Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znadem baš ništa...
Nešto sam zatajila ovih dana ...ne edukujem se ...

Daj neki link !

Mirka,molim te posto imas toliko iskustva sa putovanjima u Tursku,reci mi da li treba nesto da pocastim recepcionara da mi da bolje sobe.Nisam uspela da dobijem porodicnu sobu, vec dve dvokrevetne a ne volim da su mi deca sama u sobi iako nisu tako mala,da li postoji sansa da temo dobijem tu porodicnu sobu?

Šansa uvek postoji...Moje iskustvo kaže da sa Turcima sve može iako kažu da ništa ne može...

Dakle...na recepciji se požalite na to da ste izričito tražili da dobijete porodičnu i recite da ste spremni za doplatu ( samo ako je u agenciji bilo razlike u ceni ) da bi deca bila sa vama...

Ako ne ide kod recepcionera na prvu loptu , odmah tražiti šefa !

Moje iskustv kaže da kad se pomene šef sve može...Al pre šefa...kulturno sa recepcionerima ...
Stari su to prevaranti ...pokušaće na sve načine da vas iskuliraju, al ni mi nismo džaba bili 500 godina pod Turcima, naučili smo se kako sa njima...

Srećno !

backpacker
Ikona grupe

Grupa: Članovi
Član od: 29.02.2008
Član broj: 3358

ja pitah i evo ja i dajem odgovor KOLIKO KOSTA GORIVO u Turskoj:
Yeni Kurşunsuz 95 - K.Benzin 95 Oktan 3,55(YTL/Lt) Süper Plus - Katkılı K.Benzin 95 Oktan 3,51 (YTL/Lt) V-Power (Kurşunsuz 97)- K.Benzin 95 Oktan 3,62(YTL/Lt) V-Power Racing (Kurşunsuz 100) - K.Benzin 98 Oktan (YTL/Lt) VP Diesel (Motorin 50)3,33 (YTL/Lt) Diesel Extra - Motorin 1000 3,21 (YTL/Lt) Diesel Extra - Motorin 7000 3,19(YTL/Lt) Gaz Yağı 3,00 (YTL/Lt)
1Eur=1,93YTL

evo ja cu ti odgovoriti, mada je mozda vec kasno.
sarimsakli je sh.t! teski, nemas tamo sta da trazis.
nisam videlda da li si musko il zensko, koliko imas godina...ali ako si zensko svuda ces se u turskoj dobro provesti, ako si musko nemas tamo sta da trazis.
to je malo, ribarsko mestasce, nema bukvalno nista, cak i sama plaza i more su kao ada ciganlija.
ja se upravo javljam iz turske, bodrum,tacniej turgutreis, tako da ako treba neka pomoc oko bodruma,samo izvlite
pozdrav svima

Prošle godine sam bila u Kušadasiju i tamo sigurno više neću ići! Turci su napadni i prljavi, plaže ništa posebno, hrana je očajna, na ulici su pokušali da nas pokradu..
Što se tiče izlazaka, ako imate viška para, slobodno idite u diskoteke, provod je odličan, ali nemojte da se iznenadite kada vam ispostave račun od par stotina eura! Jedino što vredi jeste Nacionalni park i Aqva park.
Sve u svemu mnogo para za kvalitet svega onoga što nude..

Prošle godine sam bila u Kušadasiju i tamo sigurno više neću ići! Turci su napadni i prljavi, plaže ništa posebno, hrana je očajna, na ulici su pokušali da nas pokradu..
Što se tiče izlazaka, ako imate viška para, slobodno idite u diskoteke, provod je odličan, ali nemojte da se iznenadite kada vam ispostave račun od par stotina eura! Jedino što vredi jeste Nacionalni park i Aqva park.
Sve u svemu mnogo para za kvalitet svega onoga što nude..

jako mi je zao sto ste se tako lose proveli, ALI Kusadasi je turska ada ciganlija :) i preplavljena je srbima.
kusadasi nikome ne bih preporucila, zaista, to je kao da letujete na adi ciganliji, srpska muzika, srbi, sve srpsko, pa cemu onda tako dalek put?
turci su samo ljubazni,mozda i previse za nas ukus. prljavi nisu sigurno :)), ne znam odakle vam tako nesto? oni su jedna od najcistijih nacija :).
za plaze u kusadasiju se slazem,hrana...hmmmm...stvar ukusa, ko voli zacine dopasce mu se, ko ne voli...nista onda...
za kradju ...!!!! evo prvi put cujem za to ovde, zaista!!! i blago sam sokirana!!! a u turksoj sam svake godine, po nekoliko puta...njihovi zakoni su jako strogi i oni jako vode racuna o tome...
i za cene u kusadasiju sam se iznenadila!!! da ste rekli bodrum, pa i da razumem!! ali kusadasi je potpuno prilagodjen srpskim turistima, znaci jeftinoca nasve strane....
:))) u svakom slucaju pozdrav i vise srece sledeci put ;)

Ja takodje idem u Kusadasi,hotel truva...Bio sam u Kusadasiju pre dve godine i sasvim je ok...Letovao sam skoro svugde od Tunisa,Italije,Malte,Turske,Grcke.... ali u Kusadasiju mi je bilo extra pa verovatno zbog toga idem opet...Nigde se necete bolje provesti za manje pare,a za svaciji ukus se nadje ponesto..

Ja takodje idem u Kusadasi,hotel truva...Bio sam u Kusadasiju pre dve godine i sasvim je ok...Letovao sam skoro svugde od Tunisa,Italije,Malte,Turske,Grcke.... ali u Kusadasiju mi je bilo extra pa verovatno zbog toga idem opet...Nigde se necete bolje provesti za manje pare,a za svaciji ukus se nadje ponesto..

4.put bice 13.07.

Postovani, mozda su se sledeca pitanja vec spomenula, ali nemoj te zameriti...
Trebalo bi da sutra idem da uplatim aranzman.
Izabrali smo Kusadasi! Ja nikad nisam bila u Turskoj, pa ne znam sta da ocekujem.
1. Koje su plaze najbolje u Kusadasiju? I kakve su?
2. Koji izleti su u ponudi, i da li se zna cena?
Hval;a unapred!!!

Postovani, mozda su se sledeca pitanja vec spomenula, ali nemoj te zameriti...
Trebalo bi da sutra idem da uplatim aranzman.
Izabrali smo Kusadasi! Ja nikad nisam bila u Turskoj, pa ne znam sta da ocekujem.
1. Koje su plaze najbolje u Kusadasiju? I kakve su?
2. Koji izleti su u ponudi, i da li se zna cena?
Hval;a unapred!!!

Ah, da... U pitanju je hotel Arora! Da li je neko vec boravio tamo i pise da je hotel 5 km od Kusadasija. Da li neko zna koliko je to zapravo udaljeno? Nije mi problem 5km ali ako je to do centra kusadasija...

Jel je bio neko u Alanji, u hotelu Utopia World Resort? Kako je bilo, da li je hotel dobar za dvogidsnjake? Dali je centar daleko? Da li ima nesto oko Hotela, sem drugih hotela?

Bacila sam pogled na Utopiju...
Dakle to je hotel 20 km pre Alanje ...dakle nekih pola sata vožnje do centra...
Sumnjam da tu ima išta osim drugih hotela...
To je deo obale uz magistralu gde su poredjani hotel do hotela...

120 km od Antalije ili u prevodu oko 2 h busom...prošla sam to sa dvogodišnjim detetom ...ako se desi kao što se meni desilo da transfer bude u periodu od 12-16 h taj put nije baš prijatan, jer turski vozači vrlo ćesto ne koriste klimu ...

O samom hotelu ne znam ništa...deluje simpa...

Planiram da uplatim preko Argusa za 31.7. i u uzi izbor su usli sledeci hoteli: DIAS, IONIA, NAZAR, TRUVA, TECIMEN, PELIKAN i NILAY.

Ono sto mene zanima je kakva je vecera u tim hotelima, dorucak predpostavljam da je svuda isti a ionako ne verujem da cu moci da se probudim zbog njega, pa ako cu vec uplatiti PP da bar nesto iskoristim od toga, tj. VECERU?!

I sama sam o Turskoj čula sve najlepše, ali očito nisam imala sreće..
Od samog dolaska u hotel sve je krenulo kako ne treba.
A za pokušaj krađe i to na sred ulice, ne znam šta da kažem, osim da sam takođe bila šokirana, jer znam da su im zakoni strogi..
Verovatno su neka druga mesta mnogo bolja od Kušadasija, ali za sada nemam želju da ponovo letujem u Turskoj..

Idem u Marmaris, tacnije u Icmeler 25. jula, u hotel Private pa sam htela da pitam da li neko mozda zna nesto o tom hotelu...
Da li se mozda vec neko vratio iz Turske? Ako je isao avionom kada mu je bio let? Da li je istina da letovi kasne i po nekoliko sati? Kakve su cene? Uh, koliko pitanja :D
Hvala :bye:

Back