Tunis

Bila sam i u Tunisu i u Egiptu, oba puta sa drugaricama. Nikad nisam imala neprijatnosti. Jesu napadni, ali samo verbalno :per: U suprotnom se ne bi bas dobro proveli. Uostalom, tamo su turisti jako zasticeni. Secam se da je u jednom restoranu konobar stavio ruku na moje rame, ali sam ja tako odreagovala da, mucenik, posle nije smeo ni da pridje. Dakle, zene, slobodno idite same, ali mnogo toga zavisi od vaseg stava.

Moraš se samo odlučiti DA LI ti je pol MUŠKI ili ŽENSKI

A inače postovi ti i liče na transvetitske .....BUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAA

Ja sam isla u aprilu prosle godine, bilo je super. Neces se kupati u moru, zato obavezno odaberi hotel sa unutrasnjim bazenom. Neces pogresiti ako odes u februaru.
El mouradi palace u portu je za svaku pohvalu.

Ja sam isla u aprilu prosle godine, bilo je super. Neces se kupati u moru, zato obavezno odaberi hotel sa unutrasnjim bazenom. Neces pogresiti ako odes u februaru.
El mouradi palace u portu je za svaku pohvalu.

Hvala za info. Hotel je xtra ali je u feb popunjen :(. Pogledacu neki drugi. Treba nam zatvoreni bazen.

Da li neko zna koliko para treba poneti za vanpansionsku potrosnju u Port el Kantaui???
Smestaj ce mi verovatno biti u hotelu sa 5* sa polupansionom, znaci trebace mi za rucak i pice svaki dan + mozda neki sport na vodi :))
Koliko para treba poneti za 2 dana u Sahari?

Za 10 eura dobijaš 18 tunižanskih dinara. Cena soka je 2 dinara. Ako si mislio na cenu izleta u Saharu, dvodnevnog, cena je oko 110 eura. Za ostalo, sportove na vodi... ne mogu da se setim ali nije puno. Što se izleta tiče, El Jem, Duz, Čebika i Tamerza su super, dok Matmata, slano jezero i Keruan, ništa posebno.

Hvala ti Miro! A koliko kosta hrana, posto cu rucati svaki dan (naravno)...? Mislim na brzu hranu... Da li je dovoljno 15e ili 20e dnevno? I ako neko zna da li su izlasci (diskoteke) skupi?

Ne znam uopšte kakva je brza hrana u Tunisu. Mi smo se hranili isključivo u hotelu, i polupansion je sasvim dovoljan. Večera počinje u 18h , u hotelu sa 5* imaš ogroman izbor hrane, samo još da ima svinjetine, extra. Inače, ne brini za dodatne troškove u Tunisu, gde god da odeš na drugom mestu, prošao bi skuplje. Vodiči, na sastanku grupe obično kažu gde ima dobrih restorana, posebno ko voli ribu.

Ne znam uopšte kakva je brza hrana u Tunisu. Mi smo se hranili isključivo u hotelu, i polupansion je sasvim dovoljan. Večera počinje u 18h , u hotelu sa 5* imaš ogroman izbor hrane, samo još da ima svinjetine, extra. Inače, ne brini za dodatne troškove u Tunisu, gde god da odeš na drugom mestu, prošao bi skuplje. Vodiči, na sastanku grupe obično kažu gde ima dobrih restorana, posebno ko voli ribu.

Mi smo imali i svinjetinu u hotelu, na moje prijatno iznenadjenje

Да ли је неко био у хотелу ЕЛ МОУРАДИ МАХДИЈА у граду Махдија у Тунису и какви су му утисци???? Молим за одговор ако је неко тамо био јер планирам ове године да идем тамо. Посебно ме занима има ли пуно медуза у мору.

Mahdija je na rtu, pa tu ima malo meduza.
Mada u martu i nije za kupanje jer je voda hladna.

Хвала ти на одговору али знаш ли можда где нема медуза у Тунису???

С друге стране опет молим неког ако је био у овом хотелу да ми опише какав је хотел, нигде нисам могла да нађем какава је храна ....видим да у фрижидеру собном (или мини бару) вам остављају по две флаше воде дневно...али преко дана има ли свуда воде да се узме...јер понуда хотела је ,,све укључено,,. И све друго би ме занимало...све чега би се сетили од тог свог летовања...све ме занима...

А јел био неко у хотелу ПАЛМ МАРИНА у Порт ел Кантуиу????
Занима ме какав је хотел и какав је Порт, какве су плаже...све...

U bilo koji hotel u lancu El Mouradi u Tunisu da odeš, nećeš pogrešiti. El Mouradi Palace u Portu je extra. Palm Marina takođe samo je nešto manji od Palasa. Plaže su dobre, pesak sitan, beo.
U Hamametu je najbolji hotel iz ovog lanca, noviji od ostalih. To su pričali neki iz grupe koji su tamo odseli.

Ja sam bila u hotelu koji je blizu Susa u drugoj polovini avgusta i imala sam bliski susret sa meduzama. Male su, braonkaste boje i lice na travu, tako da sam u prvom trenutku pomislila da se more malo "zaprljalo". Srecom meduze budu dan dva, pa ih struja odnese dalje. Ako vas opece (sto se meni desilo vise puta) kao prva pomoc moze da posluzi pesak iz mora, istrljati to mesto, ovo sam procitala u hotelu kao savet. Peckanje prodje kroz pola sata i ne ostaju oziljci, samo malo crvenilo.
Inace Port je lepo i sredjeno mestasce i definitivno je pre za turiste nego Sus.

Bila sam u Port el Kantanui, hotel Golf Residence, ponela 700 dolara, 200 vratila. Bila sam sa sinom , januar mesec , nisam nesto izlazila , ali nismo ni skrtarili ...Ne znam , ne bih ja opet tamo

Trebalo bi da idem u Tunis pocetkom jula. Najjeftiniji hotel koji sam pronasla (a htela sam da budem u Susu) je Rym (agencija Argus).
Da li je neko boravio u tom hotelu i kakvi su utisci?
Da li je u julu nemoguce vruce?
Cula sam da u nekim losijim hotelima postoji problem sa lopovima? Imate li takvih iskustava?

Trebalo bi da idem u Tunis pocetkom jula. Najjeftiniji hotel koji sam pronasla (a htela sam da budem u Susu) je Rym (agencija Argus).
Da li je neko boravio u tom hotelu i kakvi su utisci?
Da li je u julu nemoguce vruce?
Cula sam da u nekim losijim hotelima postoji problem sa lopovima? Imate li takvih iskustava?

Gemina, ja imam rezervaciju za 3. jul bas preko Argusa, i bas hotel Rym! :) Nisam nikada bio, tako da ne znam sta da ocekujem ali sam cuo price ljudi koji su bili u Susu i odusevljeni su. Sto se hotela tice, nista ne znam. Koliko znam, na recepciji postoji sef, koji se dodatno placa, ali Boze moj... Lepo podelimo ortak i ja kes za sef i mozemo mirno da spavamo. Iskreno, ne ocekujem od hotela ne znam sta. Uostalom, ne treba mi nista napucano, treba mi mesto gde cu da prespavam, da jedem i istusiram se. Ionako cu ceo dan biti van hotela!
Tunis u julu je pakleno vruc. U julu su najvece temperature ali je najmanja kolicina padavina pa je vazduh suv tako da se 40 stepeni lakse podnosi tamo nego kod nas.
Jedina zamerka je sto Argus ima samo nocne letove do Tunisa, mnogo je veci trip danju. Ali je povratak posle podne.

Gemina, javi ukoliko budes isla preko argusa 3. jula, mozda se vidimo. haha

Poslednja izmena:
Ma nije mi bitno da hotel bude fancy, i birala sam najjeftiniji da bi mi sto vise love ostalo za izlete i razne akrobacije... :)

A idem ili 7. ili 10., jos nisam odlucila... tako da cemo se svakako sresti tamo :)
Planirate izlet u Saharu? Preko koje agencije? Cula sam da su tunizanske mnogo jeftinijie (70-80e) od nasih (120e), samo ne znam da li je isti plan puta i da li je sve ukljuceno?

Back