Tunis

Ma nije mi bitno da hotel bude fancy, i birala sam najjeftiniji da bi mi sto vise love ostalo za izlete i razne akrobacije... :)

A idem ili 7. ili 10., jos nisam odlucila... tako da cemo se svakako sresti tamo :)
Planirate izlet u Saharu? Preko koje agencije? Cula sam da su tunizanske mnogo jeftinijie (70-80e) od nasih (120e), samo ne znam da li je isti plan puta i da li je sve ukljuceno?

Nismo jos nista kontali za Saharu. U fazonu smo da obidjemo Sus, El Kantui, Monastir, i mozda Hamamet i Tunis. Mada nesto nam je Tunis daleko od Susa, raspitacemo se tamo da li ima neki voz/bus do Tunisa. Sto se Sahare tice, znam da bi bilo greota propustiti tako nesto ali videcemo... Koliko sam cuo, ta exkurzija oduzima otprilike 2 dana. Procitao sam negde da je 2 dana oko 110 jura, samo ne znam da li je to tunizanska ili nasa agencija...

---------------------------------------------------------

Mirice, hvala na lepim zeljama! I mi smo trebali da idemo 21. jula, medjutim ortak i ja smo skontali da nam je dugo da cekamo do tad, pa samo naprasno odlucili da idemo 3. jula. :) Ma bice coolaza! :D

A sta to niste mogli da cekate pa ste odlucili da idete 3.?:p:cool:
Steta, mogli smo se druziti, ja idem sa drugaricom...:)
U svakom slucaju lepo se provedite, pa se cujemo kad se vratis da pred put cujem informacije iz prve ruke.:mrgreen:
:bye:

E ljudi puno Vam hvala, jer smo burazer i ja planirali da palimo u Tunis početkom avgusta a sad vidim da od toga ništa...
Mislim mesto mi deluje ok, ali porodična varijanta ili devojka, nekako mi deluje sve zbabljeno.
Gde su tu izlasci opijati jurenje cura zaglavljivanje na plaži do ranih jutarnjih časova itd...
Kakve zvezdice kakve gluposti pa ja samo ponekad prespavam u hotelu, ma treba mi gde da ostavim stvari i istuširam se, a ne da blejim u hotelu i kupam se u bazenu kakva glupost, ali hvala u svakom slučaju...

E ljudi puno Vam hvala, jer smo burazer i ja planirali da palimo u Tunis početkom avgusta a sad vidim da od toga ništa...
Mislim mesto mi deluje ok, ali porodična varijanta ili devojka, nekako mi deluje sve zbabljeno.
Gde su tu izlasci opijati jurenje cura zaglavljivanje na plaži do ranih jutarnjih časova itd...
Kakve zvezdice kakve gluposti pa ja samo ponekad prespavam u hotelu, ma treba mi gde da ostavim stvari i istuširam se, a ne da blejim u hotelu i kupam se u bazenu kakva glupost, ali hvala u svakom slučaju...

Tunis je iskljucivo porodican odmor,zabava je tanka mnogi mladi su se opekli.Znaci kupanje uvece lagana setnja i to je to nista posebno.

A sta to niste mogli da cekate pa ste odlucili da idete 3.?:p:cool:
Steta, mogli smo se druziti, ja idem sa drugaricom...:)
U svakom slucaju lepo se provedite, pa se cujemo kad se vratis da pred put cujem informacije iz prve ruke.:mrgreen:
:bye:

E da smo znali ranije... Ali dobro, nadam se da cemo mi naci drustvo tamo. Kad se vratimo, pisem obavezno! :)

Tunis je iskljucivo porodican odmor,zabava je tanka mnogi mladi su se opekli.Znaci kupanje uvece lagana setnja i to je to nista posebno.

Iskreno, ne znam kako je, prvi put idem tamo sad ali ne verujem da je bas toliko mrtvilo! Mozda se ne moze porediti sa Iosom ili nekim drugim grckim ostrvom ali opet sigurno da ima prvoda negde u gradu.
pogledaj malo ove linkove.

http://www.virtualtourist.com/trave...Sousse/Sousse-2247639/TravelGuide-Sousse.html

http://www.happytellus.com/nightlife/sousse/tunisia

http://www.happytellus.com/sousse/tunisia

Iskreno, ne znam kako je, prvi put idem tamo sad ali ne verujem da je bas toliko mrtvilo! Mozda se ne moze porediti sa Iosom ili nekim drugim grckim ostrvom ali opet sigurno da ima prvoda negde u gradu.
pogledaj malo ove linkove.

http://www.virtualtourist.com/trave...Sousse/Sousse-2247639/TravelGuide-Sousse.html

http://www.happytellus.com/nightlife/sousse/tunisia

http://www.happytellus.com/sousse/tunisia[/QUOTE
Boravio sam u Mahdii 2003 god.hotel el Muradi ,sam hotel vrh okolina pustos jad i cemer.2004 Jasmin Hamamet hotel Imperial park tada 5 * danas 4 vise i ne vredi,tamo je vec puno bolje ,medjutim sa nama u hotelu su bili momak i devojka koji samo sto nisu plakali od smaracine, kasnije su se adaptirali pa sam ih vidjao u medini kako puse nargile,ali kazu Tunis nikad vise samo Turska ili Egipat tj.Sarm Seik,tada sam se cudio meni je bilo lepo ,medjutim posle navedenihdestinacia shvatio sam da su upravu.Tunis nije los ali mi je na trecem mestu.

Mislim da ne bi trebalo da brinete oko provoda i nocnog zivota u Tunisu. Ima ga sasvim dovoljno, na potezu od Susa do Porta ima diskoteka, jedna je cini mi se blizu plaze na otvorenom. Nije Ibiza, ali nije ni mrtvo i dosadno.

Pozdrav svima!
U turist.agenciji( Njemacka),sam rezervisala 11 dana u Tunisu u hotelu El Mouradi-Port el Kantoui,sa djetetom od 13 godina.Sada mi kolegica sa posla rece da je i ona htjela u Tunis,ali su joj u agenciji rekli da joj ne savjetuju da ide u Tunis,Egipat,Maroko,jer dobili dojavu o mogucim teroristickim napadima n turiste.Sada ne znam sta da radim? Pare ne mogu da dobijem nazad,a ipak sa djetetom kada idem,imam i odgovornost za njegov zivot.Da li neko zna nesto vise o tome?

Au, ovo prvi put čujem! Ja idem tek 4.09. u Sousse i ne bih baš da budem u neizvesnosti!
Već smo rezervisali tako da.....a otkud vam to!? Jao što ljudi mogu da ti upropaste odmor...Neko priča o svinjskom gripu a sad i ovo...
Jel znate nešto blize, da li je moguće da je to neko lupio?

Pozdrav svima!
U turist.agenciji( Njemacka),sam rezervisala 11 dana u Tunisu u hotelu El Mouradi-Port el Kantoui,sa djetetom od 13 godina.Sada mi kolegica sa posla rece da je i ona htjela u Tunis,ali su joj u agenciji rekli da joj ne savjetuju da ide u Tunis,Egipat,Maroko,jer dobili dojavu o mogucim teroristickim napadima n turiste.Sada ne znam sta da radim? Pare ne mogu da dobijem nazad,a ipak sa djetetom kada idem,imam i odgovornost za njegov zivot.Da li neko zna nesto vise o tome?

U jeee! Prvi put cujem za ovo! Ljudi, nemojte me tripovati, ja idem sad u petak, ne bih bas da mi ceo odmor prodje u strepnji! iskreno se nadam da je ovo samo jedna velika "buva"! :/

U jeee! Prvi put cujem za ovo! Ljudi, nemojte me tripovati, ja idem sad u petak, ne bih bas da mi ceo odmor prodje u strepnji! iskreno se nadam da je ovo samo jedna velika "buva"! :/

Vlado, mozda je ipak bolje da odlozis put za 21.?! :per: ;)
Ma dajte ljudi, ja prvi put cujem, uostalom, to pricaju svakog leta ma gde isli.
Srecan put i uzivajte.....:cool:

I da hocu, ne mogu da odlozim, takva su pravila u agenciji, a i zbog svojih obaveza ne bih odlagao. Ma necu da odlozim pa kud puklo nek puklo! Hocu da uzivam, boli me uvo! :))))

ljudi, ima li iko ista da mi kaze u vezi nabeula u tunisu i hotela Les pyramides?

Nabeul je gradic pored Hammameta, mislim da je mozda i veci, stalno je neka gungula, petkom im je inace pazarni dan pa se svi sjate u Nabeul, hotel ne znam, ali tamo su ionako svi hoteli super... potrazi na Trip Advisoru komentare za hotel!

Može li neko da mi kaže koliko je izvodljivo otići u Tunis bez posredovanja turističke agencije pošto nam za tu zemlju viza nije potrebna.
Otišao bi do ostrva Džerba u Gabeskom zalivu ali to nije u ponudi nijedne agencije.
Recimo obišao bih Kartaginu na jedno dva tri dana a posle uzeo autobus ili brod do Džerbe
išao bih u Oktobru pa se nadam da ne bi imao problema oko nalaženja smeštaja.
Pošto sam skoro bio u Egiptu jasno mi je da u toj zemlji tako nešto i nije preporučljivo ali za Tunis ne znam kao i to da li bi prošao skuplje ili jeftinije kada bih išao u Tunis na ovakav način (bez agencije).
Mišljenja ljudi koji su već bili u Tunisu su dobrodošla.

Sinoc sam dosao kuci iz Tundze! Utisci - EXTRA! Mislim da bi svako ko moze da priusti sebi put u Tunis morao da ode! Jednostavno drugaciji svet od ovog naseg. Bio sam u Susu u hotelu Rym sa 3 zvezdice sto je sasvim dovoljno! Blizu hotela se nalazi super restoran sa brzom klopom koja i nije skupa tako da ne mozete ostati gladni u vreme rucka. Nocnog zivota u Susu ima, ima dosta kafica i diskoteka! preporucujem diskoteku Living. Havana je isto ok ali mi je bolji provod u Livingu zbog toga sto pustaju haus. Arena je ogromna diskoteka, i mislim da nikada nisu uspeli do kraja da je napune! A i ne svidja mi se sto u Areni pustaju one njihove narodnjake!!! Isti ti narodjanaci postoje i kod nas kao obrada. Plaze su mnogo dobre. Suncobrani se ne naplacuju ali ako hocete lezaljke, morate za jednu platiti 2 dt (100 din). Izlete u Tunis, Kartaginu, Sidi Bou Said takodje ne bi trebalo propustiti, a o Sahari, oazama, voznji dzipovima po pustinji i da ne pricam!!! Izlet do tunisa je jedan dan i kosta 40 E, a do Sahare traje dva dana i kosta 100 E. U jednoj od oaza postoji ogroman hotel sa 3 zvezdice gde turisti prespavaju. Klopa je u globalu ok svuda! Ovaj hotel u oazi poseduje bazen tako da vam nece propasti bar jedan dan kupanja. Postoji i nocno kupanje.

Dosta sam brbljao! Sve u svemu (zacin C), ja sam ODUSEVLJEN!!! Ovo sve stvarno treba doziveti! Ako neko ima pitanje, nek sutne post, mrzi me da sad opisujem svaki dan posebno! haha

E Vlado bas mi je drago sto si se lepo proveo. :D
Reci mi kakav nam je hotel, kakva je hrana, da l ije pozeljno uzimati sef? Kakvo je more, plaza, ima li meduzica?:per:
Koliko je izlet u Sidi Bou Said?
Ja odbrojavam dane, nikako da prodje vreme...:evil:

E Vlado bas mi je drago sto si se lepo proveo. :D
Reci mi kakav nam je hotel, kakva je hrana, da l ije pozeljno uzimati sef? Kakvo je more, plaza, ima li meduzica?:per:
Koliko je izlet u Sidi Bou Said?
Ja odbrojavam dane, nikako da prodje vreme...:evil:

Hotel za te pare stvarno nije los! Vecera je bila skroz ok, dorucak izgleda dosta slabo mada moze da te drzi jedno 3, 4 sata. Ja sam svega 2 puta bio na dorucku zbog nocnih izlazaka i neuspelih pokusaja budjenja! :) Sef sam ja uzeo sa ortakom, uplatili smo za 10 dana sto nas je izaslo 20 dt, odnosno nasih 1000 din. More i plaza su extra, posle podne oko 2,3 pocinju talasi ali nije nista strasno. Meduza ima! Talasi ih nanose, ali nemoj da brines mnogo, nejvise ih ima od polovine avgusta! Jednu ortakinju je opekla za ruku! Medjutim, opekotina je prosla do uvece posto je mazala neki gel protiv opekotina sunca i ujeda insekata. Izlet za Sidi Bou Said je ustvari izlet do Tunisa, a pored Tunisa obilazis Kartaginu i Sidi Bou Said. To je nekih 40 jevreja.

Utisci su skroz pozitivni! Sta da ti kazem, UZIVAJ! Veruj mi, malo je 12 dana! Svima nam je bilo krivo sto idemo kuci! Ako imas jos neko pitanje, sutni post! Ako ne, lepo se provedi, uzivaj pa kad se vrnes napisi neki komentar! :)

Back