TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ову дискусију окончавамо и сада бих све замолила да се врате на тему - TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

Potpuno se slazem. Dakle, da li neko ima iskustva sa sajtovima preko kojih mogu da se rezervisu privatni smestaji u Hrvatskoj. Do sada sam pronasao nekoliko kao sto je npr. www.adriatica.net, ali mi je najvise paznje privukao www.adriatik.rs jer su se ljudi potrudili da ga lokalizuju na ekavici. Lep gest ako vec hoces nesto da prodajes ovde!

poz.
bLOGer

Ову дискусију окончавамо и сада бих све замолила да се врате на тему - TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

Potpuno se slazem. Dakle, da li neko ima iskustva sa sajtovima preko kojih mogu da se rezervisu privatni smestaji u Hrvatskoj. Do sada sam pronasao nekoliko kao sto je npr. www.adriatica.net, ali mi je najvise paznje privukao www.adriatik.rs jer su se ljudi potrudili da ga lokalizuju na ekavici. Lep gest ako vec hoces nesto da prodajes ovde! Pri tom imaju do najsitnijih detalja predstavljen svaki objekat.

poz.
bLOGer

Potpuno se slazem. Dakle, da li neko ima iskustva sa sajtovima preko kojih mogu da se rezervisu privatni smestaji u Hrvatskoj. Do sada sam pronasao nekoliko kao sto je npr. www.adriatica.net, ali mi je najvise paznje privukao www.adriatik.rs jer su se ljudi potrudili da ga lokalizuju na ekavici. Lep gest ako vec hoces nesto da prodajes ovde! Pri tom imaju do najsitnijih detalja predstavljen svaki objekat.

poz.
bLOGer
I ja se upravo raspitujem za smestaj u Splitu i jos uvek nisam nasla nista sto bi mi odgovaralo.Mada juce sam preko jedne drugarice stupila u kontakt sa jednim covekom iz Splita najvise zbog svih ovih prica sa foruma jer on inace ne izdaje nikakav smestaj.Koliko sam mogla da zaljucim sve je potpuno ok,proslog leta tamo je bilo bas dosta turista iz Srbije bez ikakvih problema.Sto znaci da svi ljudi koji imaju zelju i volju da idu na prelepo Hrvatsko primorje treba to i da urade bez ikakvog razmislanja i sigurno ce se lepo provesti,kao i ja naravno.Sve sto budem saznala u vezi smestaja izbacicu ovde!

za "zenazmaj":Mogu samo da Vam preporucim,da kontaktirate gospodju Milenu iz Pozege,udatu u Affisos(20-ak km od volosa prema pilio) a imaju porodicni hotelcic na plazi.ili pretrazite na google.gr pod pojmom ....hotel Iro Afissos...moze da pomogne....

Hvala na informaciji, pokusala sam da kontaktiram i Putnicu koja je boravila u tom kraju.

Moje lose iskustvo je sa agencijom Happy tours i Oktopodom, obe iz Beograda. Nas 6 je uplatilo u agenciji Happy tours aranzman u Grckoj gde smo uzeli dva apartmana.Oktopod je bio organizator. Zbog odbijanja vize troje nije moglo da putuje.Shodno Opstim uslovima putovanja nismo imali mnogo izbora nego da krene nas troje koji smo dobili vizu u dogovoru sa vlasnikom agencije Happy Tours da koristimo samo jedan apartman, a da oni drugi izdaju i na taj nacin vrate novac (u zavisnosti koliko dana bude apartman izdat) za taj apartman onima koji nisu krenuli. Taj apartman je bio izdat na 5 dana, ali kad smo se vratili od novca onima koji nisu isli i ciji su apartan izdali nije bilo nista.Nudili su im neku smesnu sumu (tipa 10 evra ili tako nesto) umesto polovine obzirom da je apartman bio izdat 5 dana od mogucih 10.
Happy tours se ogradjivao da je to stvar Oktopoda jer su oni organizator, a Oktopod da nema nista sa nama. Turisticka inspekcija se i nije nesto pokazala tj. nije uradila nista.Na ovaj nacin su agencije za 10 dana naplatili 15 dana koriscenja jednog apartmana i pokazale se u veoma losem svetlu.
Sto se tice samog smestaja nas troje koji smo isli nismo imali zamerki,ali drugi putnici nisu bili te srece.

Upravo se vratio iz Izraela, i to sa Kontikijem , sa kojima sam prethodno putovao i na Maltu i na Tajland i jos neka mesta. Ovog puta su omanuli 101%:
1)umesto svog vodica, grupu su prepustili svom lokalnom operateru,matorom olosu koji je sve vreme nadmeno vredjao putnike jer je on iz Zagreba a mi iz Srbije ...hmmm....
2)povremeno ubacivanje drugih vodica tj. "vodica" koji ili su bili u verskom zanosu, ili su nas vodili da kupimo falafel kod svojih prijatelja u Palestini za 24 shekela (reg. cena je 6).:think:
3)smestaj u hotelima ISPOD dogovorene kategorizacije:u Jerusalimu,cak smestaj u okviru klinickog centra,na 45 minuta od centra grada,da ne verujete! :dontunderstand:
Jedina svetla tacka je momak koji nas je vodio po Masadi i Kumranu i koji je tacno znao sta treba da kaze i gde da nas odvede. Ostali ,ukljucujuci svog sefa Zlatka, nisu imali nikakvu koordinaciju, pa smo neke price culi po 3 puta,saznali smo sve o Zlatkovom razvodu i ruskoj ljubavnici, ali nista o Bauhausu u Tel Avivu.
So....posto u KT nisu bili raspolozeni za pricu,smeska im se tuzba ali i inspekcija...za buduca putovanja:Hvala Bogu za web-booking! :worth:

U gradu Beogradu ima oko "milijardu" turistickih agencija i kada ste zauzeti sto poslovnim sto privatnim obavezama traba naci vremena izabrati pravo mesto za letovanje ili zimovanje.
Ukoliko ste u slicnoj situaciji sa slobodnim vremenom preporucujem agenciju TRAVEL CLUB M na Novom Beogradu u trznom centru PIRAMIDA. Oni su subagenti i imaju bukvalno sve ponude koje postoje na turistickom trzistu srbije i to po istim cenama i uslovima.
Odes kod njih i uz kaficu ti preporuce odmor prema tvojom zeljama.
Obzirom da rade sa svim poznatim agencijama koje i nemaju uvek iste cene pronaci ce ti i najpovoljniji aranzman.

www.travelclubm.com

Svi znamo da je kupovina turističkih aranžmana zapravo kupovina "mačke u džaku". Platimo unapred, obećaju nam slatkorečivo sve i svašta, i tek kad dođemo na željenu destinaciju shvatimo da smo manje ili više prevareni.

Ima li neko slična iskustva ? Pohvalite, preporučite neku od agencija ili upozorite da će biti prevareni.

ja sam isao s agencijom ULIX iz Zagreba i dobio "macka u vreci". na transfer letu nisam se moga ukrcati jer je ispalo da je moja karta tokom lete ponistena. Tako da sam morao kupiti novu kartu o svom trosku i ostati jedan cijeli dan u Parisu...jos da sam vidio Paris, covjek bi rekao.....aerodrom je daleko od grada, pa mi se nije isplatilo nikud ica, a imao sam samo dolare koje nisam imao gdje promjeniti.....

Alexology, da li mozes da preporucis neki sajt za web booking... Grcka, Turska, Hrvatska... bilo sta?

Poz.
bLOGer
ja sam pre godinu i po nasao hotel u istanbulu koji sam zeleo,video da imaju slobodnu sobu na dve nedelje koliko sam i zeleo i to bas u terminu kad ja hocu, poslao im mail u kome ih molim da mi potvrde rezervaciju a ja cu da im platim u cashu kad dodjem u roku od dva sata je stigao potvrdni mail, ja ga otprintao...otisao ....sve je bilo po dogovoru,samo nas nisu cekali svojim busom na aerodromu (uzeo sam taxi i ispostavio im racun)...mozes i tako :)

Pozdrav svima!
Interesuje me da li je dobro putovati sa agencijom koja nije clanica YUTA-e?
Nekoliko puta sam putovala sa tom agencijom van zemlje (poslednji put aprila 2008.) i sada sam pocela da uplacujem aranzman za Tasos (jun mesec), a aranzman za Italiju (april mesec) sam vec uplatila. Pre nekoliko dana sam procitala da je ta agencija izbacena iz Yute i da nije izvrsila arbitrazu. Da li da otkazem putovanja? Zaista ne mogu ni na sta da se pozalim iz prethodnih putovanja sa tom agencijom.

ja sam pre godinu i po nasao hotel u istanbulu koji sam zeleo,video da imaju slobodnu sobu na dve nedelje koliko sam i zeleo i to bas u terminu kad ja hocu, poslao im mail u kome ih molim da mi potvrde rezervaciju a ja cu da im platim u cashu kad dodjem u roku od dva sata je stigao potvrdni mail, ja ga otprintao...otisao ....sve je bilo po dogovoru,samo nas nisu cekali svojim busom na aerodromu (uzeo sam taxi i ispostavio im racun)...mozes i tako :)

Hvala. Nasao sam i ja dosta sajtova za apartmane i Grckoj. Jedino sto su svi za pojedinacne objekte. Do sada sam jedino za Hrvatsku (www.adriatik.rs) pronasao sajt gde mogu da napravim pregled cele obale, cak i da ubacim u neku "listu izbora" pa da ih posle poredim na tenane. Bilo bi mi logicno da Grci imaju nesto slicno, sa 40 godina iskustva u turizmu, ocekivao sam da budu ispred Hrvata, ali...

poz. bLOGer

Uovoj zemlji sve moze. Prosle godine turisticka inspekcija je zatvorila neke agencije,a one i dalje rade samo sto su promenile adresu.

Djoja, ja bih iscitala svoja prava kao putnika i na tome insistirala (vaucer,br. sobe, i sve sto mi sleduje u njihovom pravilniku), pravilnik agencije, a i pravilnik YUTE.

Kao sto sam vec rekla, zaista ni na sta ne mogu da se pozalim, ali mi nije sve jedno....U svakom slucaju, hwala Wam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back