TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:dontunderstand:

Zao mi je ako sam nesto nerazumljivo napisala..
Smisao moje prethodne poruke nije bio da kod tebe izazove stres i nesanicu, vec samo da ti skrenem paznju na nacin komunikacije sa ostalim ucesnicima foruma.
Takodje, ni u jednoj recenici nisam nagovestila da tvoje misljenje nije validno, niti da ti u iznosenju svojih stavova nisi u pravu. Ne znam zasto je bitno da istices suprotno, tj. da jesi? Nisam te ni opovrgavala..
I na kraju, naravno da si tu da bi iznela svoje misljenje, koje, koliko sam do sada shvatila iz tvojih postova, ima tezinu, obzirom na to cime se i koliko dugo i kako uspesno bavis.
Zato, i dalje nam deli savete i informacije koje agencije da zaobilazimo, a koje posecujemo, samo, ako je to moguce, nekako bez velikih slova i tolikih usklicnika :)

Sto ne bi preporucila Modenu?

Pa nisu pravovremeno obavestavali o stvarima. Npr. dokumenta za vizu predala sam mesec dana pred put. Oni su mi dan pred konacnu predaju javili da moram da donesem jos jedan papir (o kome ranije nije bilo ni reci) u kome roditelji potvrdjuju da ce dete-student platiti sve (a ja isplatila sve jos 2 meseca ranije!) i da ce dati detetu-studentu pare za dzeparac :???: E sad, sam papir je diskutabilan, i naravno da agencija nema veze sa zahtevima ambasade, medjutim, Modena nam javi zadnji dan za taj papir (a znali su to bar nedelju dana ranije, rekose). To nije problem onima koji zive u NS-u i kojima su roditelji na raspolaganju pre podne da mogu da odu i overe tu izjavu u sudu ili opstini. Medjutim, putnicima iz drugih mesta, sa zauzetim roditeljima oni svakako moraju da jave bar 2 dana ranije, minimum! Sva sreca, uspela sam sve da obavim zaista jedva, za jedan dan i to posaljem, ali i najmanja neprofesionalnost, pri narednom izboru turisticke agencije, svakako ce uticati. I na primer, moj otac je preminuo, sto povlaci za sobom nabavku umrlice, i oni koji su iole imali veze sa salterskom birokratijom u Srbiji, znace da je jedno pre podne cesto malo za upravo bavljenje salterskom birokratijom i papirima. I jos jedna stvar, rekose da ce javiti 2 dana pred put detalje putovanja. Da ja nisam nazvala pred kraj radnog vremena verovatno bi javili u 5 do 12, kao sto su javili za taj extra dokument.

Kazem, nisu to kardinalni propusti, ali kad imamo mogucnost izbora agencije, trazicemo ipak najbolju uslugu.

:dontunderstand:

ako je to moguce, nekako bez velikih slova i tolikih usklicnika :)

Komunikacija sa tvoje strane je u redu, nemam zamerke na to.

Ipak, ne vidim zašto ti smeta ako je neka reč boldovana, pisana velikim slovima itd...
Neke stvari treba naglasiti onima koji ih inače ne shvataju.

Dobro mi je poznato šta je kultura i običaj pisanja, jer honorarno, kao drugi posao radim kao prevodilac i editor u troje grčkih online novina. Mi to boldovanje i povećavanje veličine slova koristimo redovno, i još nijedan čitalac se nije javio da protestvuje da smo ga time uvredili.

Vikanjem se smatra kada su SVA slova velika, a ne pojedine reči.

I na kraju...., i meni izuzetno smeta to što neki od vas pišu ne upotrebljavajući ČĆŽŠĐ, pa ne nalazim za shodno da treba da vas ispravljam.....

Laku noć, idem malo i da radim.

Molim za savet!:(Znaci nas sestoro je uplatilo preko happy toursa aranzman za Paraliju,Grcku za 3.avgust.Uzeli smo 2 trokrevetne sobe.Medjutim iz neutvrdjenih razloga i pored silne predate dokumentacije jedna osoba iz prve i 2 osobe iz druge sobe su odbijeni za vizu.Da li je neko imao slican slucaj?Sta dalje?Dal barem ovi sto nisu dobili vizu mogu da dobiju pare nazad,barem deo od celog iznosa koji su uplatili?Molim za pomoc!

Molim za savet!:(Znaci nas sestoro je uplatilo preko happy toursa aranzman za Paraliju,Grcku za 3.avgust.Uzeli smo 2 trokrevetne sobe.Medjutim iz neutvrdjenih razloga i pored silne predate dokumentacije jedna osoba iz prve i 2 osobe iz druge sobe su odbijeni za vizu.Da li je neko imao slican slucaj?Sta dalje?Dal barem ovi sto nisu dobili vizu mogu da dobiju pare nazad,barem deo od celog iznosa koji su uplatili?Molim za pomoc!

Sta su vam rekli u agenciji?
Moras videti njihove uslove za takve slucajeve.
Mi smo pre dve godine imali problema kada smo vec sleteli na Krf
i to jer je dete imalo grupnu vizu a mi sengen, za malo da nas vrate istim avionom.
Na srecu nekih nasih privatnih veza i telefoniranja, ali i snalazljivoscu Jollyevog vodica
nastavili smo letovanje.

Sta su vam rekli u agenciji?
Moras videti njihove uslove za takve slucajeve.
Mi smo pre dve godine imali problema kada smo vec sleteli na Krf
i to jer je dete imalo grupnu vizu a mi sengen, za malo da nas vrate istim avionom.
Na srecu nekih nasih privatnih veza i telefoniranja, ali i snalazljivoscu Jollyevog vodica
nastavili smo letovanje.

Covek iz agencije Happy tours prebacuje loptu na Oktopod tours jer je navodno on samo posrednik,a Oktopod glavni organizator.U oktopodu vracaju loptu na happy tours jer smo mi sa happy toursem potpisali ugovor...Jednostavno mi smo platili sobe znaci grupno tj.platili smo cenu tog apartmana,a ne pojedinacno i odbijanjem ovih troje dolazi do raspracavanja soba jer automatski iz prve sobe ide dvoje od troje a iz druge jedna od tri.Da bar nekako izvucemo pare za ove sto nisu dobili vizu...

RELAX zakon...sve pohvale....za par dana vec po treci put putujem sa njima.....

RELAX je najgora prevarantska agencija.
Nikom ne preporučujem, jer ce vas zavrnuti samo ako im se ukaze prilika.
Pozdrav svima.

Neko od vas dvoje nije u pravu

U stvari, nisam bas siguran .....sta znaci to zakon, da li je to u ovom slucaju dobro ili lose ?

Da li je to ono: brate....kul, munze konza bre tebra .....

Poslednja izmena:
da se nadovazem na pricu vezanu za relaks . . .
ja sam zaista sa njima imala divna iskustva,vodice koji su na raspolaganju 24 h,predlazu razne tur za obilazak mesta,najbolje destinacije,sta obici, i oni vode . . . pa vode i kod doktra kome to zatreba,idu sa vama u apoteku! :-) ja sam licno zadovoljna!
Moja sestra je imala zdravstvenih problema cim smo pozvali predstavnicu RELAXA koja je bila sa nama na Kosu,kroz 5 min devojka je stigla i sestru je odvezla u bolnicu...sve se brzo resilo tako da joj ni jedan dan nije propao...bar sam ja zadovoljna njima...po meni jako su dobro organizovani i ljubazni...:super:

Ja sam Argusom odusevljena...Dok smo uplacivali letovanje i trazili najbolje njih 3 su se angazovale oko nas...preporucili nam najbolje...i daleko od toga da smo se pokajali....Ako je neko bio na Tasosu u Limenarii zna o cemu pricam..Imali smo najboljeg vodica!Jelen je stvarno genije...sta god nam je trebalo bila je tu...izuzetno duhovitna i zabavna devojka...pritom je izuzetno dobra i mirna...uopste nije napadna..arogantna ili nesto slicno....Bravo Argus!!!!!!:klap:

Pozdrav sa prelepog Skiathosa, ali sada necu pricati o njemu.
Ovde smo tek 1 dan (druga noc je pred nama...) i ono sto smo videli je PREDIVNO,

ALI

Narode molim za pomoc!
Od juce smo na ovom predivnom ostrvu okruzeni jako losim ljudima, neprofesionalnoscu i najgrdjim "vacarama" (sto bi moje dete reklo). Nisam sigurna sta ce nam se sve do kraja letovanja desiti (ipak treba preziveti jos narednih 8 dana :()
.
Smestaj
Agencija Green tours , vila Angela 1 (placen APARTMAN 4 + 1) za 2 odrasle osobe i troje dece (9,8 i 7 godina). U agenciji su nam pokazali slike apartmana i receno nam je da imamo 2 spavace sobe i veliki dnevni boravak (umesto terase) . Dobili smo 2 odvojene spavace sobe sa po DVA kreveta i "dnevni boravak" koji je na raspolaganju CELOJ kuci . Mislim sta reci?????
Apartman? Ma dajete molim vas, za nas 5 imamo 3 case, 3 tanjira NIJEDNU JEDINU serpu, lonac, poklopac - NISTA!!!

Predstavnik agencije
Predstavnika Green toursa NISMO upoznali do veceras (do frke o kojoj cu posle), cuvenog Dejana. Toliko o doceku, pruzanju infoa turistima , karticama sa popustima i sl :bez-zuba: No naravno imali smo prilike da se susretnemo sa gomilom "nasih" ogorcenih ljudi koje je Green zahebao pocevisi od samog smestaja pa nadalje (konkretno rec je o Vili Angela 2 i gostima koje NIKO nije obavestio da ta Vila zapravo ne postoji u ponudi pa su ljudi smesteni umesto u app. u sobe bez ventilacija, posudja, frizidera i sl.)
Eto cuda - igrom slucaja prisustvovali smo kada su 4 devojke jurile Dejana zarad obecanog smestaja, a on se "branio" da to nema veze sa njim, vec vlasnicom agencije Hanom, koja je juce kako dosla, tako i otisla sa istog ostrva :). Gospodja se uredno javlja na telefon, i govori da sve treba resavati sa Dejanom i to je on taj - medjutim on covek ima gadnih problema tako da ne verujem da ista uopste zna. TRAGEDIJA!!!!!!!!!!!!!

Danas...
Kao sto rekoh...nas 5 je smestneo u 2 odvojene spavace sobe, koje se nalaze u samom prizemlju, bez resetki na prozorima, mrezama za komarce, vec imaju samo zaluzine, koju su bile odskrinute - jer nema vazduha. U jednoj sobi su nam spavala deca, suprug je izasao do prodavnice, ja se tusirala. Po izlasku iz kupatila na krevetu pronadjem 2 otiska stopala i ko tipicno zensko pomislim da je suprug prosetao po krevetu :( , nadjem foto - aparat na podu (????) i torbicu na drugom mestu. Naravno, pomislila sam da je on.... Ujutru smo ustali, otisli pravo na plazu, vrtaili se u sobu i kao idemo u nabavku i pogodite sta??????
Nema para!!!!!!!!! Novcanik uredno u torbici, kartice tu - sve je tu osim para!!!!!!
Nravno zvali smo odmah Dejana, iskusno je prokomentarisao da kakve veze on ima sa tim, da to nije njihova stvar, zasto nismo zvali miliciju i sl. Posle 20 min. ubedjivanja resio je da dodje. 2 h je proslo kada se konacno pojavio, i tu poceo divan scenario . Pa vi ste tek stigli ( naravno da TEK - znaci znate da imamo pare). Ako je neko hteo da krade sto nije uzeo celu torbicu, vec je uredno odradio posao-pogledao kroz zaluzine, usao kroz nizak prozor, izvadio novcanik iz torbe, uzeo pare i torbicu samo bacio na krevet.... Missslim - extra!!!
Ok nasa greska sto ne zelimo da se udavimo u sobi i sto moramo disati i sto se tusiramo- a ne drzimo torbicu 100% u svakom trenutku uz sebe. Sta je sledece? U toku noci nekome moze pasti napamet da mi iznese dete iz kreveta ??? Ne razumem....
Pitala sam Dejana sta sad? Kaze zvacu Hanu, ona kaze pojma nema nista da to resavamo sa Dejanom. I nama je bas super!!!
Takodje veceras su nestali peskiri i kupaci kostimi sa terase, zeni iz sobe do nase. Odgovor Dejanov: pa sto susite peskire na terasi? ??????

JA BI MOLILA SVE KOJI SU IMALI BILO KAKVO SLICNO ISKUSTVO (kradje stvari iz soba, prevaere oko smestaja i sl. ) DA SE JAVE NA PP. Priroda posla kojim se bavim mi dozvoljava da napravim haos kakav dolikuje .

Hvala svima!!!!!!!!!!!

Belvi travel je toliko ok agencija da nam je uvalila bus bez klime,crkli smo do Krfa u tom raspadnutom busu.:dash:
Pritom je putovanje trajalo 24 h,mislim da je rekord.Vodic je spavao svaki put kada je trebalo da predaje pasose na granici,pa su nas svi kulirali 3 sata.Vozac je u povratku promasio pumpu,pa smo se zaboli u neku selendru kod Vranja i cekali sat vremena da on dovuce neko bure sa kapljicom benzina od okolnih seljaka:otkacio: Smestaj nikad strokaviji.Za 10 noci jednom nas je posetila spremacica i to kada se neko pobunio iz vile.Agencija inace ima A kategoriju.U prospektu i na netu su istakli da vila ima 2 bazena,a zatekli smo nijedan.Kulminacija shocka je bila u povratku na Makedonskoj granici kada nas je vodic istraumirala da su nestala 2 pasosa i cekali smo pola sata da bi se ispostavilo da se zesce istripovala,sto je propraceno izuzetno glasnim psovkama makedonskog pandura.Nikad vise ne bih letovala preko Belvi travel-a.Mislim da ne zasluzuju A kategoriju.:banovati: Izvinite,isti bus bez klime u odlasku i povratku nisu duzni da trpe putnici na tako dugom putovanju uzdajuci se u tu njihovu krsh poslovnost.Jos se jedna majka zalila da kaplje neka voda na njeno dete,a vozac je izgovorio rec ''kondenzacija'',isijavajuci takav idiotizam iz svojih nadasve premudrih ociju..:eek:

Molim Lepljivu za komentar! Hvala!

Само ти је скренула пажњу као новом кориснику, да већ постоји лепљива тема, јер нови корисници, често не
погледају ни прву страну, а већ отварају нове теме и поред тога што је овај подфорум прилично сређен и прегледан. ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back