Evo drugarica moja ti kaze:
to je neshto sto nije u smeru prirode, neshto naopako.
E sad, ja dodajem da je to sto je rekla stvarno logicno jer, borba macka i misa je tako prirodna ali to sto mis ubija macka NIJE - i da to ima veze sa necim u tebi, mozda nekim tvojim razmisljanjem koje je neprirodno, stavom. Ali i da macak i mish nisu bas 'prirodni' vec su zivotinje koje zive po kuchi, od kojih se za jednu mozhe reci da je pitoma a za drugu ne. Kao da nesto divlje kolje nesto pitomo. Dakle, mis je vise 'divlji'. Osim sto u ovom snu manji kolje veceg, tu i divlji(mis) kolje pitomog(macka). Dodajem i to da ta nerpirodnost te slike ima veze sa sledecm slikom u kojoj je tvoja sestra prikazana kao bolesna. Samo neznam jos kakve, ali posto je ono 'uvod' onda on ima veze sa ostatkom sna.
pravo da ti kazem: da bi protumacio ovaj san ja i nemoram da znam nista o mackama i misevima, dakle moze da ti ga tumaci i neko ko nikad ni jedno od to dvoje nije vidio. Za tumacenje je dovoljno samo da znam sto ti znas o misevima i mackama, kakve su to zivotinje, itd. Po pitanju toga dali je mis ipak na neki nacin 'pitoma' zivotinja, jer, zivi u kuci, i dali se isti takav sivi mis moze naci i u sumi, dali mu je to 'prirodni' oblik, ja neznam nista

Ozbiljno. Nisam nikad bio toliko obrazovan o misevima. Mozda nisi ni ti, ali od presudnog znacaja za ovaj san je da ti sam kazes 'sto ti znas (ili bar pretpostavljas, a neznas) o misu' tj. kako bi ga ukratko opisao (zato sto si ga ti sanjao a ne ja, i mozda nemamo iste informacije o misevima). Sada treba da zamislis da ni ja ni niko na forumu nema POJMA o tome sto ti mislis kad kazes 'mis' pa te svi pitamo 'sta je to'. I ne samo to, vec i ...'sta si ti do sad (do prije te noci kad si sanjao taj san) CHUO od drugih ljudi o misu'.
Ovo za 'neprirodnost' ostaje. A posto si poslije 'vidjenja necega neprirodnog' (vidjenja kako mis kolje macka) vidio i sestru kako je bolesna, onda ....te dvije 'slike' u snu imaju neke veze po elementu 'neprirodnosti'. Naravno da to znaci da....i ako je san prorochki, on ne prorice da ce bolest biti stanje u kome ce se naci tvoja sestra, bash naprotiv. Tako da nema razloga da brinesh.
Recenica 'siv, prosjecan' i povezivanje ove boje sa 'prosjecnoscu' i te kako pomaze pri tumacenju, samo neznam josh sa cim to da povezem. Ali na nekom mjestu (ako nastavimo sa tumacenjem) ce i to naci vezu sa necim.
Neprirodan tok stvari: nesto malo ubija nesto veliko,
Nesto pitomo gine od divljeg (ako ti kazes da je mis divlja zivotinja, a jeli ili nije ja neznam).
Nesto lijepo gine od necega 'prosjecnog'.
A imamo i to sa tvojojm sestrom, mada bi te ja pitao jesi li ti 'vidio' u snu da je to tvoja sestra, nju bolesnu, kako si vidio da je ona bolesna, ili si ti to znao.
Ova dva dijela imaju po necemu veze. To ce se tek otrkiti.