TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли вам се некада десило да вас по повратку са путовања назову из агенције и кажу вам да треба да доплатите још, јер наводно нисте уплатили пуну цену аранжмана? :evil: :x А платили сте онолико колико вам је речено и колико стоји на програму путовања. Како поступити?

Pazi, oni imaju razne fore sa tim poskupljenjima, jedino ako odmah prilikom rezervacije uplatis ceo iznos, onda se ogradjujes od poskupljenja. Ako uplacujes prvo neki postotak, pa onde ostalo pred put ili na neke rate, i poskupljenje se desi u tom periodu, onda moras da im doplatis! To ti pise u uslovima putovanja. Jeste seljacka fora,ali sta da se radi, treba citati sitna slova pre potisivanja ugovora.

Модена, Нови Сад.

У принципу сам такав позив и очекивала, с обзиром да смо у току путовања упоредили искуства и схватили да постоје три различите цене, два начина плаћања и искуства људи са свим могућим комбинацијама истих. Тако да ми је одмах било јасно одакле разлика ("уграђивање") и знала сам да ће се ови што су платили више да се буне, а да ће то да се заврши тако што ће тражити разлику од нас који смо платили мање.

Ствар је у томе да сам некако успела да заобиђем организатора и обратила се директно агенцији и платила по агенцијској цени. Сад организатор цима агенцију, а они мене. Кад кажем организатор, мислим на тзв. вођу групе који узима проценат по путнику кога наговори да путује. Само што ја са том особом немам никакве везе, преко ње сам се пријавила за путовање по сасвим другом програму у априлу и дала прву рату. Пошто је била непрофесионална, отишла сам у агенцију, уплатила путовање у мају и те моје паре су се само пребациле за тај други аранжман. Што се мене тиче, никакве даље везе са њом нисам имала, комуницирала сам директно са агенцијом. То што су они мене и даље рачунали као део групе, то је њихов проблем.

Иначе, круже два (агенцијска) објашњења разлике у цени:

*доплата за двокреветну собу
*већа цена за нестуденте, јер је то наводно студентска екскурзија

Наравно да у програму путовања нигде нису поменути ни студенти, ни двокреветне собе, у агенцији су ми рекли да ће собе све бити трокреветне и четворокреветне, ја сам такву услугу и очекивала и апсолутно није моја ствар што је реализација била другачија. Могу ја сад исто тако да се жалим што сам била у двокреветној соби!

Чиста пљачка и покушај да се отму паре на безобразлук!

za H021
ja sam putovao sa GT, i ljudi su stvarno OK. Obišao sam od Paralije do Svete gore s njima čitav potez. Što je nabitnije ljudi koji rade kod njih su redom mladi i komunikativni (malo je falilo i da je ostanem raditi za njih u Paraliji - Paralija mi je fuj!) i obrazovani po pitanju turizma... tako da su OK.
Možda malo malo skuplji od nekih, ali mislim da i vredi to...
Uživaj ako budeš putovao s njima...
Muislim nadam se da ćeš uživati

Sad pročitah članak iz Blica...
Nebih da prejudiciram, ali kada sam ja putovao sve je bilo OK!
Nadam se da će povređeni proći bez ozbiljnijih povreda...
Držim fige da svako ko krene na more prođe super.
Ja idem 16. na Krf preko Argusa.
Do sada su se pokazali prilično Ok, ali uvek tu ima zamerki...
U principu svima je bitna para, pa ponekad i ne ispoštuju sve što se navodi... ali pošto se donekle bavim tom turističkim branšom, budimo realni (što bi rekao Kazo) i nas putnika ima stvarno svakakvih, a obično oni koji bi da prođu što jeftinije i najviše zakeraju... kad meni dođe da se okrenem u busu i začepim gubicu nekoj čangrizavoj penzionerki jer joj smeta muzika, klima, promaja, vrućina, djeca, ... moramo biti malo tolerantniji i realniji...
ta koliko para toliko i muzike...
Igrajte na sigurno, tj. putujte sa malo boljim agencijama a ne sa tamo nekima za koje prvi put i čujete i za koje ne možeš nahvatati ni gdje im je sjedište, nit 'ko je gazda...
Sretan put!

OSman:
za H021
ja sam putovao sa GT, i ljudi su stvarno OK. Obišao sam od Paralije do Svete gore s njima čitav potez. Što je nabitnije ljudi koji rade kod njih su redom mladi i komunikativni (malo je falilo i da je ostanem raditi za njih u Paraliji - Paralija mi je fuj!) i obrazovani po pitanju turizma... tako da su OK.
Možda malo malo skuplji od nekih, ali mislim da i vredi to...
Uživaj ako budeš putovao s njima...
Muislim nadam se da ćeš uživati

Definitivno idem sa njima jer je sve placeno, ostaje da se saceka 21.8. pa da uzivam(nadam se ;) )!!!

storm cloud:
Па то би могло да се каже за сваку агенцију. Да нису лопови, не би им се исплатило да раде.

Haha, da li to znaci da su svi kojima se isplati da nesto rade lopovi? :)
Ili se misli samo na putnicke agencije?
Mozda bi trebali da nam daju dzabe aranzmane bez da se ugrade, znaci da rade za 0 dinara, ono cisto iz ljubavi, humanitarno :)

Za sada sam letovala preko Sabre i Jollya i mogu da kažem da sam Sabrom zadovoljna ali Jolly-em baš i ne.
Pošto smo putovali sopstvenim prevozom raspitivali smo se u agenciji kojim putem ide autobus, kad kreće, da bi smo otprilike znali kada da i mi krenemo. Ništa nisu znali da nam odgovore i svi su bili kao da su pali sa Marsa. Kada smo stigli na Krf i jedva pronašli kuću u kojoj smo bili smešteni, nismo znali koji je naš apartman a nismo imali koga da pitamo, jer nas niko iz agencije nije dočekao. Zvali smo njihovog vodiča koji je već krenuo nazad za Srbiju i rekao je da ga nazovemo malo kasnije. Na kraju smo ipak nekako uspeli da dođemo do vlasnice kuće koja nije imala pojma engleski.

u svakom slučaju Kontiki..bar za ona dalja putovanja ...Mont NS je bio odličan, Kompas NS isto tako(Grčka)...Magelan, Grand mi se lično ne dopada(ili sam ja naletela na kretena) jer kad sam htela da uplatim letovanje za egipat, lik me ubeđivao kako je Bugarska zakon ,a Egipat sra*e, i kakao je to sve bezveze, za Grčku mi je rekao kako nema šanse vizu da dobijem(bolesnik) iako sam svake godine išla u Grčku, i insistirao na Bugarskoj, dok nisam muža bukvalno izvukla iz agencije i rekla bolesniku da mu nikako ne ostavljam svoje pare .....od tad samo i isključivo Kontiki..

jel neko video program jupiter club 18-32??? izgledao kao neki magain, za mlade, kao, zezanje, klabing, uvalili mi ga neki klinci na adi??? del;uje smesno jeftino, kao, vodje dj-a, animacija... bla bla... a ja za to stvarno nikada nisam cuo... pricaju da su iz slo vec 10 godina??? pomagajte, jer kad god zovem, kao, nema mesta, rezervisano, bla bla... a ,meni se ide samo zbog cene, smesna je...

e, super... da, i meni se program bas svideo, samo, nisam ih video na sajmu... a, jel ide i ta devojka?:)
znaci, to je bas onaj sistem zpadnih letoavnja za mlade... e, pa extra... ali, koliko znam, relax je iz slo... ne mogu da verujem da nasi nista tako ne mogu da smisle... nego sve onako matori fosili koji smaraju... po svim agencijama... ovo stvarno deluje primamljivo...

znaci, jupi:) ter...

Mimica NS:
Meni treba odgovor na pitanje da li je kasno uplatiti i rezervisati letovanje pocetkom jula,ako je put planiran za kraj avgusta i pocetak septembra. Konkretno zanima me Grcka-Hanioti.
evo odgovora iz prve ruke, moj muž je pre tri dana uplatio Hanioti i to polazak 06.07. ima mesta ponegde, konkretno uplatio je u Novom sadu u agenciji Astra tours oni imaju svoje vile zakupljene , nisu subagenti i imaju i svoj prevoz, pogledaj na njihovom sajtu imaš opise i slike apartmana i hotela...pozz iz NS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back