Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nazalost nikako da odvojim dovoljno vremena da procitam skroz 2 knjige koje mog imate veoma veze sa ovom temom..a to su:
1.Jung - Covek i njegovi sinboli
2.Jung- Tumacenje snova..
...preporuka i za moderatora...verujem da ce ga zanimati...pozz :D

anamy:
sanjam snove vrrrlllooo zivopisne sa puno jakih boja,obicno zelena boja,i sve njene moguce nijanse,chesto sanjam vodu i visoke visoke klimave mostove preko kojih treba da predjem i uvjek uspijem i uvjek pokusavam druge da prevedem preko mosta.
psihologue,hvala na odgovorima
psiho,imas li kakvo tumacenje za ovaj san iznad

KOSA ~
duga lijepa kosa – blagostanje ~
duga zapuštena kosa - patnja i žalost ~
šišati kosu kod frizera -povoljan znak, bezbrižno razdoblje ~
sijeda kosa – poteškoće ~
prati kosu - netko vam radi iza leđa
opadanje kose - brige

sanjam retko,ali uvek neke pomalo cudme snove....Poslednji san ukazivao mi je na jednu osobu koju odavno nisam srela...i kao da mi salje neku poruku u obliku znaka ili neke zastave,nisam bas sigurna.Uglavnom to je 1 crveni pravougaonik sa velikim zlatno-bez krugom po sredini,a u krugu devojka duge leprsave kose kako sedi na kolenima...Takav znak nisam nikad u stvarnosti videla ali mi lici na neku poruku! Kakvu?

ZASTAVA - da leprša: opasnost je prošla
ZASTAVA nerazvijena - prikupljaj snagu za nove napore
ZASTAVA na kući - čeka te slava
Nositi zastavu - doći ćeš do ugleda i počasti
CRVENA BOJA - za ženske: sreća u ljubavi
CRVENI pravougaonik?
DEVOJKA - lepa,mlada,poštena - sreća

Evo,ja sam sanjala jedan san i dugo sam se pitala sta bi mogao da znaci.

Prvi put sam ga sanjala u leto izmedju mog 7. i 8. razreda,a sledeci put u leto izmedju 3. i 4. godine srednje skole.

Naime,leto je i svice,a ja sa drugaricom prelazim Brankov most i idem prema centru,prolazim sremskom ulicom,a skroz na kraju ulice u daljini vidi se ogroman soliter.Drugarica se vise ne pojavljuje u snu,a ja se nekako nadjem u tom soliteru.Zanimljivo je sto se taj soliter sastoji iz velikog broja prostorija oblika kocke,i sve imaju bordo plisane tapete i puno ljudi obucenih u belo i svi imaju plave oci.Secam se da mi je to sve bilo vrlo zanimljivo.Eto,ja u nekom cudnom soliteru sa puno ljudi.Medjutim,tu se ja uskoro smorim,jer kao htela bih da izadjem iz solitera.I tako pitam ja nekog kako da izadjem odavde,a taj neko me samo cudno pogleda i kaze mi kako odavde nema izlaza.Tu se ja uspanicam i krenem od jedne do druge osobe,ali svi mi samo odmahuju glavom.
Naredni put kad sam ga sanjala,sve je islo istim tokom.Pitam nekog kako da izadjem,a taj mi ponovo kaze da odavde nema izlaza,medjutim ja tad rekoh sebi da mora nekako da se izadje odavde.Iscimam ja nekoga na kraju i taj neko mi kaze,kako postoji neka bolnicarka i kako ona ima kljuc.Ja uspevam da nadjem tu bolnicarku,ona mi daje kljuc i ja se odjednom nalazim na krovu soliteru,gledam ka dole i vidim samo oblake...

Psiho mi je vec tumacio jedan san pa evo ovde da nastavimo "tradiciju"...
Naime, sanjao sam kako jedan moj dobar ortak umire, mislim da je bio ubijen.
A pre jedno mesec dana sanjao sam kako mi tetka umire...

Truman:
Psiho mi je vec tumacio jedan san pa evo ovde da nastavimo "tradiciju"...
Naime, sanjao sam kako jedan moj dobar ortak umire, mislim da je bio ubijen.
A pre jedno mesec dana sanjao sam kako mi tetka umire...

Trumane stara verovanja su da umiranje srodnika znači njihovo produžavanje života..
Mada u sanovnicima nisam nalazio simbol UMIRANJE ROĐAKA..

angie_k:
Evo,ja sam sanjala jedan san i dugo sam se pitala sta bi mogao da znaci.

Prvi put sam ga sanjala u leto izmedju mog 7. i 8. razreda,a sledeci put u leto izmedju 3. i 4. godine srednje skole.

Naime,leto je i svice,a ja sa drugaricom prelazim Brankov most i idem prema centru,prolazim sremskom ulicom,a skroz na kraju ulice u daljini vidi se ogroman soliter.Drugarica se vise ne pojavljuje u snu,a ja se nekako nadjem u tom soliteru.Zanimljivo je sto se taj soliter sastoji iz velikog broja prostorija oblika kocke,i sve imaju bordo plisane tapete i puno ljudi obucenih u belo i svi imaju plave oci.Secam se da mi je to sve bilo vrlo zanimljivo.Eto,ja u nekom cudnom soliteru sa puno ljudi.Medjutim,tu se ja uskoro smorim,jer kao htela bih da izadjem iz solitera.I tako pitam ja nekog kako da izadjem odavde,a taj neko me samo cudno pogleda i kaze mi kako odavde nema izlaza.Tu se ja uspanicam i krenem od jedne do druge osobe,ali svi mi samo odmahuju glavom.
Naredni put kad sam ga sanjala,sve je islo istim tokom.Pitam nekog kako da izadjem,a taj mi ponovo kaze da odavde nema izlaza,medjutim ja tad rekoh sebi da mora nekako da se izadje odavde.Iscimam ja nekoga na kraju i taj neko mi kaze,kako postoji neka bolnicarka i kako ona ima kljuc.Ja uspevam da nadjem tu bolnicarku,ona mi daje kljuc i ja se odjednom nalazim na krovu soliteru,gledam ka dole i vidim samo oblake...
kuca - ili u tvom slucaju soliter... predstavlja tebe samu ... pa sad ti tumaci... vazni su detalji mada meni se cini da ti hoces da pobegnes od same sebe... sto je i normalno ako si sada ili tek zavrsila srednju skolu

Ja mislim da je bitno sto si taj san sanjala godinu dana pre upisa u srednju skolu odnosno na fakultet, mozda si se plasila da ne odes u neku losu skolu pa da posle ne mozes da se prebacis...

jel mozda moze preciznije? evo celog sna u koji sam sanjala prosle noci:
ja sam kao ispred neke zgrade gde ima puno ljudi.mozda je dom zdravlja, nisam 100%sigurna, ali cini mi se i to bas za mentalno lecenje. i jednom mladicu kao pozli i on trci u wc, ali ne stize i povraca u zardinjeru sa cvecem. ja pokusavam da ne gledam to, ali cujem zvukove povracanja i vidim pocetak povracanja. zelim da pobegnem ali ne mogu.
da li mozda mozes da mi kazes sta to znaci konkretnije?

VictorySun:
jel mozda moze preciznije? evo celog sna u koji sam sanjala prosle noci:
ja sam kao ispred neke zgrade gde ima puno ljudi.mozda je dom zdravlja, nisam 100%sigurna, ali cini mi se i to bas za mentalno lecenje. i jednom mladicu kao pozli i on trci u wc, ali ne stize i povraca u zardinjeru sa cvecem. ja pokusavam da ne gledam to, ali cujem zvukove povracanja i vidim pocetak povracanja. zelim da pobegnem ali ne mogu.
da li mozda mozes da mi kazes sta to znaci konkretnije?

Imaš u ovom tvom snu dosta simbola..
Nešto ili neko te muči-Tražiš rešenje..
Zgrade mogu biti neki cilj malo teže dostižan..
Samo cveće može značiti tvoj emotivni život..
Moguće da si emotivno iscrpljena (tako nekako)..
Možda ovo nije nešto ali eto malo po malo..

Ajd i ja da probam. Mislim da je ovo samo podsvest ali me svejedno zanima. :)

Jedno vreme sam često sanjala kako me jure, često po mojoj rođenoj kući. I tako, jure oni mene a ja bežim kao bez duše i na kraju da l' se umorim ili se predam (ili se predam zato što sam se umorila :D) i kad me stignu - ispostavi se da mi žele dobro.

U suštini, uvek kad sanjam tako razne snove u kojima sam u opasnosti, isprepadam se maksimalno ali je na kraju sve u redu - ako npr. padnem u provaliju padam usporeno i lepo se prizemljim. :)

Back