Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo najnoviji san da vas nasmejem - sanjao sam kuma na plazi u tigrastim gacama. I ja sam bio na toj plazi.
I mislim da sam provalio onaj san sa jezerom. Reci cu vam samo da mislim da je ona zenska osoba koja me je u snu sprecila da pobegnem jedna drugarica koju sam juce sreo i koja mi je rekla nesto sto do tada nisam znao. Ali to bi onda znacilo da su svi drugi ( koji su ostali ) to znali, a bas nisam siguran.

Psihologue:
Baš zanimljivo..Malo da razmislim pa da probam rastumačiti..
Hvala ti unapred Psihologue... :D
Bas me interesuje kako ces rastumaciti ove moje snove...
Mnogo ljudi mi je pokusavalo rastumaciti ove snove ali nisu bas imali mnogo reci jer nikome nisu bas najjasniji ovi snovi...
I sta bi moglo znaciti... Hajde razmisli pa ako mozes malo da mi rastumacis ove moje snove... :)
Pozzz...
Svetlana

CATTARIC:
OVO JE SMIJESNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isus nece da kaze zasto 'mi' sanjamo? Kako to? Zasto on to krije?
SMIJESAN TI JE ODGOVOR, jos kad se spoji sa tim da si ti na ovom forumu na ovu temu...
Pa e..upravu si netreba, snovi ce da te opterete samu ako ONI misle da treba pa ces imas kosmare.:) moram da ti pricam ovako kao djetetu neznam zasto:)

Nije u redu da samo ti razumeš šta pišeš..
Takođe bih voleo da znam sa kim se prepireš u ovom tekstzu..

Psihologue:
Nije u redu da samo ti razumeš šta pišeš..
Takođe bih voleo da znam sa kim se prepireš u ovom tekstzu..

E ovo sad Psiholoque samo ja i ti razumemo sto pisem (ako te sluzi memorija dobro, ako ne odna se neces ni sjetit sto pisem):
Nije uredu sto cim dodje neka mala i ne svidi joj se post tj. san i tumacenje pa ti to kaze ti ljudima brises to sto su se mucili da pisu! Vidim slab si na zene, dodje neka kaze ti
e ciko ciko molim te makni ono....ti maknes, pa mi poslije cak i priznas da nije uredu
sto si mako, da si joj popustio iako netreba. Slab si na zene brate. Ono je moje tumacenje, prema tome ko kaze da su bitnije tvoja od mojih? Ili pametnija? Sam si reko
da je tumacenje dobro...slab si na zene slab si na zene.

Sta bi voleo da znas? Da te zanima ista sto ja pisem odgovarao bi na one
p. poruke sto sam ti poslao prije neznam ni ja koliko vise..sad nemoj ni da odgovaras.

SACES , NORMALNO, I OVAJ POST DA IZBRISES?
ZABOLJE ME znas sto...brisi, radi sto oces.

Sto bih te banovao Cattaric..
Trebas da se izrazis i da negodaujes..
Postove sam privremeno makao kao sto ti vec rekoh i mogu ih vratiti kad se situacija smiri...
A preko ovog posljednjeg posta cu prec jer sam velicina...

pa evo onda, neznam sto da ti kazem, i mislio sam da neces da me banujes, ali nisam mislio da ces biti ovoliko ljubazan...ali jeebeemu ono za postove nije OK, nije OK. Uvidjeces i sam mozda...ako razmislis.....

prepirao se sa svim ljudima koji su religiozni(teisti) a istovremeno se ne cude i nije im sumljuvo: zasto Isus nikad nije nista reko o snovima, zasto stari zavjet nije nikad nista reko o snovima, zasto Islam nije nikad reko o snovima...

drugo, bilo mi je neuctivo da cura pravda crkvu koja nece da odaje tajne snova. Crkvu, koja kaze da se sa tim(snovima) netreba bavit, sto automatski znaci: ili da je to(moc tumacenja snova) tajna vjestina koja je namijenjena za rukovanje samo teolozima (ljudima religiozno obrazovanim, i rangiranim, uposljenjim, koji su tako reci 'zvanicnici' odredjene crkve) ili da sam Bog nezna ili nece da kaze zasto je stvorio snove. I koju oni svrhu imaju. Ako je tako...onda bi ....(po logici stvari): snovi govorili(religioznim ljudima) da se netreba baviti Bogom. Malo izgleda ovo sve nategnuto, ali svako ko bolje razmislio o tome sto neka crkva kaze(mozda niko to nije ni reko nego je cura rekla to eto tako, bezveze, jer ona misli da bi oni 'sigurno' rekli tako, neznam) da se netreba baviti snovima, doso bi do zakljucka da su oni sa tim rekli(ti popovi tj. svestenici, predstavnici, glavari) da snovi pricaju o tome kako se netreba baviti Bogom. Tj. nisu oni to 'rekli' ali iz toga sto govore o Bogu koji kaze da se netreba baviti snovima(i jos puno toga), samo po sebi proizlilazi da govore o snovima koji kazu da se netreba baviti Bogom (i jos mnogo toga).
;)da da, stvarno tako ispada, razmislite, interesantno je.
eto, zato sam se prepirao druze.

a i u stvarnosti (reali) je tako, religiozni ljudi sanjaju snove koji im govore o manama njihovih religija, a i o tome da bi bilo lose kad bi postojao bog, cak idu nekad i tako daleko da kazu 'ne boj se, boga nema, nepostoji bog, nemoj da places, nije nikad ni postojao' jer ....strah od Boga (svako se ko vjeruje u Boga boji Boga) je strah od POSTOJANJA BOGA.

Zamisli ti da san moze da zna da neko ko svjesno vjeruje u boga, nesvjesno istoga toga mrzi, nebi zelio da postoji, smije se toj ideji, i da mu snovi onda ispunjavaju JEDNU NESVJESNU ZELJU, tj. tu da bog nepostoji, pa im kazu 'nemas cega da se bojis, nepostoji bog'. ;)? Kao sto maloj djeci moras govoriti (ako si ih prvo lagao da postoji) da nema Baba-Roge i ostalih cudovista kojim roditelji plase djecu dok su budna, tako san mora govoriti religioznom covjeku da nema Boga. (kasnije, kad odraste), inace ovaj nikako nebi mogo da zaspi.

Evo, i jutros sam imao neke bezvezne snove. Sanjam ja kako sam u kuci na selu i kako se moj macak bori sam pacovima. I jedan pacov zakolje macora, a ja pokusam da ga se otresem, ali ne uspevam. Onda sanjam kako mi je sestra dosta bolesna. Sta bi ovo trebalo da znaci, pogotovu ovo za sestru? Ona borba izmedju macke i pacova mi deluje kao da je to recimo unutrasnja borba u meni. Ima li neko drugih tumacenja? Cattaric, mozes i ti da komentarises.

macak je bucna zivotinja, ne krije se, mnjauce itd. Pacov je tih. Zivotinje u snu obicno predstavljaju rijeci. Bas zato sto neznaju da govore. Bili mogo da povezes sa necim ovo? Ili sa necim u vezi tvoje sestre? Jedan pacov moze da znaci (mozda) 'jedno precutkivanje', 'jedna precutana stvar' a macak moze da znaci...opisi mi tog macka. I ako mozes san malo detaljnije. Ovo sto sada sam ispricao mozda nema (i vjerovatno nema) nikakve veze sa tvojim snom, ali ovo je da bi shvatio 'foru' pa da znas koje detalje treba pomenuti - dakle, detaljnije ako moze:) moze li nesto o tvojoj sestri 'sad' ukratko.

Pacov nije bio veliki, samo je imao te zube, a macor takodje. Prosecan, siv. Sanjao sam kako je bila toliko bolesna da je plakala. Inace, trenutno se ne dogadja nista posebno, tako da ne znam sa cime bih povezao. Jedino u buducnosti ako se nesto desi.

Evo drugarica moja ti kaze:
to je neshto sto nije u smeru prirode, neshto naopako.
E sad, ja dodajem da je to sto je rekla stvarno logicno jer, borba macka i misa je tako prirodna ali to sto mis ubija macka NIJE - i da to ima veze sa necim u tebi, mozda nekim tvojim razmisljanjem koje je neprirodno, stavom. Ali i da macak i mish nisu bas 'prirodni' vec su zivotinje koje zive po kuchi, od kojih se za jednu mozhe reci da je pitoma a za drugu ne. Kao da nesto divlje kolje nesto pitomo. Dakle, mis je vise 'divlji'. Osim sto u ovom snu manji kolje veceg, tu i divlji(mis) kolje pitomog(macka). Dodajem i to da ta nerpirodnost te slike ima veze sa sledecm slikom u kojoj je tvoja sestra prikazana kao bolesna. Samo neznam jos kakve, ali posto je ono 'uvod' onda on ima veze sa ostatkom sna.

pravo da ti kazem: da bi protumacio ovaj san ja i nemoram da znam nista o mackama i misevima, dakle moze da ti ga tumaci i neko ko nikad ni jedno od to dvoje nije vidio. Za tumacenje je dovoljno samo da znam sto ti znas o misevima i mackama, kakve su to zivotinje, itd. Po pitanju toga dali je mis ipak na neki nacin 'pitoma' zivotinja, jer, zivi u kuci, i dali se isti takav sivi mis moze naci i u sumi, dali mu je to 'prirodni' oblik, ja neznam nista:) Ozbiljno. Nisam nikad bio toliko obrazovan o misevima. Mozda nisi ni ti, ali od presudnog znacaja za ovaj san je da ti sam kazes 'sto ti znas (ili bar pretpostavljas, a neznas) o misu' tj. kako bi ga ukratko opisao (zato sto si ga ti sanjao a ne ja, i mozda nemamo iste informacije o misevima). Sada treba da zamislis da ni ja ni niko na forumu nema POJMA o tome sto ti mislis kad kazes 'mis' pa te svi pitamo 'sta je to'. I ne samo to, vec i ...'sta si ti do sad (do prije te noci kad si sanjao taj san) CHUO od drugih ljudi o misu'.

Ovo za 'neprirodnost' ostaje. A posto si poslije 'vidjenja necega neprirodnog' (vidjenja kako mis kolje macka) vidio i sestru kako je bolesna, onda ....te dvije 'slike' u snu imaju neke veze po elementu 'neprirodnosti'. Naravno da to znaci da....i ako je san prorochki, on ne prorice da ce bolest biti stanje u kome ce se naci tvoja sestra, bash naprotiv. Tako da nema razloga da brinesh.

Recenica 'siv, prosjecan' i povezivanje ove boje sa 'prosjecnoscu' i te kako pomaze pri tumacenju, samo neznam josh sa cim to da povezem. Ali na nekom mjestu (ako nastavimo sa tumacenjem) ce i to naci vezu sa necim.

Neprirodan tok stvari: nesto malo ubija nesto veliko,
Nesto pitomo gine od divljeg (ako ti kazes da je mis divlja zivotinja, a jeli ili nije ja neznam).
Nesto lijepo gine od necega 'prosjecnog'.

A imamo i to sa tvojojm sestrom, mada bi te ja pitao jesi li ti 'vidio' u snu da je to tvoja sestra, nju bolesnu, kako si vidio da je ona bolesna, ili si ti to znao.

Ova dva dijela imaju po necemu veze. To ce se tek otrkiti.

Ma mis je mis, a macka je macka. :) Ovaj mis je nekako ljigav, pokvaren,ne mozes ga se otresti. A macka je sasvim obicna. Sto se tice sestre znao sam da je bolesna jer sam video da se muci od bolesti. U svakom slucaju hvala ti ( a posebno pozdravi drugaricu:) ). Moguce da u meni postoji nesto sto je naopako...tacnije siguran sam da postoji.

dobro, ali ako ti mislish da tu nema vise sto da se radi i otkrije. Ja te pitam to u vezi misa tacno sa razlogom: dali ti mislis da je on DIVLJa ili PITOMa ili kakva zivotinja.
Tacno znam zasto te to pitam, ali kako hoces:)
vidim da nisi ukapirao tehniku ******;)

Ovaj mis mi je delovao pitomo ( ne divlje ). ali opet kao stetocina.

Inace, jutros sam sanjao kako sam na nekom predavanju i kako ne prepoznajem jednu drugaricu, obliku usta joj nekako izmenjen i koza, ali ne znam zasto. I kako mi ona kaze:- ma ni ja sebe ne bih prepoznala. Sanjao sam i kako je jedna lepa cura sa faxa u stvari muskarac ( ?! ).

Pa ne znam sta vise da ti napisem. Podstakni me malo, nemam vise neke utiske. Inace poslednjih dana snovi mi idu kao na traci ( neke nisam ni zapisao ovde ) tako da mi je malo teze da pratim i da vidim da li izmedju njih ima neka veza. Za sada je ne vidim.

Znam da kad sanjash da si trudna znachi da imash neku brigu,problem...ali poshto si se "porodila" kao oslobodila si se brige...a to shto si rodila kuche...pa,mozda samo uzasno zelish psa... :) ma shalim se-nemam pojma......

Back