Tunis

a ja opet razmisljam dva dana u pustinji i jedan u Tunisu, ne isplati mi se da placam 10 all, zarad 6-7:think:

Kazu da je izlet u Saharu fantastican dogadjaj. Sto se tice Tunisa, nisam bas odusevljena, doduse ja sam isla solo, taxijem. Bolje ti je izlet u Sidi Bou Said i Kartagu (ima ih 9).
Pa, onda si u pravu, posebno sto si u Hammametu, gde mozes i sama da kupis sta ti treba. Meni je uzasno nedostajalo voce tokom dana, a nisam imala gde da ga kupim.

Ja ne znam bas koliko vam je Kontiki ekstra siguran, sta je sa onim putnicima sto nisu hteli da ih puste u hotel u Egiptu jer im agencija nje uplatila... A cene su mi uvek bile paprene.
Mada mozda i gresim, koliko placate aranzman ako nije tajna?
Gledala sam sad na Sunline last minute polaske, cene su od 450 do 550 evra sa sve taksama.

to je CONTE bio u pitanju:evil:
inache pricha se vec neko vreme da je vecinski vlasnik kontikija darko sharic, tj neko od "njegovih"

Kazu da je izlet u Saharu fantastican dogadjaj. Sto se tice Tunisa, nisam bas odusevljena, doduse ja sam isla solo, taxijem. Bolje ti je izlet u Sidi Bou Said i Kartagu (ima ih 9).
Pa, onda si u pravu, posebno sto si u Hammametu, gde mozes i sama da kupis sta ti treba. Meni je uzasno nedostajalo voce tokom dana, a nisam imala gde da ga kupim.

Ja idem u Sousse, mislila sam hammamet, ali me u agenciji ubedila da cu se smoriti tamo i da mi je bolji Sousse ako vec hocu grad, jer je taj hotel koji sam gledala u Hammametu ustvari 4km od grada, a ovaj u Soussu je u gradu + na plazi :-) Extra:super:

Dolcevita u pravu si,nego sta da ocekujes za te pare,ipak je to sitna lova da bi ocekivala ugodjaj,pa makar i u Tunisu.Ne znam, gde si do sada putovala i kakvi su ti utisci?Ja sam bila u junu 20.dana u Sloveniji,Becu i Veneciji,pa sam sad gledala da prodjem sto jeftinije i da se lepo iskupam.Zavisi sta ko ocekuje i sta smatra da treba da dobije za te pare.Ja volim da puno putujem i uvek sam gladna putovanja.Svako mi dobro dodje i uvek mi je lepo bez obzira da li je all inclusive usluga ili sta vec.I sa malo para ja se lepo provedem.Znam da uzivam u svemu.

e, ja se ovde raspitujem za Tunis, a odgovor mi bio na pola metra od mene. Sinoć me pred kraj rada kolege pitaju jel putujem negde, pošto su mi ono uobičajeno poželele da lepo provedem odmor, da se odmorim.... i tako to... i kad sam rekla... ispostavi se da je kolega bio prošle godine na istom mestu preko iste agencije - Kontiki, Hamamet, hotel Furati.... i ispriča mi najlepše stvari i o hotelu i plaži i moru i gde da idem i šta da vidim i gde šta mogu da kupim .... a on je ponekad baš namćor i sve mu smeta... e kad je njemu bilo dobro... ja nemam šta da razmišljam. :D:super:

e, baš ti hvala na informaciji, :hvala: da ne vučem džaba maske...
ali morala sam da pitam, bilo bi mi žao da ne zvirnem, ako ima šta da se vidi..

Znas sta bi bilo korisno da poneses- one kao sundjeraste lezaljke za plazu, sto se spakuju kao torba. Super su one plasticne lezaljke, al zuljaju :confused:
Videla sam dve devojke su ponele te mekane lezaljke pa stavile na plasticnu. I mogu ti reci sam ima zavidela dok sam se namestala na onoj plastici.

E, da znaš da sam iskopala gomilu stvari za more i plažu iz podruma (u stanu nema mesta) izmedju ostalog i te sundjeraste ležaljke, koje se uopšte ne sećam da imam. Ali evo ih... pa ću i da ih ponesem kad kažeš... Malo su kabaste, ali su lagane..

Kvinsice, bila si u pravu. Ovo sam iskopala na jednom hrvatskom sajtu.

HOTEL EL MOURADI PALM MARINA *****
HOTEL: izgrađen je u hispansko-maurskom stilu. Nalazi se u blizini marine Port El Kantaouia, udaljen 10 km od grada Soussea, 35 km od zračne luke Monastir, 70 km od Yasmine Hammameta te 135 km od grada Tunisa. Okružen vrtovima koji vode do plaže od finog pijeska, ovaj hotel je idealan hotel za opuštajući odmor; 346 dvokrevetnih soba, 32 mala i 9 velikih apartmana; četiri restorana i tri bara, restoran na plaži i bar na bazenu; maurski caffe Les Arcades i Sirocco noćni klub; dva vanjska bazena, jedan za odrasle i drugi za djecu, zatvoreni bazen s jacuzzi-em. Poslovni centar, masaža, hammam, sauna, čuvanje djece, beauty salon, mjenjačnica, gift shop, frizerski salon, pranje rublja, dnevni i večernji zabavni programi.
SOBE: lijepe i udobno opremljene; klimatizirane, imaju terasu ili balkon, kupaonicu s odvojenim WC-om, direktnu telefonsku liniju, sat TV, sušilo za kosu, sef i mini frižider.
USLUGA: ultra all inclusive:
Hrana: rani doručak, doručak, kasni doručak, ručak, večera, snackovi, kasni snack, coffee break 16:00, vrijeme za sendvič, vrijeme za aperitiv, roštilj, pizza.
Piće: mineralna i obična voda, kava i čaj, vruća čokolada, mlijeko, juice i sokovi, pivo, vino, lokalna alkoholna pića (likeri, aperitivi, žestoka pića, kokteli), internacionalna alkoholna pića (likeri, aperitivi, žestoka pića, kokteli), mliječni shakeovi, svježi sokovi, nargila.
Sef, daljinski za TV, mini frižider, dječji krevetić, dječji klub (5-12 god.), dječje igralište, mini golf, aerobic, teniski tereni, dnevni i večernji animacijski program, nemotorizirani vodeni sportovi, čuvanje djece uz prethodnu rezervaciju, unutarnji bazen, suncobrani i ležaljke s madracom na bazenu i plaži, ručnici za bazen i plažu, mnogobrojni TV kanali, filmske projekcije, besplatni Internet priključak, poslovni centar, bežični Internet na recepciji, u thalasso centru: jedna 30-minutna besplatna masaža tjedno, hammam i/ili sauna 30 + 30 min dnevno, teretana 30 min dnevno, biljni čaj, manikura i pedikura za žene i muškarce (sve uz prethodnu rezervaciju i ovisno o raspoloživosti).
SPORT I ZABAVA: fitness centar s teretanom, dva teniska terena, pikado, biljar, soba za bridge, stolni tenis, streličarstvo, mini golf, boćanje, odbojka na plaži, kao i razni sportovi na vodi,..
ZA DJECU: dječji mini klub, dječje igralište,..
hotel El Mouradi Palm Marinawww.elmouradi.com
TUNIS

naravno da sam u pravu, ja sve dobro ispitam i potvrdim pre nego sto se negde uputim, retko sta moze tamo da me iznenadi:p

letovanje je bilol odlicno, agencija vise nego korektna, sve sto je pisalo o konceptu ultra AI je i bilo ukljuceno, vodic ej redovno dolazila na sastanke i bila maksimalno angazovana ako je nekom bila potrebna bilo kakva informacija ili pomoc. letovala bih sa njima opet bez problema, jako sam zadovoljna.
ko je bio u tunisu, zna sta ga tamo ceka i kakvi su ljudi, kakvi su im gradovi, tu nema iznenadjenja. ja volim ceo taj ambijent, ali bilo je ljudi koji su doziveli kutluroloski i civilizacijski sok, ocekivali su zapadnu evropu, a dosli u africku arapsku zemlju.
Hotel El mouradi palm marina je lep hotel, od centra port el kantauia (marine) udaljen oko 2km. ima fantasticnu i prilicno veliku plazu, tako da borbe za lezaljke nije bilo. hotel ima 5 zvezdica, ali ne po evropskim, odnosno svetskim standardima, tako da
je realno to hotel sa 3+ ili mrsave 4 zvezdice. izvlaci ga prelepi mavarski kafe ispred recepcije, odlicna plaza i fantastican spa centar. uz malo renoviranja, bio bi solidne 4*. uglavnom, uredno je, sobe se ciste redovno, nema muva i komaraca po restoranima, sve je stvarno uredno i cisto. hrana je bila dobra, ali za hotel sa 5* mogao je da bude veci izbor. ono stoje mene odusevilo je da je bilo mnogo ribe i morskih plodova svaki dan, tako da sam skoro sve vreme jela razlicite vrste ribe i uzivala.
soba nam je bila velika sa velikm bracnim krevetom, odvojenim delom sa sofom, stocicem i foteljom, kao i odvojenim delom gde je bio 3.krevet.
Postoje 3 a la carte restorana, mi smo bili u 2, marokanskom i italijanskom i vecera je bila odlicna, sa sve zivom muzikom sa podijuma. na marokanskoj veceri nas je pevac svojim zavijanjem oterao odmah posle dezerta, covek se toliko uneo u interpretaciju da se orio ceo hotel:lol:
svaki dan smo igrali odbojku na plazi, predvece stoni tenis, a vecernja animacija je bila prilicno bleda. mi smo provodili vreme uglavnom u mavarskom kafeu uz caj od nane, tursku kafu i nargile ili u piano baru pored recepcije gde svako drugo vece sviraju dzez uzivo.
Spa centar je odlican, imali smo jednu masazu, pedikir i manikir nedeljno i koriscenje hamama, gde jedino nisam isla. hrana i pice su bili dostupni 24 h dnevno, ukljucujuci i sveze cedjene sokove. restoran u lobiju je radio nakon redovne vecere i tu se sluzila kasna vecera, a la carte do 2h ujutro, a od 2h ujutro do 6h je bio rani dorucak.
sve u svemu, odnos cena-kvalitet/usluga je vise nego korektan. ja nisam ocekivala hilton na havajima za 700 evra i 15 dana i nisam preterano zahtevna na letovanju kad znam gde idem i sta mogu da ocekujem. imali smo sjajno drustvo, u hotelu ima dosta srba i super smo se zabavljali tako da mi je vreme proletelo i prvi put mi 15 dana nije bilo mnogo:D
jedina zamerka koju imam je neredovno ciscenje plaze, na to bi trebalo vise da obrate paznju posto je plaza inace predivna i velika.

nismo isli u pustinju jer nam se dete povredilo dva dana pred izlet. decko sa kojim se igrao u vodi nabio mu prst u oko dok je pokusao da uhvati loptu i ozbiljno mu povredio oko, tako da nismo hteli da rizikujemo i idemo na izlet.

Upravo sam se vratila iz Nabuel-a,hotel kheops je u pitanju.Utisci su ok.Isla sam preko agencije Wayout,jedina zamerka je sto smo vodica videli samo jednom na aerodromu u odlasku i drugi put na aerodromu u povratku.Sve ostalo je bilo u redu i u skladu sa arapskim svetom.Ja sam licno prizeljkivala i ocekivala vece temperature.Verovatno bi mi u tom smislu Egipat vise odgovarao,ne znam,tamo nisam bila,mada sam cula da je manje bezbedno.Slobodno idite u Tunis,nije to bas tako kao sto neki pricaju.Sve u svemu nije lose!

Ja sam se juče vratila iz Hamameta, hotel Furati, (3*) preko Kontikija. Nemam nijednu zamerku. Ni na agenciju, ni na njihovu partnersku agenciju tamo Prima tour, ni na organizaciju. Hotel je malo skromnije namešten, ali tako piše i u borošuri. Sastoji se od nekoliko kao paviljona ili kako da ih nazovem, u predivnom vrtu sa raznoraznim biljkama i drvećem. Uredno je, čisto, svaki dan su nam menjali peškire, posteljinu jednom ili dva puta za 12 dana. More divno, bistro, čisto, tirkizno. Malo je duvao vetar što doprinosi da bude prijatnije, ali može i da prevari pa da se izgori. Ležaljke smo plaćali, jer ih nije bilo dovoljno pa da budemo sigurni da ćemo ih imati.
Imali smo polupansion, doručak malo jednoličan: margarin, salama, kuvana jaja, pahuljice, neizbežna marmelada, ponekad viršle i sir, i fantastični krosasani. Za piće sokovi (rekla bih da su od nekoh praška), mleko, kafa, čaj, kakao...
Za večeru razna njihova jela, kus-kus, pirinač, beli, žuti, 2 vrste makarona, 2-3 vrste krompira, kao pekarski, pomfrit i u kombinaciji sa drugim povrćem, prelivi sa mesom i povrćem, piletina, riba, ponekad govedina, neko mleveno meso sa raznim dodacima, pite od mesa i povrća.... 2 vrste čorbe, bela i crvena, razne špagete... a salate - posebna priča: paradajz, krastavci, cvekla, kupus, sočivo, sa ribom, sa jajima, sa maslinama, sa nekim pasuljčićima... ne mogu ni da se setim.
Za desert lubenica, 2-3 vrste kolača (nisu neki), puding....
A izlet u Saharu... e to je poseban doživljaj... to je ono pravo. Ovo kupanje i sunčanje kao i svuda, ali Sahara.....

Back