TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa USKORO cu malo da obelodanim podatke za neke agencije posto sam radila u jednoj i cega sam se sve naslusala sta se i kako radi, mislim da ce to biti vrlo zanimljivo za one koji planiraju da putuju preko istih. Naravno,zbog toga mi se i smucilo da radim u turizmu i zato sam pozelela da kazem i svoje misljenje na tu temu sa argumentovanim dokaznim materijalom. Za pocetak cu o onim ljudima koji za sitne pare rade na marketingu nekih agencija da na forumima velicaju neke agencije. I nasmejalo me je par njih koji su rekli da je bolje putovati preko proverenih agencija pa je moje pitanje upuceno njima: jel to mislite na one koje imaju sa prljavim i opranim novcem da se reklamiraju po TV-ijama?! samo cu proslediti link koji sve govori i takvim agencijama
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/185142/Misa-Omega-Kon-Tiki-sam-kupio-za-sebe
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=482550 (nazalost tekst uklonjen sa blica)
O Conte-u svi znamo ...

Tacno je to sto je neko pisao da agencije koje u svom posedu imaju autobuse idu na zaradu sa prevozom i da uzimaju katastrofa aranzmane da bi im cena bila sto niza i da bi pridobili masu ... primer za to je jedna nasa najpoznatija agencija koja pocinje na slovo A i preko koje masa ljudi putuje. Pravo zalbe ne postoji posto su dobro potkovani svojim pravima i advokatskim mrezama.
Cormoran iz NS - ima svoja dva krsa od autobusa i ogromne dugove u Grckoj tako da me ne bi cudilo da ovog leta ljudi budu izbaceni iz apartmana sto se desilo poslednjoj smeni sto ce mi neko sigurno potvrditi jer im je iskljucivana struja i zavrtana voda dok se ne plati rata
Top tours i Matico - otac i sin ... zanimljiva kombinacija
Perla - dobri objekti cinjenica ali isto tako je cinjenica da je duzan svima. Lako se moze proveriti sa prevoznicima sa kojima je ta agencija radila: fudeks,lasta, ... o grcima i da ne pricam ... inace sa jedne destinacije (ostrva) koje vise ne radi izbacen upravo zbog dugova
Aqua travel - neko je vec na ovom forumu provalio, vlasnik Delfina koji je skoro pukao
Kontiki - ima svoje ljude koji rade marketing na facebooku, konkretno link: https://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/profile.php?id=100000649333168
Sramota da se ozbiljna agencija sa tim bavi ...
Eta turs - krije se Div komerc koja ko zna sa cim se bavi ...
Odeon koji se odavno rascepao na tri dela koja se isto zovu sa nekim produzenim nastavkom u reci ... odeon world i sl.
Elnos koji je potplacivao sindikate, Grand TT i Modena koji drze monopol po osnovnim i srednjim skolama za ekskurzije jer su nasi direktori korumpirani i zato nasa deca placaju astronomske cene monopolistickih ponuda ... inace grand tt ima dve firme i grand tt i grand tours (proverljivo u APR-u) i jednom je vec gubio licencu za provod u Spaniji. Za retarde koji rade u agenciji necu trositi reci
Idea iz ZR koja ima dva krsa od busa i koji su alfa i omega agencija u ZR
Jungle tribe - ponuda jeftinijih aranzmana za studente ali smesteni u hostele po 6-8- njih i to u metar sa metar
Nastavak sledi ... mojih iskustava u poslu od jedno 5god

Nastavak... mnogi ljudi zive u zabludi da su to sve velike agencije a kada se malo udje u dublju analizu shvati se da par njih poput tim travel-a,robinsona,belvi i sl. rade zajedno i onda uz pomoc ogromne mreze subagenata (i to cu pojasniti ljudima sta to znaci u nastavku) jedva napune autobus od 60 ili 70 mesta u smeni po destinaciji. Prvo subagenti su agencije koje samo prodaju tudje ali da bi i oni od toga imali koristi cesto sakrivaju koje organizator putovanja te se dolazi vrlo cesto u situaciju da onaj ko je uplatio aranzman a da nesto nije bilo kako treba namenski dolazi da se zali tamo gde je pare i ostavio i onda saznaje pravu istinu da tamo gde je uplatio da ta agencija nije organizator putovanja nego neka sasvim druga. A da ne pricam o tome da recimo jednu kucu na nekoj destinaciji prodaju nekoliko organizatora putovanja a u stvari to nisu njihove cele kuce u zakupu nego po par soba i onda covek pomisli kada gleda kataloge kako oni imaju uzasno siroku ponudu. Jedna isto od stvari cime se agencije zvucnih imena bave jeste i to sto kako god da okrenete uvek ce vas prevariti sto je vrlo dobro par njih na ovom forumu i konstatovalo. Naime prvo nabiju cene negde oko januara i onda nude navodno popuste od po 20% za ranije uplate i posle u last minute varijantama naravno smanjuju i ispadaju ti ljudi budale koji su uplatili ranije i nicim nisu privilegovani tom ranijom uplatom. Kod nas ne postoji ni jedna prava agencija koja je toliko mocna da radi samostalno organizaciju nego se jedna na drugu oslanjaju i zato se sve to desava sto se desava ... sto se tice vodica i ljudi koji rade na stacionaru ... ne bih da ih omalovazavam ali to su uglavnom devojke i momci od po 18-20godina kojima je to vid zabave da budu dole na moru 3 meseca i da povremeno obidju ljude ... a i kada se sagleda ko ce sa 40 godina (ozbiljan covek) da radi takav sezonski posao na stacionaru?

SABRA - kao sto je vec neko konstatovao,to su trecerazredni aranzmani
TRAVELAND - mislim da su svi videli nekoliko njihovih apartmana koji su kruzili internetom ... mada mozda nisu ni oni toliko krivi koliko su ih Grci nasamarili i ljudi koji nisu dole reagovali da im na tako nesto ukazu
TTURIST TRADE - neka neko ode i pita u toj agenciji ko je vlasnik i kada ga bude video i porazgovarao sa tim covekom shvatice ko sve danas vodi agencije ...
MAGIC Holidays - vlasnik Milena .. ne bih da trosim reci na tu zenu ... by the way imaju dve poslovnice a jedna naravno ilegalna ... mozda su do sada to resili
TRAVEL TRAVEL - najverovatnije ugasena
BOSFOR - dovoljno je da vidite vozace inace vlasnike i da vidite autobus sa lampionima i jasno vam je da vise u turizmu ne rade intelektualci vec soferi
OKTOPOD - osim agencije se bave i gradjevinarstvom (primarna delatnost) sto je isti slucaj sa SAB international s tim sto sab to ne krije nego jasno pise delatnost
BIG BLUE - neko je spominjao da je to bivsa fantazija ... ne bi me cudilo ... samo znam da se dossta spominjalo da je glavni menadzer neki bivsi konobar nekog kluba a da su vlasnici Turci
p.s. glavna poenta price nije da se omalovazavaju navedene agencije nego samo da se skrene paznja ljudima da moraju obracati paznju na mnogo detalja da im se ne bi odmor pretvorio u pakao posto vidim da je vecina forumasa razocarano uslugom agencija (ne racunajuci mali broj pozitivnih komentara onih koji su placeni da hvale svoje agencije na forumima)

A ko je dobar po tebi ?

Postoji prilican broj malih agencija koje ne moraju da se reklamiraju na TV-iji i novinama i to su uglavnom agencije koje su specijalizovane za odredjene destinacije. One su uglavnom na ovom forumu i pohvaljene tako da ne zelim da ikome pravim reklamu. Put do uspesnosti takvih agencija nazalost je vidljiv tek posle niza godina poslovanja jer one svoj imidz grade na bazi preporuka klijenata a ne preko TV reklama i narucenih emisija i gostovanja

Postoji prilican broj malih agencija koje ne moraju da se reklamiraju na TV-iji i novinama i to su uglavnom agencije koje su specijalizovane za odredjene destinacije. One su uglavnom na ovom forumu i pohvaljene tako da ne zelim da ikome pravim reklamu. Put do uspesnosti takvih agencija nazalost je vidljiv tek posle niza godina poslovanja jer one svoj imidz grade na bazi preporuka klijenata a ne preko TV reklama i narucenih emisija i gostovanja

Ove godine sam planirao Egipat (Perla) ili Turska (1A),
Sta je tvoja preporuka s obzirom da je malo agencija koje znam izostalo sa crne liste.

Pozdrav

Za Grcku, moja preporuka: ne koristite agencije, nema potrebe. Unazad 4 godine rezervisem sama Halkidiki i ostrva i prolazim minimum 30% jeftinije nego da sam uplatila u agenciji.
Imate sijaset sajtova sa apartmanima i hotelima, izmedju ostalog i ovaj nas koji je odlican http://www.grckainfo.com/ , a ima opise smestaja na srpskom. Posaljete nekoliko upita, malo se cenjkate sa njima i na kraju dobijete izuzetnu cenu.

Sa 2 agencije "renomirane" sam toliko izvisila da mi je muka da i pominjem to vise. Od tada samo Grcka i samo licno. A isto bih licno i da idem u Italiju ili bilo koju drugu zemlju. Agencije vam nisu nikakva sigurnost, naprotiv.

Kao i do sada sve pohvale za Argus. Provela sam novogodišnje praznike preko ove agencije u Beču. Hotel Arion u naselju Švehat je po meni pravi izbor. Samo naselje je jako interesantno. Reka kojom plove labudovi, romantične ulice pune četinara i autentična austrijska arhitektura čine ga nezaboravnim. Daleko od toga kako neko na forumu reče industrijska zona. Preciznim i jeftinim prevozom za 18 minuta se stiže u centar. Svaka cast Argusu na izboru hotela i vodiča. Prevoz do hotela u novogodišnjoj noći je bio obezbeđen njihovim busom koji nas je oko 2 h posle dočeka čekao u centru. Svima ih preporučujem.

Poštovana "jelenavozdovac", evo kao što vidiš ja sve agencije preko kojih sam putovala do sada hvalim. To su Plana turs, Calipso turs, Argus turs i drugi. Zahvaljujući njihovim dobrim aranžmanima ja sam dosta proputovala i svuda bila zadovoljna prevozom, smeštajem, klopom i super se provela. Samo neke od destinacija koje sam posetila su Tasos, Krf, Parga, Zakintos, Sunčev Breg, Budimpešta, Bratislava, Prag, Drezden, Beč... Nekada su to bili skupi aranžmani a nekada i oni od 99 eura. Uglavnom, nikada nisam bila nečime razočarana, već uvek oduševljena celokupnom organizacijom. Iz tog razloga ih hvalim i svaku agenciju ću hvaliti ukoliko bude to zaslužila, a ne iz razloga koji ste vi pomenuli. Daleko je od istine to što pišete da smo svi mi koji hvalimo plaćeni za to. Prosto rečeno, imam sreće kada su putovanja u pitanju. Hvalim ih iz razloga što želim da dam ljudima savet i preporuku za nešto što je dobro i što im može ulepšati život. Pozdrav

Poštovana "jelenavozdovac", evo kao što vidiš ja sve agencije preko kojih sam putovala do sada hvalim. To su Plana turs, Calipso turs, Argus turs i drugi. Zahvaljujući njihovim dobrim aranžmanima ja sam dosta proputovala i svuda bila zadovoljna prevozom, smeštajem, klopom i super se provela. Samo neke od destinacija koje sam posetila su Tasos, Krf, Parga, Zakintos, Sunčev Breg, Budimpešta, Bratislava, Prag, Drezden, Beč... Nekada su to bili skupi aranžmani a nekada i oni od 99 eura. Uglavnom, nikada nisam bila nečime razočarana, već uvek oduševljena celokupnom organizacijom. Iz tog razloga ih hvalim i svaku agenciju ću hvaliti ukoliko bude to zaslužila, a ne iz razloga koji ste vi pomenuli. Daleko je od istine to što pišete da smo svi mi koji hvalimo plaćeni za to. Prosto rečeno, imam sreće kada su putovanja u pitanju. Hvalim ih iz razloga što želim da dam ljudima savet i preporuku za nešto što je dobro i što im može ulepšati život. Pozdrav

Ja sam rekla da postoji mnogo ljudi koji vrsi marketing i na taj nacin po forumima. A ne znam kako mozete biti objektivni ako ste svakako dobili nadoknadu od tih agencija za posao koji ste uradili ili niste kako treba. Savet ne moze objektivno davati osoba koja je radila za te agencije (znaci dobijala novcanu nadoknadu koja nije mala - da sada ne objavljujem ljudima koliko ste placeni za te ture posto neko radi nedelju dana za taj novac) ... samo sam rekla da ljudi povedu racuna i uzmu i to u obzir da prepoznaju ljude koji vrse marketing na forumima ... a takvih je zista mnogo ... izvinjavam se ako ste se osetili prozvano ali posto vise ne radim u turizmu onda sam objektivna da i ja kazem svoj sud o svemu tome a verujem da me dosta ljudi na ovom forumu podrzava i da i oni cuju neku drugu stranu price posto je tesko da je vide ako nisu radili iza pulta ...

Zasto mislis da ce Perla zavrsiti kao Conte? Ja sam prosle godine putovao preko njih i nikakvih problema nije bilo.

E moja draga modesti021 ... pa putovali su tako dobro i jolly-evi putnici pa je ta ista agencija zatvorena ... a znas li zbog cega? pa zbog dugova. Igrom slucaja znam partnere sa kojima Perla saradjuje u Grckoj i znam cifre dugovanja. Za sada im godinama tolerisu (ne samo njima nego vecini agencija u Srbiji) jer medjunarodni sud ne funkcionise a pogotovo ne za ove stvari. Znaci dug postoji prema Grcima, oni ih pustaju da prodaju i sledece godine da bi navodno uspeli da ispeglaju dugovanja kroz sledecu sezonu a dug se samo uvecava jer zbog krize je sve teze i teze prodati aranzmane pa ih nase agencije u Srbiji cak svesno prodaju ispod ulaznih cena koje dobijaju od Grka i zato dolaze u situaciju da duguju Grcima. Prosto kao pasulj ... samo neko od Grka ima strpljenja a neko ga nema ... nekom se zadesi da ostane dole u Grckoj bez struje i vode (slucaj sa Cormoranom iz NS) a neko prodje dobro sto ne znaci da ce proci i sledece godine ... zbog cega se zatvorio Conte koji postoji u turizmu 10godina? Pa zbog dugovanja ... nije zato sto su bili losi u smislu kvaliteta objekata nego se prodavalo ispod cene da ne bi skroz pukli i dug se nagomilavao i na kraju su skroz pukli ... gledacete taj scenario i ove godine ... nazalost bice mnogo agencija u pitanju ...

Za Calypso imam reci hvale posto rade dobro Prag i cela Srbija tj. agencije po Srbiji prodaju njihovo jer je u njihovom vlasnistvu hotel Slavia. Jel gresim Sinjorina posto si radila kao sto kazes za njih? :)))) Sto se tice Plane ... prosle godine radili solidno Lefkadu i Rimini na kojima su zestoko pukli pa je pitanje da li ce te destinacije raditi i ove godine. Sto se tice Pefkohorija i Polihrona koje rade, prosle godine to nisu imali u ponudi i pitanje je cije su uopste to kuce posto te kuce radi vise njih ... moze se lako proveriti na google-u koliko zvucnih agencija radi te iste kuce ... znaci eventualno su uzeli par soba. Sto se tice Zakintosa prosle godine su se kacili na Etu i sto se tice Paralije. Znaci organizacija njihova za letovanje losa i kace se stalno na nekoga ... sto se tice Beca ... slazem se ... rade solidno. Argus ... neke kuce ok za te pare a neke su za prijavu inspekciji (dosta ljudi na forumu je detaljno napisalo kakve su to kuce po tako niskim cenama) ... tako da se necu ponavljati ... ko zeli jeftino letovanje ali da cuti i trpi za njega je idealno da pogleda argusovu ponudu

pa putovali su tako dobro i jolly-evi putnici pa je ta ista agencija zatvorena ... a

Jolly-jevi putnici uopšte nisu dobro putovali i to je najgora agencija koja je ikad postojala. Drago mi je što je zatvorena, ali mi nije drago što u ovoj zemlji taj isti vlasnik može da otvori agenciju pod drugim nazivom i da nastavi da maltretira ljude.:evil:

Jolly-jevi putnici uopšte nisu dobro putovali i to je najgora agencija koja je ikad postojala. Drago mi je što je zatvorena, ali mi nije drago što u ovoj zemlji taj isti vlasnik može da otvori agenciju pod drugim nazivom i da nastavi da maltretira ljude.:evil:
Да, нешто слично је било и са бившом агенцијом Фантазија - данашњом Big Blue! То што су пре пар година одвели туристе у Турску, у полузавршен хотел нема везе... све се заборави са "новим" именом!

А иначе, нови већински власник Jollyа од пре пар година је хрватска фирма - "Adriatica.net"! Па ви видите коме остављате паре. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back