Модена, Нови Сад.
У принципу сам такав позив и очекивала, с обзиром да смо у току путовања упоредили искуства и схватили да постоје три различите цене, два начина плаћања и искуства људи са свим могућим комбинацијама истих. Тако да ми је одмах било јасно одакле разлика ("уграђивање") и знала сам да ће се ови што су платили више да се буне, а да ће то да се заврши тако што ће тражити разлику од нас који смо платили мање.
Ствар је у томе да сам некако успела да заобиђем организатора и обратила се директно агенцији и платила по агенцијској цени. Сад организатор цима агенцију, а они мене. Кад кажем организатор, мислим на тзв. вођу групе који узима проценат по путнику кога наговори да путује. Само што ја са том особом немам никакве везе, преко ње сам се пријавила за путовање по сасвим другом програму у априлу и дала прву рату. Пошто је била непрофесионална, отишла сам у агенцију, уплатила путовање у мају и те моје паре су се само пребациле за тај други аранжман. Што се мене тиче, никакве даље везе са њом нисам имала, комуницирала сам директно са агенцијом. То што су они мене и даље рачунали као део групе, то је њихов проблем.
Иначе, круже два (агенцијска) објашњења разлике у цени:
*доплата за двокреветну собу
*већа цена за нестуденте, јер је то наводно студентска екскурзија
Наравно да у програму путовања нигде нису поменути ни студенти, ни двокреветне собе, у агенцији су ми рекли да ће собе све бити трокреветне и четворокреветне, ја сам такву услугу и очекивала и апсолутно није моја ствар што је реализација била другачија. Могу ја сад исто тако да се жалим што сам била у двокреветној соби!
Чиста пљачка и покушај да се отму паре на безобразлук!