Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Filtriranje informacija predstavlja prozivljavanje prethodnog dana na visem stupnju, kao i njihovo osvescivanje...ukoliko se ima sta za osvestiti...A sto se ega tice i njegovog oslobadjanja..u snu nam on nije kocnica da stvari vidimo jasno..sto u stvarnosti na kakvu smo navikli jeste....a stanje slobodnog Ega....to je vec optimizam...ili privilegija povlascenih

prozivljavanje proteklog dana na visem stupnju, a sto ako ja 2 dana za redom ne spavam, pa onda treci zaspim, to je onda prozivljavanje 2 dana na visem stupnju?

DZAba ti siri vidik sestro, dzaba ti sva svijest ovoga svijeta, ako nemas ego...

san od jutros - ja sa ortakom u gradu i sretnemo Anu Ivanovic i on procaska sa njom par reci. Posto bas danas treba da se vidim sa njim ( za jedno pola sata ) bice zanimljivo jer po mojoj logici trebalo bi da vidimo ( ne Anu Ivanovic :) ) neku lepoticu...Javljam vam sutra sta je bilo :)

san od jutros - ja sa ortakom u gradu i sretnemo Anu Ivanovic i on procaska sa njom par reci. Posto bas danas treba da se vidim sa njim ( za jedno pola sata ) bice zanimljivo jer po mojoj logici trebalo bi da vidimo ( ne Anu Ivanovic :) ) neku lepoticu...Javljam vam sutra sta je bilo :)

tebi je bitnije telo nego da je pametna i normalna:D? Ta devojka u snu nista ne prica, ovaj vodi pricu, a za tog druga mislis da je glup, nesvesno:D

Ma ne, prica i ona. Odakle ti takav zakljucak kad sam bas drugacije opisao :) Vidim ja, to zasta si mene optuzio u prvoj recenici je tvoja projekcija :) A za tog druga ne mislim da je glup.
Inace, desila se juce jedna situacija koja me je asocirala na taj san, ali nije nista vredno spomena...

prozivljavanje proteklog dana na visem stupnju, a sto ako ja 2 dana za redom ne spavam, pa onda treci zaspim, to je onda prozivljavanje 2 dana na visem stupnju?

DZAba ti siri vidik sestro, dzaba ti sva svijest ovoga svijeta, ako nemas ego...
Hmm...ja sve vreme mislim da nam san daje sansu sa prevazidjemo tu dnevnu blokadu,nastalu od ega...ego je neophodan za prezivljavanje i samoizlecenje....ali ukoliko nismo sposobni da ga prevazidjemo pa makar i u kriznim momentima onda smo stvarno u problemu.....njegov razvitak treba da je zdrav...ali isto tako kad kad ga treba osloboditi da bi bili u stanju da realnost sagledamo u pravom svetlu....valjda je to jedna od svrha sna.....

Ivan Nastovic je ekspert u tumcenju snova . Petnaest godina je ima praksu u Americi .
On je na tri nacina tumacio snove u svojoj grupi , a to su okidac snovi , podsvest , i snovi koji se ponavljaju , tj . sudbinski snovi .
Inace on je nas poynati psihijatar i poprilicno je poznat u Americi .

Hmm...ja sve vreme mislim da nam san daje sansu sa prevazidjemo tu dnevnu blokadu,nastalu od ega...ego je neophodan za prezivljavanje i samoizlecenje....ali ukoliko nismo sposobni da ga prevazidjemo pa makar i u kriznim momentima onda smo stvarno u problemu.....njegov razvitak treba da je zdrav...ali isto tako kad kad ga treba osloboditi da bi bili u stanju da realnost sagledamo u pravom svetlu....valjda je to jedna od svrha sna.....

Ma Ego nije taj koji nesto blokira, nego je Ego blokiran. Treba osloboditi ego, kao sto si sad napisala. U snu se covek oslobadja Super-Ega. Super Ego je skup navika/sablona/imitacija/identifikacija/odbrambenih reakcija/spremnosti na bijeg/potiskivanja/sakrivaca za secanja/ludih ideja/kulturom i vaspitanjem usvojenih normi koje se postuju samo zato sto "vecina" kaze da tako treba, a ne moraju nuznu (i obicno i nisu) biti dobre/pomodnosti/pjesmica koje nemozes da se oslobodis preko dana/jezickih zavrzlama/blokada kreativnosti itd./okidaca za neuroticne strahove (nerealne) itd. itd. itd. itd. itd. itd. itd.

Sa druge strane, u snu se covjek "oslobadja" i realnosti, sto je lose, on gubi kontakt sa stvarnoscu. Ali kako je "kontakt sa stvarnoscu" ono sto je izazvalo stvaranje super ega, tako se i super ego u snu uspavljuje, jer on nema svrhe ako "nema" ralnosti. E sad, tezi psihoticari su izgubili kontakt sa stvarnoscu, ali su i slobodni od super-ega, sto znaci da nije sve ni u oslobadjanju od super ega. San se moze uporediti sa najtezim psihozama svih vrsta odjednom metaforicki, naravno. To sto je korisno je taj slom super ega, jer tad iz nesvesnog naviru poruke, koje se uz saradnju sa nesvesnim mogu prevesti, ne odma, ne odjednom, ali postupno.

U svakom slucaju, ako neko ima vremena da u zivotu prati mTV top liste, i trendove u automoto...mobilnim telefonima, onda bi trebalo da nadje vremena i za san, koji se stvarno nikad ne bavi prognozom sportske kladionice, ili partizanom zvezdom i politikom. San se bavi mnogo bitnijim i ozbiljnijim stvarima. Cinjenica da u snu moze postojati svaki osjecaj osim osjecaj "dosade" valjda govori nesto.

E sad moj san... Sanjao sam da sam u nekoj nazovimo zgradici sličnoj mojoj gimnaziji,zgrada je starija,prazna tj. u njoj nema nikoga i ja se nalazim na stepeništu i silazim na dole...Stepenice su bile tako poređane u vidu spirale,a kada sam se nago na ogradu da pogledam dole,nije bilo kraja tim stepenicama,kao da vode u beskonačnost.Silazim ja tako i dolazim na neki sprat,odlazim u neku prostoriju gde je samo jedan stočić,stolica,a na stočetu stoji gramofon i pored gramofona ploča Louisa Armstronga...Stavljam ploču na gramofon,gramofon počinje da svira pesmu ''What a wonderful world''...Pogledam na prozor,kad te oblačno,te sunčano...Vidim samo jedno golo drvo,daklem bez lišća,počinje kiša,svet kao da je zamro...Budim se iz sna...Kako bi ste ovaj san protumačili?

Moji snovi su vrlo realni i cesto mi daju ideju ili resenje nekog problema.
Nego, cesto sanjam zmije. Uvek me bar po jedna ujede i to najcesce dok spasavam neku drugu zivotinju.
Sta mislite o tome? Naravno sem toga da trebam da bezim a ne da spasavam druge.

Mislim da govori da mozes upadati u probleme tipa navuci neciji gnev ili averziju na sebe pruzajuci javno nekom drugom podrsku. Nista strasno niti neobicno.

A za Ce- a ne znam mislim da je zaista u pitanju sadasnje psiholosko stanje u kome se nalazis, neka deprimiranost, usamljenost ( i ako imas drusto i vezu ) depresija, moze biti uzrok vidjenja u snu tmurnog dana bez igde ikog. Ili se pak osecas samim pred nekim svojim problemom ili odlukom. A one stepenice su zaista kako neko gore rece silazak u dubine svoje duse - slazem se.

Mislim da govori da mozes upadati u probleme tipa navuci neciji gnev ili averziju na sebe pruzajuci javno nekom drugom podrsku. Nista strasno niti neobicno.

A za Ce- a ne znam mislim da je zaista u pitanju sadasnje psiholosko stanje u kome se nalazis, neka deprimiranost, usamljenost ( i ako imas drusto i vezu ) depresija, moze biti uzrok vidjenja u snu tmurnog dana bez igde ikog. Ili se pak osecas samim pred nekim svojim problemom ili odlukom. A one stepenice su zaista kako neko gore rece silazak u dubine svoje duse - slazem se.

Vrlo moguće...Sam sam bio u trenucima važne odluke,što se možda i projektovalo u san i to baš metaforički...Baš ovo za stepenice nisam najbolje razumeo...Ali u svakom slučaju hvala vam...

san:

Sanjam kako sam odneo kuci koznu jaknu koja pripada jednoj koleginici sa faxa i okacio je na kvaku prozora. Imam utisak da je jakna tu slucajno ili da sam je uzeo nekom greskom. Razmisljam kako da je vratim na fax, a da niko ne primeti, U jakni, u levom dzepu, nalaze se kljucevi cije zveckanje cujem i ja se pitam odakle oni i za sta sluze.

Ima li neko ideju sta znaci ovaj san? Cini mi se veo zanimljivim, u smislu da mi salje neku bitnu poruku, ali nemam pojma koju.

...nalazim sa na nekom potpuno nepoznatom mestu,okruzena potpuno nepoznatim ljudima,koje u snu dozivljavam kao prijatelje...na svakom koraku,pojavljuju se zmije,malene,crne i ja ubrzavam korak...i shto brze i brze hodam,njih je sve vishe i vishe,gde god se okrenem,pogledam,zmije...pocinju da me jure,ja bezim...borim se sa njima jer ih je sve vishe,drzim noz u rukama i secem im glave...vrishtim...jedna je ipak uspela da me ujede...gledam svoju desnu ruku,unutrasnju stranu zgloba,vidim ujed,krv,i boli me...panicim,jurim kod lekara,placem...Shta to moze da znaci?????:dontunderstand:

...nalazim sa na nekom potpuno nepoznatom mestu,okruzena potpuno nepoznatim ljudima,koje u snu dozivljavam kao prijatelje...na svakom koraku,pojavljuju se zmije,malene,crne i ja ubrzavam korak...i shto brze i brze hodam,njih je sve vishe i vishe,gde god se okrenem,pogledam,zmije...pocinju da me jure,ja bezim...borim se sa njima jer ih je sve vishe,drzim noz u rukama i secem im glave...vrishtim...jedna je ipak uspela da me ujede...gledam svoju desnu ruku,unutrasnju stranu zgloba,vidim ujed,krv,i boli me...panicim,jurim kod lekara,placem...Shta to moze da znaci?????:dontunderstand:

nepoznati ljudi imaju veze sa tvojom psihickom konstitucijom,daklem oni su neka tvoja strana koja nije otkrivena u realnosti...Zmije su znak da se sprema neko zlo...

A sta znaci kada ja sanjam mamu i dedu od svog ex decka koje sam upoznala,...nocima ih sanjam kako sam sa njima kako sedimo za kuhinjskim stolom i kako se smejemo,...prvo sam mislila da ima neke veze sa tim da me njegova mama spominje,..desava mi se da mi se pricinjava u gradu, ali ona je iz HR, tako da nema sanse ali ne znam sta znaci nocima sanjati mamu njegovu i dedu njegovog???? :? :?

A sta znaci kada ja sanjam mamu i dedu od svog ex decka koje sam upoznala,...nocima ih sanjam kako sam sa njima kako sedimo za kuhinjskim stolom i kako se smejemo,...prvo sam mislila da ima neke veze sa tim da me njegova mama spominje,..desava mi se da mi se pricinjava u gradu, ali ona je iz HR, tako da nema sanse ali ne znam sta znaci nocima sanjati mamu njegovu i dedu njegovog???? :? :?

mislis da su ga oni obucavali u seksu, tj davali mu savete tipa "kako sto" i onda ih zato sanjas.

Back