Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mirka,

Vidim da cesto spominjes taj pine club i da si ga i preporucila za porodice sa decom.
Evo kako ih reklamira kontiki:
Club Pine Beach – Holliday Village 1. class
• Hotel ima velelepni vrt sa 750 stabala borova i 300 stabala pomorandžinog drveta.
• Usluga je na bazi all inclusive: doručak, ručak, večera – švedski sto, razne užine preko celog dana, širok izbor jela i poslastica iz međunarodne i nacionalne kuhinje. Neograničene količine lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića možete konzumirati u pet različitih barova. Besplatni su: dva otvorena bazena, od kojih veći ima mali vodopad i podvodnu pećinu, jedan zatvoreni bazen i bazen za decu sa toboganima, sportovi na vodi bez motora (katamaran, surf), suncobrani, ležaljke i peškiri za plažu, bioskop, arheološki muzej, diskoteka (23.30-02.30), tereni za tenis sa opremom (plaćaju se noću), celodnevna animacija, fitnes centar, stoni tenis, sauna…
• Smeštaj je u vilama okruženim zelenilom, idealnim za porodice sa decom. Sve sobe poseduju klimu, satelitsku TV, mini-bar, telefon, fen, sef, garnituru za sedenje, balkon.

Zanima me da li je sve ovo istina? Da li naplacuju mini-bar, imaju li neki market u tom kompleksu, i najvaznije, kakva je plaza?

Unapred zahvalna

Pozdrav svima,prosle godine smo bili u pain bic klubu isto smo se dvoumili izmedju resorta i bungalova bespotrebno klub je mnogo komfornije resenje a setnja i iz najudaljenije sobe prija jer je priroda fenomenalna i pravo je zadovoljstvo prosetati se ,na sredini je mali bazen sa dva tobogana raj u pravom smislu te reci ,debela hladovina i sank preko puta su teniski teren i kosarkaski pa jos malo napred akva park tu mozete i rucati takodje i sladoled se sluzi posle rucka ;moje misljenje je da vam je za svaki uspesan odmor presudno dobro drustvo i da niste snob koji u svemu trazi zamerku u pain bicu tih 300 metara idu golf kolica svaka 2 minuta pa izvolite;hotel je pored papilon ajse a meni licno je pain bic bolji bio sam u speisu nista posebno bazencina preko celog hotela nigde hladovine plaza nula a u side takodje nema nista sto se tice izlazaka kao ni u beleku gde u samom mestu imate 100 butika sa cenama vecim nego u beogradu ,ja ove godine idem u botanik i vec zamisljam mnogo kamenja od dva i vise metara pa me zanima koliko je to cudo salu na stranu pozdrav mirki i ako moze da mi kaze dali botanik ima kosarkaske terene i koliko terena za tenis pozdrav

Mirka,

Zanima me da li je sve ovo istina? Da li naplacuju mini-bar, imaju li neki market u tom kompleksu, i najvaznije, kakva je plaza?

Sve istina...dodaj još na to..kasni doručak...vidim da ga ovde nema...
Lepota Pine beacha je u zelenilu u kojem je smešten...i u toj familijarnoj atmosferi...
Mini bar uključen u cenu, sef takodje...
Market postoji u hotelskoj zgradi al nije to klasičan market kakav imaš u kraju, već za prvupomoć.
Ne znam sta bi kupovala al prvaradnja ti je 15 min vozićem , u Beleku i savetujem ne kupovati ništa tamo jer je preskupo...

Odlično je opisala ZIKS...

Mi smo išli sami sa detetom od 13 meseci, proveli smo se prelepo..
Obavezno poneti kolica, da ne bi kao ja trčali za detetom po celom kompleksu uzduž i popreko!

Važno ! U kompleksu 24 h ima doktora...

Pitaj sve što te zanima...

Pozdrav svima,prosle godine smo bili u pain bic klubu isto smo se dvoumili izmedju resorta i bungalova bespotrebno klub je mnogo komfornije resenje a setnja i iz najudaljenije sobe prija jer je priroda fenomenalna i pravo je zadovoljstvo prosetati se ,na sredini je mali bazen sa dva tobogana raj u pravom smislu te reci ,debela hladovina i sank preko puta su teniski teren i kosarkaski pa jos malo napred akva park tu mozete i rucati takodje i sladoled se sluzi posle rucka ;moje misljenje je da vam je za svaki uspesan odmor presudno dobro drustvo i da niste snob koji u svemu trazi zamerku u pain bicu tih 300 metara idu golf kolica svaka 2 minuta pa izvolite;hotel je pored papilon ajse a meni licno je pain bic bolji bio sam u speisu nista posebno bazencina preko celog hotela nigde hladovine plaza nula a u side takodje nema nista sto se tice izlazaka kao ni u beleku gde u samom mestu imate 100 butika sa cenama vecim nego u beogradu ,ja ove godine idem u botanik i vec zamisljam mnogo kamenja od dva i vise metara pa me zanima koliko je to cudo salu na stranu pozdrav mirki i ako moze da mi kaze dali botanik ima kosarkaske terene i koliko terena za tenis pozdrav

:rotf: Al sam Vas naplašila...
:lol: Nije to čudo veliko al je nekonforno aza ulazak u vodu...postoji onaj deo kako se to zove mol...kako li ...pa odrasli skaču odatle, a mi deca :mrgreen: smo ulazili polako trudeći se da stanemo na neki kamen sa kog nećeš skliznuti ili razvaliti palac o drugi...

Salu na stranu..ima kamenja , onako velikih oko 20 cm , ne stena !
Nije prakticno al se udje...naviknes se vec posle par dana...

Botanik je takodje mesto na koje bi se uvek rado vratila...

Savet...ne dopustajte da vas smeste u zgradu gde je recepcija!!!
To je stari deo oblika broda i raspada se...
Trazite odmah drugu sobu ako to dobijete...

Teniskih terena a ni košarkaških se iskreno ne sećam...:roll:...ja sam više onaj tip lezi na plazu citaj knjigu , knjavaj il se smej...sport na moru ...pa nije moja disciplina! :mrgreen:

Ima tu negde na temi slika koje je slikao moj muz pa bacite pogled...
I lepo se provedite...

Moji prijatelji su pre dve godine bili u klubu i trazili premestaj.Kazali su mi da je veliko razocarene a da je resort okej pa su ih premestili u sera palas gde sam i sam bio.Sera palas se nalazi u Side i nema hladovine

Posto niko nije odgovorio kako autom u Tursku,evo ja cu.
Moj dragi i ja smo prosle godine krajem juna krenuli u
Tursku na letovanje bez cilja,tj.nismo znali gde cemo letovati.
Prvo,kupite kartu turske,nabavite bugarsku tranzitnu vizu,ili grcku,
naoruzajte se strpljenjem i cd-ovima.
Na ulazu u Bugarsku placate 2e za dezinfekciju auta i 5e vinjetu.
Ako vas policija zautavi i (a ima je svida)trazi da vozac izadje iz auta,
pod obavezno u dokumenta koja trazi stavite bar 5e.Kroz Bugarsku
se ne zaustavljajte,eventualno OMV.Nigde vecih lopova!
Na ulazu u Tursku prvo vam evidentiraju auto a malo dalje je
kucica gde kupujete vize 10e,odmah tu je i kontrola pasosa.
Malo dalje je carina gde se prvo upisuje auto u vozacev pasos,
gleda zeleni karton.Sledi carinska kontrola i nekih 200 m dalje
proveravaju pecati i ukljucujete se na auto-put.Pratite samo putokaz za
Canakkale,iskljucenje je negde kod Havse.Policije nema puno a ni
benzinskih pumpi.Na ovakvom letovanju gorivo ce vam biti najveci trosak.
Da,rezervoare napunite na pumpi na samoj bugarskoj granici,tu je najjeftinije.
Kad stignete u Canakkale stanite u red za feribot,karta se kupuje
iz auta.Dalje pratite znak za Izmir.Put uglavnom vodi pored mora tako
da,gde god da ste se uputili bice vam usput.Blizu je i Troja tako da
ako imate volje nije lose obici.Na toj lokaciji je sniman film Troya.
Izmir,ogroman grad,mi smo izgleda omasili skretanje pa nam je trebalo
sat i po da izadjemo.A mozda i nema zaobilaznice,ne znam.Tad smo se vec
smorili i odlucili da odemo u Kusadasi.Kud svi tu i mi.Stigli smo predvece
i zavrsili u samom centru grada.Spazili parking u nekom dvoristu,ostavili auto
i krenuli u potragu za hotelom.Odmah od ulice pored mora,pored ulicice koja vodi
u staru carsiju pronasli smo sobe.Hotel,ne secam se kako se zove,ima parking
i nocenje sa doruckom u dvokrevetnoj sobi je 36e.E,ujutro kad smo krenuli na plazu
bilo je veselo.U gradu nema plaze.Psovala sam samo tako.Sreca te hotel ima bazen na
krovu.Sutradan smo hotelskim kombijem otisli na diamond plazu.Tamo je vec bilo lepo.
Ono mestasce mi se dopada,vecina kuca je za iznajmljivanje pa se tamo mozda
nekom prilikom i uputimo.Ujutru smo nastavili dalje.Prvo smo obisli Efes,toplo preporucujem svakom,i krenuli put Marmarisa.Mnogo hotela,pola jos nije ni pocelo da radi.
Plaza...Ma nije mi se dopalo.Otisli do Icmelera...,onde guzva jedni drugima na glavi sede.
Odlucili smo da se okrepimo u Meku i nastavimo dalje put Olu Deniza.
Pratite putokaz za Antaliju i Fetilje(Fethiyue),pazite da ne promasite skretanje za Fetilje.
Put za Olu Deniz vodi kroz grad.Vozite dok se ne spustite do mora,nemojte da pogresite i ostanete na brdu.Kad smo stigli parkirali smo auto,malo prosetali,upoznali kapetana
jednog od onih turistickih brodica koji nam je preporucio hotel.
http://www.magictulip.com/MagicTulipBeach.asp?show=3
Nocenje sa doruckom u dvokrevetnoj sobi 40e.
Smestaj je ok,ljidi su ok.Nisu ni culi za Srbiju samo za Jugoslaviju.
Citavo ovo mestasce je sastavljeno od restorana i hotela.Svaki hotel ima bazen i
necete pogresiti gde god da odsednete.Mirno je,mozda i previse za one koji vole provod.
Ako imate hrabrosti ili volite paraglajding ,ovo je pravo mesto za vas.
Tada smo videli jos dva auta sa BG tablama,inace...engleza,nemaca...koliko hoces.
Napravili smo i izlet sa brodicem pomenutog kapetana koji je koristio svaki trenutak
da prica sa nama,bili smo mu zanimljivi sto smo dosli iz te "siromasne" zemlje.
I pravo da vam kazem,na Olu Deniz-u bas sam se odmorila.
Povratak naravno preko Istanbula.
Fetilje-Izmir-Manisa-Balikesir-Bandirma.Voznja traje oko 4-5 sati.Iz Bandirme krece brzi feribot za Istanbul svaka cetiri sata.Mi smo za onaj u 2 zakasnili 15 min.pa smo cekali
sledeci.Voznja traje 2 sata.Ako planirate feribotom do (od)istanbula pogledajte na netu red voznje. http://ferries-turkey.com/general/ferries-information-en.html
Malo opsirnije,ali mozda nekom koristi.

hvala, a ako se setis jos necega - napisi. Recimo kako je bilo u Istanbbulu? Kako je tamo sa parkiranjem?

E sad mi je lakse kada cujem da je neko tamo bio i da je super.

Za prodavnicu se raspitujem zbog cerkice, ako mi nesto zatreba, mada uvek njene stvari zauzmu najvise mesta:rolleyes:

Samo niko ne spominje tu plazu, je li cemu?

I kakva im je hrana, iako mi devojcica nije mnogo izbirljiva, ipak me to najvise brine.

Kada sam rekao klub mislio sam na Joj pegazos jer svi koji su ga rezervisali pre par godina premesteni su u drugi hotel u kemeru a ovi moji su imali vezu u kontikiju pa su na upit zavrsili umesto u Joj pegasos resortu u klubu gde su museme na stolovima a escajg plasticni klopa jednolicna

plaza pain bica je dobra pescana,nemoj da se sikiras ubo si djek pot za relativno malo para,restoran je okej nije vrh ali nije ni los jaka cetvorka eto u bifeu imas tursku kafu i dobar kapucino,takodje prave dobre koktele ali vole da zabusavaju bez sejkera ali ja im odmah vratim pa nek se i dalje zezaju sa konobarima ljubazno i ostro cim vide mekano zabusavaju guraju plasticne case ,nedaj i uzivaj

Pozdrav za Mirku. Svaka cast za energiju kojom se bavi
ovom temom.
A sada pitanje: Ove godine idemo u Gloria Verde u Beleku.
On je ako sam dobro video na Google Earth-u drugi hotel do Pine Beach-a.
Imas li nekih zanimljivih informacija o njemu

Sufox

Pozdrav Sufox...
Na žalost ne znam ništa više od onog što sam videla u katalozima i po sajtovima..
Znam da je nov hotel i obzirom da znam klasu hotela u Beleku verujem da je dobar...

Evo sta sam iskopala...
Ovo nek pogleda i bibih jer se na tren vidi plaza u beleku!

Primetila sam da treba birati nove hotele svake godine, jer obično tad budu najbolji...
Eto nisam ništa pomogla ...al zato očekujem da javite kako je bilo i da podelite svoj doživljaj sa nama :)

Kvinsi ...vidi ga...:klap::klap::klap:
http://www.renaissanceantalya.com/main.asp?key=211&fr=15&otel=ren

Samo 341 soba :ok:...po meni ovo je savršen hotel...
A ja ga sad prvi put vidim...:roll:

Renaissance Beach Resort & Spa*****
• Ovaj ekskluzivni hotel, nagrađivan godinama kao najbolji hotel u domenu usluge i odnosa prema gostima, nalazi se u Beldibiju, između Kemera (18 km) i Antalije (29 km). Luksuz i elegancija, prelepa priroda i more, osnovne su odlike ovog hotela. Hotel je lociran u fantastičnom prostranom parku punom bogate vegetaciji kemerske rivijere, cveća, borovine, hladovine u kojem su veoma pažljivo postavljeni brojni sadržaji kojima hotel raspolaže. Smešten između zelenih planina u zaleđu i prelepog plavog mora, ovaj hotel Vas poziva na uživanje.
• Plaža je šljunkovita, a za goste hotela su obezbeđene besplatne ležaljke, suncobrani, dušeci i peškiri. Za decu je obezbeđen akva park sa tri tobogana, dečije igralište inspirisano stripom i filmom Asterix i Obelix, sa kućicama na drvetu, ljuljaškama, penjalicama, dečiji bife u Garden House restoranu, sladoled, igre u bazenu, amfiteatar i mini disko.
• Usluga u hotelu je ultra all inclusive i uključuje: doručak i kasni doručak (uključen svež sok od pomoranže), ručak, tea-time (čaj, kafa i kolači), sveže voće i roštilj u vrtu, večera, a’la carte restorani (italijanski, riblji, kineski i turski) – bez ograničenja, samo je potrebna rezervacija jedan dan unapred, sladoled, ponoćne užine, sobna usluga od 02.00 do 07.00 h, mini bar (obnavlja se svaki dan osvežavajućim pićima, pivom i vodom), sva alkoholna i bezalkoholna pića domaća i uvozna u restoranima i barovima, osim luksuznih pića. Od aktivnosti u cenu su uključeni: hamam, sauna, fitnes centar, igraonica, teniski tereni, sportovi na vodi bez upotrebe motora, šou programi, živa muzika, diskoteka na otvorenom.
• Sobe su veoma prostrane (39 m²), potpuno renovirane i luksuzno opremljene. Sve su klimatizovane, imaju mini bar, sef, balkon, televizor sa satelitskim kanalima telefon i priključak za internet. U lobiju je wireless internet.
www.renaissanceantalya.com

U septembru...15 dana 1310...tj 1260...

Pozdrav ljubiteljima Turske obale.Pitanje za Mirku u vezi hotela Botanik,na cega posebno treba obratiti paznju .Da li sobu sa pogledom na more mozemo dobiti na recepciji uz odredjenu finansijsku nadoknadu,takodje me zanima restoran i izbor jela da li je slicno kau u Pain Bicu .Da li se sladoled sluzi celog dana ili u odredjenim terminima ,hvala

Dobro veče ziks...
Na strani 12 imaš moje slike iz Botanika...

Posebno obratiti pažnju :
1. da te ne smeste u zgradu gde je recepcija
2. da častiš sobaricu prvi drugi dan , onda soba bude spremna u 10 h a ne u 18 h ...

U botaniku je takav raspored zgrada da je teško imati pogled na more...mi smo imali delimičan...bez doplate...al menjali smo tri puta sobu...

Restoran je ogroman, sa velikim izborom hrane ,a l ima manu...hrana se servira po celom restoranu , smuči ti se zivot dok obidjes sve one posude, zaboraviš sta si prvo video...Al je ogroman izbor i uvek ima nešto specijalno što peku na licu mesta ispred restorana...tj u bašti...

Bolje je od Pine Beacha i raznovrsnije...al je i hotel duplo veći !

Na bazenima postoje barovi, sa savšenom kafom, i još savršenijim šlagom...
Toči se neko super pivo ( ne pijem pa ne znam koje al znam da je moj muz non stop bio na šanku) , imaš ogroman izbor sokova, kafa, koktela...sećam se da sam pila neki dečiji koktel 14 dana ...koji je bio savršen!

Stalno nešto nude preko dana uz bazen...svez krastavac, sargarepu, predveče peceni krompir u furuni sa pavlakom i sirom...Tamo je akcija po ceo dan, taj hozel zivi ne staje...

Uvece postoji mini disko za decu, bolji nisam videla u Turskoj, i savrsena animacija , koju sam gledala netremice, iako sam uvek pricala da je to za glupe ruse.

U okviru hotela postoji luna park za veliku i malu decu...

Sladoled koliko se secam dele popodne...

Back