Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imas u glavi neku ideju koju se bojis da sapostis....nesto sto ne zelis da pokazes, ali kad vidis da drugi to rade onda pocens i ti. Ili pak cekas da neko drugi prvi to uradi, ili kaze, ili 'pocne tako da se ponasa, ..da 'probije led', pa ces onda i ti. Bojis se znaci da pokazes nesto sto 'osjecas' 'zelis' 'mislis' dok ne vidis da i neko drugi to radi, da nebi bila sama. Tj. bojis se da ne budes 'razlicita' od okoline u necemu,.. Eto to ti znaci taj san.
Mozda se tebi cak desi nekad da mislis da si luda, posto.. prije bi pristala na lose misljenje o sebi nego na to da 'okolina' nije u pravu.

Mozda ces mi sad reci da 'da, imam ideju, tj. imala sam', ali 'sam ukapirala da je to glupost'.

Devojke, moze li neko ovde da mi da kaze sta znaci moj san, ako moze hvala ako ne moze opet hvala, san je bio da ja i moja majka smo odlucile da ulazna vrata iz naseg stana koja je bila stara i drvena, promenimo u metalnu i jacu. Sta to moze da znaci.

Hvala Vam odnapred.

ja imam velike probleme sa snovima,često sanjam,i često mislim o svojim snovima.
Poslednji put sam sanjala sebe u Americi,u nekom hotelu, srećem neke prijatelje,pričam sa njima,bilo mi je jako zabavno u snu.

A ovo:
Nocas sanjam kao neko selo blizu mora - i svi su cudni - puno nasilja - smrtnih slucajeva - sumnjivo nesretnih slucajeva...i sve se nekako zataskava - svi su nekako ukrvarili ruke osim jedne tinejdzerke i sad je svi bojkotuju zbog toga ....... ja u snu nisam bila ta tinejdzerka al sam sanjala kroz njene oci - tako nekako - cudno...u posljednjem momentu svi kao rostiljaju tj zapaljena je vatra na zemlji i peku se onako na zaru komadi mesa...ona gladna - uzme jedan a glavni u selu joj uzme iz ruke , skine hlace i obavi veliku nuzdu na toj vatri...ona brzinom svjetlosti razmislja gdje da pobjegne jer sluti da joj je odzvonilo.
I tu se budim.
Sta mi znaci ovo??

mammy:
A ovo:
Nocas sanjam kao neko selo blizu mora - i svi su cudni - puno nasilja - smrtnih slucajeva - sumnjivo nesretnih slucajeva...i sve se nekako zataskava - svi su nekako ukrvarili ruke osim jedne tinejdzerke i sad je svi bojkotuju zbog toga ....... ja u snu nisam bila ta tinejdzerka al sam sanjala kroz njene oci - tako nekako - cudno...u posljednjem momentu svi kao rostiljaju tj zapaljena je vatra na zemlji i peku se onako na zaru komadi mesa...ona gladna - uzme jedan a glavni u selu joj uzme iz ruke , skine hlace i obavi veliku nuzdu na toj vatri...ona brzinom svjetlosti razmislja gdje da pobjegne jer sluti da joj je odzvonilo.
I tu se budim.
Sta mi znaci ovo??

STO MI NIKO NE ODGOVORI?

pa zato sto je meni ovo sve sumljivo :
'u selu blizu mora...' kako ti znas da je bas selo? dali ti to kaze neko u snu, ili pise 'S E L O' na neku tablu, ili ti nekako 'znas' u snu da je to selo, ili ti nemas pojma u snu jeli to selo, nego si nam tako rekla samo radi opisa? Posto se tebi kad si se probudila 'cinilo' da to lici na selo, a sto je to bilo..to ko zna.
A na ovo se ljutim:
'Nocas sanjam kao neko selo blizu mora - i svi su cudni - puno nasilja - smrtnih slucajeva - sumnjivo nesretnih slucajeva...i sve se nekako zataskava - svi su nekako ukrvarili ruke '
Kako mi da znamo kako si ti to saznala, dali se to sve izdesava pred tvojim ocima pa bi ti molga da nam prepricas to, ili ti to 'znas', ili je to bilo ti si to (u snu) vidjela, ali nekako mutno sve da nemozes tacno da prepricas sto si sve vidjela. Ili je to jos jedan (kao i za selo) zakljucak koji si ti donijela onako, cisto reda radi, kad si se probudila...
Dakle: ja neznam sto je od ovoga san, a sto su tvoje predrasude tipa 'e to je selo, ja to neznam u snu, ali lici' ili 'e tu su svi ukrvarili ruke' 'kako znas' 'pa ako sam vidjela 10 ljudi u snu da su ubijali, onda su i ostalih 90 to radili'
Drugo:
kolko dugo je sr*ao na tu vatru, kakva go*vna, dali ona to stvarno sluti, ili ti vidis samo njen izraz lica u snu, pa po sjecanju na to u budnom stanju zakljucujes da je ona tad 'razmisljala brzinom svetlosti' jer 'lice joj je imalo takav izraz'. Kojom rukom je drzala komad mesa, i drugo: koji djelovi su te u snu plasili, koji radovali, koji iznenadjivali, tj. NE KOJI TE U BUDNOM STANJU, nego u snu..jer nekad se desi da sanjas mrtvog brata u san a da se osjecas super iako bi ti u budnom stanju bilo zao, PRICAJ BRE SAN, a ne tvoj dozivljaj i zakljucke 'sto je to bilo'. Mene to nezanima, nisam glup. Ako ce neko da ti tumaci san, ti njemu reci 'vidjela sam 10 drvenih i kamenih kucica' pa ce on sam valjda znati dali mu treba taj zakljucak 'TO JE SELO' a on ako je malouman pa nezna da sam vidi jeli to selo, onda nemoze ni da ti tumaci san, tako da je onaj tvoj 'zakljucak' mnogo manje bitan meni nego to sto si vidjela pa si iz toga zakljucila.

pa ti mene sad onako bas iznapada a ja nemam pojma zasto....
ispricala sam onako kako sam mislila da treba, ako nije dobro, de fino reci - k'o suforumas a ne da me kinjis kao neposlusno dijete...

Ja nekako "znam" (nemam pojma kako ali jednostavno znam) da je to neko selo...neka primitivna zajednica...(u stvari ja vidim njihova lica....a tijela su im bezlicna....mislim da su imali neka dugacka krzna na sebi; drugi razlog je sto je vatra na zemlji, nekom utrtom putu)...nasilja nisam vidjela samo cujem dosaptavanja i vidim poglede od kojih me hvata panika i tog "glavesinu" kako govori sa cinicnim osmjehom "opet nesretan slucaj, kao da smo prokleti" ali ja u snu dobijam ideju da je to laz...i jednostavno znam da je neko iz "plemena" to uradio..
I citavo vrijeme osjecam paniku, strah da sam ja tj. ta tinejdzerka sljedeca zrtva nesretnog slucaja. I kao da nisam bila u njenom tijelu a opet sve sam vidjela iz njene perspektive. Tj. nisam u njenom tijelu al dozivljavam to kroz nju.

Sra**e je trajalo vrlo kratko i G**no je bilo malo....jebigasada.

Ajd sad reci sta ti je sumljivo (kaze se sumnjivo btw.) i sto me napadas?

San koji neprestano sanjam je kako se ljubim,mazim,vodim ljubav bilo sa prijateljima,poznanicima,nepoznatim likovima,javnim licnostima,ali to je tako realno da kad se probudim i dalje me prati taj neki fantastican osecaj....u snu osecam enormnu strast,zavodljivost,ljubav,zaljubljivanje,privlacenje.........a izmedju tih snova se provlaci i deo kako ulazim iz sobe u sobu,ima ih milion,sve su razlicitih boja a meni se svidja osecaj sto mogu da izaberem koju zelim i sve sobe su obavezno u potkrovlju...........evo jedan od snova je i kako se nalazim u nekom tornju na velikoj nadmorskoj visini i imam pogled na ceo svet,u oko mi upada Australija koja je u obliku broda koji polako tone...............Da li ovde ima nekoga ko bi mozda dao neki komentar? :D

Hoce li neko biti ljubazan da mi odgovori???
Onaj lik me samo dobro iznapada...ima li neko human ovdje?

mammy:
pa ti mene sad onako bas iznapada a ja nemam pojma zasto....
ispricala sam onako kako sam mislila da treba, ako nije dobro, de fino reci - k'o suforumas a ne da me kinjis kao neposlusno dijete...

Ja nekako "znam" (nemam pojma kako ali jednostavno znam) da je to neko selo...neka primitivna zajednica...(u stvari ja vidim njihova lica....a tijela su im bezlicna....mislim da su imali neka dugacka krzna na sebi; drugi razlog je sto je vatra na zemlji, nekom utrtom putu)...nasilja nisam vidjela samo cujem dosaptavanja i vidim poglede od kojih me hvata panika i tog "glavesinu" kako govori sa cinicnim osmjehom "opet nesretan slucaj, kao da smo prokleti" ali ja u snu dobijam ideju da je to laz...i jednostavno znam da je neko iz "plemena" to uradio..
I citavo vrijeme osjecam paniku, strah da sam ja tj. ta tinejdzerka sljedeca zrtva nesretnog slucaja. I kao da nisam bila u njenom tijelu a opet sve sam vidjela iz njene perspektive. Tj. nisam u njenom tijelu al dozivljavam to kroz nju.

Sra**e je trajalo vrlo kratko i G**no je bilo malo....jebigasada.

Ajd sad reci sta ti je sumljivo (kaze se sumnjivo btw.) i sto me napadas?

evo npr.jedan moj san i jako me zanima kako ces to protumaciti:stojim ispred prozora bivseg decka(stare ljubavi-stara ljubav zaborava nema),on se seli u skroz drugi deo grada a ja ronim suze ispod njegovog prozora i budim se u suzama!

Back