TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To znači da može da ti traži potvrdu o osiguranju i određenu količinu novca da pokažeš(ili dokažeš) ili bilo koji drugi papir koji smatra za shodno, ali se to u praksi retko dešava.

Ali opet...putno osiguranje je simbolična suma....ne vidim što je to problem uplatiti a ipak daje sigurnost i može uštedeti hiljade evra po ceni od desetak.

To znači da može da ti traži potvrdu o osiguranju i određenu količinu novca da pokažeš(ili dokažeš) ili bilo koji drugi papir koji smatra za shodno, ali se to u praksi retko dešava.

Ali opet...putno osiguranje je simbolična suma....ne vidim što je to problem uplatiti a ipak daje sigurnost i može uštedeti hiljade evra po ceni od desetak.

slazem se da treba platiti, nije mnogo a zna prirebati.

A agencije imaju dosta obaveze kada organizuju putovanja, ali niko ne gleda i potpisuje papire

Poslednja izmena od moderatora:
Opsti uslovi putovanja , ... treba takve stvari citati pre potpisivanja , a kad se jednom potpise treba se shvatiti da su se obe strane stekle odredjenih prava i obaveza .

Vecina nas kad se odluci na putovanje vec je sa pola mozga u istom, onda kad ti tutnu da citas tamo neke uslove itd. vec se smoris,:dash: mozda nisu ni turisticke agencije uvek krive, nego i mi sami.

U pravu si. Verovatno je tako bolje. Mada mi mnogo jeftinije ispada da uplatim samostalno nego preko agencije. Preko agencije traze 1800din. , a u Dunav osiguranju oko 800din. 1000 din zaovar.

I ja bih htela da skrenem pažnju na agenciju Party Travel.

Uplatili smo 02.09. Prag preko njih. Polazak je trebalo da bude 21.09. Pet dana pred polazak su nam uredno otkazali putovanje zbog nedeovoljnog broja putnika, ali samo pozivom, a ne pismenim putem kako bi trebalo. Ponudili su nam umesto toga Toskanu i Veneciuj, što nama nije odgovaralo. Povratak novca nisu spominjali.
Mi smo im par sati kasnije poslali mejl sa obaveštenjem da nam to ne odgovara i da želimo povraćaj novca. U ponedeljak su nam odgovrili tek posle našeg poziva sa obaveštenjem da smo poslali mejl. Odgovorili su da im pošaljemo broj računa na koji će izvršiti povraćaj novca, što smo mi i uradili, i oni potvrdili. Danas i posle 17 dana od otkaza putovanja, mi svoj novac još uvek nismo dobili. Zvali smo ih skoro svaki dan, i odgovor je uvek bio "danas će", "sutra će". Prijavili smo ih danas turističkoj inspekciji. A novac ko yna da li ćemo ikada videti.
Zato preporučujem da ih zaobidjete u širokom luku.

Znala sam da su oni ološ, ali 1A TRAVEL ništa bolji.

Dan pre polaska hitno smeštena u bolniciu, životno uigrožena,

Kad sam im javila bednicii su me zvali 4. puta, ležim na krevetu primam transfuziju krvi, polunesvesna a bednicii zovu - mogu li naći nekoga za zamenu, mogu li im poslati mail , može li moja sestra putovati sama, može li ona da pošalje mail , ni jedan jedini put da me pitaju može te li da govorite, ma ništa ,
Odgovarala sam samo zato što sam bila polusvesna.

A nakon 10 dana bolnice bednik sedi preko puta mene i objašnjava mi kako je njihov gubitak veliki i kako oni to kao firma ne mogu da podnesu i kako moraju da zaštite sebe - pa će od 900 eur zadržati 600 eur svojih troškova

To je bagra nevidjena.

Malo je reći da mi se digao pritisak i to prvenstveno zbog odgovora koje si dobila posle ovog tvog opisanog slučaja, a čitala sam ih na preskok i nasumično koliko mi je stomak dozvolio.

Blag opis je bagra za ovu I sl. Agencije. Dok je ovde postojao zakon odnosno on još postoji ali samo na papiru, nema ko da ga sprovodi i poštuje, ti kao putnik sprečen da koristi usluge koje je unapred platio usled više sile, iznenadnog hospitalizovanja uz uredan dokaz istog bi bila obeštećena u ukupnom iznosu bez ikakvih penala i to je to.

Da predupredim omalovazavanja nekolicine koji navedose da oni znaju jer rade u turizmu ukratko ću :radila sam u turizmu bezmalo 20 godina počevši kao licencirani turistički vodič još sa 18 g.pa tokom daljeg školovanja uz rad u turizmu prošla sve stepenice preko komervijaliste, šefa i direktora agencije dok nisam I otvorila svoju i bila vlasnik iste.
A onda došla ova smutna vremena, rasprodale se krave po selima da bi deci otvorili agencije, krimi mafioze postavili svoje svalerke i pajtose da im ih vode, a kako se sličan sličnom raduje takve pozaposljavali u istima i čitamo ovo što si ti i masa drugih napisala i pišu.

Naoruzaj se strpljenjem, papire, dokaze u ruke i od vrata do vrata svih mogućih institucija dok ne naidjes na nekog suvislog, a nadam se da je bar neko ostao.

Novinare obavezno, držim ti fige :)

Da pohvalim Viva travel. I ove godine su izbacili Grčka u maju za 50 evra ( 10 noćenja + prevoz +trajekt ) bez trajekta je 40 evra. Ja sam uplatila Krf , ali ima dosta destinacija u Grčkoj (Asprovalta, Vrasna, Stavros, Olimpik Bič, Sivota, Parga, Krf , Neos Marmaras ..) Išla sam i ove godine sa njima, dobri su im autobusi.

E, pa @Vecic.... ja imam upravo suprotna iskustva, sa Viva Travel agencijom!

I ja sam bivshi turistichki vodich, koji je vodio grupe za naj-eminentnije turistichke agencije (danas putujem, samo za svoj cef)....
Elem.... sa GOROM OD VIVE (i Lovely) ja do sada nisam imao posla!!!!
I preporuchujem svima, da ih zaobilaze u shirokom luku

Vec sam tu i tamo pisao o tome, pa koga zanima, neka odgoogla malo?! Samo cu u kratkim crtama, napomenuti....
Sticajem okolnosti, bash je Krf bio u pitanju.... prodali nam aranzman za vilu sa bazenom.... kad tamo,
- obichna vila B kategorije, bez bazena naravno....

- lazljivi vodich (tj. vodichica), koja nas je sve vreme zavlachila da ce nam izdati potvrde o tome (shta je po zakonu i obavezna), da bi poslednjih dana bezala od nas, kako nam nebi dala pisani dokaz o tome.... no, mi smo to ilustrovali sa gomilom fotografija! :rtfm:
- autobus u polu-raspadu, bez amortizera i sa neispravnom klimom.... shofer na kraju, gazi putnicu iz sopstvenog autobusa i nanosi joj teshke telesne povrede (prelom kuka i potres mozga)...!
Kakvi su im sada autobusi i shoferi ne znam, ali zasigurno znam, da necu ni pokushavati da proverim.... nikad?! Znam samo, da su u rukovostvu te agencije bahati i nadobudni..... ali ko ne veruje, neka izvoli putovati sa njima?! Svak svoje pare i zivce troshi. Ja sam samo naveo, svoja iskustva sa tom agencijom.

P.S.
Ja cu za svaki sluchaj, keshirati ovu stranicu/post, poshto odgovaram moderatoru.... neka je imam, ako ustreba?! :per:

Poslednja izmena od moderatora:
Grdite i hvalite agencije na osnovu svojih iskustava,zato i služi ovaj topik...neće biti obrisano bilo koje iskustvo dokle god je pristojno napisano.

@yu-pilot
Dozvolio sam koleginici da ostavi post kao i vaš sa suprotnim iskustvom. Editovan deo sa ličnim opaskama. Postoji mesto za primedbe i žalbe,javno ne.

Haha.... razumeo sam?! ;)

Nebitno, sushtina je ostala.... to je vazno. :ok:

Da pohvalim Viva travel. I ove godine su izbacili Grčka z u maju za 50 evra ( 10 noćenja + prevoz +trajekt ) bez trajekta je 40 evra. Ja sam uplatila Krf , ali ima dosta destinacija u Grčkoj (Asprovalta, Vrasna, Stavros, Olimpik Bič, Sivota, Parga, Krf , Neos Marmaras ..) Išla sam i ove godine sa njima, dobri su im autobusi.

@ YU-pilot

Ovo i samo ovo boldovano je srz cele stvari .
Bilo bi cudno da za 50 evra ide ganc nova Setra , profesionalni vodic par exelans , sofer gentleman , dobije se apartman A kategorije, bazen sa grejanjem + morskom vodom , kablovskom , internetom , klimom, spremacicom sobe , itd ... nije li tako YU-pilote ?

Realno govoreci , agencija dali ima i jedan ceo euro na dan po putniku od vakih aranzmana , tako da vrlo tesko nalazi motiva da slusa jadikovanja i kukumavcenja nezadovoljnika .

Ono sto je mozda najbitnije u vakvim slucajevima jeste spustiti letvicu ocekivanja na minimum , i umesto pljuvanja po agencijama na forumima , naoruzati se dobro kondicionalima tipa " valjda " ... na primer : postavljati pre polaska sebi pitanja tipa , valjda nece biti autobus od Krstica iz "Ko to tamo peva " , valjda nece biti soba u podrumu bez svetla i puna budji i gamadi , valjda nece biti 6 km od najblizeg naseljenog mesta i mora ... valjda ce sve biti OK .

Sada ce mozda neko reci da nije nikakav izgovor na primer ako se u restoranu dobije lose spremljena porcija dzigerice , recima " pa sta ste ljudi ocekivali od gole dzigerice " , jer znamo da i ona mora biti spremljena po propisu ali stvarno kad je cena za 10 dana smestaja + prevoz + trajekt samo 50 evra , nekako lebdi u vazduhu pretpostavka , da VALJDA ne moze biti toliko loshe koliko je jeftino .

Ne bi ti vansezonski polasci trebalo da budu ništa lošiji od onih u sezoni. To su isti apartmani i isti autobusi koja agencije imaju ili zakupe za celu sezonu. Pa pošto u julu i avgustu naplaćuju apartmane papreno, sad ih daju skoro besplatno, praktično se plaća samo prevoz, da bi produžili sezonu. Pa ti kad odeš tamo ješće negde u restoranu, kupiti u prodavnici... biće nekog prometa.
Ja sam jednom išla u maju preko Montesola, imala sam fantastičan apartman, autobus je bio dobar, jedino je more tada hladno... a ja ipak idem da bih se kupala, pa ko kako voli. U jesen je sezona uveliko produžena i na oktobar, jer sve više ljudi koji nisu vezani za školski raspust idu van sezone. Jeftinije je, manja je gužva... Ali ujesen je kratak dan. Sve ima svoje prednosti i mane.

Ooooo.... ne, @nachmish.... nisi sve shvatio! :fdlan:

No, dobro.... nisam ni sve napisao. Skratio sam, jer za ovaj deo priche, to i nije bilo vazno.

Mi smo svoje aranzmane platili mnoooogo skuplje! U trocifrenim iznosima... i uplatili smo vilu A kategorije, sa bazenom, a ne neku trecerazrednu.

Tako da smo imali i moralno i materijalno pravo, da od Vive travel zahtevamo to shta smo kupili.... kao i kvalitetniji prevoz!

Josh neshto?!
Ne slazem se sa stavom "koliko para, toliko muzike"!!!! To je samo opravdavanje, ruznih navika nashih agencija i josh goreg zakona o turizmu, koji ne sankcionishe lopovluk!!!!
Ne mogu se putnici kategorisati, kao vile i hoteli.

Agencije MORAJU (ako ne isto, ono bar priblizno isto), da isposhtuju i mene i onoga koji je platio 3-4 puta jeftiniji aranzman! Zato shto je svako od nas platio, onoliko koliko je ta agencija trazila, za dati termin/aranzman. Kazem, ISPOSHTUJU, a ne da daju isto. Za manje pare, naravno da je siromashija ponuda.... ali to ne podrazumeva polu-ispravne autobuse.
Prevoz MORA biti pre svega bezbedan, ali i dovoljno udoban! Ne ide se na put od preko 1000km, bez ispravnog klima uredjaja.... ali bez TV-a, WC-a i sl. opreme, moze. :aha2: Mada i ova "gospoda" koja voze buseve sa WC-om, ne dozvoljavaju njihovu upotrebu, jer im se ne prljaju ruke, tj ne zele da prazne kible.... pa onda putnici moraju, da se stiskaju od pauze, do pauze.... shta takodje nije uredu i shta bih ih trebalo naterati (kontrolama), da omoguce putnicima korishcenje, ako ih vec imaju?!
Elem....
da se vratim na "jeftine aranzmane".... ako je agencijama mizerna takva zarada, neka ne prodaje te "jeftine" aranzmane.... u suprotnom, ako je vec prodala, to joj ne daje za pravo da neke putnike tretitra nizerazrednim!!!!

Uostalom.....
.... agencije ne zaradjuju, ni priblizno na smeshtaju, koliko na prevozu. :nono3:

Uzmimo za primer jedan prosechan dabl-deker, koji prima 80-tak putnika?!
80 x 50E = 4000E
Znachi 4000E bruto, i to od samo jedne ture, samo jednog autobusa,
.... dok stvarni troshkovi, nisu ni upola od toga (sa svim dnevnicama vozacha, vodje puta, putarina, goriva, odrzavanja).... mozete misliti koliko ostane?!
Malo li je, da za samo jednu voznju, agencija inkasira preko 2000E i to van sezone i za samo jedan polazak?! Dok u sezoni, imaju po vishe polazaka dnevno, ka raznim destinacijama!
Inache, prevoznici voze za oko 1,20E/km. Znachi, zarada je puno visha od 2000E, koje sam naveo u primeru. I to je rachunica, kada agencija iznajmljuje autobus.... toliko placa. Kada ima svoje buseve, zarada je josh veca!

I sam smeshtaj neka je kako kazesh 1E, dnevno.... na 80 osoba, za 10 nocenja, to je 800E. Vishe nego dovoljno, da pokrije troshkove chishcenja/odrzavanja.
Poshto agencije ne zakupljuju vile po smenama, vec za celu sezonu..... vec su ih zakupile, pa ako je vec tako, zashto da zvrje prazne?! :think:
Daklem... ono "jeftino" im je fora, da uposle i zarade na autobusima....
..... jer ako bi trazili vishe, smeshtajne jedinice bi ostale prazne, a vec zakupljene za celu godinu/sezonu....
.... ali shto je josh gore po agencije, autobusi bi ostali neangazovani, a samim tim nema zarade!!!!

Ne slazem se sa stavom "koliko para, toliko muzike"!!!! To je samo opravdavanje, ruznih navika nashih agencija i josh goreg zakona o turizmu, koji ne sankcionishe lopovluk!!!!
Ne mogu se putnici kategorisati, kao vile i hoteli.

Agencije MORAJU (ako ne isto, ono bar priblizno isto), da isposhtuju i mene i onoga koji je platio 3-4 puta jeftiniji aranzman! Zato shto je svako od nas platio, onoliko koliko je ta agencija trazila, za dati termin/aranzman. Kazem, ISPOSHTUJU, a ne da daju isto. Za manje pare, naravno da je siromashija ponuda.... ali to ne podrazumeva polu-ispravne autobuse.
realno jeste stvar koliko para toliko muzike.
niko ispod cene nece davati nesto sta vredi vise. prvi ti ne bi prodao za 10 dinara nesto sta vredi 20
ovde se radi da mnogi ocekuju za male pare istu uslugu kao i on koji daju 10x vise . ali to ne ide.
jedino sta mora da bude isto je odnos prema putniku ali ostale stvari direktno zavise od cene aranzmana. (kvalitet smestaja na prvom mestu)
sto se tice prevoza on je uvek isti za sve putnike i one koji uzimaju povoljnije aranzmane i za one koji uzimaju skuplje posto se svi voze u istom autobusu a na lokaciji ih razmestaju po vilama ili hotelima za koje su se odlucili. oko avionskog prevoza i tu mnogo toga zavisi od cene..da li ides low cost kompanijom, da li ides carter letom ili standardnim letom i kojom klasom..o sopstvenom prevozu ne vredi trositi reci.

ono gde se slazemo je oko prevare gde na slici stoji jedno, gde u opisu stoji jedno a na terenu je drugo, ali iskreno, koristio sam mnoge agencije, doduse uvek biram one "zvucnije" i nikad nisam imao problem, uvek je bilo onako kako je pisalo a koristio sam u raznim situacijama razne aranzmane, od ultra povoljnih do skupih tako da sam imao prilike da vidim sve...

sto se tice vansezonskih aranzmana. oni uvek idu autobuskim prevozom jer je zarada agencije bas u tom prevozu.
ozbiljne agencije zakupljuju kucu pausalno na godinu dana tako da u vansezoni oni prakticno poklanjaju smestaj jer zaradjuju u prevozu, gledaju da izvuku neku paru i u tom periodu i zato su oni povoljni, a za ljude koji vole da setaju i istrazuju su zato odlican izbor, lepo vreme, obicno nije za kupanje ali je zato super za istrazivanje lokacije i okoline.

@ tab503 .... "realno jeste stvar koliko para toliko muzike.
niko ispod cene nece davati nesto sta vredi vise. prvi ti ne bi prodao za 10 dinara nesto sta vredi 20"

U svemu se koliko vidim, slazemo.... osim oko odnosa, cena-tretman?!
Ne postoju nizerazredni kupac.... vec samo nizerazredna ponuda!!!!

Inache, trgovina kao i svaka druga. Kupac bi uvek da plati manje.... prodavac bi da proda skuplje.... ali cenu i vrednost odredjuje trzishte svuda, pa i u turizmu, a ne nashe zelje i procene.
Da stvarno vredi "20", budi siguran da bi trazili toliko... pa i vishe bi probali da uzmu?! Ali ne vredi, jer to niko u to doba godine, ne zeli da plati. Zato ih prodaju za "10"?!
Uostalom.....
.... ne prodaju oni jeftino, zato shto zele da potpomognu sirotinju.... vec zato shto ne ide prodaja, po vishim cenema?!

Ja sam nekoliko godina radio na zapadu, u daleko bogatijoj drzavi od Grchke o kojoj pishemo, takodje u turizmu.... tamo je neprihvatljivo ceniti kupaca, po visini uplate/zakupa. Moooora imati jednako dobar tretman, od strane agencije. Opet, ne zato shto su oni mnooogo fini, vec zato sto ih na to teraju pozitivni zakonski propisi, koje drzava striktno provodi u dela.... za razliku od nashe, koja ne chinjenjem i loshim propisima, pospeshuje lopovluk i prevarante....
.... a dobije se i tamo naravno, ono shta je zakupljeno.... mada i to ne mora da znachi?! Shta cemo onda, sa Last Minute.... i tu je placeno manje!

Uostalom?!
Na zapadu se chitave fabrike, kuce, auta i sl. pridaju simbolichno, za 1 dolar.... i ugovor je podjednako validan, kao da je kupljeno za 1 milion dolara! Nema potcenjivanja, niti omalovazavanja.... svaka para, je para!!

Razvodnjava se pricha ...
Kad letis Ryanairom , nezavisno koji fare si platio , tacno znas sta dobijas i da ces biti tretiran kao stoka koja treba samo nekako biti preneta od tacke A do tacke B .
Kad se uplati sirotinjska vansezonskla tura u Grcku najveca , ali najveca nebuloza jeste kad se kaze da je to ista ta tura od shpic sezone samo sto je u shpicu 3 put skuplja .
To je jedan te isti substandard od koga ne treba previse ocekivati , nit u maju , nit u julu , nit u oktobru ... i svako ko je malo samokritican ne treba za bilo sta sutra da se ljuti na agenciju no na sebe sto je bio alav i naivan . Ne kazem , mozda bude i OK ali u vecini slucajeva nije , a utoliko teze pada kad se takva neka ista rupa plati 800 evra u spicu sto je bio dokumentovan slucaj ovde .

@ Yu Pilot

Jedna stvar je da kupis kvalitetne Pekove cizme na sezonsku cenu ili ih lepo sacekas na snizenju , a sasvim druga stvar je da kupis bilo kakve cizme iz kineske radnje na bilo koju cenu i racunas da si spreman za zimu .
Ove prve cizme ispunjavaju kriterijum i ovako i onako , a ove druge nikako pa tamam bile i 100 dinara .
Problem na Balkanu je da i onaj koji kupuje Trabanta na staro hoce da mu se titra i podilazi ko da kupuje novi Maybach . Kazem jok vala , ne ide to tako .

Ja sam i prošle godine u maju preko njih išla ali u Vrasnu. Bila sam zadovoljna i autobusima i smeštajem i vodičem. Za te pare nisam očekivala luks apartman, sasvim prihvatljiv čist apartman. Imali smo sreće sa vremenom pa sam se i kupala. Zato sam odlučila i ove godine da to opet uradim ali sa drugom destinacijom. Raspitala se o vili i pročitala sve pozitivno o njoj. Uostalom tu samo prespavam. Imam vremena da obiđem Krf. I ovo mi je šansa da dva puta godišnje idem na more.

A ovde sam to napisala uz saglasnost moderatora (a da ne ispadne reklama) možda neko ko ne može sebi da priušti nešto skuplje da ima mogućnosti da ode na more.

@ nachmish

Ne chitash izgleda, sve shta sam napisao?! Samo letimichno! :rtfm:

Mi smo prevareni, od strane Viva Travel agencije, tako shto smo uplatili vilu A kategorije, sa bazenom.... a dobili B kategorije, bez bazena!
I ovde se vishe ne radi o tome, shta se meni desilo, vec ko je varao.... al' ajde, napisacu sve.

Elem.... radilo se o vili Platania, na Krfu.
Vila se nalazi sa desne strane, na izlasku iz Dassie,. u pravcu Ipssosa.
I shto se same vile tiche, ona je skroz Ok! Chista.... gazde, fini ljudi.... jedina na Krfu za koju ja znam, da svaki studio ima nezavisnu satelitsku TV i RTS kanal.
Ta vila nema bazen, ali ima vila pored nje.
Oni su Plataniu za katalog fotografisali tako, da sve to lichi na jedinstveni kompleks sa tom drugom vilom i bazenom..... i chak objavili u zvanichnom katalogu, koji je Viva delila na sajmu turizma, u Beogradu.
U tom katalogu je explicitno navedeno, da je vila Platania sa bazenom, a kao shto napisah, ispostavilo se.... kada smo stigli tamo.... da bazen pripada drugoj vili (koju ne prodavala neka druga agencija) i da je ogradom odvojen, od nashe vile!

Daklem.... situacija potpuno obrnuta, od te o kojoj ti pishesh! Shta ce reci.... za vece pare, dobio sam manje!!!!

Ma, nevazno....
.... samo sam @ vecic skrenuo paznju, da ne poklanja poverenje Viva agenciji, na osnovu jednog iskustva.
No, pare su njene.... odmor je njen.... pa je i odluka na njoj.
Siguran sam, da ima i vishe nego dovoljno iskustava, sa raznim agencijama, chim je ovde dogurala do moderatora i chim ima ovoliko objavljenih poruka?!

Inache.... nemam nishta protiv jeftinih aranzmana.... naprotiv!
I naravno, da se za male pare, ne moze ochekivati nishta spektakularno.
Da se i ja izrazim, na tvoj nachin.... moze se kupiti nova 'bicikla' za 50 evrica, ali ne i novi Mercedes. :balavi:

Slazem se i sa @ vecic.... ne moze svako da plati skup aranzman, na egzotichnim destinacijama.... dodacu.... ali to ne znachi, da se za manje pare, ne moze dobro provesti?!
Jer dobar provod, prvenstveno zavisi od nas samih.... nashe organizacije.... i drushtva, naravno. Najmanje zavisi od vile/hotela u kojima boravimo.
Meni je najvaznije da je smeshtaj chist.... a da li gleda na more, planinu, vrt i sl. krajnje je nevazno?! Nisam otputovao nigde, da bih bilo shta posmatrao kroz prozor ili sa balkona.

Ovde, na ovoj temi.... bavimo se pohvalama i kritikama. Ja sam samo pokushao, da prenesem svoja iskustva.
Da bi pohvala bilo vishe, a kritika shto manje, potreban je novi zakon o turizmu?!

Nadam se da ce konachno u ovod drzavi, neko pokrenuti inicijatuvu, da se donese bolji zakon o turizmu.... i da se stane u kraj prevarantima i lopovluku!!!!

Da agencije moraju (prilikom registracije), da poloze visoke depozite, iz kojih bi se isplacivala, eventualna shteta putnicima..... kao i da agencije snose odredjene rizike, a ne samo putnici.
- Pa i kada oni otkazuju aranzmane (zbog neisplativosti), pod istim uslovima, oni putnicima placaju penale (kamatu), na uplaceni iznos.... pod istim uslovima i u istom procentu, kao shto ih naplacuju, kada putnik iz lichnih razloga otkazuje taj isti aranzman?!

Ovako.... agencije, nama mogu i tri dana pred polazak, da otkazu putovanje.... jer se njima nije prijavio dovoljan broj putnika, pa im se pobogu ne isplati.... a nama se 'isplati', da ne otputujemo, i ako smo se za to putovanje, spremali.... uzeli godishnji odmor.... bacili se i na druge troshkove.... radovali se!
E, to u nashoj zemlji nije moguce, po sadashnjem zakonu.... i zato ga treba, shto pre promeniti!!!!

Poslednja izmena:
@YU-Pilot
Imao si loše iskustvo sa njima i zaista treba biti obazriv. Ja godinama letujem preko Elnos tursa i ovde sam već pisala da sam prezadovoljna njima. Ovo sam prvi put videla prošle godine i rešila da probam, jer za te pare zaista nisam očekivala ništa posebno...ali da sam kući potrošila bi ih sigurno na nešto drugo. Zaista nam je bilo lepo, i rešila sam da opet odem ali na drugo mesto. Krf nisam obišla i ovo mi je prilika. Nadam se da će mi opet biti lepo. Ide dobro uigrano društvo, iznajmićemo renta car i obilaziti ostrvo. Ako ne mogu da se kupam zbog hladnog mora skvasiću bar noge :zcepanje:

@YU-Pilot
Imao si loše iskustvo sa njima i zaista treba biti obazriv. Ja godinama letujem preko Elnos tursa i ovde sam već pisala da sam prezadovoljna njima. Ovo sam prvi put videla prošle godine i rešila da probam, jer za te pare zaista nisam očekivala ništa posebno...ali da sam kući potrošila bi ih sigurno na nešto drugo. Zaista nam je bilo lepo, i rešila sam da opet odem ali na drugo mesto. Krf nisam obišla i ovo mi je prilika. Nadam se da će mi opet biti lepo. Ide dobro uigrano društvo, iznajmićemo renta car i obilaziti ostrvo. Ako ne mogu da se kupam zbog hladnog mora skvasiću bar noge :zcepanje:

Bash zato sam i pisao, sve ove postove o Viva Travel.... da bih ljudima skrenuo paznju, da ne prodju isto ili slichno kao mi?!

Ne moze se svako baviti ovim poslom (turizmom).
Pre svega mora voleti taj posao i umeti sa ljudima. Turizam nije, kao na primer knjigovostvo. Kad neko sravni rachune, ne vidi se da li je nadrndani namcor ili Ok lik?! Vidii se samo krajnji iznos.

U ovom poslu si u neposrednom kontaktu sa razlichitim karakterima. Mora se biti izuzetno taktichan, da bi se priblizio svakome.... ili bar skoro svakome. Poshto postoje i ljudi, koji ce u svemu nalaziti zamerke.... a valja i njih odobrovoljiti, barem u pokushaju! :ok:

Siguran sam da i Viva, vecinu arazmana odradi pristojno.... i da ima zadovoljnih turista. Ja sam zeleo da skrenem paznju, da su spremni i da varaju i prevare!!!! Da im je rukovostvo nadobudno i nekorektno!!!! Na zalost u tome prednjachi jedna zena!

I nisu tu u pitanju nikakve pare. Ni velike, ni male. Nego, zashto dozvoliti nekom, da Vam pokvari (makar i delimichno), odmor koji chekate i spremate se za njega, vishe meseci, a neki od nas, chak i vishe godina?!
Po meni.... bolje je dati i neki evro vishe, ali poslovati sa pouzdanijim agencijama. :rtfm:

@vecic

Shto se pak Krfa tiche, tu greshke nema. Chak i da vam meteorologija ne dozvoli, ni 'noge da skvasite', nece Vam biti dosadno na tom ostrvu.... jer ono ima toliko toga da pruzi i pokaze, da cete se siguran sam, vratiti na njega josh jednom, barem! :per:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back