Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ćao svima. Zanima me da li neko može da mi kaže kakve su cene u Kušadaiju ove godine ( mislim na vanpasionsku potrošnju ), nisam bila tamo od 2006. a putujem u subotu, pa bi mi svaka informacija dobro došla. Unapred hvala! :)

Caos svima,

evo pre 10ak dana sam se vratio iz Turske, i nikako da stignem da napisem nekoliko redova....mozda ce nekome da koristi.

Isao sam prvi put u Tursku (dakle nemam mnogo iskustva, pa sve podatke mozete uzeti sa rezervom...) i to u Alanju u periodu od 19 jula do 2 avgusta. Generalno je bilo vrlo lepo, mesto je stvarno prelepo, plaza odlicna, voda pretopla....

Sto se tice samog puta, nisam imao srece sa carter letom. Zapao mi je polazak u 21h, tako da se aranzman od 15dana/14 nocenja sveo na 13 nocenja i jedno jutrenje !!! Avion je kasnio oko sat ipo u polasku, sleteli smo posle ponoci tj. oko 1:30 po turskom vremenu, pa transfer od 2 sata....sve u svemu oko 5 ujutru smo usli u sobe (stvarno ne znam kako da nocim od 5 ujutru,....al dobro). Bio sam u hotelu Kleopatra Life (3*) koji je oko 1500m od centra, na samoj plazi.
Iako sam cuo da su Turci vrlo ljubazni, profesionalni...da su im hoteli sredjeni, ne mogu da pohvalim docek na koji sam naisao. Video sam slike hotela, soba, cak sam uspostavio i kontakt sa jednim kolegom sa foruma (koga sada pozdravljam) i cinilo mi se da je izbor hotela sasvim ok. Medjutim Turci imaju iza hotela jos jednu zgradu koju ne pokazuju u katalozima a tamo obicno smestaju goste prvi dan. Taj smestaj je los, veze nema sa onim sto je u ponudi (pored toga zatekli su nas morkri peskiri carsavi,...nesredjena soba,....) ali smo onda culi od nasih ljudi da posle dosta svadje sa recepcijom moze da se zameni soba za neku pristojnu sobu iz prvog bloka. Posle dosta cimanja, prvenstveno sopstvenim snagama, i donekle urgiranja preko predstavnika iz agedncije, uspeli smo da zamenimo sobu. Mislim da je kljucni trenutak bio kada smo sa spakovanim koferima dosli na recepciju, i rekli zacudjenom Turcinu “Obecali ste sobu u 14h!” (znanje engleskog nije kljucni faktor, osnovno sredstvo su smrknute obrve:) Kasnije sam upoznao i neke ljude koji su dosli iz Madjarske, imali su isti problem sa smestajem, tako da mozda nasa agencija nije glavni krivac, ali cinjenica je da se mnogo i ne trude da pritisnu Turke.
Ako se izuzme ta “mala neprijatnost” oko sobe (zbog koje je otisao i drugi dan letovanja) mogu da kazem da je hotel sasvim solidan. Naravno, 3* nisu neki luksuz, ali ako se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta (299eura 14 nocenja ALL) mislim da je hotel i vise nego ok. Soba (druga soba) je solidna, ima lepu terasu, kupatilo sa tus kadom,...klimu TV (sve sto treba). Hotel ima mali bazen, nista posebno, ali moze da posluzi za neko lokalno kupanje. Hrana je tipicna turska, sa gomilom salata (nekad imas utisak da vrlo vesto od ostataka rucka i dorucka prave „salatu“ za veceru), ali niko nece ostati gladan. Kada su u pitanu glavna jela, mogu da kazem da se prilicno trude da budu raznovrsni. Licno sam prevashodno mesojed, tako da mi je pomalo nedostajalo meso, ali ako ja nisam bio gladan onda moze da se kaze da je hrana ok! (upozorenje samo onima koji za dorucak preferiraju suhomesnate proizvode, osim loseg parizera nista necete naci). Jedina zamerka za hranu je prevelika zacinjenost,...razne travke, a sve ukupno i prilicno ljuto,....narocito na onu vrucinu !!!
A vrucina,....e to je posebna prica. Mirka je potpuno u pravu !!!!! ljudi, izbegnite Alanju u julu, osim ako volite da ste po ceo dan mokri. Alanja u julu postavlja pred turistu jednostavan izbor, bice mokar od kupanja (u moru ili bazenu), ili opet od kupanja u znoju!!! Jedino mesto na kome mozes biti suv u Alanji je ispod klima uredjaja. Temperature su preko 50 stepeni, tako da smo u sobi „hladili“ klimom na 29 (!!!) i opet uspeli da navucemo prehladu. Poseban problem je ulazak u bilo koju radnju, samoposlugu butik,...svuda sibaju klime, a kad sa 50 stepeni udjes unutra mrtav si !!! (ukoliko se ne plasite imidza lose odevenog gusara, svima preporucujem da oko glave vezu maramu, neku traku isl. dobro je protiv glavobolje od klima uredjaja, a i ne moras svake 3 sekunde da brises znoj sa lica....inace bez gomile papirnatih maramica, ne kreci u taj deo Turske)
E sad, dosta kuknjave,.....rekoh da je letovanje bilo lepo, pa da predjem na onaj bolji deo. Kada smo se malo klimatizovali, poceli smo da uzivamo na dugoj pescanoj plazi, u kupanju i suncanju. Najlepsi deo dana je od 16-17h popodne (sunce prestaje da bude radioaktivno) do zalaska sunca. Suncobrani na plazi se naplacuju,...mi smo se opredelili da kupimo suncobran (oko 15 lira). Bili smo u turskom kupatilu (Hamam), sigurno ce svaka agencija da vas bari da idete na njihove izlete....Inace preko agencije hamam kosta 35 evra, a dolazi neki maser u hotel i za svakim obrokom nahvatava „zrtve“ za tursko kupatilo u hotelu „Melisa“ za 20 evra (skoro svi izleti su jeftiniji preko lokalnih agencija). Ako volite masazu i kuvanje na 50-60 stepeni, onda piling, aromaticne pene ulja i slicne zanimacije, nije lose. Posle cele ujdurme oko putovanja, i celogodisnjeg stresa, moze da prija.
Isli smo na tursko vece, koje nije nesto narocito,...njihovi narodni plesovi, trbusne plesacice, nista posebno spektakularno. Gledaju gde god mogu da ti uvale suvenire, ili neke koktele koje nisi ni narucio, pa onda kao uz njih dobijes poklon,...i sve ti to lepo naplate. Dobro, turisticko mesto, znam da su navikli da deru turiste, ali nekad malo preteruju.
Uprkos gadnoj vrucini uspeli smo da jedan dan smognemo snage i odemo na tvrdjavu. Zaista, izgleda fenomenalno. Vredi videti i red tower, kao i pecinu podnozju tvrdjave.
Naravno u Alanji ima i gomila radnji, i bazara na kojima moze da se shopinguje po ceo dan. Tu je svakako i Migros supermarket. Preporucujem svima koji planiraju da se tokom letovanja snabdevaju u ovoj radnji da na kasi uzmu migros club karticu. Kosta 1 liru, a ima nekih proizvoda na koje daju popust (narocito ako planirate ozbiljniji shoping, npr. nesto od mleka za suncanje, peskiri itd moze da se ustedi i po 2-3- lire....stalno imaju katalog sa popustima, pa moze da se baci pogled)
Eto ja se raspisah, verovatno sam malo i ugusio, al ko velim mozda nekome zatreba,...ne skodi, znaci koristi :)
Da rezimiram, Alanja je fenomenalna varijanta za letovanje u svakom smislu, ali samo za one koji dobro podnose vrucinu i vlagu....ili za one koji planiraju odmor u spetembru !!!

pozdrav svima
p.s. ako neko ima pitanja nek se javne

Hotel o kom vam je Kvinsi pisala je CONCORD i izgleda kao avion,ali bukvalno. Svekar i svekrva su danas stigli iz Antalije i zaista su odusevljeni! Sve sto je napisala je bas tako,a ja ne znam da saljem slike,a ako je neko ljubazan da mi objasni ja cu vam rado poslati!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima

Dali je neko bio u hotelu Long beach u alanji i kakva su vam iskustva sa agencijom Conte jer sam preko njih uplatio pomenuti hotel ,a ako ima neko da da komentar za pomenuti hotel super

Hotel o kom vam je Kvinsi pisala je CONCORD i izgleda kao avion,ali bukvalno. Svekar i svekrva su danas stigli iz Antalije i zaista su odusevljeni! Sve sto je napisala je bas tako,a ja ne znam da saljem slike,a ako je neko ljubazan da mi objasni ja cu vam rado poslati!

http://www.imagetitan.com/
Izabers slike , al da nisu ogromne, odaberes opciju safe for work i uploadujes...

Kad izadju slike ( to malo traje ) kliknes na link za forume , copy-ras ga i onda ovde paste !
Nadam se da sam ok objasnila !

Mislim ja ko dežurna baba roga ovde...
Šta je s vama ljudi, jel vas stvarno mrzi da malo listate ili ?

O beleku pisala ja , jedno sto puta i preporucila hotel...
Ajde sad lepo miša u ruke pa u nazad ...može i od početka sve jedno !

Ukratko...to nije odmaralište, to je "mesto" , vestacki stvoreno od niza hotela...aerodrom 30 km, plaza-peščana, more- toplo al muljavo zbog peska, hoteli- najbolji...

mene interesuje da li je neko bio u odmaralistu Belek? iskustva o tom mestu i preporuka nekog hotela . . . hvala!

На свакој теми, горе десно, крај жуте линије, постоји опција - претражи ову тему, ту кликнеш, отвори ти
се "прозорче" и ту укуцаш жељени појам, место,... и добијеш оно што те занима. :cool:

На свакој теми, горе десно, крај жуте линије, постоји опција - претражи ову тему, ту кликнеш, отвори ти
се "прозорче" и ту укуцаш жељени појам, место,... и добијеш оно што те занима. :cool:

Znam,ali tu ne dobijam nista konkretno . . . zato sam molila za vise informacija!
hvala u svakom slucaju!

Pozdrav svima

Dali je neko bio u hotelu Long beach u alanji i kakva su vam iskustva sa agencijom Conte jer sam preko njih uplatio pomenuti hotel ,a ako ima neko da da komentar za pomenuti hotel super

Bio sam preko Contea u Alanji. Mogu da kazem da su ok. Predstavnik Vanja se relativno trudi oko gostiju (naravno cuo sam neke ljude iz smene pre moje da kukaju na nju,...al znas kako, ljudima uvek nesto nije potaman). Ponudice ti sigurno izlete,...mozes da ides preko njih, ali su u glavnom cene malo vise nego kod lokalnih agencija. Konkretno, nudice ti hamam za 28 evra, a u hotelu Melisa kosta 20 (moguce je da nije isti program, i isti broj tretmana, pa je zato razlika u ceni). Cuo sam da i rafting moze da se prodje jeftinije, ali naravno kad ides sa svojom agencijom uvek je tu ekipa....Mozda najveci minus u mom slucaju je bio polazak aviona oko 22:30h tako da ti ode prvi dan, ali oni kazu da je to do JAT-a. Sve u svemu solidna organizacija :) Za hotel nisam cuo

pozdrav

Bila sam u Marmarisu preko Argus toursa u hotelu Mert, i mogu vam reci da je sve bilo fenomenalno.Najpre autobus koji je bio sjajan,a vodici Ivana,Ivan i Toma su izuzetni.Hotel je sa 3 zvezdice,cisto je,menjaju posteljinu na 3 dana, izleti su bili fantasticni.Ja sam prvi put ove godine bila u Turskoj i nemam nijednu primedbu.Svakom bi preporucila Argus jer su sjajno odradili posao.Mogla bih jos puno toga da vam pisem ali da ne davim,pozdrav svima

Cao svima,

Pre neki dan sam se vratila iz Alanje i iskustva su ekstremna, tj. ima mnogo dobrih i mnogo losih stvari. Sto se tice losih, U VELIKOM LUKU ZAOBIDJITE HOTEL KLEOPATRA INN (AGENCIJA BIG BLUE)!!!!! Ja, u gorem, prljavijem hotelu (ako se to uopste moze tako nazvati) nisam bila. Tamo nema sanse da ce vam zameniti posteljinu i peskire, sapun nismo ni videli za 15 dana. Morali smo bukvalno da jurimo sobaricu po hotelu da nam zameni peskire, jer nisu pomagali razgovori sa recepcionarom, sefom i predstavnikom agencije. Hrana je blagi uzas, previse zacinjena, parizer jako los, tako da sam zivela na lubenici i dinjama. Koliko je usluga losa, potvrdili su nam i sami Turci mestani koji su za njihovu hranu u tom hotelu rekli da je katastrofa.Bazen je mali i jako prljav. Vratili smo se oboje sa upalom uveta. Desavalo se da nema vode ni struje. Tople vode nema uvece, jer sve ide preko fotocelija, i ako je oblacan dan, nema vode, struje....

Sto se tice dobrih stvari, plaza (Kleopatra) je jako lepa, voda veoma topla i sam grad je fenomenalan!

Izlete NEMOJTE ICI PREKO NASIH AGENCIJA jer su duplo skuplji. Preporucujem lokalnu agenciju Pinocchio i njihovog gazdu Ahmeda. Za tursko vece smo dali po 20 evra (preko agencije BIG BLUE je 31), covek nas je vozio lux kolima, i dao nam neuporedivo vise informacija od predstavnika agencije BIGBLUE (ta agencija em nas je odrala, em je sinonim za neprofesionalnost).

Toliko za sada!

NA ODMOR NIKAKO PREKO BIGBLUE AGENCIJE!

Pozdrav svima!

pozdrav svima
zanima me dali je neko slucajno bio u beleku u hotelu siam elegance ,ovo je nov hotel na last minutu u fibuli koliko sam video trebalo bi da je sve zavrseno cak i na nekim forumima kazu rusi?
Ja sam se kasno ukljuci pa si ti vec otputovao i vratio se sa odmora. Moja komsinica je bila preko Fibule u Siamu i receno joj je da ne radi zatvoreni bazen i kuglana, kao sto je bilo ali sve ostalo je odlicno. Usluga im je perfektna

Ja sam se kasno ukljuci pa si ti vec otputovao i vratio se sa odmora. Moja komsinica je bila preko Fibule u Siamu i receno joj je da ne radi zatvoreni bazen i kuglana, kao sto je bilo ali sve ostalo je odlicno. Usluga im je perfektna

Hvala na odgovoru to su i meni rekli ali sam ipak odustao od Siam Eleganca jer ipak idem sa dvoje dece i nisam zeleo nista da rizikujem tako da sam na kraju uplatio Hotel Long Beach u Icekumu koji je ipak za decu raj ,tako bar kazu po stranim forumima.
Videcemo letimo 11.09 a uplatio sam preko Contea

Nalazim se u Istanbulu i htela bih da kupujem u delu zvnai "Merter". Procitala sam na ovom forumu da su cene znatno nize a dobrog kvalitete? Ako se nalazi u delu grada Laleli, nema problema da ga nadjem ali mi treba dalja uputstva. da li da idem pa moru od stanice tramwaja ili na gore (mslim da je tamo univerzitet). Da li su to radnje ili je trzni centar?? sve sto mozete detaljnij da mi napisete, bila ibh zahvalna. Da, ostajem jos jedan, sto znaci TREBA MI INFORMACIJA ODMAH!!!
hvala

Nalazim se u Istanbulu i htela bih da kupujem u delu zvnai "Merter". Procitala sam na ovom forumu da su cene znatno nize a dobrog kvalitete? Ako se nalazi u delu grada Laleli, nema problema da ga nadjem ali mi treba dalja uputstva. da li da idem pa moru od stanice tramwaja ili na gore (mslim da je tamo univerzitet). Da li su to radnje ili je trzni centar?? sve sto mozete detaljnij da mi napisete, bila ibh zahvalna. Da, ostajem jos jedan, sto znaci TREBA MI INFORMACIJA ODMAH!!!
hvala
Ovako evo informacije :) ,Merter je mnogo dalje od Lalelija,moj savet ti je da uzmeš taksi, žuti, pre nego što sedneš dogovoriš se za cenu , a okvirno je 5 eura do Mertera, dosta je daleko . Na samom Merteru ima nekoliko tržnih centara i mnoštvo malih prodavnica. Najbolje da te ostavi na velikoj raskrsnici (okrugla sasvim, kružni tok je u pitanju, znaju taksisti) i odatle ideš od prodavnice do prodavnice. Ali jedno treba da znaš, malo gde će ti dati robu na komad, uglavnom je prodaja na više upravo kao i na Laleliju. Ima svašta, džinsa, pamuka, što se tiče kože preporučujem ti da je kupiš u robnoj kući-centru Morava, na laleliju, sve radnjica do radnjice kože. Cene su uvek bile odlične upravo tu.Pitaj za ostalo ako te još nešto interesuje.

Inače,Merter je deo grada poput Lalelija ili Osmanbeja, možeš naći i firmiranu robu, a uvek traži da ti daju prvu klasu robe, cene su bolje na Merteru nego na Laleliju,a sama roba je slična. Mada možda više te firmirane može da se nadje upravo na Merteru.

Poslednja izmena:

Back