Pozdrav svima,
Dugo vec pratim ovu temu, doduse iz prikrajka, i neka vasa iskustva su mi ustedela vreme jer sam neke agencije u startu zaobisao, a posto sam se skoro vratio sa letovanja, resio sam da se konacno registrujem, jer sam jos pod utiskom i sad i ja imam sta da kazem!
U pitanju je turisticka agencija Alterna.
Vec u martu mesecu ove godine otisao sam u agenciju da za moju devojku I mene nadjem najpovoljniji aranzman za Barselonu. Zeleo sam samo da izbegnem najvece vrucine pa mi je bilo sve jedno da li cemo ici pre ili posle leta. Ponudjene su nam avionske karte za septembar za mene, u tom trenutku, nestvarnih 100 eur po osobi (napomena: obroci u avionu se naplacuju). Prvo sam mislio da je neka sala jer do tada su nam u drugim agencijama nudjene karte, koje smo mi naravno odbijali, za po 200 do 250 eur po osobi.
Oberucke smo prihvatili ponudu da za avionske karte od 11 do 18 septembara za direkatn let Spainair-om za nas dvoje platimo 200 eura. Za razmisljanje o hotelu u tom trenutku je bilo isuvise rano pa smo posle nekoliko meseci opet dosli do agencije da bukiramo hotel I transfer. Nakon gotovo sat vremena provedenih u agenciji uzeli smo hotel Comercio sa jednom zvezdom u strogom centru grada (10 metara od cuvene La Ramble ulice).
Osecali smo nekakvu nelagodnost sto uzimamo hotel od jedne zvezde ali smo bili uveravani u agenciji da je hotel poprilicno dobar za uslove (cenu I pozicija) koji nudi. Transfer nas je kostao po 8 eur minibusem od aerodroma do hotela.
Avio prevoz: Veoma prijatan let Spain air-om je trajao negde oko 2,5 sata. U avionu sve sto se pojede I popije se naplacuje pa su cene za limenku koka kole Eur 2,5, sladoled Eur 3, sendvic Eur 5-7 itd. Probali smo sladoled – odlican je.
Transfer: cim smo izasli, posle pasoske kontrole I uzimanja prtljaga, u cekaonicu uvideli smo da nas sa nasim imenom I prezimenom na tabli ceka vozac. Lep osecaj. Objasnjeno nam je, ako se slazemo, da posto do kraja veceri nema nikoga za transfer da cemo mi biti odvezeni taksijem do hotela I ako smo uplatili mini bus. Slozili smo se.
Hotel: bojazljivo smo prilazili vratima hotela ocekujuci veoma skroman smestaj za koji smo za 7 noci za nas dvoje (nocenje sa doruckom) ukupno platili 550 Eur. A tako... Hol mali ali veoma cist, prijatan, recepcionar tecno govori gotovo svaki jezik na kome mu se stranka obrati, uzimamo kljuceve za sobu na trecem spratu (vec vidim sebe kako nosim kofere uz stepenice) , medjutim hotel ima lift, soba se vodi kao dvokrevetna a u njoj cetiri kreveta, u WC-u kada. Nesecam se kada sam u npr. Grckoj usao u hotel sa 3* koji ima kadu??? Dorucak uvek isti ali dobar: u neogranicenim kolicinama kroasani, decija radost, kafa, sok, kifle... Hotel, za ono sto nama treba, je ODLICAN.
O Barseloni ne bi sada da pricam, taj grad treba doziveti.
Odmah sutradan kada smo se vratili u Beograd otisli smo do agencije da im se zahvalimo za sve sto su za nas ucinili I sa zeljom da nam nadju isti takav smestaj u Becu sa sto je moguce nizim cenama karata.
Juce su nas zvali, karte do Beca za 70 eura po osobi za Novu godinu!!?
Pitam se da li da sacekamo jos malo, mozda nam na kraju plate da idemo.