Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam isla pre 3 godine. hotel nam je bio u centru platili smo nesto bas bsa jeftino. Ali nam je eto zapalo da smo bili zadovoljni. Hrana u hotelu nije nikakva ali smo mi jeli u gradu za male pare porcija pola pileta , pomfrit, salata koka-kola sve to je bilo kad sracunas 100 din. Cene su se malo promenile ali ne verujem da je mnogo skuplje. Dolmusima(kombi prevoz) se prevozis od plaze do plaze. Ima ih stvarno puno. Vise ne znam ni nazive zaboravila sam. long beach nam je najlepsa i plaze u nacionalnom parku su isto prelepe. Ali kao sto rekoh kada si u centru uvek moras da putujes do plaze. Ako ipak izaberes hotel na plazi bices malo udaljenija od centra pa se moras voziti uvece do grada. Kako god da okrenes voznja ti ne gine. Mi smo te godine isli sami i bili smo zadovoljni sto smo u centru. Ima da se setas satima i satima , da obilazis prodavnice stvarno je prelepo. Nas drug je bio u hotelu na plazi , isli smo u goste i evo iskreno hotel boli glava, sav u mermeru , bazen super, ali plaza mala nikakva, nema peska nigle, neke kamencuge. Tako da ako biras hotel na plazi trazi sliku plaze jer opet kakav god da je lep hotel i bazen nisi otisla na more da se kupas u bazenu. Nama je bilo super, evop i koleginica kaze da upisem da se i ona provela super prosle godine. Isli smo preko Argusa. Bilo je zadovoljnih ali i nezadovoljnih. Zavisi sta covek ocekuje od smestaja. Koliko para toliko muzike to je tacno ali trazi ipak detaljan opis jer nije uve tako. I neki jeftiniji hoteli su nekada bolji od nekih sa 4 zvezdice.

evo jos nekoliko reci. u hotelu asena gde sam ja bio, to je hotel sa tri zvezdice, imao je bazen na krovu. ja se nijednom nisam okupao u njemu jer sam dosao an more a ne an bazen. slazem se da je grad malo dalje od ledi bic plaze. od long bic plaze je jos dalje. ali ko hoces mir onda idi u hotel pored mora. ako hoces provod idi u centar jer si tamo u zizi svih dogadjanja. ja sam bio prezadovoljan, zato idem i ivog leta u kusadasi i to opet na ledi bic plazu, samo drugi hotel, nesto malo jeftiniji. bice mi lepo siguran sam u to. pozdrav

Slusaj, ako želiš mondensko letovalište, nemoj u Kušadasi. Ja sam bio u Kušadasiju pre tri godine i oduševio se načisto. Za 10 dana okupao sam se dva puta u moru i to nabrzaka jer su bili veliki talasi, ali sam zato obišao sve moguće istorijske i druge znamenitosti u okolini Kušadasija. OBAVEZNO poseti EFES, oduševićeš se, zatim 7 Sleepers, pa selo Širinđe sa najboljom vinarijom na svetu. Ima još dosta toga, samo pretraži inernet. Mnogo je lepo i u Smirni (Izmiru), mada je to nekih 90-tak km od Kušadasija, ali autobusi su 1. liga i stigneš za sat vremena. I tako. Ako te interesuje još detalja piši na pp.

Srećan put

little danny:
Da li je neko letovao u Kušadasiju? Išla bih ove godine, pa bi mi dobro došli Vaši komentari. Ima li kakav pristojan hotel lociran na plaži, za pristojne parice?

Ja sam razočarana Kušadasijem skroz. NO, neću ti kvariti.

Svi hoteli su tamo u centru grada i do plaža moraš da se vozaš dolmošima.... ili da budeš odaljenija od grada (kao ja) pa da imaš svoju plažu, ali da svaki odlazak u grad opet bude propraćen vožnjom dolmošima :) Sve ti je jedno ...

Dakle, ja sam bila u hotelu ''Omer holliday village'' To su kao neki bungalovi u borovoj šumi tačnije više je park u pitanju. Prelep ambijent. Hotel ima 3* PP. Ima sopstvenu plažu (koja i nije nešto) i veliki bazen. Ako voliš vrućinu budeš na plaži, ako ne voliš budeš u šumi ispod drveća koji su na 2m od plaže ... i tako ... Svaki od tih bungalova ima svoju terasu i nameštaj u sobama je od svetlog drveta. Ručavanje se obavljalo u otvorenom restoranu koji direktno gleda na more :)
Išla sam preko KOntikija (što toplo preporučujem) ...jer oni imaju zakupljene bungalove bliže plaži, dok npr. Argus ima zakupljene bungalove do magistrale (i bili su jeftiniji 100 Eura) .. ali zamisli te ljude koji noćima nisu mogli da spavaju, jer su bili u tripu da im busevi prolaze kroz krevet.

Eto ... to je moje mišljenje .... Ja bih se pre odlučila za neku drugu varijantu koja se nikako ne zove Kušadasi.

Volela bih da vidim i Pamukale i Efes.. Samo me brinu ti hoteli. Jbg, da odem u neki krš štrokavi, to baš ne bih podnela. Inače ja putujem uvek i samo sa Sabrom, jer je zaista fenomenalna agencija. I stoji stvarno da ono što kažu i napišu uvek bude upravo tako kako je napisano ili rečeno. Ne bi bilo loše da mi i preporučite neki hotel.

http://www.halotours.co.yu/ ima svake ponude malo drugačiju ponudu za Kuşadası. Išla sam preko njih i bila prezadovoljna.
Autobusom do Dardanela pa na trajekt gde se u mestu Çanakkale večera i noći pa sutra za Kuşadası, tamo 12 dana u odabranom hotelu, u povratku opet noćenje u Çanakkale-u, pa sutradan nazad za BG. Mnogo dobro organizovano, da se ne putuje u cugu 24h, a bude i dovoljno vremena da se malo obiđe grad Çanakkale.
Što se tiče hotela u Kuşadası-ju kao i celom turskom primorju mislim da je 3* skroz ok.

Ako imas love, najbolje je da iznajmis rent-a-car i vozas se do mile volje i gledas sta hoces. Mislim da je oko 30-40 EUR dnevno za auto (uglavnom su Fiat Palio).

sto se tice higijene, mogu ti reci da su i hoteli i plaze mnogo, mnogo cistiji od crnogorskih. a i narod je mnogo gostljubiviji. ne boj se nista, idi i neces sigurno pogresiti.

cao svima! :)
za par nedelja bi trebalo da otputujem do Istanbula...pregledala sam par tema na forumu pa imam neku predstavu o tome kako najjeftinije stici do tamo...ali, problem je sto ja putujem sama pa me zanima da li je stvarno rizicno ici tako...?? da se usudim...ili ne??
ili, jos bolje, ako neko planira da putuje za nekih 3-4 nedelje tamo, na nedelju dana recimo, vozom...neka se javi! ;-) :) ...znam da su male sanse, ali ipak...
pozdrav i hvala!

Zavisi sta zelis tamo da radis. I u koji hotel tacno ides. Da idem sama, izabrala bih neki bolji. Ja sam isla sa sestrom skoro i nije nam se nista strasno desilo, ali su Turci bili izuzetno napadni. Nismo puno izlazile uvece, jer je bilo jako ruzno vreme, pa ne znam kako bi to bilo. Drugarica mi je pricala da su nju u Istanbulu stalno stipali za straznjicu :-) Iako se oblacila sasvim normalno

hvala Bogu da mi je neko odgovorio konacno;-) tj. hvala tebi ILO...
ma ja cu tamo biti sa nekim prijateljima koje vec dugo poznajem tako da nista u vezi sa samim boravkom u gradu mi nije problem...zanima me samo da li je bezbedno DA PUTUJEM SAMA do Ist.i nazad, vozom(pre svega)... :?: :confused: ako u vezi sa tim imas neku informaciju ili savet, znacilo bi mi...jer od toga mi zavisi i sam odlazak...mislim, nisam preterano plasljiva, ali nisam ni blesava da se upustim u neku ludost...
a to za stipkanje i ostalo...cula sam...i osetila 8) :wink: ali na moru u Turskoj...

Idem za Ist za par nedelja, opet. I to bas vozom. Inace, sto se samog voza tice, u proteklih godinu i po cak 7 puta isla sam vozom, i to SAMA. 'Prava' sam, 'zdrava', opet i opet idem u Ist... znaci, nije bauk ici sama. ;) Samo, oko praznika ume da bude zanimljivo u vagonima, posto dosta omladinaca iz raznih zemalja (jednom su bili cak i Finac i Kanadjanin) na svojim proputovanjima koriste ovu trasu, pa moze i da ti bude interesantno da pricas sa raznim ljudovima. Medjutim, od marta ne ocekujem dodatno zezanje u vagonima, tako da cu da se obezbedim knjigama. :) Ono sto ti svakako savetujem sto se voza tice, jeste da u Sofiji se prebacis u spavaca kola obavezno, uglavnom zato sto kroz Bugarsku se ubacuju razni sverceri i svasta mozes da vidis (jednom sam prisustvovala vacarenju bugarske svercerke od strane bugarskog carinika!), mada mene nisu nikada maltretirali, a kad vide da odbijas razgovor, mane te se. Takodje, nije svejedno ni u koja ces spavaca kola :roll: : uzevsi u obzir cenu, uslugu, ljubaznost, kao i cuvanje prtljaga, najbolja su turska spavaca kola (od Sofije do Ist kosta oko 13 evra); prijatno, TOPLO (vrlo vazno, posto nasi iskljucuju grejanje posle Nisa), ima struje (vazno ako nosis neki el. uredjaj) i turski kondukteri su ok.

Sigurno se ponavljam ali ne mogu da odolim da opet ne priupitam - koliko je bezbedan i prijatan Istanbul za 2 devojke koje ga obilaze same? Ovde sam nailazila na razne postove, od onih da se ne treba unapred plasiti i da je normalan grad do tog famoznog stipkanja, dobacivanja koji su mi dobar razlog za potpuno obeshrabrenje za ovo putovanje.
Planiramo ga za sredinu aprila, idemo Jatairliftom, koji nema organizovne obilaske, pa eto ako neko moze da podeli sveze iskustvo, bili bi zahvalni.

Comder:
I nas dvoje planiramo u Istanbul, sredinom aprila. Razmisljamo da li da to organizujemo sami ili preko agencije. Moze li u 5 dana da se uklopi i nesto van Istanbula. Ima li neko iskustvo posebno u vezi hotela. Da li kupiti nesto dodatno (kazu da je koza jeftina) - iako planiramo bas turisticki. Hvala

5 dana nije u potpunosti dovoljno ni za sam Ist, a kamoli za nesto van. Uostalom, u blizini grada nema neceg posebno interesantnog; sve se nalazi po gradu. Ako hocete u Izmir, Ankaru, Bursu ili tako nesto, treba vam od 4 sata basom pa na dalje. U svakom slucaju, tu su vam ostrva, a i azijski deo grada (koji i nije bas nesto, ali ipak je nesto :).
Prava koza i nije bas toliko jeftina kao sto ljudi pricaju. Vec sam pricala na forumu o tome, pa mozete da pogledate malo te postove. U svakom slucaju, za kratku kvalitetnu koznu jaknu mora se izdvojiti najmanje 200 evra, pa vidite. Ono sto svakako preporucujem za kupovinu je ODECA. I to i brendirana; ne samo da je izbor fantazija u odnosu na Bg, vec i cene pojedinih brendova su nize i to bez obzira gde kupovali (u trznim centrima, koji su najbolji za kupovinu ili na bazarima).
Sto se ok hotela tice, moja preporuka je Grand Dilara, Laleli.

nocnost:
Sigurno se ponavljam ali ne mogu da odolim da opet ne priupitam - koliko je bezbedan i prijatan Istanbul za 2 devojke koje ga obilaze same? Ovde sam nailazila na razne postove, od onih da se ne treba unapred plasiti i da je normalan grad do tog famoznog stipkanja, dobacivanja koji su mi dobar razlog za potpuno obeshrabrenje za ovo putovanje.
Planiramo ga za sredinu aprila, idemo Jatairliftom, koji nema organizovne obilaske, pa eto ako neko moze da podeli sveze iskustvo, bili bi zahvalni.

Kada sam prvi put dolazila u Ist, leta 2005, putovala sam potpuno sama, u sopstvenoj reziji, danju drezdila po gradu sama i niko me nije ni stipnuo, dirnuo, a kamoli nesto vise. Naravno, oblacila sam se potpuno prirodno: 3/4 pantalonice, majicice, dobre paticice za setanje i to je to. Prosto ne znam odakle ljudima to za stipanje u Ist! Jedino sto su me smarali da im kazem odakle sam i zvali me na cajeve onako s ulice. E sad, ako hocete da se setate po gradu obucene u minice, stikle i ostalo, ne ginu vam i prodorni pogledi 'nindza' zena. S druge strane, sto se 'nocnih' setnja tice, zavisi u kom delu grada ste; u Taksimu mozete da se oblacite kako hocete, dok za, npr, Fatih, to ne vazi (mada je Fatih jako siromasan deo grada u koji turisti ne zalaze).

cicos - macos:
Kada sam prvi put dolazila u Ist, leta 2005, putovala sam potpuno sama, u sopstvenoj reziji, danju drezdila po gradu sama i niko me nije ni stipnuo, dirnuo, a kamoli nesto vise. Naravno, oblacila sam se potpuno prirodno: 3/4 pantalonice, majicice, dobre paticice za setanje i to je to. Prosto ne znam odakle ljudima to za stipanje u Ist! Jedino sto su me smarali da im kazem odakle sam i zvali me na cajeve onako s ulice. E sad, ako hocete da se setate po gradu obucene u minice, stikle i ostalo, ne ginu vam i prodorni pogledi 'nindza' zena. S druge strane, sto se 'nocnih' setnja tice, zavisi u kom delu grada ste; u Taksimu mozete da se oblacite kako hocete, dok za, npr, Fatih, to ne vazi (mada je Fatih jako siromasan deo grada u koji turisti ne zalaze).

Ma kakvi minici i stikle, nocne setnje po nezgodnim krajevima- idemo da upoznamo grad cisto turisticki, da vidimo sto vise mozemo za 6, 7 dana i to u sto udobnijim patikama i farmerkama a ne da privlacimo paznju.
Hvala ti puno na ohrabrenju, idemo u Ist upravo kako si ga i ti obisla, drezdeci po ceo dan! :D

cicos - macos:
Idem za Ist za par nedelja, opet. I to bas vozom. Inace, sto se samog voza tice, u proteklih godinu i po cak 7 puta isla sam vozom, i to SAMA. 'Prava' sam, 'zdrava', opet i opet idem u Ist... znaci, nije bauk ici sama. ;) Samo, oko praznika ume da bude zanimljivo u vagonima, posto dosta omladinaca iz raznih zemalja (jednom su bili cak i Finac i Kanadjanin) na svojim proputovanjima koriste ovu trasu, pa moze i da ti bude interesantno da pricas sa raznim ljudovima. Medjutim, od marta ne ocekujem dodatno zezanje u vagonima, tako da cu da se obezbedim knjigama. :) Ono sto ti svakako savetujem sto se voza tice, jeste da u Sofiji se prebacis u spavaca kola obavezno, uglavnom zato sto kroz Bugarsku se ubacuju razni sverceri i svasta mozes da vidis (jednom sam prisustvovala vacarenju bugarske svercerke od strane bugarskog carinika!), mada mene nisu nikada maltretirali, a kad vide da odbijas razgovor, mane te se. Takodje, nije svejedno ni u koja ces spavaca kola :roll: : uzevsi u obzir cenu, uslugu, ljubaznost, kao i cuvanje prtljaga, najbolja su turska spavaca kola (od Sofije do Ist kosta oko 13 evra); prijatno, TOPLO (vrlo vazno, posto nasi iskljucuju grejanje posle Nisa), ima struje (vazno ako nosis neki el. uredjaj) i turski kondukteri su ok.

Koliko orijentaciono kosta povratna vozna karta do Istanbula u "preporucenoj varijanti" i koliko dugo se putuje?

pajamaco, ti se opasno bacila na svoj novi posao! zasto ti ispod nicka pise jos uvijek "registrovani korisnik"?
bilo je o istanbulu nekoliko tema, pa bi mogla i to da spojis

imas dvije (ili vise) teme o istanbulu pa dodaj i to. jedna je bila u avgustu 2006, dvije cure su bas detaljno opisale svoj boravak, sto je meni jako koristilo kad sam isla. a bilo ih je i oko nove godine. da, jedna se zvala "istambul", a druga "nova godina u istanbulu". a mozda je bila jos koja. pozdrav.

Back