Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u poslednjih dva -tri meseca cesto sanjam neku odecu, da li je kupujem na pijaci, u buticima, da li je trazim nesto u ormanima prepunim odece...i uvek je ta odeca nabacana, u neredu, i ima je jako, jako mnogo....sta li to znaci? da treba da pospremim nesto, da je vreme za veliko spremanje? :lol:
moj sincic pre neki dan prvi put je spavao sam u krevetu.....iako se malo bojao legao je i sam zaspao, i ujutru mi isprica kako je sanjao da se borio sa zmajem i da ga je pobedio :)

Sanjala sam kao da sedim u svojoj sobi i tetovirana sam. Prilazim ogledalu da se pogledam i imam po sebi ogromnu tetovažu koja se prostire od polovine vrata ( kao visoka kragna) pa sve preko grudi, sise su mi skroz istetovirane. I zapravo iako je veliko izgleda baš lepo. Sećam se da razmišljam kako mi leđa i ramena prelepo izgledaju, koščato i elegantno, baš kako sam uvek htela. Gornji deo tetovaže je neke prelepe bogate tamno-tirkizno zelene boje i izgleda kao neka lepa raskošna kragna od haljine a preko grudi idu neke apstraktne šare, ptice i cveće - sve je u zeleno-narandžasto-ljubičastim nijansama. Lice mi nije istetovirano ali mi je kosa obojena, tačnije i kosa mi je kao platno išarana motivima u skladu sa telom. Kosa je riđa pa onda idu ptice i šare. I znam da iako je naravno kosa obojena ja se u snu prema njoj odnosim kao da je trajno tetovirana.
I razmišljam kako je sve ovo malo previše ali stvarno izgledam prelepo, kao neko umetničko delo( tetovaža je bila neprirodno lepa). Doduše malo me muči kako ću leti da idem na plažu , izgledaću čudno pa skidam majicu da vidim kako izgledam u grudnjaku pa nakraju skinem i grudnjak i zaključujem da mi sise baš lepo izgledaju.
Uglavnom odmičem se od ogledala ali ne lezi vraže moram opet da se pogledam i primećujem tada da mi se tetovaža povećala. Počela je da se pojavljuje po licu i deo ispod grudi se puni novim motivima. Sećam se da ispod grudi idu klavirske tipke , slova NR i još neki motivi.
I tako se ja stalno odmičem od ogledala i ponovo mu se primičem i svaki put je tetovaža sve veća, počela je da se širi skroz oko usana i obuhvata jedno oko . Ono što je u početku bilo lepo sada se širi kao neka grozna kožna bolest koju ne mogu da sprečim.Stalno je sve veće.
Ja postajem sve nezadovoljnija i počinjem da razmišljam kako sam samo dozvolila sama sebi da pristanem na nešto što me je obeležilo do kraja života. Svaki put kad se pogledam sve sam ružnija sama sebi i počinje da me hvata panika . Tu već kriziram i mrzim sama sebe. Sećam se da odlazim u sobu da se isplačem kod mame a ona je na fonu priča s ćaletom i nema vremena za mene pa se vraćam u sobu i opet sam pred ogledalom. I sve vreme razmišljam samo o tome kako ne mogu da verujem da sam tako lako pristala da se obeležim za čitav život i kako me niko neće hteti :lol:
I tu se probudim.

Mislim da nikad u životu nisam bila zahvalnija na buđenju. Došlo mi da plačem od sreće kad sam shvatila da je sve samo san i da mi je lice čisto.

Poslednja izmena:
Izuzetno zanimljiv san! Prema rečniku tradicionalnih simbola tetovaže označavaju poistovećivanje, a može imati veze i sa magijom. Da vidim samo sa čime se to poistovećuješ, šta to postaješ :)
zeleno-narandžasto-ljubičaste nijanse...koja je beše simbolika ovih boja? Zelena i narandžasta simbolišu zdravlje i svežinu, ljubičasta ako je verovati guglu nežnost. Nadam se da su to tvoje osobine :)
Zašto tetovaža izmiče kontroli ne znam ( možda nemaš dovoljno samopouzdanja ), a šta znači NR tek je posebna misterija. Sve u svemu, ništa pametno nisam rekao al možda ti podstakne brainstorming. :)

Nasao sam nesto o zecu a da nije iz sanovnika.

Zec u snovima simboliše sreću, magijsku moć i uspjeh. Imate pozitivan pogled na život. Zečevi su i simbol topline, plodnosti i seksualne aktivnosti. Snovi su često ostvarenje nekih nesvjesnih želja ili pak njihovo testiranje..

Možda želite aktivniji seksualni život? Možda vam nedostaje topline i plišane nježnosti u odnosu sa partnerom? U zapadnim kulturama, zečevi imaju i usku vezu sa Uskrsom i snivačevim ličnim doživljajem Uskrsa i njegovih asocijacija vezanih za taj praznik.

Vidjeti bijelog zeca u snu prvenstveno označava vjernost u ljubavi. Isto tako bijeli zečevi predstavljaju vodiče koji vam pokazuju ili vas vode do pravog puta. Sjetite se priče o Alisi u Zemlji čuda! Lewis Cerroll nije nasumično birao životinje i njihove uloge za svoju priču.

On je bio izuzetan poznavalac ljudske psihe i njenih mnogostrukih značenja i simbola koje koristi da bi komunicirala sa spoljašnjim svijetom putem snova i mašte. Isto to pokušavaju i vaši snovi, ali da biste ih pravilno tumačili morate biti što otvoreniji i iskreniji prema sebi, morate svakom simbolu pristupiti prijateljski i otvoreno.

Npr, neki simboli mogu imati mnogo različitih značenja - Zec koji skakuće može da označava: plodnost (što je često odraz želje za mnogobrojnim potomstvom), gubitak fokusa na određeni posao (kratko zadržavanje pažnje na jednoj stvari nakon čega se lako i brzo prelazi na nešto drugo, treće... itd), lakoća kretanja među ljudima, u različitim socijalnim situacijama (prilagođavanje sredini, brzo mijenjanje sredine i kretanje kroz prostor bez napora i ustezanja).

http://sanjati.com/sanjati-zeca.html

Nasao sam nesto o zecu a da nije iz sanovnika.

Zec u snovima simboliše sreću, magijsku moć i uspjeh. Imate pozitivan pogled na život. Zečevi su i simbol topline, plodnosti i seksualne aktivnosti. Snovi su često ostvarenje nekih nesvjesnih želja ili pak njihovo testiranje..

Možda želite aktivniji seksualni život? Možda vam nedostaje topline i plišane nježnosti u odnosu sa partnerom? U zapadnim kulturama, zečevi imaju i usku vezu sa Uskrsom i snivačevim ličnim doživljajem Uskrsa i njegovih asocijacija vezanih za taj praznik.

Vidjeti bijelog zeca u snu prvenstveno označava vjernost u ljubavi. Isto tako bijeli zečevi predstavljaju vodiče koji vam pokazuju ili vas vode do pravog puta. Sjetite se priče o Alisi u Zemlji čuda! Lewis Cerroll nije nasumično birao životinje i njihove uloge za svoju priču.

On je bio izuzetan poznavalac ljudske psihe i njenih mnogostrukih značenja i simbola koje koristi da bi komunicirala sa spoljašnjim svijetom putem snova i mašte. Isto to pokušavaju i vaši snovi, ali da biste ih pravilno tumačili morate biti što otvoreniji i iskreniji prema sebi, morate svakom simbolu pristupiti prijateljski i otvoreno.

Npr, neki simboli mogu imati mnogo različitih značenja - Zec koji skakuće može da označava: plodnost (što je često odraz želje za mnogobrojnim potomstvom), gubitak fokusa na određeni posao (kratko zadržavanje pažnje na jednoj stvari nakon čega se lako i brzo prelazi na nešto drugo, treće... itd), lakoća kretanja među ljudima, u različitim socijalnim situacijama (prilagođavanje sredini, brzo mijenjanje sredine i kretanje kroz prostor bez napora i ustezanja).

http://sanjati.com/sanjati-zeca.html

Hvala lepo! :)

Pozdrav!

Ne bih da budem dosadna ali molim vas za tumacenje ovog sna, jer mislim da je od velikog znacaja za mene...:)

Sanjala sam prvo neko malo crno kucence kako se igram s njim, a potom se pojavljuje neko gnezdo i unutra jedno jaje, ja posmatram to jaje, ono puca i iz njega izlazi mali ptic. Bas me zanima znacenje u vezi ovo sa jajetom!

:)

Opet neki ludi snovi nćas..a sve jedan do drugog neugdan..al sećam se samo nekih fragmenata..

Najupečatljivija mi je scena gde ja izlazim iz stana, iza svoje zgrade ( ne znam iz kog razloga) i tu je mama mačka sa dva ili tri mačeta, a prelepi, sivi, sivo crni, čupavi i pritrčavaju mi da se maze i odjednom samo počinju ko ludi da me grizu po rukama i nožnim prstima..jedva sam im pobegla nazad u stan i imala sam otvorene rane od njih svuda, bukvalno sam gledala u snu svoje rane kako krvare i sve :lol:

Ja sam sanjao kako u snu čitam neki klasičan roman ( čak sam znao i naslov i autora ali sam po buđenju zaboravio ) :( U tom romanu glavni junak ( ja ) visi s nekim likovima i juri neku žensku al na kraju je to nesrećna ljubavna priča jer nju ni jedan ne uspeva da osvoji...

Ja sam sanjao kako u snu čitam neki klasičan roman ( čak sam znao i naslov i autora ali sam po buđenju zaboravio ) :( U tom romanu glavni junak ( ja ) visi s nekim likovima i juri neku žensku al na kraju je to nesrećna ljubavna priča jer nju ni jedan ne uspeva da osvoji...

citas roman u kojem si ti glavni junak...preplitanje fantazije i realnosti kao u neverending story :)

sanjala sam da sam otišla u neki tržni centar (ili je samo velika knjižara bila, nisam sigurna) da kupim tangram :eek:
i nikako da nadjem klasični sa crnim delovima, sličicama za slaganje, nego sve neki čudni sa šarama.. :confused:

Kad sanjaš police za knjigu to je pokazatelj memorije, tangram me asocira na logičku inteligenciju. Možda ti ovo nije dobar period za intelektualni rad, ili si nešto pogrešno shvatila.

wild child, moram da vidim u rečniku simbola šta označava škorpija...

očekivano - simbol smrti, a kod hrišćana i simbol nevere ( judine izdaje ). To što izlazi iz wc šolje me asocira na nešto nesvesno i gadno, a crna boja još produbljuje utisak. To što škorpija nije stigla do tebe je dobro...

Back