TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tri puta letovao sa maticom. bez greške. uz to verovatno najfleksibilnija agencija - dopustili su da moj klinac koji je imao već tri pune godine letuje po ceni do dve i time mi uštedeli celu avio kartu. da napomenem, da mi nijedna od ostalih agencija koje su radile nije izašla u susret. oratak je prošle godine letovao preko njih na zakintosu i takođe su pustili nejgovog klinca da leti po nižoj ceni iako je mališa bio nešto mlađi od tri godine. ne bukiraju mnogo, ali to što rade, rade korektno. moja iskustva pozitivna.

Bezimeni,
posto je vec uplatila ne bi valjalo obeshrabriti je sada...
Elem moje lose iskustvo sa pomenutom agencijom je staro doduse skoro 10 godina.Aranzman 5 dana za Budimpestu.Hotel da kazemo negde u sirem centru grada je trebao da bude.Tek kada smo stigli u B-pestu saopsteno nam je da necemo biti ipak smesteni u tom hotelu vec u nekom drugom.Pa dobro,rekao bi covek overbuking.i to se desava.Problem je medjutim bio sto je taj drugi hotel zapravo bio motel,skroz izvan B-peste,sigurno jedno 20km udaljen.Putnici su se svi pobunili,nisu hteli da izadju iz autobusa,ali kako to obicno biva na kraju su ipak popustili tako da smo tu proveli 2 noci a onu trecu u hotelu u kome smo prvobitno trebali biti smesteni.
Drugo negativno iskustvo imao je moj brat kada je pre 2 godine preko njih isao u Kusadasi.Nije dobio uplaceni hotel nego neki drugi,doduse iste kategorizacije ali na losijoj lokaciji.
Na kraju hteo bih reci da nije lako generalizovati i reci-ova agencija je apsolutno losa a ova odlicna-jednostavno greske se svima desavaju...

Pa sad, ne znam... ne bih da ispadne da reklamiram Halo turs, daleko od toga...mislim iskreno, bas me briga.
Ali ne mogu da gresim, jer ja sam imala stvarno dobra iskustva s njima (mada sam putovala uvek sa ZPU studenata a oni rade Halo Tursove aranzmane)
Bila sam u Budimpesti dva puta sa njima.
Prvi put je bilo za neku Novu Godinu, u hotelu Fortuna, to je brod hotel u samom centru i stvarno je super. Drugi put u hotelu Grif, koji je otprilike 10 min tramvajem od centra i takodje je odlican. To je sve bilo prosle godine. Mozda su se popravili u odnosu na kad si ti, Deki011, putovao s njima.
A u Turskoj sam preko njih bila u Kusadasiju, studentska varijanta (opet ZPU, nesto za smesne pare) hotel se zvao Pelikan, u centru je sto je meni bilo ok (student sam pa nocu bancim :)) a pretprosle godine je bio takodje ok hotel ali ne znam mu ime, ne secam se.

Sad, nemam pojma koliko vam znaci moja ocena, ja sam student i iz tog ugla je bilo zaista sve ok. Zavisi sta trazis od letovanja. A ja ne trazim bas miran odmor pa mi je super ta varijanta sa ZPU-om, jer je uvek ekstra provod, gomila mladih ljudi, prosle godine su imali i organizovane animacije u Kusadasiju. Zato, ako trazite porodicnu varijantu, mene ne slusajte :-)

Dobro ajd sad nek mi neko kaze jel moze i dete od 4 godine da se prosvercuje bez placanja te avionske karte kod Matika. Prosle godine sam izricito trazila od kontikija da ne placam tu kartu za dete od tri godine jer je dete kao nemirno i nismo mogli da je skrasimo na jednom mestu ( sto nije bas 100 % istina al sta kontiki zna ) i nisu dopustili. Kao jat ne dozvoljava to. Sad me zanima kakve su nam sanse da se ove godine provucemo, bez tih 200 evrica koje treba platiti....

Mirka šizika:
Dobro ajd sad nek mi neko kaze jel moze i dete od 4 godine da se prosvercuje bez placanja te avionske karte kod Matika. Prosle godine sam izricito trazila od kontikija da ne placam tu kartu za dete od tri godine jer je dete kao nemirno i nismo mogli da je skrasimo na jednom mestu ( sto nije bas 100 % istina al sta kontiki zna ) i nisu dopustili. Kao jat ne dozvoljava to. Sad me zanima kakve su nam sanse da se ove godine provucemo, bez tih 200 evrica koje treba platiti....
Objektivno, teško da će ti neko kroz prste progledati, jer je ipak dete od četiri godine krupnije i teško da će ti dopustiti da ti sedi u krilu. No, sve treba pitati... Ako im prodaja ne krene dobro (mada čisto sumnjam), pitanje je da li možda neće imati računicu da vas puste jer ipak zarađuju i na vaše dve avionske karte. Opet prošle godine, drugi ortak sa dvoje klinaca (prvo dete 5, drugo koji mesec preko 2) oće Kalodukasom na krit, al mu jezivo mnogo 2 soma za komplet. Ja mu kažem "pitaj ti njih da malecka leti za dž, nema šanse da te odbiju, plaćaš im bre tri avionske karte i hotel, već oni imaju lepu računicu na tebi". I tako i bi, malecka uredno letela po ceni do 2 god. Što se Kontikija tiče, oni su jedini koji primenjuju uslove srpskih hotela (dete 2-12 god, na dodatnom ležaju 70% cene). Ko otvori bilo koji katalog, i pogleda uslove većine hotela u Grčkoj, recimo Halkidiki, gotovo nigde neće naći da dete do 12 god nešto plaća. Nisam letovao preko njih, tako da nemam ništa protiv, ali dok je ljudi spremnih da plate njihov marketing, uvek će biti najjači sa cenama. Uperedite recimo njihove aparmane Elpida na Krfu koje su radili pre dve godine (16E noć) sa recimo Filipovim Kaloudisom ili Aleksandrom (13E)... Razlika u klasi na strani Filipa, ali Kontiki je to...
U svakom slučaju, za sve treba pitati...

deki011:
Na kraju hteo bih reci da nije lako generalizovati i reci-ova agencija je apsolutno losa a ova odlicna-jednostavno greske se svima desavaju...

Bravo!!!
Moje geslo je IDEM NA LETOVANJE SA OSMEHOM I NISTA MI NECE POKVARITI MOJE RASPOLOŽENJE!!!

Greške se dešavaju i šta sad. Ne treba praviti dramu! Kada se sve slegne bude nam krivo što smo sebi upropastili raspoloženje, a u stvari i nisu to tako veliki propusti.

Greške se dešavaju i šta sad. Ne treba praviti dramu!

Naravno da se greske svima desavaju, a ko to placa, mi. Turisticke agencije ne snose nikakvu odgovornost za svoje postupke, propuste. Mi smo uplatili preko argusa prosle godine Zakintos pose nedelju dana otkazali su aranzman zato sto nisu mogli da obezbede avionsaki prevoz. To mene kao putnika ne treba da interesuje oni su duzni da ga obezbede ili da plate neku vrstu kaznenih poena.

Posle toga smo uplatili preko Yolli-a Tursku, soba pogled na more, svi drugi (stranci) su to imali, na jedvite jade smo dobili i mi.Ono sto mi placamo 10 dana, drugi (stranci) 15, pa vi vidite.
Sve dok ne budu imali odgovornost prema putniku, potrosacu , moci ce da rade tako ko sto rade, "macka u djaku".
Ziveo internet, sve sto pogresis kriv si sam, niko te ne potkrada i ne uzima ti iz djepa krisom.

Jes bas tako...odem ja danas u Matiko , da izidim situaciju. Udjem kazem dobar dan ustaje devojka i prilazi mi,objasnim ja sta hocu i gde hocu , ona mii da katalog. Ok kazem , aali sve sam te slike vece videla na sajtu hotela dajte mi snimak da vidimm, kaze oona - nema. Pitam ko je bio u hotelu , kaze bila ona . Pitam kakav je , kaze ne zna.
c004.gif
Pitam kakve su sobe , kaze ona fine .
c024.gif
, pitam kakva je usluga , kaze nemam pojma nama to nisu demonstrirali, pitam sta nude , kaze pise u katalogu. Pitam koliko imate sob , islo bi nas tri porodice , kaze ne znam , koliko nam daju. Tu ja vec zelena od besa , pitam jel znas ti ribo ista da mi kazes o hotelu osim onog sto sam i sama shvatila na sajtu hotela, kaze bila sam al ne znam sta bi vam rekla.
e136.gif

Da ne bude zabune radi se o SKUPOM hotelu i skupim aranzmanu , nije da bas nije mogla da sazna vise .

Vidim ja tu koliko je sati i pocnem da kopam i dublje , kazem bila sam u turskoj tu i tu , znam sta valja daj mi sad ti preporuku kad vec ne znas kakav je ovaj moj izbor , ona kaze idi na juznu obalu.

Pitam je da mi preporuci hotel , kaze ne zna. E tu mi pukne film , uzmem ja katalog taj sto mi dade i izadjem .

I odlucila sam , MATIKO OTPADA IZ SEME .

Iako razocarana i Kontikijem , ipak cekam njihovu ponudu. Ako nista drugo bar me znaju ,, a znam i ja njih . Skoro da smo vec polu rod. Pa cu ja ipak i ove godine sa njima na more. Znaju malo vise bar, ili ako ne znaju ne kazu da ne znaju. I to je bolje nego ovaj neprofesionalizam sa kojim sam se danas srela.

Lazem - znala je devojka kako se placa i koliko. Sve do detalja !!!
c004.gif

Uf...prosto mi žao što sam ih hvalio. Još će neko da pomisli da radim za njih. Moja pozitivna iskustva su bila sa terena, vodič je bio ok, potpuno je bila u materiji. U agenciji nisam bio, pošto sam radio preko subagenta (nisam iz bg). Mada bio sam skoro u Maticu, da pitam u vezi plaćanja Masterom na rate. Naime, Intesa ima ugovor sa mnogim komintentima, a od agencija su to Matico i Relax, gde imate mogućnost plaćanja na 6 rata Masterom, i sve to lepo izlistano na njihovom sajtu. Vrlo zgodna stvar - recimo, aranžman je 100.000 din, platite karticom a oni vam ne opterete račun odmah sa sto soma, pa posle plaćate recimo kamatu na ostatak sume (izračunajte kolika bi bila kamata na recimo 80.000, kada bi ste recimo platili prvu ratu 20.000), već vam to puštaju u 6 jednakih rata, pa vam u tom slučaju terete račun mesečno po 16.000.
Dakle, uđem ja pitam, ona nema pojma... Reko, stoji na sajtu Intese da kod vas može to i to... Kaže zovnite, za neki dan, moram da proverim. Zovnem ja posle 2 nedelje, te samo što nije stigo aparat, te biće kad ga instaliraju... Bitno da su svi u uslovima plaćanja naveli sve kartice.
Tako da me ne čudi, ako nisu znali da ti kažu reč o hotelu. Ali mene najviše nervira ta njihova arogancija - pa brate, internet je pun inforamcija o hotelima, recenzijama sa foruma, slikama... E sad, ako ti već nemaš vremena ili naprosto nećeš da se smaraš surfanjem, oni su dužni da to znaju...Kod mene na poslu možeš da ponekad kažeš da nešto ne znaš, ali zato uzmeš pa kopaš pa naučiš. mislim da većina ljudi na forumu, koui su pasionirano zaljubljeni u putovanja, znaju mnogo više od većine operativaca po agencijama. Jadno.

Jos malo o Matiku....podsetilla me drugarica , isli su sa matikom pre tri godine u Alanju. Nisu ni videli hotel koji su platili. Odmah su ih smestili u neki losiji, dok nije napravila skandal nisu je mrdali iz te rupe. Onda su je prebacili u bolji ali manje dobar od onog koji je platila. U pitanju su hoteli sa 4*.

Inace to je grupa kojoj je u avionski motor uletela ptica pa su se vracali na surcin 15 min od poletanja da promene avion. Sedeli su 6 h na aerodromu sa malom decom , dok nas ayurni jat nije nasao drugi avion ya njih. Posle te sipmaticne scene dodju u hotel koji nisu hteli i tako sve do kraja letovanja, maler do malera...Kad nekog nece onda ga nece.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back