TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
malaleni:
Mirka ŠizikaIskreno ti preporučujem da razmisliš i o Kontikiju ove godine, i njih i Jolly Travel su kupili hrvati ADRIA , i sve je otišlo do đavola... :evil:
Ja sam tako uplatila rezervaciju preko Jolly-ja kontam agencija ima reputaciju, sedela lice u lice i rekla šta hoću i oni potvrdili, ja posle da uplatim ceo aranžman i ponovo da proverim , kad ono nije ono što su rekli, a i sa Kontikijem je od prošle godine nastao haos, tako da to više nisu iste agencije.
E sad je izašao zakon kojim se sve tur. agencije moraju osigurati, pa ako te zeznu osiguravajuća kuća plati po zahtevu za nadoknadu, ali kad će to stupiti na snagu ko zna.
Šta ste imali u planu za ovo leto..?
Ja sam na kraju morala da uplatim preko Perle , mada sam i po pitanju njih skeptična , ali sad sve do detalja istražujem i tražila sam i slike apartmana i sve , jer su prve koje su mi pokazali, skontala ja, nije to ista terasa , bile od druge vile.
Ne znam šta reći, osim da samo kod nas to do te mere izgleda kao horor film uglavnom.
Sretno :roll:

Nisam siguran da su Hrvati kupili Jolly i Kontiki. Mislim da je to dezinformacija. Hrvati su od Slovenaca preuzeli relax, koliko ja imam informaciju.
Perla je jako profesionalna po pitanju predstavljanja smestajnih kapaciteta i svi koji su putovali preko njih su ih pohvalili, bar meni.
Nemojte bas da cepidlacite, greske se dogadjaju, nije sve uvek namerno kako mi dozivljavamo.
Jos Jednom, letovanje treba da shvatimo kao nesto lepo, a ne kao horor,
ZATO, OSMEH NA LICE...

U pravu si Bezimeni. U pitanju je dezinformacija. Kontiki nije kupljen. Imali su ponudu, ali odgovorili su da prave vrednosti nemaju cenu.
Mislim da u sustini ljudi previse prave dramu oko turistickih agencija. Dobro letovanje zavisi iskljucivo od samih ljudi i njihovog raspolozenja. Turisticka agencija igra sporednu ulogu. Tu su da vam obezbede smestaj, za koji otprilike vazi "koliko para toliko i muzike", a organiazacija samog letovanja pripada vama.
Poznata turisticka agencija nije uslov za dobro letovanje.
Nego sto Bezimeni kaze, nabacite osmeh na lice i lepo raspolozenje, opustite se i uzivajte u odmoru koji ste verovatno zasluzili.

Bezimeni77:
Moje informacije kažu da su vrlo pouzdani i odmereni. Ne srljaju, nego sve rade postepeno. A i traju dovoljno... Samo napred!
Beše, oni rade Polihrono?
Ja gledala za Krf, Dasia, krajem avgusta izađe oko 350e 11 noci, avionom, sa sve taksama, u apartmanima. Meni se to cini bas povoljno. Jos ako stvarno rade oni popusti za rezervacije preko neta, bice super!

Vesna Ks:
Moj brat je rezervisao hotel u Haniotiu preko jedne nase agencije.Rezervacija hotela i vaucer koje je dobio glase na neke apartmane u Paraliji,za isti period.Zasto agencije ovo rade,u cemu je stos?

Vesna, ako je sve drugo u redu ne sekiraj se, rade to cesto. Nama se isto to desilo ja mislim kad smo isli u Paraliju preko Marmarasa da smo dobili vaucer za neko drugo mesto, mozda bas za Marmaras. Objasnjenje je bilo da grcka agencija koja daje taj drugi vaucer ima licencu, dok ova prva nema neku licencu pa je kao sigurniji vaucer. Nisam bas sve najbolje razumela, ali kao radi se o tome da vaucer treba da izda neko ko je pouzdan i licenciran pa onda oni pribegavaju tim stosevima. Samo neka proveri termine i pecate, trebalo bi da bude ok. Jer ti vauceri se nisu dobijali iz BG, nego su stizali iz Grcke. Sve zavisi kako ko radi. Nama je Perla prosle godine izdala kobajagi vaucer za vizu, na kome bas pise da nije pravi vaucer i da se izdaje samo za vizu, cak nismo ni platili ceo iznos jer je bio u ratama. Neke agencije ne daju vaucer pre uplate celog iznosa. Sta da ti kazem, treba otvoriti oci, ali mislim da ce biti ok.

Obecala sam izvestaj iz agencije...Bila sam danas ...ako izuzmemo smaracki bracni par koji je ubio u pojam onu zenu sto radi, i to sto sam zbog njih cekala 40 min...mogu vam reci da sam prijatno iznenadjena. Puno informacija sam saznala vrlo prakticnih, tako suzila izbor hotela i odabrala koji cu, odmah se bookirala i bez akontacije, skoro na lepe oci, i stvarno sam izasla zadovoljna.

Agencija je neugledna , u nekoj trosnoj zgradi , u nekom stanu koji nije bas reprezentativan , sluzbenica je piš živi , ali sve informacije dobih. Šta nije znala odmah je putem messengera pitala neku cupiku u antaliji i ja dobih stvarno dobre informacije.

Dok sam bila tamo ( dobrih sat ipo) upoznala sam nekoliko žena koje su pputovale vec sa njima i sad ce opet. Interesantno je da neki hoteli u ponudi imaju besplatni boravak za decu do 14 godina.
Primetila sam da u nekim hotelima možete da boraavite sa dvoje dece a da platite samo za odrasle.

Sve u svemu ...zadovoljna sam.

GPR - ako je ta kod Kalenica, jesam.
Grcka, trazila sam trokrevetni apartman (dvoje odraslih i dvoje male dece) a dobila dvokrevetni sa pomocnim lezajem. To nije bilo u redu jer su znali da vodim klince. Taj pomocni se izvlacio, tj. kad je razvucen po aparmanu nije moglo da se prolazi. Radi se o vili Popi u Pefkohoriju. Davno je to bilo. Od tada iskljucivo smestaj trazim preko grcih sajtova i odlazim bez posrednicke agencije. Inace ta vila je ok. Mada nije to tako strasno. Znam da dugo postoje i da su ok.

Bezimeni77:
Mislim da si imala i jeftinijih izbora od GPR,jer sam upoređivao cene. Drugi put se javi pre nego odlučiš.

Veruj mi da sam sve uporedila!!! Imala sam 10kg materijala sa sajma i posle 8 sati uporedjivanja resila se za njih jer su mi cenu umanjili za 2000din zbog sajamskog popusta... Ajde ako ima jeftinije reci imam jos fore da odustanem jer mi je termin 9.avgusta!!! Bila bih ti jako zahvalna!!!

anafpn894:
Veruj mi da sam sve uporedila!!! Imala sam 10kg materijala sa sajma i posle 8 sati uporedjivanja resila se za njih jer su mi cenu umanjili za 2000din zbog sajamskog popusta... Ajde ako ima jeftinije reci imam jos fore da odustanem jer mi je termin 9.avgusta!!! Bila bih ti jako zahvalna!!!
Mislim da je spirit jeftiniji 10 evra, popust je bio presudan. A preko www.oficetravel.co.yu možeš uporediti sve cene i videti šta je jeftinije. Od njih imaš i popust za svaku rezervaciju minimum 3%, što je na 900 evra = -30 evra. Stim što popust važi celu sezonu.
Ipak si verovatno dobro prošla, a ako nešto saznam povoljnije javiću ti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back