Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Psihologue:
Zahvalnost za upute Esperanci...Ako se avatar ne pojavi pozvana si u ordinaciju....

ono je uput da ti se pojave smajlici koji se koriste u pisanju poruka,tj vasih odgovora forumasima:p .
da bi ponovo stavio/la avatar prati uput sa teme Dzem i macka;) i ne mozes da omasis
a sto se tice poziva - hvala:D - meni lepo stoji bela boja,ali.........:lol: nadam se da nemate kosulju viska:roll: :lol:

mene snovi za sada samo opterećuju u tom pogledu da kada se probudim ne znam da li se zaista desilo ,,, uživim se do te mere u stvarnost tako da me kroz snove prati delimična zbilja sa nekim deformacijama koje su moguće ,,,, ,,, ili sanjam nešto što bi moglo biti presudno u stvarnosti ,, trgnem se i pomislim OVO mi baš treba -- zapamtiću ,,,, normalno do jutra zaboravim ,,,, ma hvataću beleške u buduće

PRVO LICE ORDINACIJE:
ODGOVOR AVESICU:
To shto pokushavash da ucinish nisi jedini.Tako je koncipiran san da se stvari koje se sanjaju obichno zaborave...San se sastoji iz nekoliko faza.Obicno se oko 5-6 minuta deshavaju stvari van nashe kontrole,kontrole uma i podsvesti objashnjeno kao faza odmora samog mozga...Sledeca je ona tkv tonjenje ili ulazak na velika vrata ( prvi san ) laicki receno da bi bilo shto jasnije ,ostalo ide na odmor i sakupljanje slika iz podsvesti (zvanog duboki san ili san sa povratkom)
Stvari mogu biti jako zanimljive ako se ovlada kontrolom sna...Sanjanje po zelji...Ili bez ikakvog sna-samo potpuni mrak...Svi smo mi vladari nasheg tela i nashih snova tako da te podrzavam ako
te ovakve stvari ozbiljno zanimaju....

PRVO LICE ORDINACIJE: PISACU VELIKIM SLOVIMA DA SVI VI KOJI VOLITE TUMARANJE KROZ SVOJE SNOVE DOBRO OBRATITE PAZNJU NA OVAJ MOJ SAN....

---- U SNU MI SE JAVLJA OSOBA PREKO TELEFONA...ATMOSFERA - SOBA SA PUNO CVECA RAZNIH MIRISA (nisam siguran da li ih raspoznajem ) MUZIKA SA TJUNERA (neshto nevazno) A BOJA SOBE NEUOBICAJENO KAO DUGA (sve se prelama) - TELEFON ZVONI
(zvuk koji chujem u snu jednak je prostiranju zvuka kroz vodu) JAVLJAM SE I RAZGOVARAM
SA OSOBOM KOJA MI SE PREDSTAVLJA I DAJE BROJ SVOG T ELEFONA DA JOJ SE-
JAVIM ( san se ponavlja nekoliko narednih dana poshto kad se probudim zaboravim brojeve) ...
I KADA SAM POSLE DESETAK DANA USPEO U SVOJOJ NAMERI DA ZAPAMTIM ,BESHE
MI FRKA U MOMENTU SHTA AKO BROJ NE POSTOJI ITD ITD...U PRINCIPU NISAM HTEO
SEBE DA RAZOCHARAM U PRVOM MOMENTU...
SKRATICU PRICHU.NAKON TOGA SAM UPOZNAO OSOBU SA ISTIM TIM TELEFONOM
KOJEG SAM JA NJOJ PREDOCHIO..ITD JEDINO SHTO MI TA OSOBA NIJE VEROVALA DA
SMO SE PRE TOGA U SNU UPOZNALI....

Psihologue;;; želje i potrebe kao i u realnom svetu pokreću i snove ,, pitanje ;; koja sposobnost dolazi do izražaja kada je čovek u mogućnosti (kakvoj???))) da uskladi svoje snove željama ,,, da li preovladjuje moć mašte ??? ili jednostavno plastičnog preslikavanja stvarnosti ili potrebe -- --duševne hrane za nečim što nije izvodljivo u stvarnosti ??? primer ,, poželi dogadjaj koji bi ti prijao u stvarnosti i zadovoljiš svoju sujetu u snovima ??? --- ima li svrhe ??? recimo ---za uravnoteženost trenutno neizvodljivog ali realnog , ili --eto samo mašta radi svašta ????

Sanjao sam da sam radnik na brodu i da se pokvario na sred atlantika. Ubrzo sam otklonio kvar. Nakon toga sam se vracao s alatom u ruci koji mi je ispao i pao kapetanu na glavu i ubio ga. Tad su nastali problemi ko ce voziti brod dalje... i probudio sam se.

sinnke:
Sanjao sam da sam radnik na brodu i da se pokvario na sred atlantika. Ubrzo sam otklonio kvar. Nakon toga sam se vracao s alatom u ruci koji mi je ispao i pao kapetanu na glavu i ubio ga. Tad su nastali problemi ko ce voziti brod dalje... i probudio sam se.

e sinnke a odakle si ti???????????

ODGOVOR SINNKETU:
Imash neki problem sa muzikom? Brod mi govori o tvojim zeljama da odesh u inostranstvo
i bogato se udash...Ubistvo kapetana znachi da ti je crko neki uredjaj u kuci...Velika voda
mi govori da si okruzen zenama u izobilju...

Opet se secam snova,samo nisu bas mnogo intresantni....eto danas sam otisla da se ponovo upisem u Gimnaziju,po nagovoru moje rodjake koja nije vise ziva i jos mi predlaze da zivim za to vreme kod nje,a nismo se bas nesto mirisale dok je bila ziva.U stvari baba nikoga nije ni volela sem sebe same8-) jbte non stop me pohode mrtvi,moram pothitno u crkvu da upalim svece,nisam odavno bila:-? i tako ja odem u skolu ali ovaj put da umesto jezickog upisem matematicki smer. Svasta,matematiku sam oduvek mrzela.To mi je bilo bitno,jer sam nameravala nesto posle toga da uradim,ali se sad vec ne secam sta.I dobih upisnicu,ali da idem vanredno,jer sam zakasnila,mesta za redovno su davno popunjena:roll: ....ja i klinci od 15 godina bas smesno....hahahaah,san ima nastavak,ali ga se ne secam.Ovo mi se valjda urezalo.Srednja skola,Boze:roll: nikad vise:lol:

ODGOVOR ESPERANCI:
Zanima me dokle idesh u svom snu? Opishi mi osecaje koje dozivljavash kad ti u san dolazi pokojna
osoba...Mogu da ti rastumachim san ali vishe me interesuje ako dozivljavash PUTOVANJE i sve
razgovore ako ih vodish...Predvidjanja ti idu u smeru ka tvom privatnom zivotu...Pokojna osoba zeli
da ti ostavi poruku...To me zanima a prelazish preko toga...Udubi se i razmisli ili mi prenesi verno
sve dozivljaje-strah , sreca ,strepnja , tuga - u toku tog sna ...Vazno mi je sa kojim se osecajem
budish...Da li si smirena ili nervozna? Naredna moja poruka ce ti docarati moje iskustvo sa snom
gde se pojavljuje preminula osoba...

Psihologue:
ODGOVOR ESPERANCI:
Zanima me dokle idesh u svom snu? Opishi mi osecaje koje dozivljavash kad ti u san dolazi pokojna
osoba...Mogu da ti rastumachim san ali vishe me interesuje ako dozivljavash PUTOVANJE i sve
razgovore ako ih vodish...Predvidjanja ti idu u smeru ka tvom privatnom zivotu...Pokojna osoba zeli
da ti ostavi poruku...To me zanima a prelazish preko toga...Udubi se i razmisli ili mi prenesi verno
sve dozivljaje-strah , sreca ,strepnja , tuga - u toku tog sna ...Vazno mi je sa kojim se osecajem
budish...Da li si smirena ili nervozna? Naredna moja poruka ce ti docarati moje iskustvo sa snom
gde se pojavljuje preminula osoba...

U vecini slucajeva sam svesna da osoba vise nije ziva,ali se ponasam normalno.
U komunikaciji ponasam se bas onako kako sam se ponasala kad je bila ziva.Nemam nikakav strah ili neko drugo osecanje prema njoj niti se plasim od nje.Jedino ako sanjam nekog kao utvaru,onda sam uplasena inace sve te osobe sanjam u ljudskom obliku i ponavljam ti ponasam se prema njima kao da su zive.Nema nista neuobicajno,ne pricaju mi stvari o zagrobnom zivotu,ako si na to mislio,ponasaju se kao i svi ostali - mislim na osobe koje nisu preminule.Nisam ti bas puno pomogla.Ali eto,rekoh kad si me vec pitao da ti odgovorim;-)

Nešto bih rekao o toj generalizaciji da san sigurno znači odjek vaše podsvesti....

Kao mali sam često sanjao, čak nekada i po više ,3 , sna na veče....
I moj zaključak je bio , da čovek sanja kad je odmoran , da mu je izuzetno teško da sanja kad je premoren.

E , pošto je snova bilo u izobilju , a detetu ko detetu , u svemu vidi poligon za ispitivanje, e tako je i meni krenulo da kontrolišem svoje snove.
U početku je bilo samo, "ovo neću , preplašiću se i probuditi" , san da me kola udaraju prislonjenog uza zid , koji je sanjan dva puta, ali je izbegnut bar jedno desetak puta.

Čovek - riba me je baš razbio, to je neki horor gde je kostim bio jako užasavajući, sa pokretnim očima, 3,4 puta....i napad svemiraca na komšijsku zgradu 2 puta....
Ali , kasnije sam , jako svesno kontrolisao snove, igrao se sa njima kao sa knjigom ili igricom na kompu...

Posle izvesnog vremena sam shvatio da u snu znam neke stvari koje neznam u javi, ili bar mislim da neznam.
Primer na šta mislim je sledeći:
Sanjam kako sam negde u nekom odmaralištu, hotelu, i pričam , muvam neku lepu strankinju.
Ne mogu da se setim , ali mislim da sam bio stariji od 7 razreda, a mladji od srednje škole, jer sam na kraju 6 imao takvo iskustvo sa nemicama i austrijankama u sloveniji , Rovinju,Vrsaru....
U jednom trenutku u snu primetim da pričam i upotrebljavam reč u nekom značenju , a pojma nemam da li ona to znači ili ne.
Stopiram san na trenutak, iako i dalje spavam i sanjam , i u snu razmišljam odakle mi da ta reč znači to.....
Toliko me je zanimalo , da li je stvarno značenje te engleske reči ono koje sam u snu znao, da sam se naterao da se probudim (iz 2,3 cuga) dobauljam do stola na kome je uvek bilo papira i olovke, ne otvarajući oči (jer kad se naglo probudite mogu da vam se dese dve stvari, jedno je da ne možete da pokrenete nijedan mišić, osim očiju možda, a druga je da su vam oči , naravno uvek suve i ne možete da otvorite kapke ili ih otvarate ,ali oni užasno peku) ZAPISAO SAM REČ OTPRILIKE KAKO BI SE PISALA I KOJE ZNAČENJE MISLIM DA IMA.
Inače bih sigurno zaboravio koja je bila reč u pitanju....

Sutradan , provereno , tačno , sa svim značenjima koje sam u snu sebi preslišao .

E kasnije sam shvatio da to podsvesno znanje može divno da se iskoristi za povećanje produktivnosti bez odvajanja od moje dnevne manguparije.
Recimo , kad sam se spremao za takmičenja , u toku dana bih vežbao nekoliko sati , obično od 3 i 15 do 15 do 5 (posle ručka do početka neke naučne serije koja je obično počinjala u to vreme i nekim danom u 5 i 15) i nisam se previše zadržavao na zadacima.
Kad za 15 min ili ako je neki duboko kompleksan problem 30 min ne rešim zadatak, samo zabeležim i ostavim....
Uveče pred spavanje , uzmem zbirku (imala je ona rešenja, ali rešenja su za proveru , ne za odustajanje) iščitam one zadatke koje nisam uspeo u toku dana da rešim , do 15 komada i bez opterećenja legnem da spavam....
Ujutru bi eventualno 1 ili 2 ostala nerešena.
Inače zadaci su sa matematičkih olimpijada, mada sam više uživao u dovitljivosti saveznih takmičenja, baš su bili vickasti u smišljanju zadataka....pravi pedagozi....

Naravno da sam pitao druge , kakva su njihova iskustva i ispalo je da se to moje lutanje prostorom kada vidim svoje telo , a sve osećaje vučem sa sobom u nešto nematerjalno što ima inerciju , zove ASTRALNA PROJEKCIJA.

Ja se nisam mnogo šetao astralno , bilo mi je interesantno kako to izgledam pod različitim uglovima i soba, ali sam probao više puta i daleko , ali ne svojom voljom već nekako nenamerno i slučajno....
Jedanput sam astralno posetio i simpatiju, što nije isto kao i kad sanjate da ste sa simpatijom ili voljenom (ne bih upotrebio ljubav , već pre zaljubljenost, u tim godinama). I nije mi se svidelo.
Shvatio sam nešto , da se ljudi koji veruju u astralnu projekciju i hodanje duše po prostoru UŽASNO PLAŠE da će da im se neka tudja lutajuća duša da useli u ljušturu od tela, dok oni slobodno lebde prostorom....
Deo tog straha je malo dodirnuo i mene, ali nadam se da je mali deo.
Jer šteta je prema osećaju koji imate kad se vinete u visinu i visinu i visinu.
I šteta je prema osećaju koji imate kad astralno vodite ljubav (ne kad sanjate da vodite ljubav).
Nažalost samo dva puta.
Osećaj je kao kod preplitanja senki, poluprovidnih oblika, koji sebe osećaju kao mah vetra, ali ustvari ne osećaju oblik već kretanje.I vrhunac koji je dodir dve svetle kugle od 3,4 cm....i nije opuštajući i nema tenziju kao uvod (i desio mi se pre prvog seksualnog opštenja).

Nažalost , mogao sam da bez straha pamtim 7 i po strana A4 , najgušće napisanih i bez nekog reda , pisanih u glavi, zapamćenih i pozvanih po potrebi i sat vremena kasnije,a sada sam spao na pola strane , pa čak i manje.....demencija bi bila užasna reč, pošto smatram da je sistem i pritisak , ono što je sabilo lepršavost i forsiralo fizičke sposobnosti....

Samo da dodam nešto u vezi korišćenja sanjanja za učenje. Preterao sam dva ili tri puta. I tada sam imao najgore noćne more...Beskonačne petlje .....overload.....stack overflow.....do jutra.
Nešto slično mi se desilo , jedanput, kad sam imao nečistu savest i kad sam nemirno spavao , tako da su ti osećaji prebivenosti i umora slični....

Da li je vežbanje koncentracije i samosvesti o svojim unutrašnjim moćima i slabostima , uvod u veštine kontrolisanja rada unutrašnjih organa , disanja i ostalih joga i borilačkih veština istoka je pitanje koje nisam ni opovrgao ni potvrdio.
U svakom slučaju , izoštravanjem čula i spoznaje o svojim moćima i slabostima, mnogo ranije spoznate za problem u stanju organizma i ranije otkrijete narušenu ravnotežu u telu....

Slušanje tela nije slušanje strasti u telu ili ćefa i meraka, već tihi šapat zabrinutosti i saveta.
Uglavnom je prisutno ovo prvo , ovo drugo se čuje , ali se ne ispoštuje....

Da , zaboravih da kažem da sam samo jednom pored sna u boji osetio i miris, a da nije i fizički postojao....

I to je posle operacije krajnika i anestezije u vojsci. San je bio bez akcije. Polje sa poljskim cvećem i ja nepomičan i bez svoje svesti (i u snu sam bio bez svesti, bez svoje volje i moći kretanja, samo osećaji čula). Ustvari to je bio skup slika pred očima , koji je istovremeno praćen mirisom cveća na toj livadi. Negde 5 min pred kraj sna (subjektivni osećaj , uzeti relativno ) sam se otreznio i onako opijen se pitam šta je ovo i gde se nalazim. Nažalost , onog trenutka kad sam se probudio su počeli užasni bolovi, i shvatio sam zašto na VMA prozori ne mogu da se otvore u sobama....malo se šalim.

Bolovi su bili mentalne prirode , od anestezije, celo telo, i nekoliko sati da splasnu do podnošljive normale....pod normalom podrazumevam pretučenost, razbijenost,znači ono kad obično kukate i gledate da ne mrdnete ni u krevetu dok spavate....

petar9moj drugar) sanjao je pre neki dan da....

sedi kod dede....i za stolom jede kachkavalj i salamu....i baca magiju cone of cold iz igrice warcraft...naravno on je igrao prethodni dan tu igru....no spoji ti nekim logichkim redom jedenje sira i mesa kod dede i bacanje magije....mislim analiziranje my ass

Posle dugog vremena sanjah neobichan san.Nemogoh da ga kontrolishem ni momenta...Sanjah Forum
i sva deshavanja na njemu...Zelim retji prvi put nisam znao kako izitji iz guzve u snu..Zbrka...Zbrka i
samo zbrka...Da otkachim u snu...

Back