Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A je li se nekom desilo, da sanja da je u nekakvom manje ili više poznatom okruženju i uoči neki oblik koji izrazito svetli, dakle svojom svetlošću u nekoj veoma intenzivnoj boji.
Na to bi trebalo obratiti pažnju

sta znaci sanjati san u snu
nesto tipa sanjam kako radim sva aktivnosti koje i inace radim svakog dana i da uvece legnem da spavam i onda sanjam da sanjam
znaci san u snu i ja sanjam kako sanjam neki bzvz san i budim se ujutru i onda se probudim i u realnosti
objasnite mi tu pojavu a svestan sam svega sta radim u snu

Dešavalo se.
Inače, najupečatljivije mi je kad sanjam gromove.

Kuda ti to ideš po takve stvari MdD?

Mislio sam na mirne izvore jarke svetlosti malih dimenzija, koji svojim svetlenjem odaju informaciju iliti spoznaju, da naspram svega drugog, oni dolaze od nečeg što nije od sanjača. To: svetlo odaje od sebe spoznaju, jedva da ima veze sa tim kako sam ga opisao, al ne znam bolje, je tipično za moje snove, fizička pojava, doživljena jasno kao na javi, nosi u sebi emociju spoznaje koja je u biti neracionalna, jednostavno spoznajna. Zdrav budan čovek, ako ugleda uličnu svetiljku na ulici da uveče svetli, neće spoznati ništa, ali ako ja tako nešto banalno primetim i sine mi nešto što ne bih mogao ni blizu rečima da opišem, e onda znam da sanjam. Uvrnuto.

Kuda ti to ideš po takve stvari MdD?

Mislio sam na mirne izvore jarke svetlosti malih dimenzija, koji svojim svetlenjem odaju informaciju iliti spoznaju, da naspram svega drugog, oni dolaze od nečeg što nije od sanjača. To: svetlo odaje od sebe spoznaju, jedva da ima veze sa tim kako sam ga opisao, al ne znam bolje, je tipično za moje snove, fizička pojava, doživljena jasno kao na javi, nosi u sebi emociju spoznaje koja je u biti neracionalna, jednostavno spoznajna. Zdrav budan čovek, ako ugleda uličnu svetiljku na ulici da uveče svetli, neće spoznati ništa, ali ako ja tako nešto banalno primetim i sine mi nešto što ne bih mogao ni blizu rečima da opišem, e onda znam da sanjam. Uvrnuto.

:klap: :klap: :klap:

Neki dan opet sanjam, krevet. Citavih mesec dana sanjam samo krevete. I neki dan sam opet sanjala krevet. Kao u bolnici sam, ogromna bela soba sa zelenim plocicama. Lezim i ulazi neka devojka, i cmokne me u obraz. Ja joj kazem, ma daj ne budali se. Veceras sam sanjala da sam naga plivala u polu dubokom bazenu ali je voda bila cista izuyev nekog lisca koje je plutalo, ali je bilo zabavno plivati. Dugo me je to mucilo sanjanje kreveta, i danas sam spoznala poruku, koju nosi san. A sve je u stvari govorilo, Jelena probudi se. I danas sam se probudila i osvestila, sto se kaze zargonski probuditi, u smislu shvatiti svoje greske . Bolelo je i nije prijatno saznanje ali se covek uci dok je ziv. Tako cu i ja.

Bitno je da si spoznala značenje :zag:

Ja sam imala fine lucidne snove..između ostalog, lebdela sam iznad izvora i jako mi je bilo stalo da zagrabim posudu vode.. nekako sam uspela, i vodu sam popila. Oko mene je bila masa nesvesnih ljudi-utvara... pola nije znalo gde se nalazi i šta radi.

Drugari, imam problem s ovom temom. Naime, ako se ovde budem raspisivao mrzece me da isto pisem i u svoj dnevnik snova. Voleo bi da sa vama razmenjujem misljenja, ali s druge strane bitnije mi je da mi snovi budu zapisani u rokovniku...Ne znam sta da radim...jedino da menjam sebe, tj. da budem manje lenj.

Ja sam imala fine lucidne snove..između ostalog, lebdela sam iznad izvora i jako mi je bilo stalo da zagrabim posudu vode.. nekako sam uspela, i vodu sam popila. Oko mene je bila masa nesvesnih ljudi-utvara... pola nije znalo gde se nalazi i šta radi.

Par puta sam imao snove sa lebdenjem, ali nisam stekao utisak da su lucidni jer nisam mogao da kontrolisem to sto radim. Inace, u vecini svojih snova svestan sam da sanjam, ali bez kontrole. Sta mu to dodje? Polu-lucidni?

Kada se svesni da sanjate, to je lucidni san, imali-nemali kontrolu.
A imati kontrolu u lucidu nije lako. Potrebno je puno energije i izgrađena volja da bi se to postiglo. Dakle, postati lucidan je samo početak.

A što se tiče zapisivanja, Trumane, lepo kaže Adeptus..najbitniji je tvoj osećaj :). I mene nekad mrzi da pišem i u dnevniku i ovde, pa ovde preskočim, ili napišem samo u kratkim crtama.

Dobar dan...:rumenka:
Sinoc sanjah noć, i na sred ulice neki alati....nailazi neki pas. Imam utisak kao da ce me ujesti a ne da se ni pomaziti. Neka nedefinisana situacija. Odjednom, osetim staklo pod tabanima i nesto se pod tim alatom rasprsilo i opet staklo na sve strane. U glavi shvatam da cu se sada opet poseći garant sva, ali ne krvare tabani.
Vidim ja da san najavljuje period: kao bos po trnju. :sad2:

Dobar dan...:rumenka:
Sinoc sanjah noć, i na sred ulice neki alati....nailazi neki pas. Imam utisak kao da ce me ujesti a ne da se ni pomaziti. Neka nedefinisana situacija. Odjednom, osetim staklo pod tabanima i nesto se pod tim alatom rasprsilo i opet staklo na sve strane. U glavi shvatam da cu se sada opet poseći garant sva, ali ne krvare tabani.
Vidim ja da san najavljuje period: kao bos po trnju. :sad2:

I ja mislim kao Truman, samo ne bih zanemarila ovog psa....Možda će ti tu trnovitu situaciju smestiti "prijatelj", ili ćeš se naći u njoj zato što ti prijatelj nije pomogao.
Preskočićeš ti to bez problema, u tom smislu.

Drugari, imam problem s ovom temom. Naime, ako se ovde budem raspisivao mrzece me da isto pisem i u svoj dnevnik snova. Voleo bi da sa vama razmenjujem misljenja, ali s druge strane bitnije mi je da mi snovi budu zapisani u rokovniku...Ne znam sta da radim...jedino da menjam sebe, tj. da budem manje lenj.

Kucaj u word-u pa paste-uj gde god voliš

To mi je nesigurno ( drzanje na fajlovima, a i vec dugo zapisujem u rokovniku ), a i vise volim papir...
Inace, vezano za prethodno komentarisani san...cesto u snu to sto mislim ispostavi se kao varka, znaci desi se neka situacija i moj racio u snu to protumaci na prizeman nacin medjutim to je iluzija. Zato mislim da treba razdvojiti san i poruku koji on salje sa nekim stereotipnim tumacenjima kao sto je recimo to da ako hodas po staklu mora da se poseces. Pravila koja vaze u realnom svetu ne vaze u nesvesnom ;)

Čim ne krvariš znači da situacija nije tako opasna, možda će delovati gadno ali za tebe neće biti opasnosti...

Ko ce to znati, ali da cu se "provesti" malo kao bos po trnju, garant. Nadam se da si u pravu, Trumane. :)
I ja mislim kao Truman, samo ne bih zanemarila ovog psa....Možda će ti tu trnovitu situaciju smestiti "prijatelj", ili ćeš se naći u njoj zato što ti prijatelj nije pomogao.
Preskočićeš ti to bez problema, u tom smislu.
Prisoner, u neku ruku beše ovo zadnje, osecam se kao sama na vetrometini. Sto bi rekli, sta je da je od ta dva, rezultat je nazalost isti. :mrgreen:

Sad se setih...sanjah jutros da je umro Kevin Kostner (?!). Ovo mi nije prvi put da sanjam smrt javne licnosti, ali nisam provalio sta znaci...

Umreće Kevin Kostner.
49.gif

Odakle ti to Adi, misliš da je bukvalno značenje?
A ja sam sanjala čudesan san.. lutala sam tamo amo, pokušavala da kontaktiram duhove Zemlje (dobro, na mene utiče materijal koji pripremam), a onda sam se našla na vrhu brežulja i u momentu lucidnosti sam pogledala ka nebu.. ispred mene se razlila neverovatna crvena boja, u svim mogućim nijansama i prelivima..čini mi se da je to bilo Sunce..

Umreće Kevin Kostner.
49.gif

:lol:
Sad se setih...sanjah jutros da je umro Kevin Kostner (?!). Ovo mi nije prvi put da sanjam smrt javne licnosti, ali nisam provalio sta znaci...

Kako si ga sanjao? U sceni nekog filma, kakvog filma, ili kao privatno lice?
Možda se to odnosi na tebe...Prestaćeš da glumiš, u tom smislu,nekako.

A ja sam sanjala čudesan san.. lutala sam tamo amo, pokušavala da kontaktiram duhove Zemlje (dobro, na mene utiče materijal koji pripremam), a onda sam se našla na vrhu brežulja i u momentu lucidnosti sam pogledala ka nebu.. ispred mene se razlila neverovatna crvena boja, u svim mogućim nijansama i prelivima..čini mi se da je to bilo Sunce..

Nešto što željno očekuješ, moliš Boga da ti se to dogodi, uskoro će se ostvariti... Ogrejaće te Sunce :)

Poslednja izmena:

Ma šalim se... :lol:
A opet, nije isključeno... :eek:

P.S. Može neka bona da razbijem maler? :lol:

Back