Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Psihologue:
15 godina prouchavam snove i njihovo znachenje.Ima li istine u onom shto sanjamo?
Zelim citati vasha iskustva o temi jer mi se dogadjalo sledece:

Dozivljavao sam u toku sna da se svadjam sa bivsim curama i obicno je to zavrsavalo sa njenim noktima u mom dlanu.Pri budjenju imam otiske u dlanu od noktiju...
Ako imate slina iskustva o snovima voleo bih da se izjasnite...
Decko potrazi kolegu ali pravog ako ti se ovo cesto desava vreme je da za sebe preduzmes nesto konkretno.Odmaraj se,vise setaj,druzi se sa prijateljlima,putuj,uci nesto novo inace ces puci a to ti valjda nije resenje i zaboravi te bivse,ocigledno su te emotivno mnogo povredile a ti ....ko zna mozda si sam to i trazio.Brini o sebi,ne o snovima i uzivaj u realnom svetu.Pozdrav!

blizance:
Decko potrazi kolegu ali pravog ako ti se ovo cesto desava vreme je da za sebe preduzmes nesto konkretno.Odmaraj se,vise setaj,druzi se sa prijateljlima,putuj,uci nesto novo inace ces puci a to ti valjda nije resenje i zaboravi te bivse,ocigledno su te emotivno mnogo povredile a ti ....ko zna mozda si sam to i trazio.Brini o sebi,ne o snovima i uzivaj u realnom svetu.Pozdrav!

Ljudi nema bolesti.San je chudo.Naveo sam primer iz daleke proshlosti.Sad se deshavaju drugachije stvari u snu....O tome drugi put...

Psihologue:
Ljudi nema bolesti.San je chudo.Naveo sam primer iz daleke proshlosti.Sad se deshavaju drugachije stvari u snu....O tome drugi put...
Oprosti ako sam delovala grubo i potpuno si u pravu da su snovi cudo,htela sam samo da ti kazem da se ne opterecujes njima jer to zna prilicno da coveka iscrpi,emotivno i psiholoski/znam to iz iskustva/.Jednostavno po nekad obrati paznju na neki detalj iz sna koji ti je ostao najupecatljiviji i pokusaj da ga odgonetnes mozda saznas o sebi i svom nacinu zivota nesto sto nisi znao.

Prostranstvo,ogromna livada,prepuna cveca,zeleno,zeleno - dokle god se prostire pogled.Kuca u kojoj stanuju baka i deka je na sred livade,nigde zive duse,samo mir........Prelepo nebo nikada do tada ne vidjeno.
Nebo,bila sam na nebu gde zive moji deka i baka:D al ima jedna stvar,deka mi je tada jos uvek bio ziv:? - ovo ne smatram kosmarom,ovo je lepo i ispunilo me je nekim posebnim mirom;) i uvek se rado setim toga:D

esperanca137:
Prostranstvo,ogromna livada,prepuna cveca,zeleno,zeleno - dokle god se prostire pogled.Kuca u kojoj stanuju baka i deka je na sred livade,nigde zive duse,samo mir........Prelepo nebo nikada do tada ne vidjeno.
Nebo,bila sam na nebu gde zive moji deka i baka:D al ima jedna stvar,deka mi je tada jos uvek bio ziv:? - ovo ne smatram kosmarom,ovo je lepo i ispunilo me je nekim posebnim mirom;) i uvek se rado setim toga:D
Cini mi se da si predvidela dekinu smrt i bila na nju spremna/ako je kasnije umro/ ako je jos uvek ziv mislim da ces biti tuzna kada umre i spokojna jer znas gde ide.

esperanca137:

Evo kako tumachim tvoj san. Najlepshe je kad se probudish i napunjena pozitivnom energijom krenesh u novi dan optercen svim problemima nasheg drushtva.
Prostransvo mi govori o tvojim nadanjima.
Baka i deka o smirenosti.U prenesenom zanacenju problem je proshao kraj tebe a vezan
je za posao...
Zeleno ide uz naochare ili uz ochi (zenice) itd itd...

Proto:
@Hellen
Sta je to rozdanik?I cemu sluzi?
@majcheki
Pre ces od cigareta dobiti hronicnu upalu sinusa nego od klime(klima uredjaja).
Ostavi cigarete i ja ti predvidjam da neces vise imati upalu sinusa!!!

Шта је рожданик питај нашег Психилогуе:lol: , он је то вероватно изучавао на факулетету заједно са прорицањем будућности...:lol:

Psihologue:
15 godina prouchavam snove i njihovo znachenje.Ima li istine u onom shto sanjamo?
Zelim citati vasha iskustva o temi jer mi se dogadjalo sledece:

Dozivljavao sam u toku sna da se svadjam sa bivsim curama i obicno je to zavrsavalo sa njenim noktima u mom dlanu.Pri budjenju imam otiske u dlanu od noktiju...
Ako imate slina iskustva o snovima voleo bih da se izjasnite...

15 godina proucavas i jos ne znas! pa kako to proucavas, majketi!
otidji na temu SANJATE LI na svastari. cudo da je do sada nisi nasao.
psiholog... covjece

ako ti se svidi postacemo prijatelji...

Psihologue:

javi se dakle, mozda cu imati nesto zanimljivo i korisno da ti pokazem! Ili ti meni!
ne donosi predrasude!
Ponesi neki skorasnji san!
Tamo ima neki moj!
A pisacu ih jos, kako se bude tema razvijala, u cilju da oslikam ono sto budemo govorili o predmetnoj temi. Naravno, odabracu neke zgodne, prema ulozi koju treba da odigraju...
Ne plasi se moje lokacije... to je samo jedna strana... I moj nick...i to je samo dio...
a istina je cjelina kako vec negdje citirah Sljegela.

15 god proucavas!!! i jos nisi ... izvini, zapanjila me cifra!
koliko imas godina? za razgovor o snovima to je bitno.
cekam (cikam) te

sjenka:
javi se dakle, mozda cu imati nesto zanimljivo i korisno da ti pokazem! Ili ti meni!
ne donosi predrasude!
Ponesi neki skorasnji san!
Tamo ima neki moj!
A pisacu ih jos, kako se bude tema razvijala, u cilju da oslikam ono sto budemo govorili o predmetnoj temi. Naravno, odabracu neke zgodne, prema ulozi koju treba da odigraju...
Ne plasi se moje lokacije... to je samo jedna strana... I moj nick...i to je samo dio...
a istina je cjelina kako vec negdje citirah Sljegela.

15 god proucavas!!! i jos nisi ... izvini, zapanjila me cifra!
koliko imas godina? za razgovor o snovima to je bitno.
cekam (cikam) te

15 godina prouchavam snove , 8 godina pravim enciklopedije , 20 godina igram shah,
10 godina preferans , 11.11.petogodishnjica , 12 godina pravim recnik srpskog jezika tj
objashnjenja kako su nastale srpske rechi i koje su izvorne srpske rechi.....

Cest san kako ulazim u nepoznatu kucu.Komuniciranje sa ljudima iz proshlosti a u kuci parce papira
sa brojevima koja ja ujutro nikako da upamtim.Nekoliko meseci sam vodio bitku sa mozgom da upamti te brojeve i prenese mi u novi dan...Na kraju nikako da ih se setim....

Psihologue:
15 godina prouchavam snove , 8 godina pravim enciklopedije , 20 godina igram shah,
10 godina preferans , 11.11.petogodishnjica , 12 godina pravim recnik srpskog jezika tj
objashnjenja kako su nastale srpske rechi i koje su izvorne srpske rechi.....

pa jel to da saberem ili sta? prosto sam te pitala, direktno i odgovori, tj. ako te tema snova zanima ozbiljno i prakticno a ne samo spekulativno.

Psihologue:
Ne smatram da je ovo privatni chet,ali ako si ti zavrshila studije psihologije onda moze da se razgovara...

hm...
za jednog psihologa suvise si identifikovan s personom Ja sam, znate,Psiholog, logicno bi bilo da se ne razmahujes vec da diskretno istupas kao Covjek sa Znanjima.
Mada, cesto je to u struci, imala sam prilike da razgovaram s raznoraznim Doktorima nauka (!!!) supljim kao balon, svi ce se samoubiti kad odu u penziju uzasnuti sto ispod maske titule AVAJ! nema nicega...
Naravno ne tvrdim da si ti jedan od njih ali i nick ti je u tom stilu. Svi forumasi imaju neko zanimanje, neku ulogu, pa se slabo ko zove metalostrugar, projekt menadzer, javni tuzilac, ili baba sera, ... ilil se tako zove iz zezanja.
jedan mi se momak predstavio "ja sam doktor taj itaj" ajmeee! muskarcina!

Ja sam sklona da se zamlaćujem horoskopom i da čitam sve što je vezano za paranormalno, to kažem da ne bi neko protumačio ono što ću ovde napisati kao skepticizam.
Ako sam nešto shvatila o snovima to je da su samo i isključivo odraz našeg psihičkog stanja i iskreno ne verujem u njihove „proročke“ mogućnosti.
Naime, svog brata sam nekoliko puta posmatrala kako govori u snu. Kad bih mu ujutru rekla šta je bulaznio on bi rekao da se to desilo „sinoć u Pabu“ ili negde drugde. Ali je, skoro uvek, u pitanju događaj iz prethodnog dana.
Ova će tema, najverovatnije, biti zaključana, a nisam to sanjala da bih znala :mrgreen:
Svejedno je zanimljiva. Da li je neko uspevao da kontroliše svoj san? Da postane svestan da sanja, pa da usmeri svoj san u određenom pravcu?
Dešavalo mi se da od premorenosti upadnem u neko grozno stanje, da sam polubudna i svesna svega, čak otvorim i oči (sa velikom mukom), ali ne mogu da se pomerim. Mh, ne mogu vam opisati koliko je to grozno.
Jednom sam tražila četkicu za zube nedelju dana, pa sam optužila sirotu babu da je nešto uradila sa njom. Kad sam videla gde je imala sam strahovit osećaj da sam već znala gde je. Inače ne mesečarim. Ali, hoću da kažem kako od lošeg spavanja mogu da se jave poremećaji. Što je, uostalom, sasvim jasno.
Imate li snove koji vam ulepšaju dan? Toliko su lepi da vas ceo dan drže, ustvari, uvek se radi o danu. Sutra „čarolija“ prestaje. Naravno i košmari vas mogu držati. Ima tih snova koji ostavljaju veliki utisak.
Kao dete sam imala jedan od onih snova koji se ponavljaju iznova i iznova. U pitanju je bio ogroman talas (more) koji mi se približava. Pre nego što me udari, probudim se, naravno. Nisam sigurna da li sam to sanjala pre ili pošto sam se jednom zamalo udavila na moru, i da li to sa tim ima veze.

Vidim da ovde ima upućenih u psihologiju, pa možete da mi rastumačite ovaj san, to je zaista najupečatljiviji i sanjala sam ga davno, već sam pisala o njemu na nekom drugom podforumu:
Bio je dan (veče) kad sam zaspala. To je, valjda, bitno. Ustajem tačno sa kauča na kom sam i ležala, mrak je svuda, ne vidi se apsolutno ništa. Pošto znam gde sam, idem do prekidača za svetlo. Pritiskam ga, ali se svetlo ne pali. Onda počinjem non-stop da ga pritiskam (kao da mi nije palo na pamet da je, na primer, sijalica otišla :roll: )... A potrebno mi je svetlo da bih zapalila cigaretu. Inače ne pušim, nisam ni tada :shock: .
U tom trenutku postajem svesna da nešto nije u redu i budim se. Ali, avaj, opet je mrak. Opet ustajem sa istog kauča i imam strahovitu želju da zapalim cigaretu. Naravno, svetlo ne može da se upali... Posle nekoliko takvih „buđenja“ počinjem da shvatam da je to san. I taman pomislim kako sam sad, razbivši iluziju, najzad u stanju da se probudim ja zažmurim (u snu) i 3, 2, 1... (to je ranije uspevalo) nađem se ponovo na kauču na kom, zaista, i jesam. Tu počinjem da se pitam da li sam sad zaista budna (savršeno znajući šta sam sanjala i gde se nalazim) i pomislim da mora biti da jesam, pošto sam u stanju da se to zapitam. Mh, kad sam ustala - jezivi mrak, opet... I opet svetlo „ne radi“...
Počela sam u snu da se plašim da se nikada neću ni probuditi i počela sam da paničim. Ne znam koliko se puta ponovilo to lažno buđenje, znam samo da je bilo grozno. I tu mi padne na pamet da pronađem ebenu cigaretu u mraku. Izađem iz sobe i ugledam svetlost u drugoj prostoriji. Cigaretu sam našla, odoh po upaljač... I tu je bio kraj. Najgore od svega je, čini mi se, bilo to što sam se probudila u potpunom mraku, na tom kauču. Ali, barem sam upalila svetlo :D
Izvinjavam se na opširnosti, nemam pametnija posla. Pa, ako je neko razumeo san, neka objasni. Ja nemam pojma. :cry:

Back