TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Замолио бих колеге форумаше да ми одговоре, уколико знају, да ли су превозници, конкретно Тера травел, у обавези да путницима на месец дана пре пута кажу којим путем ће ићи рецимо до Халкидикија? Хоће ли ићи преко прелаза Евзони, или преко Дојрана и Бугасрке, те да ли су у обавези да путницима обезбеде , неколико краћих стајања, пре свега ради обављања физиолишких потреба?

Занимљиво је да су превозници, који возе ка земљама ЕУ (и Грчка је ЕУ, али важе мало другачија правила), у аутобусима имају тоалет који је у функцији, случај превозника Фудекс, док ови који возе на југ ка Грчкој, чак и кад имају тоалете, не дозвољавају путницима употребу тоалета.

Замолио бих колеге форумаше да ми одговоре, уколико знају, да ли су превозници, конкретно Тера травел, у обавези да путницима на месец дана пре пута кажу којим путем ће ићи рецимо до Халкидикија? Хоће ли ићи преко прелаза Евзони, или преко Дојрана и Бугасрке, те да ли су у обавези да путницима обезбеде , неколико краћих стајања, пре свега ради обављања физиолишких потреба?

Sve agencije znaju kojom maršrutom idu, izuzetak ja ako je negde vanredna situacija (najava štrajka graničara, nemiri i sl..) i nema razloga da ne kažu kojim putem se ide. Po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju vozač može maksimalno da vozi 4,5 sati i da u tom periodu napravi ukupnu pauzu od 45 minuta (obično je 30+15). Na putu do Halkidikija se obično znaju stajališta Kod Velike Plane, Bavka (Leskovac) ili Predejane, U Makedoniji na pumpi i onda do Halkidikija samo ako traže putnici. Ako se ide malo dalje (išla sam na Krf ) stajali smo usput još dva puta redovno i jednom na zahtev putnika

Zašto bi išli preko Bugarske? To je ok za Tasos ali nikakve logike ne4ma za Halkidiki osim ako je štrajk na Evzoniju.

Sve agencije znaju kojom maršrutom idu, izuzetak ja ako je negde vanredna situacija (najava štrajka graničara, nemiri i sl..) i nema razloga da ne kažu kojim putem se ide. Po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju vozač može maksimalno da vozi 4,5 sati i da u tom periodu napravi ukupnu pauzu od 45 minuta (obično je 30+15). Na putu do Halkidikija se obično znaju stajališta Kod Velike Plane, Bavka (Leskovac) ili Predejane, U Makedoniji na pumpi i onda do Halkidikija samo ako traže putnici. Ako se ide malo dalje (išla sam na Krf ) stajali smo usput još dva puta redovno i jednom na zahtev putnika

До пре две године кад сам путовао у организацији Астра травела, за Халкидики, односно Ситонију, путовали смо преко граничног прелаза Евзони, на коме су и пуштали путнике да изађу из аутобуса и посете тоалет, а претодно смо стајали, како кажеш код Велике Плане, а велика пауза у Предејанима.
11089065_1586525734941460_1802269015678715791_n.jpg

Међутим, задње две године, због удобније вожње и више места за ноге, путујем с превозником Тера травел (искључиво превозник), који прави две паузе кроз Србију, прву на некој пумпи, а другу у Врању, затим иде на Дојран, где се не зауставља и кроз Бугарску. Тако да путници, осим ако не инсистирају, не могу отићи у тоалет.

И сад сам у великој дилеми, да ли да идем аутобусима агенције преко које путујем, у којима углавном немам места за ноге или с овим Тера травелом, које има неке чудне маршруте и не обезбеђује путницима довољно паузе...

- - - - - - - - - -

Zašto bi išli preko Bugarske? To je ok za Tasos ali nikakve logike ne4ma za Halkidiki osim ako je štrajk na Evzoniju.

2016. су се жалили на мигрантску кризу, а прошле године на гужву на Евзонију. Сада кажу ићи ће преко Евзонија, али ја им нешто не верујем, поучен претходним искуствима.

Ja sam putovala preko Viva travel i vozači su stajali na skoro svaka dva sata, znaju gde ima toalet i ako neko od putnika pita oni bi stali. Ostali su izlazili da protegnu noge ili popuše cigaretu tako da je nama skoro svako stajanje bilo minimum 15 minuta.

Imaju oni na takografu koliko voze i zato se striktno pridržavaju da ne voze preko 4,5 sati. Smenjuju se vozači. Kazne su im velike.

Evo novog hotela gde sve veći broj autobusa staje, imaju izvanredan roštilj i nisu skupi. (Velika pljeskavica na kajmaku u lepinji je 350,00 din)

hotel-bavka-galerija-1.jpg

Vecic - hvala ti na novim informacijama. I ja ću ove godine preko Vive.

Ovaj hotel je nov, verovatno tamo staju jer je manja gužva. U Predejanima je katastrofa jer uglavnom sve agencije tamo staju pa se čeka na toalet tri dana...

Koliko znam ne staje autobus kod svake bandere. Kod Meka, čim se izađe iz Beograda, možda još 1 ili 2x pre Predejana i to je sve, eventualno ako neko baš zatraži. U Makedoniji jednom na pumpi po gorivo i posle na granici sa Grčkom.
Vozači i ne žure u Grčku da stignu u 7 ujutru, nema potrebe, dok se očiste apartmani do 13h u Grčkoj a i kazne su velike.

Mr. Jones, godinama putujem u Grčku na letovanje i nikada nijedna agencija tj. prevoznik nije dozvoljavao upotrebu toaleta u autobusu. Dovoljno staju i nema potrebe da se koristi i oni to da čiste.

Poslednja izmena:
Mr. Jones, godinama putujem u Grčku na letovanje i nikada nijedna agencija tj. prevoznik nije dozvoljavao upotrebu toaleta u autobusu. Dovoljno staju i nema potrebe da se koristi i oni to da čiste.

Кад иду за Беч, онда су у обавези, према законима ЕУ да омогуће путницима коришћење тоалета, тако да не могу у тоалет да нагурају кофере.

Za Bec jeste dozvoljeno jer ne staju cesto a imaju mnogo manje putnika nego kada voze ture za Grcku.
Kada bi ceo bus isao u taj toalet napravili bi haos od njega.

Koliko znam, a i pise u opstim uslovima putovanja agencija, kada se ide na more, dozvoljene su 2 torbe po putniku za autobus. Nisu agencija i vozaci krivi za paradajz turizam, sto putnici nose frizidere sa sobom, stave ih u prolaz pa ne moze covek od njih da prodje. Oni naguraju citav cirkus...70 putnika pa samo njih 30 da ponese po 1 frizider i eto cirkusa u busu.

Zaboravio si i da je Grcka u EU.

Zaboravio si i da je Grcka u EU.

Боже сачувај, али не важе иста правила и прописи као кад се иде ка северу. Једноставно превозници би плаћали казне кад им не би био у функцији тоалет, као кад иду за Беч, Будимпешту, Цирих, Минхен... а за Грчку све може.

Znamo da do Niša autobusi skupljaju usput putnike i obično kod Velike Plane naprave neku pauzu od 15 minuta. Zatim Leskovac ( bilo Bavka ili Predejane) pauza od 30 minuta, posle ulaska u Makedoniju pave na pumpi, ako ima potrebe po prelasku granice sa Grčkom stanu na samoj granici. Ostalo put kroz Grčku zavisi od dužine puta. Do Halkidikija ne staju ako nema potrebe.

Kod ovolikog stajanja nema potrebe da se koristi i toalet u autobusu. Toaleti su u funkciji samo vozačima je lakše da stanu kod pumpe ili parkinga gde ima toalet nego da čiste onaj u autobusu

Toalet je u funkciji i u međugradskim relacijama od tri-četiri sata po Evropi. Zaista ne vidim opravdanje da se toaleti zatvaraju na putovanjima od deset+ sati bez obzira koliko puta staju.

- - - - - - - - - -

I tako je vrlo bitno sta je lakse vozacima, kao da oni placaju putnike а ne putnici njim.
Nek agencije plate ko ce da cisti.
Kakvi mozgovi

Upravo to. Ne prevoze robu nego putnike kojima su dužni da pruže komfor,a koji im zauzvrat plaćaju traženu cenu.
Poslovna logika za verovali ili ne.

Ovaj hotel je nov, verovatno tamo staju jer je manja gužva. .

ma da :)
staju tamo jer imaju dil da vozaci besplatno jedu.
tako je to svuda.

- - - - - - - - - -

Боже сачувај, али не важе иста правила и прописи као кад се иде ка северу. Једноставно превозници би плаћали казне кад им не би био у функцији тоалет, као кад иду за Беч, Будимпешту, Цирих, Минхен... а за Грчку све може.

da se ne lazemo upotreba wc-a u autobusu, tacnije njegovo ne koriscenje vise odgovara putnicima nego agencijama.
to su hemijski wc-i i kad bi nagrnuli ljudi za sat vremena bi u busu smrdelo ne bi moglo da se dise.

ali u principu svako ce ti otvoriti ako insistiras (cak i kazu to) ali uvek ce stati ako trazis tako da sustinski upotreba tog wc-a i nije toliko bitna.

- - - - - - - - - -

I tako je vrlo bitno sta je lakse vozacima, kao da oni placaju putnike а ne putnici njim.
Nek agencije plate ko ce da cisti.
Kakvi mozgovi

ti si mozak kad ne kapiras da bi toliko smrdelo da bi ti se smucio zivot.
jednom prilikom sam imao prilike to da osetim (sva sreca da sam isao na bas kratku relaciju, nekih pola sata voznje pa sam izdrzao)..
neka hvala.......neka ga drze zakljucanim a neka stanu kad neko trazi.

ljudi nekad u isterivanju svojih prava, kao ti sad toliko prelaze u ekstrem da pocinju sebi da stete.

Pa čekaj...jel reklamiraju komforne autobuse opremljene sa toaletima? :lol:

Ako reklamiraju i to ti ubace u cenu nije tvoje da organizuješ kako će oni održavati čistim te prostorije i ko će da prazni. U interesu je samih putnika da to ne bude često upotrebljavano ali ako nekoga zaista pritera nema nikakvih opravdanja da kaže "ne radi tu sam paket stavio za Dimčeta iz Bitolja". WC mora biti u funkciji kao WC a ne ostava...., imaš tu i dece, prolazićeš nekim deonicama gde nema stajanja....

wc nije nikakav luksuz sad ga svaki medjumesni autobus ima.
sad se kao komfor gleda razmak izmedju sedista, udobnost sedista,..to su bitne stvari a ne wc kad ce autobus stati na prvoj pumpi kad trazis..potpuno je nebitno da li se koristi ili ne.

i iskreno nikad nisam video da se oni pune stvarima..zasto bi njega kad imaju onaj box gde majstori spavaju koji je meni uzasan iako nisam klaustofobican ne verujem da bi mi bilo prijatno da tamo spavam :)
i na kraju cesto autobusi nose i dodatne kontejnere za stvari tako da sigurno manjak prostora za torbe nije razlog ne koriscenja wc-a

da se ne lazemo upotreba wc-a u autobusu, tacnije njegovo ne koriscenje vise odgovara putnicima nego agencijama.
to su hemijski wc-i i kad bi nagrnuli ljudi za sat vremena bi u busu smrdelo ne bi moglo da se dise.

ali u principu svako ce ti otvoriti ako insistiras (cak i kazu to) ali uvek ce stati ako trazis tako da sustinski upotreba tog wc-a i nije toliko bitna.

Путовао сам са Фудексом за Беч, одличан аутобус са тоалетом који функционише. Ништа се није осећало, нити је унутра било прљаво, а користили су га путници и поред два заустављања. Тако да може се кад се путује у ЕУ на север, па макар пут био упола краћи него за Грчку. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back