Ја то нисам рекао, а ти као по обичају фантазираш, у недостатку аргумената које никада немаш, јер заступаш ставове из неког паралелног универзума, у коме ја а и сав нормалан свет никада није био нити ће, и ја треба да ти објашњавам сада зашто се одржава комеморација Туђману у УН, кога су све те земље подржале у разбијању Југославије и то 1999 године.

Не видим ни да треба да доказујем да је дотична персона био проусташки орјентисан, ни он то није крио.
Може тај саветник да пише шта хоће али ти амандмани нису били противни уставу СФРЈ из 1974 године, и то је федерални уставни суд и потврдио.
Амандмани на устав СР Србије су усвојени у републичкој скупштини Србије где се и иначе усвајају закони везани за републике, а савезни органи кроз савезни уставни суд су се са њима сложили јер као што рекох они не крше федерални устав.
Јој мупи па ни то ниси знао.
Ево ти и обавезе скупштине СФРЈ по уставу из 1974 године:
Скупштина СФРЈ:
1) одлучује о промени Устава СФРЈ,
2) претреса и утврђује основе унутрашње политике и спољну политику СФРЈ, доноси савезне законе и друге прописе и опште акте,
3) доноси друштвени план Југославије, буџет федерације и завршни рачун федерације,
4) одлучује о промени граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије,
5) одлучује о рату и миру, ратификује међународне уговоре о политичкој и војној сарадњи и међународне уговоре који захтевају доношење нових или мењање важећих закона,
6) утврђује политику извршавања савезних закона, других прописа и општих аката и обавезе савезних органа у вези са извршавањем тих прописа и аката,
7) бира Председника Републике и проглашава избор Председништва СФРЈ,
8) бира и разрешава председника и чланове Савезног извршног већа,
9) бира и разрешава председника и судије Уставног суда Југославије и Савезног суда, именује и разрешава савезног друштвеног правобраниоца самоуправљања, именује и разрешава савезне секретаре, савезног јавног тужиоца и друге овим уставом и савезним законом одређене функционере у савезним органима и чланове колегијалних тела,
10) врши политичку контролу над радом Савезног извршног већа и савезних органа управе, врши друштвени надзор,
11) врши и друге послове утврђене овим уставом.
а ево ти и цео устав из 1974 па ме обавести који то амандман одскаче од њега:
http://sr.wikisource.org/sr/Устав_С....94.D0.95.D0.A0.D0.90.D0.A6.D0.98.D0.88.D0.95
о овим лупетањима о некаквим границама Косова у оквиру федерације, које ови амандмани које сам горе поменуо нису ни покушавали да мењају, нећу ни да говорим, само да напоменем да је и тај устав из 1974 Космет и Војводину дефинисао као покрајине у оквиру републике Србије, и ти амандмани то стање нису мењали.
И обавести више председника( овај одавно гори у паклу) и премијера да не говоре више "неистине":
Туђман:"
Рата не би било да га Хрватска није желела.Али ми смо оценили да само ратом можемо изборити самосталност Хрватске.Због тога смо и формирали оружане јединице:"
Месић:"
Ја сам свој задатак извршио Југославије више нема и хвала вам лепо."
Молим лепо.