Trudnoća

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, nego žene menjaju zaključke kako im odgovara, kad im treba da on koristi bolovanje, onda je to prirodno i dobro, kad je na sudu onda je prirodno da bude sa majkom.
- - - - - - - - - -

Ovo govori sve više žena, meni nije jasno čemu onda trubljenje o ravnopravnosti? :)

- - - - - - - - - -

I da li to zapravo znači da ne možete da se nosite sa stresom i tim okruženjem jer bi to dobrom broju odgovaralo?

Verovatno da postoje takve zene....netreba generalizovati.

- - - - - - - - - -

:ok:...

Mogao si da mi u par reči objasniš o kakvom se bolovanju radi,jer sam samo rekla da ne znam o čemu je reč.:aha:

A za drugi deo posta,ne znam o kakvim to ženama i muškarcima pišeš,meni je logično da dete ima oca i majku koji ga žele i vole.

Svako dete koje rodi, dakle za drugo, treće, bolovanje traje sve duže, sve ranije se ide u penziju. O tome govorim.

I meni je logično, ali ovde nije poenta moje mišljenje, već argumenti ljudi sa kojima ne moram nužno da se složim.

- - - - - - - - - -

Verovatno da postoje takve zene....netreba generalizovati.

- - - - - - - - - -

:ok:...

Verovatno? :D

Evo, ti si rekla da bi muškarac trebao ići na bolovanje, a sutra na sudu da ti muž traži dete da živi kod njega, ti bi rekla isto, tj. da dete treba da bude sa muškarcem ili bi potegla priču da je prirodno da bude sa majkom?

Svako dete koje rodi, dakle za drugo, treće, bolovanje traje sve duže, sve ranije se ide u penziju. O tome govorim.

I meni je logično, ali ovde nije poenta moje mišljenje, već argumenti ljudi sa kojima ne moram nužno da se složim.

- - - - - - - - - -

Verovatno? :D

Evo, ti si rekla da bi muškarac trebao ići na bolovanje, a sutra na sudu da ti muž traži dete da živi kod njega, ti bi rekla isto, tj. da dete treba da bude sa muškarcem ili bi potegla priču da je prirodno da bude sa majkom?

Ja bih uvek izabrala bolju varijantu za dete. Znaci ako mislim da bi mu bilo bolje kod oca ne bih imala nista protiv.

U danasnje vreme jesste prirodno da bude sa majkom, majka je ta koja je vise sa detetom od samog rodjenja....kad bi doslo do promene stanja po tom pitanju pa muskarac budu vise sa detetom od majke onda bi takodje sasvim prirodno bilo da budu sa ocem.

Poslednja izmena:
Ja bih uvek izabrala bolju varijantu za dete. Znaci ako mislim da bi mu bilo bolje kod oca ne bih imala nista protiv.

Znam, znam, naročito kad još na to dodaš povređenost, sujetu, sve što ide uz to...

Znaš kako, ako žene daju svoje dete drugome, onda nisu onako fine i dobre kako se predstavljaju i ne rađaju baš sebi, ako ne daju dete drugome onda treba da idu na porodiljsko, ako idu na porodiljsko onda ne mogu da očekuju podjednak tretman, dakle, obrni - okreni nešto je kontradiktorno i nešto tu škripi. :)

bome po tebi cela danska tagva znaci nije bas generalizacija

a bome naterace evropa da svi tako budu ako se ne trznu ljudi, jel ste po sistemu jos uvek teret

Ti ratujes sa Danskom?

- - - - - - - - - -

Znam, znam, naročito kad još na to dodaš povređenost, sujetu, sve što ide uz to...

Znaš kako, ako žene daju svoje dete drugome, onda nisu onako fine i dobre kako se predstavljaju i ne rađaju baš sebi, ako ne daju dete drugome onda treba da idu na porodiljsko, ako idu na porodiljsko onda ne mogu da očekuju podjednak tretman, dakle, obrni - okreni nešto je kontradiktorno i nešto tu škripi. :)

Pa nije bas tako kako kazes :)...to znas i sam:lol:

Ima logike u tome,ako gledaš bračni par koji radi ceo radni vek i uz to još odgoji (sebi ali i celoj zajednici) dvoje,troje,četvoro dece oni zaista i jesu više uradili nego oni koji su podigli samo jedno ili možda nijedno.Zašto da ih društvo malo ne nagradi,kada ćemo mi od njihovih kasnijih zarada primati penzije,ta njihova deca će nas lečiti,peći nam hleb,odnositi smeće....

I ako otac i majka skoro ravnopravno učestvuje u svemu tome,ne bi mi bilo neobično da se i te dobijene beneficije ravnopravno podele.

Ima logike u tome,ako gledaš bračni par koji radi ceo radni vek i uz to još odgoji (sebi ali i celoj zajednici) dvoje,troje,četvoro dece oni zaista i jesu više uradili nego oni koji su podigli samo jedno ili možda nijedno.Zašto da ih društvo malo ne nagradi,kada ćemo mi od njihovih kasnijih zarada primati penzije,ta njihova deca će nas lečiti,peći nam hleb,odnositi smeće....

I ako otac i majka skoro ravnopravno učestvuje u svemu tome,ne bi mi bilo neobično da se i te dobijene beneficije ravnopravno podele.

A ako im ta deca zapale u inostranstvo onda im oduzmemo sve sto smo im dali :hahaha:

Nema logike, to što su odgojili sebi i rodili sebi neku decu oni jesu više uradili ali sebi, to je njihova odluka. Penzije primaš na osnovu onoga što si uradio u životu, jer, ok, on će ti zaraditi penziju kasnije, ali si ti njima zaradio platu sada, da nisu ovi pre radili i pravili gde bi to oni radili?

I da, sve se to plaća, i lečenje, i hleb, i smeće... Tako da oni to meni ne čine kao uslugu.

Da, ali to nikome nije palo na pamet.

Nema logike, to što su odgojili sebi i rodili sebi neku decu oni jesu više uradili ali sebi, to je njihova odluka. Penzije primaš na osnovu onoga što si uradio u životu, jer, ok, on će ti zaraditi penziju kasnije, ali si ti njima zaradio platu sada, da nisu ovi pre radili i pravili gde bi to oni radili?

I da, sve se to plaća, i lečenje, i hleb, i smeće... Tako da oni to meni ne čine kao uslugu.

Da, ali to nikome nije palo na pamet.

Razmisli ovako:da svi reše da misle samo na sebe i prožive svoj vek najlakše što mogu,ostali bismo bez sledeće generacije.Čak i da imaš novca ne bi imao kome njime da platiš usluge koje su ti neophodne.Shvataš?

Zato su deca društvena briga i društveno blago.

Pa, realno, glupo je malo reći da je glup sistem koji zagovarate. :) Ni Hitler nije rekao da mu je ideologija glupa. :)

Pa nije glupo, jer su takvi uslovi rada, takav nacin Zivota....koja je tvoja pametnija i reanija misao povezana sa ravnopravnoscu/potimstvom?

A sto se tice Hitlera, nije on bio nimalo glup...ali to nije tema...

- - - - - - - - - -

ne znam nista o njoj ko i ti o nemackoj, al po tvojoj prici tj po tvojim kometarima nesto je trulo u zemlji danskoj
Znaci procenio si da su mi komentari glupi ?:think:

Razmisli ovako:da svi reše da misle samo na sebe i prožive svoj vek najlakše što mogu,ostali bismo bez sledeće generacije.Čak i da imaš novca ne bi imao kome njime da platiš usluge koje su ti neophodne.Shvataš?

Zato su deca društvena briga i društveno blago.

Vidi, nije tu suština šta ja mislim, ja samo koristim ono što ljudi pričaju protiv njih. Zašto bih ja mislio na to kao društveno blago i nešto državno kada one same kažu kako je to njihova stvar, kako one nisu državni inkubatori? Ok, ne rađate za državu, želite da sistem od/ebe od vas, ok, samo kome onda se obratite kad konačno rodite? Kome?

Uostalom, ja iskreno i duboko mislim da su ljudi kreteni, kontradiktorna idiotska masa, koja samo traži izgovore i vuče glupe i još gluplje poteze. Ko nas je stvorio na planeti se za*ebao da ni sam ne zna kako.

- - - - - - - - - -

Pa nije glupo, jer su takvi uslovi rada, takav nacin Zivota....koja je tvoja pametnija i reanija misao povezana sa ravnopravnoscu/potimstvom?

- - - - - - - - - -

Rekao sam da je glupa ideologija, ubiti svakoga ko nije kao mi... A ne da je on glup, on je jako pametan i jedan od najvećih lidera ikada.

- - - - - - - - - -

ne vec da procenjujem da eksplotisete vas, zene, jer vam dao sitem mogucnost i samostalnos, a da niste ni svesne kolko manipulisu sa vama
a sto se tice ni taj hitler nije bio glup, jer mu trebala deca za svoju ideologiju tako da porazmilsi prvo, pre no sto pricas

ne vec da procenjujem da eksplotisete vas, zene, jer vam dao sitem mogucnost i samostalnos, a da niste ni svesne kolko manipulisu sa vama
a sto se tice ni taj hitler nije bio glup, jer mu trebala deca za svoju ideologiju tako da porazmilsi prvo, pre no sto pricas

Nimalo se ne osecam eksploatisano....nisam u zatvoru, uvek mogu izabrati ono sto mi vise odgovara....

Pa vidis ne znam da mislim....zato si ti tu da me uputis:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back