DukiDuleDushko
Početnik
- Poruka
- 16
Kalodoukas - Skiathos, sve ispunjeno kao shto je obecjano. Hvala Vam na svemu!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
najblize plaze gradu skiathosu (i od tog smestaja)su xanemos oko 2.5 km i isto toliko megali ammos,koji su nasi turisti i nase agencije "krstili" u gradska plaza.da,kad se procita,shvatio sam da samo razumeju oni koji su bili na skiathosu.....pa gradska plaza je udaljena par minuta hoda a ta plaza Megali Ammos je udaljena 2km. E sad ja nisam bio na Skiatosu pa ne znam da li je to ista plaza, ali po opisu bi se reklo da nije
Ljudi zna li ko sta se desava za grcima..kazu blokirani svi prelazi ka makedoniji!!!???
Dosta sam putovao i najviše sam dobrih iskustava imao sa KON-TIKi i agencijom "Conte". S tim što je Conte dosta povoljniji a pruža maksimalnu uslugu. Svakoj agenciji se dešavaju greške i neke stvari treba progledati kroz prste, ali ako želite da budete 100% sigurni onda Kon-tiki i Conte.
Posto sam ove godine letovao u Grckoj u Pehkohoriju,preko ove agencije, molio bi da mi odgovorite svi koji ste imali lose iskustvo sa njima i njihovi prevarama.Isto tako molim sve buduce njihove korisnike da povedu racuna zbog VODE,USLOVA SMESTAJA,PREVOZA I DR.tkacio
![]()
Putuj kao grof - letuj kao sluga
Po povratku u Beograd, uredno smo podneli prigovor agenciji Conte, sa svom pratećom dokumentacijom (zapisnik, fotografije, račun iz hotela), i zahtevali da nam izvrše povraćaj novca za usluge koje nismo koristili 7 dana. Dakle, ništa preko onoga što smo već platili, bez naknadnih nematerijalnih troškova izazvanih maltretiranjem. Naravno, dobili smo skoro očekivani odgovor - nema povraćaja novca, ali u duhu dobre saradnje nude nam 20% popusta za neki budući aranžman. Takav nivo cinizma ipak nisam očekivao, pa ću se svakako obratiti turističkoj inspekciji i organizaciji YUTA radi zaštite svojih prava.
Agencija Conte, koja nije "od juče", ovim postupkom se svrstala u ne tako malobrojnu grupu sitnih muvatorskih putničkih agencija za koje su putnici samo ovce za šišanje, a profit po svaku cenu je sveprisutni aksiom koji odnosi prevagu nad svim ostalim pravilima dobrog poslovanja.
Inače, Conte vam i dalje nudi da putujete kao grof. Pa ko voli, neka izvoli!
Putuj kao grof - letuj kao sluga
Za sve one koji možda planiraju da sledeće godine letuju u aranžmanu agencije Conte, evo kako smo moja porodica i ja proveli desetodnevni boravak u mestu Hanioti, od 20 do 30 avgusta. Za one koje mrzi da čitaju poduži tekst, odmah da kažem da su nas bezobrazno ispalili, nasankali usred leta i da smo grozno besni i spremni za dugotrajan legalno-pravni i medijski obračun.
Polazak je zakazan za 19. avgust uveče, sa parkinga iza hotela "Intercontinental" u Beogradu.
Ispred solidno očuvanog autobusa dočekala nas je prijatna sitna gospođa, sa neubedljivim smeškom i više puta išaranim i ispravljanim rasporedom sedenja koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio predviđen za neki drugi autobus, ali je srećom broj mesta za sedenje bio isti pa smo se nekako smestili i krenuli na dugo putovanje do željenog odmora na moru.
Put je protekao bez većih iznenađenja, sa pauzama na svakih sat i po, čekanjem na graničnim prelazima (braća makedonci i dalje treniraju strogoću: 3 sata čekanja za 2 sata prolaza kroz njihovu živopisnu zemlju).
Sledećeg dana oko 13.00 stigosmo u Hanioti, umorni ali i srećni što ćemo se odmoriti, istuširati i prepustiti se čarima grčkog mora. Dobro, ne baš odmah, pošto su sobe bile očišćene tek oko 15.00, jer kako nam je objasnila prijatna gospođa koja nas je dočekala, malo su kratki sa osobljem (!), pa se i ona lično potrudila da nam ulepša boravak, zamenivši buđave jastuke koje smo zatekli u našoj sobi novim.
Prizemni studio "Kostas" u kojem smo smešteni je na prvi pogled izgledao kao i na fotografijama iz brošure: tri kreveta, kuhinjica, kupatilo, klima uređaj. Ništa luksuzno, ali više nismo ni očekivali za pare koje smo dali, ali ni manje. Na našu žalost, u sledećih par dana ćemo spoznati dubinu zablude u koju smo naivno upali.
Moram da napomenem da smo i ranijih godina letovali u apartmanima sličnog cenovnog ranga, pa smo bili spremni na sitne nedostatke, ali ne do te mere da nam odmor bude upropašćen.
Dakle, već posle par sati provedenih u studiu zapazili smo "sitne" nedostatke: zarđali rešo, napukli plafon, vlaga na zidu, tuš bez zavese, vodokotlić koji se puni čitavu večnost. Pa dobro, sve će to izgledati manje strašno posle dobro prospavane noći. Greška! Grubim arhitektonskim previdom, u studiu su izostavljeni otvorivi prozori, pa smo noć proveli u znojavom polusnu. Od klima uređaja smo odustali posle 5 minuta, jer hladan i ustajao vazduh bije direktno preko kreveta.
Sledećeg dana smo potražili prijatnu gospođu iz agencije i ukazali joj na našu potrebu da tokom noći dišemo vazduh sa normalnim procentom kiseonika, a ona nam je pružila očigledno rešenje koje je nama promaklo "Imate dvoja vrata, otvorite ih i napravite promaju!". I zaista, studio je "prolazan", ima vrata na oba kraja, što je odlično rešenje za privremeno provetravanje. Sledeću noć, dok su supruga i sin mirno spavali, ja sam proveo opet u polusnu čekajući da neko ili nešto ušeta ili ugmiže kroz širom otvorena vrata.
Ujutro sledećeg dana sam opet potražio prijatnu gospođu i decidno tražio da nam obezbedi drugi smeštaj, ako je moguće sa prozorom. I gle čuda, već istog dana oko 20.00 premestili smo se u drugi studio u istom dvorištu, ovaj put sa jednim otvorivim prozorom. Našu sreću nije mogao da pomuti začepljen odliv u kupatilu, rupa na vratima kupatila (pa mora ta voda negde da ode), kao ni WC šolja koja curi (prijatna gospođa kaže "pa to vam je čista voda"). Nema veze, utonusmo u dugo priželjkivani san, sa namerom da se ispavamo i sutra konačno počnemo da uživamo. Opet greška!
Negde pred zoru iz sna nas je trgla jeziva lomljava. Prvo što mi je prošlo kroz glavu je "Zemljotres! Samo nam još to treba, a baš smo počeli da uživamo!". Kada sam upalio svetlo, shvatio sam da je akcident lokalnog karaktera: krevet na kome je spavao moj sin je pukao i dete je završilo na podu.
To je bila poslednja kap u čaši.
Uljudno smo sačekali da se prijatna gospođa probudi oko 8.00 i pokazali joj šta se dogodilo. Njenu ponudu da nam zameni krevet smo glatko odbili, jer smo smatrali da posle tri dana "sitnih" nelagodnosti imamo pravo da zahtevamo novi smeštaj u kome neće biti iznenađenja.
Pošto do 13.00 istog dana nismo dobili nikakav odgovor, potražio sam prijatnu gospođu koja mi reče da je poslala SMS agenciji (!), ali da joj još nisu odgovorili. Na moje insistiranje je prihvatila da o svom trošku pozove agenciju i dobije odgovor koji smo naslućivali - nema drugog smeštaja, snalazite se sami. Nakon toga smo sastavili detaljan zapisnik o svemu što se događalo u prethodna 3 dana, potpisali ga, pa smo supruga i ja krenuli u lov na novi smeštaj.
Ostatak odmora smo proveli u prijatnom hotelu sa bazenom, urednom trokrevetnom sobom sa pogledom na more. Naravno, sve to o sopstvenom trošku. U trenucima dokolice smo evocirali uspomene na trodnevni horor koji smo preživeli, a u tome su nam pomogle i detaljne fotografije "sitnih" nedostataka koje sam pedantno slikao od početka našeg boravka, zlu ne trebalo.
Povratak u Beograd je bio bez većih problema, ako se izuzme delimično repariran i nalickan autobus Autoprevoz-a iz Velike Plane, koji je očigledno namenjen za kraće relacije u Smederevskom okrugu i čija su ciljna grupa individualni poljoprivrednici i njihova pokretna roba (sveže voće i povrće, mlečni polutrajni proizvodi i domaća jaja).
Po povratku u Beograd, uredno smo podneli prigovor agenciji Conte, sa svom pratećom dokumentacijom (zapisnik, fotografije, račun iz hotela), i zahtevali da nam izvrše povraćaj novca za usluge koje nismo koristili 7 dana. Dakle, ništa preko onoga što smo već platili, bez naknadnih nematerijalnih troškova izazvanih maltretiranjem. Naravno, dobili smo skoro očekivani odgovor - nema povraćaja novca, ali u duhu dobre saradnje nude nam 20% popusta za neki budući aranžman. Takav nivo cinizma ipak nisam očekivao, pa ću se svakako obratiti turističkoj inspekciji i organizaciji YUTA radi zaštite svojih prava.
Agencija Conte, koja nije "od juče", ovim postupkom se svrstala u ne tako malobrojnu grupu sitnih muvatorskih putničkih agencija za koje su putnici samo ovce za šišanje, a profit po svaku cenu je sveprisutni aksiom koji odnosi prevagu nad svim ostalim pravilima dobrog poslovanja.
Inače, Conte vam i dalje nudi da putujete kao grof. Pa ko voli, neka izvoli!
Moja iskustva sa Delfinom su vise nego povoljna.