Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
P. S. Ne morate na ovom forumu pokušavati baš toliko snažno da ostavite utisak... SNAŽNO. Naglašavam. Velikim slovima 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Lexa:Ja sam sklona da se zamlaćujem horoskopom i da čitam sve što je vezano za paranormalno, to kažem da ne bi neko protumačio ono što ću ovde napisati kao skepticizam.
Ako sam nešto shvatila o snovima to je da su samo i isključivo odraz našeg psihičkog stanja i iskreno ne verujem u njihove „proročke“ mogućnosti.
Naime, svog brata sam nekoliko puta posmatrala kako govori u snu. Kad bih mu ujutru rekla šta je bulaznio on bi rekao da se to desilo „sinoć u Pabu“ ili negde drugde. Ali je, skoro uvek, u pitanju događaj iz prethodnog dana.
Ova će tema, najverovatnije, biti zaključana, a nisam to sanjala da bih znala![]()
Svejedno je zanimljiva. Da li je neko uspevao da kontroliše svoj san? Da postane svestan da sanja, pa da usmeri svoj san u određenom pravcu?
Dešavalo mi se da od premorenosti upadnem u neko grozno stanje, da sam polubudna i svesna svega, čak otvorim i oči (sa velikom mukom), ali ne mogu da se pomerim. Mh, ne mogu vam opisati koliko je to grozno.
Jednom sam tražila četkicu za zube nedelju dana, pa sam optužila sirotu babu da je nešto uradila sa njom. Kad sam videla gde je imala sam strahovit osećaj da sam već znala gde je. Inače ne mesečarim. Ali, hoću da kažem kako od lošeg spavanja mogu da se jave poremećaji. Što je, uostalom, sasvim jasno.
Imate li snove koji vam ulepšaju dan? Toliko su lepi da vas ceo dan drže, ustvari, uvek se radi o danu. Sutra „čarolija“ prestaje. Naravno i košmari vas mogu držati. Ima tih snova koji ostavljaju veliki utisak.
Kao dete sam imala jedan od onih snova koji se ponavljaju iznova i iznova. U pitanju je bio ogroman talas (more) koji mi se približava. Pre nego što me udari, probudim se, naravno. Nisam sigurna da li sam to sanjala pre ili pošto sam se jednom zamalo udavila na moru, i da li to sa tim ima veze.
a ja u stvari u krevetu,spavam - vidis sta radi zena koja puno radiLexa:Vidim da ovde ima upućenih u psihologiju, pa možete da mi rastumačite ovaj san, to je zaista najupečatljiviji i sanjala sam ga davno, već sam pisala o njemu na nekom drugom podforumu:
Bio je dan (veče) kad sam zaspala. To je, valjda, bitno. Ustajem tačno sa kauča na kom sam i ležala, mrak je svuda, ne vidi se apsolutno ništa. Pošto znam gde sam, idem do prekidača za svetlo. Pritiskam ga, ali se svetlo ne pali. Onda počinjem non-stop da ga pritiskam (kao da mi nije palo na pamet da je, na primer, sijalica otišla)... A potrebno mi je svetlo da bih zapalila cigaretu. Inače ne pušim, nisam ni tada :shock: .
U tom trenutku postajem svesna da nešto nije u redu i budim se. Ali, avaj, opet je mrak. Opet ustajem sa istog kauča i imam strahovitu želju da zapalim cigaretu. Naravno, svetlo ne može da se upali... Posle nekoliko takvih „buđenja“ počinjem da shvatam da je to san. I taman pomislim kako sam sad, razbivši iluziju, najzad u stanju da se probudim ja zažmurim (u snu) i 3, 2, 1... (to je ranije uspevalo) nađem se ponovo na kauču na kom, zaista, i jesam. Tu počinjem da se pitam da li sam sad zaista budna (savršeno znajući šta sam sanjala i gde se nalazim) i pomislim da mora biti da jesam, pošto sam u stanju da se to zapitam. Mh, kad sam ustala - jezivi mrak, opet... I opet svetlo „ne radi“...
Počela sam u snu da se plašim da se nikada neću ni probuditi i počela sam da paničim. Ne znam koliko se puta ponovilo to lažno buđenje, znam samo da je bilo grozno. I tu mi padne na pamet da pronađem ebenu cigaretu u mraku. Izađem iz sobe i ugledam svetlost u drugoj prostoriji. Cigaretu sam našla, odoh po upaljač... I tu je bio kraj. Najgore od svega je, čini mi se, bilo to što sam se probudila u potpunom mraku, na tom kauču. Ali, barem sam upalila svetlo![]()
Izvinjavam se na opširnosti, nemam pametnija posla. Pa, ako je neko razumeo san, neka objasni. Ja nemam pojma.![]()
Sa ovim sam imao iskustva...bio je to za mene samo glupi san...previse detaljan i stvaran...mozda mi je zato i ostao u pamcenju...ospbu koju sam sanjao nikada nisam sreo u zivotu...a onda je iskocio iz secanja...i to u trenutku kada se sve to dogadjalo u javi...nista spektakularno nisam predvideo...dvoje ljudi u sobi...razgovor....ali sve je bilo kao i u snu...da kasnije sam mnogo razmisljao o tome...nisam proziveo vec vidjeno...sasvim sam se jasno setio i perioda u kome sam to sanjao...mozda samo zato sto je u pocetku to bio samo glup i previse detaljan san...Psihologue:Pitanje glasi: Da li je moguce u snu sanjati osobe koje ne poznajesh a kasnije ih upoznash?
Psihologue:Esperanca,svaka osoba drugachije tumachi snove , to je o.k. Moje tumachenje ,tako vidim mbez uvrede ka tebi.Zato te pozvah na ovu temu...Svako ponekad ima lude snove...
ona je zlocesta,ja nisamHehe...za nekoga da, za nekoga nePsihologue:Da li su moguce astralne projekcije u toku sna?
...licno nisam imao iskustva sa ovim...ali jesam sa mentalnom projekcijom....sa napomenom da je druga osoba koja me je videla bila u polubudnom stanju....dakle ima veze sa snovima...naime...to je jedna od onih stvari kada se vracate pijani iz grada i legnete u krevet...ali pocnete da razmisljate o tome kako bi poljubili osobu do koje vam je stalo...i onda zamislite...njenu sobu...nju...i pokusate da to uradite...
ops: ...sutra dan me je ista ta osoba zvala da me pita da li sam radio nesto...jer me je sasvim jasno videla u snu i to ju je probudilo....pogledala je na sat i vreme se poklapalo sa onim kada sam ja razmisljao pijan u krevetu
...da videla je da hocu da je poljubim...naravno da to nista ne dokazuje... razdaljina je bila oko 50km...cisto neke suve cinjenice za vas naucnike
esperanca137:naravno,zato sam i pristala da "legnem na tvoj krevet" i pisem
inace ne guram ljude dok spavam,mora da je bila moja sestra bliznakinja![]()
![]()
ona je zlocesta,ja nisam
![]()
i jos jedno pitanjce - cime si podstaknut da me pozoves ovde,jer zbog recenice :"Istina je negde tamo....."ili je nesto drugo u pitanjuako neces u javnosti odgovori mi na PP
![]()
Psihologue:Kazu da more ili voda znaci velike brige,misli se na stajacu vodu, ali mi je drago da si iznela svoje mishljenje o snovimai paranormalnom....
Psihologue:Na koju temu ti budesh pozvala mene ja cu otici...Istina je tamo negde me je podstakla i sam naziv Esperanca a i svi tvoji odgovori nisu detinjasti. Shto se tiche tog spavanja,otkrivam intimne trenutke iz svog zivota...Meni je to zanimljivo..Ko je to tada mene gurao?Ne verujem u duhove ali nikad se nezna...
anakin:ajao...bre....nazuljao si se na nesto dok si spavao i to ti je i prouzrokovalo san sa noktima u dlanu i slicnim...sto bre tako mistifikujete stvari?
za mene su snovi sadrzaj nesvesnog (ako moze tako da se kaze i ako covek uopste moze da ima dodira sa svojim nesvesnim) i interesantno je obracati paznju na njih, zapisivati, analizirati...
esperanca137:Drago mi je da sa nekim mogu lepo da popricam,a da nije PPVidis,ja sam u pocetku normalno - hm sta je danas uopste normalno
postovala sa nekim ok pricama,onda sam skapirala da se ovde ljudi mahom zezaju i loopetaju,i da nebih strcala,ja sam se pridruzila masi.Tako da mozes svasta da procitas,sto ne znaci da to zaista mislim
Inace,to sto sam rekla za moju sestu bliznakinju,to je samo sala na moj racun,jer mi je u profilu bila macka terorista koja rafalnom paljbom ubija sve sto mrda - a ja ne volim macke, prezirem nasilje i volim ljudema koliko oni bili onakvi i ovakvi
![]()
Eto,valjda ti je sad malo jasnije![]()
Nego da ti ja ispricam jos jedan san:
Priredba samo sto nije pocela.Stojim u horu,na predzadnjoj skalini.Inace prevam I sopran.Celo jutro nas drze bez vode i hrane.:???: Meni pocinje polako da se vrti u glavi od niskog pritiska.Pocinje zujanje u usima,blago lelujanje i pad - kao sveca - pravo na parket.
Mozes da zamilis koja je to visina bila,pa plus mojih 1,65 i pljasOd tog trenutka krece san: Limuzina,ja sedim na zadnjem sedistu,iza vozaca,koji je obucen u uniformu.Mladji muskarac,prijatnog izgleda,mada se vise ne secam kako je izgledao,bilo je to pre 20 -etak godina.Put prav,uz sam put posadjene su topole,a iza njih zelene livade.Ne znam koliko me je dugo vozio,ali znam da su me bas dugo samarali dok se nisam osvestila.Moje prvo pitanje bilo je zasto me budite? 8) Jos jedan podatak - kad su mi izmerili pritisak posle izvesnog vremena bio je 75/60,dok su me budili,boja lica je bila blago ljubicasta,a oci
izokrenute.
Mislim da bi me onaj vozac definitivno odveo tamo gde je krenuo8)
Posto si hteo da pricamo i o paranormalnim stvarima,eto ti tema.Inace,ovo nije izmisljeno i sve sto ovde na tvojoj temi pisem istina je![]()
Psihologue:Ovim tvojim otvaranjem pokazujesh koliko si o.k. Zadovoljan sam tvojim odgovorom i bce mi drago razmisliti i rastumachiti ovaj tvoj san...
Psihologue:Anakine kako to ti zamishljash?Kako izgleda nazuljati se noktima u dlanove?Jutrom imam sveze otiske u dlanovima a nemam nokte...
anakin:moji nokti su takodje kratki i ako se bas potrudim, mogu da napravim otiske...probaj i sam...desava se da nesto iz okoline utice na san...u svakom slucaju, to je mnogo realnije objasnjenje nego stigmate...
ti kao psiholog bi valjda to trebalo da znas....
anakin:moji nokti su takodje kratki i ako se bas potrudim, mogu da napravim otiske...probaj i sam...desava se da nesto iz okoline utice na san...u svakom slucaju, to je mnogo realnije objasnjenje nego stigmate...
ti kao psiholog bi valjda to trebalo da znas....
esperanca137:Tacno,postoje razni spoljasnji faktori koji uticu na snove, npr. sanjas da se davis u vodi ili da je preko tebe palo drvo pa ne mozes da dises,a ustvari ti je osoba koja sa tobom spava stavila ruku preko vrata, pa zbog toga ne mozes da dises ili ti je pas legao na noge i zaspao a ti u snu dobio trip da jti je palo drvo preko nogu i da ne mozes da se pomeris.![]()
Naucnici veruju da u toku noci covek uopste ne sanja i da se to dogadja samo pred zoru,a takodje kazu da san ne traje vise od ne mogu tacno sa de setim ali eto nek bude 1 min,a nama se cini citava vecnost.Imala sam strasnu knjigu o tome,ali sam je pre mnogo godina pozajmila i vise je nikada nisam dobila nazad:?
Nije cest slucaj,da covek sam sebe povredi u snu.Ja sam sanjala da me neko stipa,i osetila jak bol,a ustvari sam sama sebe ustinula za nogu i mogu ti reci da je bila dobra modrica.To mi se desilo samo jednom![]()
Ti dozivljavas i prezivljavas te svadje sa devojkama ponovo kroz snove,a to te je na javi jako potrisalo,pa i u snu,tako da verovatno stiskas ruke u pesnice zbog jakih emocija koje prezivljavas ili od besa,pa se tako samopovredjujes.
Psihologue:Lepo.San efektni traje 5 minuta.Potpsiha radi ostalo.Evo mog sledeceg primera...
Analiza potrazivanja u toku sna,radjena nekoliko meseci (6)
Pred spavanje pojede se mnogo luka i soli da bi se u toku noci budilo i ishlo piti
voda ili neka druga technost...
Uspevao sam da posle mesec dana priprema sanjam kako pijem vodu u velikim
kolichinama tako da se niam budio do jutra...shta covek da pomisli o tome?
esperanca137:Zavisi od toga koliko je covek disciplinovan i koliko je u stanju da sam sebe ubedi u nesto.
Ja npr kazem sebi da moram da se probudim u tolko i tolko sati i za svaki slucaj navijem sat i znas sta - probudim se tacno na vreme![]()
Da,postoji fora sa mokrenjem - covek sanja da sedi na solji i mokri, i ako ne zna sta to znaci, upiski se u krevetto ga podsvest tera i daje signale kroz san da mora da ide u wc,ali ako osoba nije toga svestna tj ne osvesti se u pravo vreme - eto nama barice
![]()