Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mady:
Kosa označava dušu - ako je u tvom snu ošišana na kratko moguće da smatraš da je potpuno bezdušna.

Kako ti se to uklapa?

Moguce da si u pravu, pre dve-tri nedelje sam je video na ulici i kad sam prolazio pored nje okrenula je glavu da me vidi i kad sam prosao pored okrenula ju je na drugu stranu. . . Istina je da sam bio jako povredjen i sl. tako da je moguce to sto si napao da mi je nekako podsvesno tacno. . .
Hvala!

snovi su stvarni onoliko kolko ti u njih verujes.ja mogu reci da postoje snovi koji ti govore sta ce se u buducnosti desiti(pogot.za problem koji trenutno imas)I ONI koji govore o tvom dusevnom stanju...neispunjenim zeljama itd.iz iskustva-da,meni snovi(NE SVI)PRORICU BUDUCNOST.ja"sanjam"svako vece.inace,ne bih rekla da postoje osobe koje uopste ne sanjaju-mozda se te osobe ne secaju svojih snova

TA REC NA PAPIRU JE LOZINKA da bi se neka vrata otvorila.zapamti je.mozda i sama vec znas sta bi mogla znaciti.
kada je nesto jako bitno i nesmemo da to nesto zaboravimo,mi zapisemo na cedulji(papiru).prema tome...
rzmisli malo
pozdrav!BK

Pozdrav svim forumasima :)
Elem,sanjao sam jedan svetionik na podnozju brda,a moja je kuca skoro na vrhu,tako dok sam cekao autobus dole na stanici,svi ljudi su gledali gore ka nebu,pa pogledao i ja kad ono neko nebesko telo tipa neka kometa isla kroz atmosferu i pogodi pravo u svetionik,izbio neki plamen i kasnije se kondenzovao,i kao ohladjena planeta stoji na nebu,a svetionik je poceo da se rusi,pa uplasen,brzo sam trcao gore uzbrdo ka kuci,da vidim sta se desilo,na pocetku sam se brinuo kako mi je kuca srusena ali kako sam dolazio ka vrhu brda,kao smirivao sam se,ali onda kad sam usao u dvoriste i video kako se to brdo oronja i fali samo vrh svetionika da se odlomi i pravo na moju kucu,tad me uhvatila panika i poceo sam da vicem,i tek tad se probudih.(ps. svetionik se nije skroz srusio,vec se nakrivio i samo je vrh ostao da se odlomi)
Smorio sam vas malo sa pricom,ali me zanima vase misljenje u vezi ovog sna,pre svega sta znaci sanjati neko nebesko telo,svetionik na brdu kad mu tu nije mesto vec na obalama,brdo koje se oranja tj klizi zemljiste itd.
Unapred zahvalan.i molim vas dajte mi neko tumacenje u vezi sa tim,posto sam totalno neiskusan sto se tice tumacenje snova.
Chears!

ASR:
Pozdrav svim forumasima :)
Elem,sanjao sam jedan svetionik na podnozju brda,a moja je kuca skoro na vrhu,tako dok sam cekao autobus dole na stanici,svi ljudi su gledali gore ka nebu,pa pogledao i ja kad ono neko nebesko telo tipa neka kometa isla kroz atmosferu i pogodi pravo u svetionik,izbio neki plamen i kasnije se kondenzovao,i kao ohladjena planeta stoji na nebu,a svetionik je poceo da se rusi,pa uplasen,brzo sam trcao gore uzbrdo ka kuci,da vidim sta se desilo,na pocetku sam se brinuo kako mi je kuca srusena ali kako sam dolazio ka vrhu brda,kao smirivao sam se,ali onda kad sam usao u dvoriste i video kako se to brdo oronja i fali samo vrh svetionika da se odlomi i pravo na moju kucu,tad me uhvatila panika i poceo sam da vicem,i tek tad se probudih.(ps. svetionik se nije skroz srusio,vec se nakrivio i samo je vrh ostao da se odlomi)
Smorio sam vas malo sa pricom,ali me zanima vase misljenje u vezi ovog sna,pre svega sta znaci sanjati neko nebesko telo,svetionik na brdu kad mu tu nije mesto vec na obalama,brdo koje se oranja tj klizi zemljiste itd.
Unapred zahvalan.i molim vas dajte mi neko tumacenje u vezi sa tim,posto sam totalno neiskusan sto se tice tumacenje snova.
Chears!

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
Joj!!

kod svakog snovi imaju drugacije znacenje.nemoj da te neko laze da ako sanjas to i to znaci da ce ti se desiti to i to...ali verujem u snove...makar u mom zovotu imaju ogromnu simboliku i znacenje.

ASR:
Znam ali me zanima sta znaci svetionik,nebesko telo,brdo itd. njihova simbolika.Kad bi makar znao sta simbolizuju nekako bi skapirao svoj san,a ovako sam totalno zbunjen.
svaki simbol ima univerzalno znacenje...
da... ali u snovima ne... tvoj san se ne moze odvojiti od tebe
dakle, svako ko ti odgovori je sarlatan

zanimljiv san. kako volim da igram na prvu loptu, ono sto se vidi na prvi pogled je sledece...
znamo da svetionici stoje kraj obala i imaju funkciju da upozore nocu brodove da je kopno u blizini, kao i da uopste signaliziraju gde je kopno.
znamo i da vodene povrsine simbolisu nesvesno.
u tvom snu, najpre upadaju u oci neke odbrane, prva je brdo, odnosno ispupcenje na kojem je kuca, ispupcenje tendenciozno nagovestava da neceg ima ispod. guess what?
druga je svetionik, on je punkt na medji svesnog i nesvesnog koji kazuje onima s mora dokle mogu ici.
ali nesvesno je prilicno odseceno, potisnuto, voda se povukla, komunikacija je slaba, tj nema mora odnosno puta s kojeg nesto moze normalno stici iz nesvesnog.
nesvesno se ne vidi na ekranu sna, ali se njegovo prisustvo oseca, ono je u stvari svud okolo, trazi nacin da se izrazi, i nacice ga.

ti cekas autobus, odnosno drustveno pozeljno, unapred trasirano, konvencionalno putovanje kroz zivot kojeg se drze ljudi i kojim idu kao masa...

taj brod, informacija, impuls, sta god sto iz nesvesnog zeli preci u svesni deo tebe, ipak nalazi originalni put s neba, u vidu te komete koja, out of blue, pogadja svetionik, pri cemu se velika energija tog nepoznatog elementa koji je upao iz nesvesnog odbranom neutralise, odnosno svetionik mu oduzima agresivni, napadacki vid i nastaje nova planeta.
ti u strahu trcis navise da vidis da li ce se kuca, odnosno struktura tvoje licnosti urusiti, medjutim najednom desava se obrt, vise po licnost nije opasnost ta sad planeta vec uzdrmani svetionik, dakle uspanicena svest koja je do malopre misilila da je ona licnost, a onda joj je stavljeno do znanja da se licnost odnosi prema njoj kao celina prema delu. kliziste zemlje je akcentovanje da i sam svetionik, tj svest stoji na nesvesnom, iako to mali broj ljudi prihvata.....

dakle, u snu je predstavljeno prodiranje nesvesnog impulsa u polje svesti, ucinio je to malo na misice, licnost se uz dosta drame ipak, cini se, obogatila, prosirila za njega koji je sad kao nova planeta, mozda moze biti i pripitomljen kao verni satelit ukoliko ti, odnosno tvoja svest budes na nivou zadatka i das podrsku ovom prirodnom sirenju licnosti, u protivnom mogu nastati problemi.
inace, sta je zapravo taj impuls, sta on predstavlja, dobro ili lose, ja to ne znam, valjalo bi da to istrazis, analizom nekih svojih preokupacija itd....

e randome otkud ti trazis anakin da je poebes
poceo si da smaras pazi kad nisam imala zivaca za voo
sta bi mu rekao da ti je rekao da mu je u snu ostalo glasna poruka, znaci cuje se, ali ne zna se od koga
"ako nece breg muhamedu, muhamed ce bregu"
i neka bela spavacica?
ko hoce da se kladi u kiflu sa solju da nece odgovoriti :(

moguce da je odgovorio i da je neprijatno pa nek duva u tikve, necu da chitam!!!!!

ali nije na prvi pogled neprijatno, meni je neprijatno jer me nije uvazhio!!! dakle mozda je i pristojno, ali ne ono shto ja hocu da izazovem!!!!!

ha ha ali ne mogu da se suocim s tim...jer ne kontrolisem zelju za hranom sada nisam asketa shto bi me ojachalo

nagradno pitanje> gde mi je merkur i koji su aspekti??? objasniti zashto.. nagrada je... pa nacrtacu vam neshto na onom sajtu
ja se lozim na randoma ali ne realno nego to umishljam!!!!! shta da radim uvek ocu da ga proganjam koji me tu aspekt probada

mislim da je vreme da radim :) i da se ozderem. i da procitam post.

random_cloud_form:
koliko vidim iz tvog posta, imas fantaziju seksualnog odnosa mene i anakin. ne vidim nista lose u tome, negativni transfer je normalna stvar, ali je mesto gde si to iznela neprimereno. dakle, TO NIJE U REDU.

dobro necu vise to da radim. sad sam se izblamirala. opasan si igrac randome. jedan od najopasnijih ovde.
mada nije sigurno da to necu raditi. mada si me sada odbijo i to necu podneti i zivot ce vam se pretvoriti u pakao ali mozete me strpati u ludnicu!!!! samo napred!

** nisi odgovorio na san??? uopste nije povezano s tim, dakle san se desio mnogo mnogo ranije... ali ti sad uplices licno jer ne zelis da odgovoris

ne otkud ti na astrologiji to mi je bilo cudno

Randome hvala na tvom protumacenju,bilo kako bilo dobro cu razmisliti o ovome sto si napisao,samo bih te zamolio ovako generalno jel je ok san ili sa nekim losim predosecajem.Pozdrav!

Zamolila bih vas ako biste mogli i moj san da protumacite:
Sanjala sam kako stojim na obali sa dvema drugaricama, bila je noc i ja i jedna moja drugarica smo svake veceri u 5 do 12 ulazile u neki camac i vozile se do nekog stuba na sredini mora ili okeana, ako stuba smo uvek obilazile jedan krug i vracale se na obalu dok nas je treca drugarica cekala. Voda je bila tamna, dubola i bilo je dosta leda pa tako da dok smo veslale led je stalno udarao u camac i malo je falilo da se prevrnemo...
Izvinite sto sam malo oduzila sa pricom,ali se nadam da ce te mi odgovoriti... :D

@re_kabe i ostali
tesko je objasniti...ovako: "Sanjala sam da sam stigla kuci, a ustvari dosla sam ponovo na pocetak , odakle sam posla kuci. To je kao krug. Tako sam brzo hodala i jednom pala, a dalje setam...". Probudio me je cik budilnik.
Sta znaci?

Back