na jednom forumu nabasala na podatak da tamo stalno duva vetar (vazdusna je banja), ali i da je more hladnije i do 10 stepeni, u odnosu na ostale centre. Da li je neko bio tamo?
E, da! I mene interesuje ovo jer bas mrzim jak vetar na peskovitoj plazi. Mislim da je ovo pojava koja je karakteristicna za jun, pocetak jula ali ne i za kraj jula i avgust. Ko ima iskustva sa ovim neka nam odgovori!

Moja kuma je pre jedno 4-5 godina letovala u Sarimsakliju.Za tu destinaciju su se odlučili pošto su želeli da idu kolima a to je dosta bliže od ostalih letovališta koja su popularna međ' nama Srbima.Ne znam šta je očekivala i šta su joj pričali,ali pošto je leto pre toga bila u Kušadasiju znam da se mnogo razočarala.U vezi vetra nije ništa pominjala,samo je rekla da je to prava turska kasaba i da je Kušadasi u odnosu na S prava metropola.Sem toga,S je navodno prvenstveno letovalište za lokalno stanovništvo tako da samo mesto nisu mnogo picanili za strane turiste.Možda se nešto promenilo u međuvremenu...

Kakva su iskustva sa Alanjom???

Bila sam prosle godine u Alanji(sto sam i pisala na prethodnoj strani) i sto se tice klime dosta je toplo-(taj deo turske)-vlaznost vazduga je velika i dosta je sparno.Iskreno mi to nije smetalo jer sam prilicno mlada(33god.)i shvatila sam to ovako"Pa dobro na moru sam i slicne su vrucine kao i na "drugim morima"" -ali boga mi za srcane bolesnike,asmaticare i starije ljude nikako nije ovo podrucje.Grad je prelep i sve je prilagodjeno turizmu..Np.u parkicima pored obala ima fontana i sprava za vezbanje(to mi je izgledalo simpaticno jer se moj otac svako jutro budio u 6h i isao tamo).Licno meni se svidela plaza jer je prostrana i peskovita ali sam ulazak(ispod vode)Na nekim delovima plaze nezgodan jer ima velikog kamenja.(nadam se da ce se turci opametiti i srediti to-mislim da je izvodljivo).Ima dosta zelenila,ulice su izuzetno ciste.shooping extra,a nocni zivot odlican.Sve u svemu odlucila sam se za Alanju i ove godine i uplatila vec 50%-da li sam pogresila?reci cu vam kada se vratim...a i da jesam-popravicemo sledece godine.:hahaha:

Kakva su iskustva sa Alanjom???

Ok je
Sleces u Antaliju, imas oko 3h leta. Nadams e da ces leteti nocu....stvarno je fascinantno leteti nocu iznad Istambula. Dobrih 30 minuta letiz iznad njega.
Od Antalije imas transfer..hmm, ako se ne varam, dobra 2h do Alanje.
Alanja ej podeljena u 2 dela, levo i desno od centra :)
Ja sam bio levo(ako si u centru i licem okrenut ka moru) a desno od centra se nalazi njihova najbolja plaza(ako se ne varam kleopatra)
Nocni zivot je OK, malo turci smaraju, ali OK je. Ima par dobrih diskoteka, ako se dobro secam Robin Hood je najbolja. Imaju dosta onih shisha barova, mislio sma da ne udara..ali udara, nemoj preterivati ;)

Plaza je pescana, ali je nekako razlika izmedju temperature mora i vazduha poprilicno velika, pa ti se nekako ne mili uci u vodu.
Turci iz tog dela Turske su totalno drugaciji od ovog evropskog dela, dosadniji su..
Posebno skacu na tek pridoslog turistu...
nema neku veliku ponudu, tacnije imas 30 brodica u luci u svakom momentu, ali svako nudi isto, tacnije trbusne plesacice na brodu, obilazak pecine(lepo za videti ali akda te pozovu da odes u nju -nemoj, fora im je da onda brodic ode i posle moras da skocis sa dobrih 20 metara u vodu, nije sala, nema ti druge, moraces) i na kraju to zacine mrsavim rostiljem.
Inace prvo ce ti traziti 20 eura za to, a na kraju ce pristati i za 5-7 eura po osobi ako se bas dobro cenjkas(za sve se mroas cenjkati)...neka realna cena je 10 eura po osobi.
iritantno je sto za sve traze napojnicu. Dakle vracas se sa tog mini krstarenja i eto ih, opet idu za nekom kutijom, kao da prose.
Takodje taxi, kada kazes ime hotela gde treba da te vrati-cena je 20 eura. Posle 10 sekundi je vec cena 10 eura(nije te kao dobro cuo) a na kraju za 3 eura ima da vozi i ako si udaljen 3-4 km.
Hrana je dobra i veoma jevtina. Ulazim u piceriju, dobijam jelovnik, najjevtinija pizza 10 eura, kazem da cu ipak samo pivo...vraca se nakon 3 minuta i kaze "A koliko bi dali za ovu picu?"
3 eura
Moze za 4?
Aj moze..
I tako u krug

Sve u svemu, lepo je tamo, ali sumnjam da cu ici opet Jednom da vidis je ok, po meni nije vredno repeticije

Da li ima neko ko ne voli da ljetuje u Turskoj i izbjegava je kad god je moguce?

A vi sto idete tamo molio bih vas da mi objasnite:
Kako mozete da ljetujete u Turskoj,kako mozete da se odmorite u zemlji sa kojom smo imali takvu medjusobnu istoriju.,(svakojaka mucenja,danak u krvi,ird.itd..da ne navodim detalje)
Ne bih ja pocinajo nikakve ratove ali znam da se ne bih lijepo osjecao niti mogao da odmorim na takvom mjestu.Ta Turska je toliko uzela maha da se na trenutak covjeku ucini da nesto nije u redu sa njim,ako i on ne luduje za Turskom.Iako znam da too nije tacno,pa bih volio da se javi sto vis onih koji ne preferiraju Tursku kao mjesto za odmor.

Nemam nista protiv da se ode na ekskurziju,obidju neka mjesta,neko ko se time bavi,ili koga zanima,ali cesta ljetovanja..da ne kazem skoro kao sablon,to ne mogu da shvatim.

Ima toliko zemalja koje se mogu obici,koje su i zanimljive,i egzoticne,i toliko mjsta za odmor,mir i tisinu i more,a svi samo pricaju o Turskoj, odmah rame u z rame sa Grckom i Bugarskom.

Molio bih da se jave svi koji djele misljenje,ili djelimicno, a vi koji ne dijelite,javite se i vi da cujemo vas stav.

Ocigledno je da tebi nije jasno sta znaci profesionalizam u turizmu i ugostiteljstvu - e vidis, zato je Turska "uzela maha" kako ti kazes...
Sto se tice istorije,kad bi se preslisavali sve, ko nam je sta uradio ili nije,nikud ne bi mrdali...
Prema tome,mislim da nisi u pravu i pretpostavljam da nesto ne cenis pripadnike drugih veroispovesti...
Ukratko,na tvoju zalost vidis da si usamljen u svojim idejama protiv letovanja u Turskoj.

0VAJ sto hoce da istrazuje danak u krvi treba da ide na forum o istoriji,mi hocemo da se kupamo i provodimo a ti smaraci nek se smaraju na drugom forumu a do juce je isao u hrvatsku na more.

Da li je neko bio u hotelu Turban Palas i njegova iskustva.

Moja koleginica letuje u Turban palasu vec 3 god.za redom i fascinirana je tim hotelom(kune se u njega).ne znam odakle da pocnem-cena nije mala ali vredi svaku paru.Ija ga merkam ali dzabe...E ovako...kaze da je hrana uvek extra sveza i raznovrsna,sobe besprekorno ciste i cak je uporedjivala peskire sa peskirima u drugim hotelima i kaze da je jedino tu sve novo i dobro odrzavano.To je noviji hotel i bile su neke promocije pretprosle god a sada vise nema toga.Ceo hotel je u zelenilu tako da ima hladovine na svakom-bas svakom mestu i vi ako uplatite tolike pare uzivate u carima kupanja i izlezavanja na lezaljkama citavog dana jer ste u zelenilu a ne na paklenoj vrucini.Program je preko celog dana odlican a uvece se ne zna sta pre da gledas-da li predstave za decu ili za odrasle koje su jednako dobre.Inace verujem joj sve sto mi je ispricala jer je ona veliko zakeralo (izvinjavam se)kada su ovakve stvari u pitanju.imam komsiju koji dugo radi u jolliyu i garantuje za :Turban palas,Merian(alanya)-ta dva su sto posto dobra.Cak je Merian jeftiniji.Moram da se nadovezem ali prosle god.kada smo se vracali iz Alanye na aerodrom u autobus su ulazili gosti iz Meriana.popricala sam sa zenom (kasnije mi je rekla da je ona dadilja i da samo pazi decu na odmoru).Odusevljena je Merianom-rece"Verujte prosle god smo bili u hotelu koji je skoro duplo skuplji(po osobi) od ovoga i ne moze se uporediti.Ovaj je 100 puta bolji"..Kada budem imala malo vise para da odvojim za letovanje idem u turban sigurno.:super:

Ocigledno je da tebi nije jasno sta znaci profesionalizam u turizmu i ugostiteljstvu - e vidis, zato je Turska "uzela maha" kako ti kazes...
Sto se tice istorije,kad bi se preslisavali sve, ko nam je sta uradio ili nije,nikud ne bi mrdali...
Prema tome,mislim da nisi u pravu i pretpostavljam da nesto ne cenis pripadnike drugih veroispovesti...
Ukratko,na tvoju zalost vidis da si usamljen u svojim idejama protiv letovanja u Turskoj.

E tako ste lepo srocile ovo da sam sa zadovoljstvom procitala par puta.Veoma pametno receno-Pozdrav:brus:

Back