Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma necu da se opterecujem teroristima. Mislim, moze auto da me ubije ispred zgrade, ako tako razmisljam.
Ne znam koliko terorista je potrebno da bi me odvratilo od Spanije. Verovatno ni milion.
Necu da propustim dobre stvari zbog straha.
A ako vec ne idem u Hrvatsku na more (ne iz straha, vec iz principa, sto vazi i za Crnu Goru mada ni izostanak principijelnosti tu nista ne bi promenio), Turska je moj favorit za letovanje.
Ja bih u Bodrum ovog leta. Ali skup, majku mu.

Kusadasi je najgore mesto na kome sam ja ikad letovala. A evo i zasto > Put autobusom 30 h, hotel ispod proseka , grad ko seljastija najgora, plaze daleko, nocni zivot osrednji , sve u svemu propalo mi letovanje u Kusadasiju.

Ja sam ubedjena da ako zelite da osetite cari Turske treba izbegavati taj grad. Ima toliko drugih lepih mesta i gradica gde se moze lepo i jeftino provesti ...Kusadasi definitivno nije rtaj.

A sto se tice teroristickih napada , mislim da o tome ne treba brinuti. Na kraju krajeva i u sred srbije moze da pukne koja bomba ...

cicos - macos:
Cudno koliko je kod nas Kusadasi hvaljen i predstavljen skoro kao nesto naj, a Turci ga smatraju sasvim prosecnim letovalistem. :roll:
Najlepse letovaliste je Oludeniz, bar za mene. nalazi se odmah pored Fetijea. I sve istocnije od tog mesta je super. Kusadasi je hvaljen jer najveci broj turista iz Srbije putuje autobusom i to 30 sati, a sve drugo je dostupno samo avionom, a retko ko je spreman da potrosi min 400-450 evra po osobi za letovanje.

Mirka šizika:
Kusadasi je najgore mesto na kome sam ja ikad letovala. A evo i zasto > Put autobusom 30 h, hotel ispod proseka , grad ko seljastija najgora, plaze daleko, nocni zivot osrednji , sve u svemu propalo mi letovanje u Kusadasiju.
QUOTE]

Mislim da je ovo lako moglo da se resi sirim otvaranjem novcanika :)

Ne verujem da ti agencija nije rekla da se putuje 30h - niti da te je neko bio po usima da prihvatih :)
Sto se tice hotela - ne znam u kom si hotelu bila, ali koliko sam ja mogla da vidim - vecina je (od onih koji su u istom rangu) skoro isto opremeljna (i to po meni ok, za te pare! cisti, uredni, lepe sobe, terase, bar, bazen...). Uvek imas hotele sa 4 i 5* tako da...

Pozdrav :)

Mislim da covek ne treba da sudi o letovalistu na osnovu hotela u kojem je bio smesten.
Sto se tice Oludeniza cuo sam da je prelepo ali i da su Fetije vise mesto za miran odmor,nema tu nekog provoda
Po svemu sto sam citao i cuo,najbolji deo turske obale je juzni deo koji izlazi na Sredozemno more i ne zovu ga bez razloga turska rivijera.
Imao sam prilike tamo da odem(Antalija i Alanja) i mogu samo da potvrdim da je-vrhunski.

Antalija je jedan od vecih gradova Turske. Ima oko 2 000 000 stanovnika i po mnogo cemu je specifican . Gaje voce i povrce u staklenicima i hrane celu tursku. Iz Antalije sad dolaze sve banene i pomorandze koje jedemo. U Antaliji ima hiljade hotela i oko 70 % stanovnika te regije radi u turizmu. Sezona traje od aprila do novembra , zime nema. U januaru u antaliji je 18 h. Izuzetno persspektivan grad , moderan ...Nasi ljudi kupuju nekretnine u antaliji jer je kvadrat bio 350 evra. I to lux gajbe , ne manja od 60 m2 jer manje nemaju.

U Antaliji su se smestili neki od najboljih hotela u Turskoj i najskupljih naravno , i svi su redom na plazi koja se zove Lara , a to je samo 10 min od aerodroma. Antalija danas ima dva aerodroma , jedan samo za ruse , jedan za sve ostale. Samo Rusi dnevno spuste 300 aviona na antalijski aerodrom. To puno govori o antaliji.

Ako volis prirodu Antalija nije ta. Ali ako volis soping , ziv odmor, grad za setnju to je to. Izbor hotla je sarolik , ko i svugde , ali Antalijskih 3 zvezdice daleko je bolje od onih u kusadasiju.

Oko same antalije postoji niz malih mesta , belek, side, kemer, i tako sve do alanje ....Meni je licno Kemer najlepse sto sam videla od Turske, al ja imam detence i ne zanima me odmor u gradu....

Eto ako treba jos podataka pitaj.

Nije strasno.
Osetis samo u prvom trenutku kad izadjes i aerodromske zgrade. Za sekund si mokar i posle funkcionises normalno. Savrsena je klima , bar meni jako prija.

Samo treba izbegavati jul i avgust jer pece sunce ...

Mi smo jedne godine doleteli u 09 h ujutru u Antaliju. Kaže stjuardesa da je 19 stepeni, a moj pametni muž prokomentarise nesto u stilu : " Pa i nije nre tako toplo" I kako je to rekao zadje napolje. Bio je mokar do gole kože. Posle smo mu se smejali...vadio se kako nije on to dobro razumeo...

Generalno klima je vrlo prijatna. U kemeru na primer dolazi do susreta planinskog i morskog talasa ili kako se vec to zove pa su dani lepi tolpi a noci vrlo prijatne tako da se lepo spava. U beleku vec nije tako. I nocu se kuvas ...

Od svih mesta gde sam bila Kemer je najfantasticniji jer je more cisto i providno , nema talasa, plaža sljunkovita ...ma divno bre.

U drugim mestima nije tako. Belek ima pescanu plžu kupas se u mulju kad udare talasi, a u Alanji na plaži hotela Botanik tj u mori , kamenčina do kamenčine , jedva udjes i izadjes iz vode....

Ne znam kako je na Lari baš me zanima , ali sudeci po tome koji su hoteli tu , mora da je ekstra.

eee, al zato kad sletiš u Kairo ili Hurgadu, nema ni trunke vlage, zbogom znojenje! To je klima koja meni savršeno odgovara, ali ove godine hoćemo malo da promenimo destinaciju, pa je Turska na redu.
Nego, kakva je plaža Delphin delux hotela?

Uf bila sam u tom.
Obilazili smo hotel kao gosti botanika . Oni su jedan do drugog . plaža je peskovita , al u vodi kamencine pa se jedva ulazi i izlazi. Ja se tamo ne bi više vraćala. Botanik i delfin su divni hoteli na pgrešnom mestu.

Za mene je pre svega problematicna lokacija samih tih hotela.Kad vam kazu hotel Botanik u Alanji.Kakva Alanja,preko 30km je udaljena od tog hotela.Sam hotel lociran u divljini,jeste direktno na plazi,ali kad izadjes iz hotela imas magistralu i kukuruziste.Zato bih kada je rec o ovakvim hotelima pre birao neki koji je na Lari,Antalija ti je odmah tu

Pa sad to ti je stvar ukusa. Meni nije bilo bitno da budem u gradu a Botanik je bio sjajan izbor za letovanje. Nisam imala potrebu da izlazim, jer sam sve sto mi treba imala u hotelu. Al da je na dzadi , na dzadi je. Bas na dzadi ljudi....u nigdini. Prvi grad Alanja ohohoj daleko. A tek Antalija....

Dakle ...ko voli da je na odmoru bas bez akcije Botanik je odličan izbor i sve je sjajno u hotelu sem Rusa. Ali ako od odmora tražite nešto više Ipak birajte nešto bliže samoj Antaliji. Da ne kažem birajte Antaliju.

Ja lično volim zelenilo , mir , tišinu, pravi penzija odmor....Takav je u PINE BEACH CLUB & RESORT , JOY PARK KIMEROS-U , BOTANIKU , DELFINU...

A ako volite grad birajte DEDEMAN , HILLSIDE SU , PORTO BELLO...

Uy preporuku da pitate u agenciji sve , ali bas sve ....Nisu svi all incl isti kao u Turskoj , razlikuju se od hotela do hotela, nisu svi 5 * isti, i uglavnom su informacije koje dobijate na sajtovima ili brosurama svedene na minimum.

Eto ...ako neko ima dobar predlog za hotel u Turskoj sredozemnoj regiji, neka javi...ja više nemam ideju gde bi letovala.

Mi smo bili u /na Lari pre dve god. Delfin palas je bio par hotela od nas i mogu reci da je stvarno impresivan, vazi za jedan od dva najbolja tamo (Kremlin Palace je drugi), a verujte mi da je to tesko jer je to niz super ekskluzivnih hotela. Lara plaza je lepa, neki sitan sivkasti pesak, mada je u junu more bilo stalno ustalasano pa je mutilo pesak i voda je delovala prljavo, u stvari blatnjavo.
Lara je 10ak km od Antalije i OK je ako rentirate auto na 2-3 dana pa malo obidjete grad i par fenomenalnih arheoloskih lokaliteta u blizini. Ja licno mrzim da crkavam u hotelu 10 dana. Ne bih preporucila hotele u centru jer je saobracaj uzasan a plaza vecim delom losa. Dedeman hotel istina ima Aqua park koji je interesantan ali dosta zapusten i vikendom krcat Turcima, a hotel ima malu kamenitu plazu do koje se stize strmim kamenitim stepenicama.
Licno bih preporucila jednu tursku agenciju koja ima predstavnistvo kod nas i koja ima puno bolje cene od nasih agencija i veci izbor hotela. Mi smo dva puta isli s njima i zadovoljni smo. Da ne reklamiramo, koga interesuje nek pise na private.

GUDAJOKO KRALJICE TO SU INFORMACIJE ...ZNAM ZA TURSKU AGENCIJU , AL NE ZNAM NIKOG KO JE BIO. PRICAJ UTISKE , KAKVI SU , JEL SVE BUDE OK, KAKO SE ORGANIZUJE AVION PREKO NJIH...
SVE SVE ...A NA PRIVATE DAJ BR TELEFONA JA ZATURILA.

Drustvo predlažem da kačimo fotke...samo hoteli u kojima smo bili...Da vidimo šta tu ima lepo i kome se šta dopada da pomognemo jedni drugima komentarima.

Back