TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Avionom mozes da ides jedino redovnom linijom, a ne carterom , jer je to kupljen let na pr. vise turistickih agencija idu u isto mesto. Niko nece da ti proda samo kartu, jer je to njihov putnik koji je uplatio ceo aranzman preko njih.

Ni jatovi radnici nemaju popust na kartu za carter letove, tako da je to mrka kapa za nas, tebe.

Posto ja idem kolima, pa nemam taj problem, a da ga imam resavala bih ga tako sto bi gledala redovne linije avio-kompanija pa nastavljala dalje busom, vozom.

Ja sam rezervisala preko neta i rezervacija potvrdjena.

Ako mogu jos nekako da pomognem vrlo rado.

Shavatm ja sta je carter let, kao i mogucnosti koje dolaze u obzir. Sve je to lepo i prakticno , ali ja imam dete od 4 godine a putujem na detinacije 3000 km daleko od kuce. Kolima ne ide, avion + voz takodje, dakle ostaje mi jedino aranzman agencija.

Jedino tako na zeljeno odrediste stignem za 3 h. A da budem iskrena , konformista sam. Ne volim ni ja dug put. Zato se i mirim sa agencijom svake godine. I od svih zla biram najmanje. Ili sto bi reko moj muz ( Sokrat mu zavidi na mudrosti ) od svih ocajnih , biram najmanje ocajnu agenciju.

Uf ljudi svakog aprila , maja istu muku mucim. Jel moguce da niko ne zna ili ne zeli da radi kako valja ???

Zaboravila sam, carter letovi su u stvari jako nezgodni, nikad ne znas kada se krece iz BG i uvek ti pri povratku ukradu dan,jer po nekom pravilu krecu posle podne i ti visis na aerodromu od ujutru umesto da se kupas.

Takodje mogu agencije da otkazu ceo aranzman ukoliko nema dovoljan br. putnika za tu destinaciju ili kao sto se nama desilo nisu obezbedili avion, tj. jatovi avioni su radili svoje redovne linije pa nisu mogli da pokriju cartere.

Malo vise o ovome znamo jer smo u "materiji".

Meni se bez obzira na to sto svi kukaju na kradju dana to nikad nije desilo. Leteli smo na more u raznim terminima , od 06h ujutru, pa npr 11 h , zatim 14 h. Uvek se povratak poklapao sa tim dolaskom. Ako udjem u hotel u npr 14 h u isto vreme i izadjem. Sto se toga tice ne mogu nista da kazem . Mogla bi da pricam o drugim sr...a koja su mi se desavala , al to su bar postovali.

Ipak ono sto sam primetila je da carter dodje skuplji od redovne linije jata napr. Umesto da na taj nacin ustedimo, agencije nas deru...i jos se ponasaju kao da nam cine uslugu. To je ono sto me ljuti...osim kolektivne nezainteresovanosti i neznanja.

Zasto ne vidis preko Jolli-a? Prosle godine smo isli preko njih,bili smo zadovoljni, sa manjim zamerkama, u smislu platis pogled na more , a dobijes pogled na drugi hotel, ali ispravili su treceg dana.Sto se tice smestaja onako kako je receno to smo i dobili.

Znas ono koliko para tpliko i muzike.Za Tursku samo 4* ili 5*, sve ispod toga rizik.

Avio kompanija prodaje sat letenja turistickoj agenciji po odredjenoj trzisnoj ceni, obicno agencije nastoje da profitiraju i na usluzi prevoza.

Ono sto smo sada grbo racunali, po veoma visokoj ceni sata letenja, karta do Turske ne bi smela da predje 150E sve sa taksama.Ako je cena sata letenja niza sve se drasticno menja.

Ko placa? Imas pravo tri puta da pogadjas. :p

Mirka šizika:
Uf ljudi svakog aprila , maja istu muku mucim. Jel moguce da niko ne zna ili ne zeli da radi kako valja ???

Ne treba ovo da ti bude mucenje...
Navuci osmeh na lice, kada si vec na internetu pronadji sve o hotelu koji te interesuje i ETO RESENJA!
Uplati ga u agenciji koja ga daje najpovoljnije i gotova stvar. Ako to ne ispostuju, ima nacina da trazis svoja prava.
Moja iskustva su takva da sam bio cak zadovoljniji sa malim agencijama nego sa Jolly i slicnim...

popito:
Zasto ne vidis preko Jolli-a? Prosle godine smo isli preko njih,bili smo zadovoljni, sa manjim zamerkama, u smislu platis pogled na more , a dobijes pogled na drugi hotel, ali ispravili su treceg dana.Sto se tice smestaja onako kako je receno to smo i dobili.

Znas ono koliko para tpliko i muzike.Za Tursku samo 4* ili 5*, sve ispod toga rizik.

jolly je preskup, čak su skuplji od kontikija. prošle godine za egipat njihovi aranžmani su u proseku bili skuplji za oko 80, 90 evra po osobi. nap. aerodromske takse i viza su ukupno 80 evra, kod jolly-a nekim čudom budu za 10 evra skuplje:-?
aranžmani da ne pričam. i to što deru za decu (pričam uopšte o našim agencijama), nehumano je skroz. mada vidim ove godine u ponudi za Tursku, jolly naplaćuje samo avio kartu.

Kompas KG:
pustim preko subagenta upit da li u hotelu ima mesta i ne budem lenj, pa navedem u napomeni da soba treba da ima pogled na more (pošto u njihovom katalogu piše da SVE sobe imaju pogled na more). kažu oni ima mesta ali je pogled na baštu i kako očekuju uplatu. ja sav u čudu, kakva bre uplata, hteo sam da vidim jel ima mesta i da mi proverite navode iz kataloga. kažu oni, kao mi automatski ako ima mesta smatramo to rezervacijom!!?? ne budem lenj, pa se zakačim da pogledam recenzije hotela, kad ono neki nemci i englezi pisali te stare sobe, te stara kupatila, smrdi kanalizacija... na drugom mestu nađem kako je DEO hotela rekonstruisan prošle godine, i odma se setim crnogorske fore, te hotel deo A, te deo B itd. Posle nađem kolegu iz firme koji je bio prošle godine i kaže njegova soba bila odlična, ali je imala pogled na more - jedino što je on bukiro direktno preko neta i soba je koštala 52E PP, a ova moja je 36E. Kada povežete te tri stvari, čini se da nije sve čisto...malo vaćarenja, pa ako prođe, prođe... radi se o hotelu Lagomandra, pa ako neko ima info, bio bi zahvalan. I da, ne dajte da Vas zavaraju fotke sa zvaničnih sajtova...

Mirka ŠizikaIskreno ti preporučujem da razmisliš i o Kontikiju ove godine, i njih i Jolly Travel su kupili hrvati ADRIA , i sve je otišlo do đavola... :evil:
Ja sam tako uplatila rezervaciju preko Jolly-ja kontam agencija ima reputaciju, sedela lice u lice i rekla šta hoću i oni potvrdili, ja posle da uplatim ceo aranžman i ponovo da proverim , kad ono nije ono što su rekli, a i sa Kontikijem je od prošle godine nastao haos, tako da to više nisu iste agencije.
E sad je izašao zakon kojim se sve tur. agencije moraju osigurati, pa ako te zeznu osiguravajuća kuća plati po zahtevu za nadoknadu, ali kad će to stupiti na snagu ko zna.
Šta ste imali u planu za ovo leto..?
Ja sam na kraju morala da uplatim preko Perle , mada sam i po pitanju njih skeptična , ali sad sve do detalja istražujem i tražila sam i slike apartmana i sve , jer su prve koje su mi pokazali, skontala ja, nije to ista terasa , bile od druge vile.
Ne znam šta reći, osim da samo kod nas to do te mere izgleda kao horor film uglavnom.
Sretno :roll:

Upravo sam listala Kontiki gledala konkretno Prag.Pre nedelju dana sam dosla iz Praga i tamo srela Micica koji kaze da je preko njih jeftinije pa da proverim. Mozda je aranzman jeftiniji ali su nenormalni po pitanju cene izleta.Npr.voznju Vltavom smo mi placali 10evra a kod njih je 45e?!!!!!!!!!!!!To je van svake pameti a ima jos nekih izleta tipa Karlove Vari i dvorac Karlstajn! Proverite sve!

Trotter:
Kompas KG:
pustim preko subagenta upit da li u hotelu ima mesta i ne budem lenj, pa navedem u napomeni da soba treba da ima pogled na more (pošto u njihovom katalogu piše da SVE sobe imaju pogled na more). kažu oni ima mesta ali je pogled na baštu i kako očekuju uplatu. ja sav u čudu, kakva bre uplata, hteo sam da vidim jel ima mesta i da mi proverite navode iz kataloga. kažu oni, kao mi automatski ako ima mesta smatramo to rezervacijom!!?? ne budem lenj, pa se zakačim da pogledam recenzije hotela, kad ono neki nemci i englezi pisali te stare sobe, te stara kupatila, smrdi kanalizacija... na drugom mestu nađem kako je DEO hotela rekonstruisan prošle godine, i odma se setim crnogorske fore, te hotel deo A, te deo B itd. Posle nađem kolegu iz firme koji je bio prošle godine i kaže njegova soba bila odlična, ali je imala pogled na more - jedino što je on bukiro direktno preko neta i soba je koštala 52E PP, a ova moja je 36E. Kada povežete te tri stvari, čini se da nije sve čisto...malo vaćarenja, pa ako prođe, prođe... radi se o hotelu Lagomandra, pa ako neko ima info, bio bi zahvalan. I da, ne dajte da Vas zavaraju fotke sa zvaničnih sajtova...
Kompas KG nastavak:Kažem je, ok tražio sam pogled more (ne zato što patim da soba mora da ima PM) već prosto da ih nateram da ispoštuju ono što su napisali u SVOM katalogu), a vi nudite pogled brdo, otpada. Kad evo ih, javljaju se, može pogled more, al doplata 4E po osobi dnevno. Okrenem cenovnik, kad tamo niti su sobe podeljene na sobe PM i PB, niti je u napomeni išta dopisano o eventualno doplaćivanju. Ponovo ja otpada, kad sad kao ipak može i bez doplate. E rako, sad sigurno neću sa vama... Kokošarenje ne podnosim. Posle mi drugi kolega kaže kako je letovao u Haniotiju pre tri godine preko njih i čekao ceo dan da se Grci smiluju i puste ih u sobe nisu uplatili sobe. Posle 5 dana dođe mu i sestra u Hanioti, sobe još uvek neuplaćene, pa su ih smestili gde su stigli (gde su i ostali sve vreme odmora).
Ja za svoju platu moram da se potrudim, moraće i oni.

Po preporuci jedne forumasice danas sam kontaktirala agenciju FIBULA i vrlo sam iznenadjena i profesionalizmom i informacijama i popustima koje daju i sve u svemu ja sam sebi nasla agenciju za more ...a i hotel.

Sutra cu da idem pa cu sa lica mesta da dam izvestaj ali ovo sto sam danas cula je vec veliki plus za agenciju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back