Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Protumacite mi! :

Inače sad već davno sam sanjao, kao neko mi u dvorištu ubacio maleno džakče koje se koprca...Uzimam džakčić u ruke i odvezujem,osećam da je nešto živo u njemu i da pokušava da izađe...Otvaram,kad vidim iskasapljenog belog goluba kome su odsečena oba krila,obe noge...I tu je kraj sna...

Sanjao sam da sa iznajmio neku bednu sobu zbog studija u nekoj kao supi i gazda kaze imas tu i kompjuter,kao star je ali moze da se koristi,ja pridjem kompu koji bas licio na onaj Atari iz sredine ili kraja osamdesetih uzmem onaj mis u ruku ono bio tako ljigav i topio se kao sapun,malo sam ga povukao i otkinuo se od kabla kojim je povezan s kompom...

Sanjao sam vrlo čudno,dosta podataka i brojeva ima u ovom mom snu:
Kao stavio ja slušalice veće za slušanje glazbe,seo na krevet i krenuo da čitam enciklopediju koju mi je inače stric poklonio kad sam bio klinac,a knjiga pisana '65 i ovako je u realnosti dugo nisam uzimao u ruke.Obrćem stranice i nalećem u delu Muzika na nekog hrvatskog (zašto baš hrvatskog?) pevača (koji uopšte nikad u realnosti nije ni postojao) i krećem da čitam o njemu i kažem e njega je moj ćale voleo da sluša kao mladić.U knjizi je delovao kao čovek srednjih godina ali nije pisalo da je umro.Ukucam ja u googleu na mom mobilnom njegovo ime i prezime i izbacuje mi datum 1901-1962 (i zašto baš te godine?) u tom trenutku u sobu uspaničeni ulaze moji i zovu me da vidim šta se desilo.Ja pogledam kroz prozor i u komšijinom dvorištu gomila razbacanih stvari koje se puše i odmah sam znao da je od groma sve izletelo sa svog ležište.Odem kod nas u kuhinju i vidim da je televizor pao,ekran mu razbijen,ona tabla sa osiguračima sa sve malterom izbačena iz zida i sve to od groma...
Protumačite mi...Vrlo neobično...

Pitanje glasi: Da li je moguce u snu sanjati osobe koje ne poznajesh a kasnije ih upoznash?

ok... ja sam nova na forumu... relativno... pocela sam da citam temu od pocetka i evo prve stvari na koju mozda mogu da dam odgovor. na institutu za neurologiju klinickog centra srbije trebalo bi da se zvanicno otvori centar za poremecaje spavanja... razgovarala sam nedavno sa covekom koji se bavi ovim poremecajem i koji je osnivac centra...
stvar je u tome da kada spavamo, ne cinimo to CELIM mozgom vec samo njegovim delom... trenutna istrazivanja treba da pokazu kojim i koji je najmanji deo mozga koji "ucestvuje" u spavanju... San je nacin da se mozak ODMORI od informacija koje u toku dana procesira. Sigurno ti se desava da u toku dana stanes i zapitas se da li si zakljucao auto, iskljucio ringlu... zato sto te radnje u datom trenutku nisi bio svestan... isto tako, pored tebe prolazi mnogo ljudi... dok setas, vozis se, kupujes, ali posto u tom trenutku procesiras nesto drugo, nisi ni primetio... i onda dodje san... mozak pocinje da se odmara i da brise info koje misli da nisu bitne... kada ocisti to, moze se desiti da ti prikaze neke od tih ljudi... nema tu niceg prediktivnog... prosto tek u snu (odmoru) registrujes osobu, a onda je ponovo sretnes u svesnom stanju i tek tada registrujes... zvuci malo konfuzno...:D

Objasnjenje mi nije uverljivo, al ne zato sto je konfuzno. Mozes ti neprimecujuci da prodjes pored nekog u samoposluzi, ali odkud tvoje nesvesno zna da ces bas s tom osobom da se upoznas?

Da, ili kad putem sna predvidimo neke stvari koje nismo mogli čak ni delićem svesti da primetimo tokom dana (pa da potisnemo u podsvest).
Mislim, to je značajna informacija, Baxuz :), ali mislim da naučna objašnjenja još uvek ne mogu da obuhvate ezoterični značaj snova. No, možda će jednog dana i moći.. ko zna ...

Protumacite mi! :

Inače sad već davno sam sanjao, kao neko mi u dvorištu ubacio maleno džakče koje se koprca...Uzimam džakčić u ruke i odvezujem,osećam da je nešto živo u njemu i da pokušava da izađe...Otvaram,kad vidim iskasapljenog belog goluba kome su odsečena oba krila,obe noge...I tu je kraj sna...

Strah od nečega što je u tebi potisnuto (i koprca se) a što pokušava da ispliva..?

Sanjao sam da sa iznajmio neku bednu sobu zbog studija u nekoj kao supi i gazda kaze imas tu i kompjuter,kao star je ali moze da se koristi,ja pridjem kompu koji bas licio na onaj Atari iz sredine ili kraja osamdesetih uzmem onaj mis u ruku ono bio tako ljigav i topio se kao sapun,malo sam ga povukao i otkinuo se od kabla kojim je povezan s kompom...

Za tumačenje ovog sna bi morali više tebe upoznati, tvoje prilike, stav prema studijama, prema kompjuterima, prema stanodavcima... jer su svi snovi obojeni našom "sopstvenom" simbolikom.

Sanjao sam vrlo čudno,dosta podataka i brojeva ima u ovom mom snu:
Kao stavio ja slušalice veće za slušanje glazbe,seo na krevet i krenuo da čitam enciklopediju koju mi je inače stric poklonio kad sam bio klinac,a knjiga pisana '65 i ovako je u realnosti dugo nisam uzimao u ruke.Obrćem stranice i nalećem u delu Muzika na nekog hrvatskog (zašto baš hrvatskog?) pevača (koji uopšte nikad u realnosti nije ni postojao) i krećem da čitam o njemu i kažem e njega je moj ćale voleo da sluša kao mladić.U knjizi je delovao kao čovek srednjih godina ali nije pisalo da je umro.Ukucam ja u googleu na mom mobilnom njegovo ime i prezime i izbacuje mi datum 1901-1962 (i zašto baš te godine?) u tom trenutku u sobu uspaničeni ulaze moji i zovu me da vidim šta se desilo.Ja pogledam kroz prozor i u komšijinom dvorištu gomila razbacanih stvari koje se puše i odmah sam znao da je od groma sve izletelo sa svog ležište.Odem kod nas u kuhinju i vidim da je televizor pao,ekran mu razbijen,ona tabla sa osiguračima sa sve malterom izbačena iz zida i sve to od groma...
Protumačite mi...Vrlo neobično...

Sad, teško je reći šta znači san iz gore navedenih razloga, no kod mene su praskovi i gromovi u snu uvek bili na neki način..upozoravajući. Isto važi i za lucidne snove/astralnu projekciju.

zapravo, ja uopšte nisam sanjao osobe koje sam upoznao već SITUACIJE i događaje što još više odudara od pokušaja naučnika da objasne taj fenomen. I još to nazivaju ''poremećajima spavanja'', tamo su sigurno sve doktori nauka, al ako im pristup bude takav...džaba...

Evo da i ja ispricam svoj san od nocac koji mi je ostao upecatljiv...
dakle u kratkim crtama zaljubila se letos u nekog tipa koji je udovac i ima decu...on je naravno zbog situacije u kuci i ko zna zbog cega jos prekinuo samnom ali se vidjamo ...
elem u medjuhodu upoznam nekog tipa s kojim ne znam ni sama da li ce funkcionisati ali da budem iskrena budem sa njim intimna...
e sad krece san:
nocas sanjam udovca i njegovu decu (koju inace ne poznajem licno) kako sam ja u stvari sa njegovim sinom u krevetu (?) i stalno strpem da li ce on da se pojavi...on se pojavljuje onako usporen, a ja se krijem ispod cebeta prebacivsi se na desnu stranu od tog nazovi njegovog sina...u medjuvremenu je sa nama isto i njegova cerka...ona me kao podrzava u tome sto se ja krijem...u jednom trenutku je puno ljudi i kao sin treba da predstavi devojku (to sam ja ?) i ja iz onog cebeta poluodevena iskocim da me ne vide...a kao priznam tom sinu da sam ja u stvari sve vreme govorila i mislila o njegovom ocu...koji u snu nema to ime...na sta mi i sin i cerka kazu - pa da nam je rekao mi bi te otprilike prihvatili ovako se krijes...znam samo da sam navodno eskivirala da me udovac iliti njihov tata ne vidi...a sin je sve vreme uz mene...a ja sve vreme u strahu da ne budem "provaljena"...
u tom se nadjemo u nekom hodniku koji ima neku kiselinu po podu na koju ne sme da se zgazi...ja sam sa njima i sa kucetom (koje inace imamo) i idemo niz taj hodnik ali ne mogu a da ne zagazim u tu kiselinu, i tu se budim.

Ne san je sinoc, a i intima sa drugim muskarcem opet sinoc
a udovca vidjam s vremena na vreme i naravno o njemu i dalje mislim...
e sad on de facto nece da se vezuje u smislu da remeti sada porodicu tipa da se veze/ozeni sa nekom...u tom sam se pojavila... na neki nacin to poremetila...i onda je on prekinuo sa varijantom nema vise emocija...pa onda sledi vruce hladno...ali nedefinisano kao odnos jer nema intime...ali kada izadjemo svi misle da smo mi kao par...deca su mu bila provalila preko poruka...itd...i on je svu krivicu na mene svaljivao tipa eto umesto da sam sa decom ja sam sa tobom...cist eskapizam...
ne znam ni sama...

15 godina prouchavam snove i njihovo znachenje.Ima li istine u onom shto sanjamo?
Zelim citati vasha iskustva o temi jer mi se dogadjalo sledece:

Dozivljavao sam u toku sna da se svadjam sa bivsim curama i obicno je to zavrsavalo sa njenim noktima u mom dlanu.Pri budjenju imam otiske u dlanu od noktiju...
Ako imate slina iskustva o snovima voleo bih da se izjasnite...

Nedavno sam poceo imati predvidjanja u snovima, bas kao i ti, na taj fazon, sanjam kako se grlim, ljubim sa bivsom, i onda sutradan se pomirimo, ili sta znam, sanjam kako sam u snu pao na glavu, ceo dan me boli glava...
Imao sam ja i projekcije u proslost, mada to i nije bas tema snova, ali sam je kroz san doziveo, pa ko veli da napomenem... ;)
Neizbezno je reci koliko su mi se snovi poboljsali od kada sam poceo voditi dnevnik snova, u stanju sam da za jednu noc sanjam 5, 6 snova... i to sve cesce i cesce, ubedjen sam da svaki san samo treba rastumaciti i bice sve ok.
Da, jos jedan svezi san, sanjam ja kako su mi ispala dva zuba, i kaze meni keva, iju, umrece ti neko blizak, i upita me, jel te bolelo?
Ja reko ne... Dan, dva potom, imrle su dve zene, neke rodjake koje bas i ne znam... Tako da sam rastumacio ispadanje zuba sa bolom i svim tim glupostima...
P. S. Nisam uspeo svih 80 i kusur stranica da procitam, ali na dobrom sam putu... :mrgreen:

Pre neku noc sam sanjao uzasan san...Kao Lenjin ali sve u vidu crtaca se uzasno razboleo i od te bolesti je poceo da se pretvara u cudoviste i kao umire u najvecim mukama...I onda moja keva meni kaze o mojoj babi (koja je u realnosti hvala bogu ziva) kao eto i ona je umrla,ali ti nisam rekla od cega,a to je od raka pluca...Tu sam se probudio...Jako sam se lose osecao...Suva su mi bila usta a kao i pluca nekako sam cudno disao...Popio sam vodu,umio sam se vratio se i odspavao normalno do jutra...

sanjao sam letecu solju i u njoj pomesan sok (i to onaj sirup sto treba dodas h2o) i kafa sa mlekom i nekim dodatkom u vidu praha i pomislio sam da cu se ispovracati ali umesto toga pogledao sam u ruke i video sam da imam po 9 prstiju na svakoj ruci :-/ .. i sledece eto mene kako sviram klavir :-/
budim se u znoju i osetim kako kafa mirise iz kuhinje :-/

Ja vec drugi put sanjam pokojnog oca u poslednjih mesec dana..Prvi put nisam sa njim pricao, ali danas jesam, a ne secam se sta...Prvi put je bio u civilu, a sada u uniformi, sa oruzjem i sav nekako prljav i nekim ranama po telu...weird...Jel ima neko neku ideju zbog cega, sta bi to moglo da znaci?

Nekoliko stvari mi pada na pamet. Zapamti obavezno sta ti je pricao. A ako nisi zapamtio opet moguce da je to pokazatelj da to nije ni bitno.

Mogu samo da nagadjam, jer smo ga majka i ja skidali da se okupa, a on je kao nesto gundjao, nesto kao da je odbijao kupanje :confused:, te mi pada na pamet da je pricao nesto u vezi toga, u vezi kupanja, da ne zeli da se kupa, ili tako nesto.

A hoces li, molim te, podeliti svoje misljenje sa mnom?

Secam se, prvi put sam ga sanjao godinu dana nakon sto je poginuo, '96-ta je bila. On i ja na Tamiskom keju (ja sam iz Panceva) gde mi on govori kako on u stvari nije poginuo, vec je samo ranjen (i pokazuje mi rupu na vratu), da ja ne treba da brinem za njega i kako je on u redu. U tom trenutku nailazi voz preko mosta (koji je inace samo drumski, ne i zeleznicki most) i on mi govori kako on sada zuri da uhvati taj voz, jer mora vec negde da stigne :eek:.

U tom snu je nosio letnju kosulju sa kratkim rukavima i bio je mlad, mnogo mladji nego kada je poginuo. Kada sam majci ispricao san, zaplakala je rekavsi mi da je imao istu takvu kosulju (koje se ja ne secam, imao sam 8 godina kada je rat poceo, a on otisao).

Evo, vec je 14 godina od sna, a ja ga se secam do najsitnijeg detalja, mogu ti cak reci boje camaca na obali :eek:

Zasto ga tako cesto sanjam? Moja majka je, na primer, ostala bez majke pre 40 godina, a bez oca pre 21 i oca je samo jednom sanjala, a majku nikada, iako i dan danas zaplace kad pomisli na nju.

Ne razumem. Cuo sam izjave tipa da on pazi na mene, jer sam u jako nezavidnom polozaju trenutno, bez ideje kako ce mi zivot teci, odnosno, na raskrsnici sam puteva i treba da donesem odluku koja ce mi uticati na ostatak zivota... ali mi je to nekako smesno, to da pazi na mene kao neki andjeo cuvar.

Poslednja izmena:

Back