Trudnoća

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kad se pomene to "ustanemo zato što ih boli kičma, bole noge", onda se fizičkim radnicima treba ustajati obavezno, njih kičma ne da boli, nego rastura, zašto se njima ne ustaje? Oni teške stvari ne nose 9 meseci, nego ceo život. Gde je tu ravnopravnost?

- - - - - - - - - -

Da li sam ja to dobro procitala post na ovoj strani koji izmedju ostalog glasi:...prava trudnica nisu briga drustva vec ustupak jedne strane...

Da li postavljac zna o cemu prica?

Žene vrište kako one ne rađaju državi, društvu već sebi, ako je tako onda ni njihova prava i trudnoća nisu stvar društva i države.

pa one nose dete, a ovi nose gvožđe...računam da tu postoji neka razlika

Postoji, dete na porođaju može biti 5 kila, gvožđe može da bude i 50... Bitna razlika.

I kao što rekoh, pre nego što me zaglupljeni balkan etiketira nekako, ja samo iznosim činjenice koje ne vuku ni na čiju stranu, mene baš briga, lični stav nisam ni izneo, samo pitam argumentovano.

- - - - - - - - - -

Trazi da ti obrisu temu. Ne da je zakljucaju. Bruka.

Ne razumem? Pa ljudi su ovde sami rekli kako ustaju jer ih boli kičma, bole noge, proširene vene... Ja samo navodim kao primer.

Da li si ti normalna?

Kao što rekoh, niko nije rekao da se zabrani porodiljsko, fizički ni ne može raditi prvih mesec, dva. Govorimo o svim ostalim beneficijama pre i posle porođaja, to ustajanje sam naveo samo kao primer, plaćano puno bolovanje, kao i produženje za svako dete, odlazak u penziju ranije, o tome se govori. Zato što je rađanje lični čin, što žene proklamuju, jer one nisu inkubatori i rađaju sebi, kad rađaju sebi nek se i snalaze sebi, zajedno sa onim čije je dete.
Prvo, u uvodnom postu pričaš o "svim beneficijama", dakle i o porodiljskom odsustvu. Prema tome, ne laži i ne izvlači se sad.
Drugo, odlazak u penziju ranije nema veze sa temom, jer ne odlaze u penziju ranije samo one koje su rodile, već sve žene.
Treće, lični stav si i te kako izneo, no on je irelevantan, jer je Ustav jasno rekao da su muškarci i žene ravnopravni i jednaki u pravima, a zakon je jasno propisao sve beneficije trudnicama i porodiljama.
Četvrto, žene rađaju sebi, ali i društvo ima i te kako koristi od tog rađanja, jer u suprotnom tog društva ne bi ni bilo, pa je društvo našlo da trudnice i porodilje treba zaštititi, iako su rodile "sebi".
Peto, žene i muškarci jesu ravnopravni i intelektualno jednaki, svidelo se to tebi ili ne, a ako ti se ne sviđa, možeš samo plakati ili se odseliti u kraljevinu Saudijsku Arabiju.

:lol:
araone ja tebe ovako poštujem jer si pametan čovek, načitan i sve to...al ovo sad ne znam šta da ti kaem...:lol:
ne slažem se

Nije ni bitno, možda se ni ja ne slažem sa ovim, ovo i nije moj stav, ja te samo pitam argumentovano i očekujem odgovor. :)

Kakav je to odgovor ne slažem se? Zar nisu i oni namučeni? Zar ih ne boli kičma? Zar ne nose svaki dan bar po 20 kila? Ili je on muško pa se ide po sistemu "ko ga šljivi"?

Kako možeš biti ravnopravan ako nisi jednak? Kako ja mogu da tražim nešto što ti imaš ako ne mogu da budem isti ili bar bolji od tebe? Samo iste osobe mogu imati isti tretman.

Ravnopravnost se ogleda u pravima a jednakost u slicnostima.

Ti i pored ravnopravnosti imas situaciju da i dalje na trzistu postoje pretezno zenski i pretezno muski poslovi. Ravnopravnost znaci da zena moze da obavlja muski posao, ako moze da ga obavlja na nivou na kojem ga obavlja prosecni muskarac, ali opet vecina zena nece moci da ispuni taj kriterijum, zato se i ne odlucuju slobodnom voljom a ne zabranom. Ali ako zabranis zeni da obavlja neki posao samo zato sto je zena, onda je to diskriminacija. I pored slobode da svako bira zanimanje koje zeli, opet zena bira poslove u skladu sa svojim psiho-fizickim sposobnostima. Vecinu poslova zene obavljaju jednako uspesno kao i muskarci. Ljudi ipak nisu idioti, da rade protiv sebe, pa ne verujem da ce neka zena da ide da lezi pod automobilom na hladnom, kao sto muskarac nece bas da fenira kose ili sije jer ce vecina biti ocajna u tome.

Ako se u ovom konkretnom slucaju gleda na zenu kao nekonkurentnu na trzistu rada zbog radjanja i trudnoce, mislim da je argument los, jer u vecini intelektualnih poslova, muskarci i zene su podjenako dobri radnici. Ako izuzmes period odsustovanja i ako se to ne zloupotrebljava, ako radni vek traje 35 godina, ti ces imati 30 godina dobrog radnika. To se itekako isplati i ne mislim da je zena nekonkurentna. Jer na kraju price, sve se ipak svede na kvalitet. Dzaba tebi muskarac koji ti nece odsustvovati, ako je los radnik. Isto tako, moze da se desi i da se muskarac razboli pa da odsustvuje, moze da se desi da ta zena nikada i ne rodi, pa da ne odsustvuje. Nije odsustvo samo po sebi veliki hendikep, ako se ne zloupotrebljava.

Ako se zloupotrebljava, onda da, zena postaje nekonkurentna na trzistu rada i poslodavac ce da izbegava da je zaposli jer za iste pare, ce imati stalno prisustvo i dostupnost.

I kad se pomene to "ustanemo zato što ih boli kičma, bole noge", onda se fizičkim radnicima treba ustajati obavezno, njih kičma ne da boli, nego rastura, zašto se njima ne ustaje? Oni teške stvari ne nose 9 meseci, nego ceo život. Gde je tu ravnopravnost?

- - - - - - - - - -

Žene vrište kako one ne rađaju državi, društvu već sebi, ako je tako onda ni njihova prava i trudnoća nisu stvar društva i države.

te sto vriste ne znaju sta zele ovaj sta pricaju, jer si sam reko, danas jedno vriste sutra drugo, nisu merodavne
ako hocemo da imamo uredjeno drustvo moramo da postujemo neke stvari

moja baba nije trazila od drustva nista a radjala decu

Prvo, u uvodnom postu pričaš o "svim beneficijama", dakle i o porodiljskom odsustvu. Prema tome, ne laži i ne izvlači se sad.
Drugo, odlazak u penziju ranije nema veze sa temom, jer ne odlaze u penziju ranije samo one koje su rodile, već sve žene.
Treće, lični stav si i te kako izneo, no on je irelevantan, jer je Ustav jasno rekao da su muškarci i žene ravnopravni i jednaki u pravima, a zakon je jasno propisao sve beneficije trudnicama i porodiljama.
Četvrto, žene rađaju sebi, ali i društvo ima i te kako koristi od tog rađanja, jer u suprotnom tog društva ne bi ni bilo, pa je društvo našlo da trudnice i porodilje treba zaštititi, iako su rodile "sebi".
Peto, žene i muškarci jesu ravnopravni i intelektualno jednaki, svidelo se to tebi ili ne, a ako ti se ne sviđa, možeš samo plakati ili se odseliti u kraljevinu Saudijsku Arabiju.

Beneficije se mogu odnositi i na prevremenu penziju, predugo plaćeno odsustvo, itd, itd, a ne zabranu odsustva potpuno.

Ali u slučaju nemanja argumenata onda se pribegne nekom izvlačenju rečenica koje ja nisam ni rekao, koje nema napisane, čisto da bude "eto, ja sam u pravu!".

Odlaze u penziju sve, ali svakim rođenjem novog deteta ranije ideš u penziju. Ne vidim razlog?

Lični stav nisam izneo, ali ti nasilno pokušavaš da ovo sve prebaciš meni, projektuješ i izmišljaš rečenice koje nisam rekao.

Ako rađaju sebi i govore glasno kako država treba da od*ebe od njih i kako nisu inkubatori, kako rađaju sebi, onda neka i brinu o sebi? Zar ne? Ako ja pljunem na tebe, kako da očekujem sutra od tebe pomoć?

Nismo jednaki u globalu, samim tim ne možemo biti ni ravnopravni, a ko plače, to je očigledno. :)

Ravnopravnost se ogleda u pravima a jednakost u slicnostima.

Ti i pored ravnopravnosti imas situaciju da i dalje na trzistu postoje pretezno zenski i pretezno muski poslovi. Ravnopravnost znaci da zena moze da obavlja muski posao, ako moze da ga obavlja na nivou na kojem ga obavlja prosecni muskarac, ali opet vecina zena nece moci da ispuni taj kriterijum, zato se i ne odlucuju slobodnom voljom a ne zabranom. Ali ako zabranis zeni da obavlja neki posao samo zato sto je zena, onda je to diskriminacija. I pored slobode da svako bira zanimanje koje zeli, opet zena bira poslove u skladu sa svojim psiho-fizickim sposobnostima. Vecinu poslova zene obavljaju jednako uspesno kao i muskarci. Ljudi ipak nisu idioti, da rade protiv sebe, pa ne verujem da ce neka zena da ide da lezi pod automobilom na hladnom, kao sto muskarac nece bas da fenira kose ili sije jer ce vecina biti ocajna u tome.

Ako se u ovom konkretnom slucaju gleda na zenu kao nekonkurentnu na trzistu rada zbog radjanja i trudnoce, mislim da je argument los, jer u vecini intelektualnih poslova, muskarci i zene su podjenako dobri radnici. Ako izuzmes period odsustovanja i ako se to ne zloupotrebljava, ako radni vek traje 35 godina, ti ces imati 30 godina dobrog radnika. To se itekako isplati i ne mislim da je zena nekonkurentna. Jer na kraju price, sve se ipak svede na kvalitet. Dzaba tebi muskarac koji ti nece odsustvovati, ako je los radnik. Isto tako, moze da se desi i da se muskarac razboli pa da odsustvuje, moze da se desi da ta zena nikada i ne rodi, pa da ne odsustvuje. Nije odsustvo samo po sebi veliki hendikep, ako se ne zloupotrebljava.

Ako se zloupotrebljava, onda da, zena postaje nekonkurentna na trzistu rada i poslodavac ce da izbegava da je zaposli jer za iste pare, ce imati stalno prisustvo i dostupnost.

I kako ti onda bude čudno što nisu isto plaćeni kada nisu podjednako konkurentni? Ok, isto su pametni, ok, mogu da obavljaju neke poslove slično... Ali čim ona uz rađanje ima odsustvo, izgubi tok, čim ranije ide u penziju zbog većeg rađanja, čim ima beneficije da svakim detetom sve duže odsustvuje, kako su podjednako konkurentni jer se neki muškarac za isto to vreme ubija od posla i konstantno je produktivan?

peto nisu iako vi mislite al to je druga prica
dok muski haraju i vladaju necete nigde biti ravnopravne osim po definiciji, mozda kod amazonka al to je samo jedan mit :)

Poslednja izmena:
sad si mi delovo ko kad se momci ispobiju i onda ih razdvoje, smire se strasti i odjednom ortak od jednog besno utrči u masu vičući šta je bilo šta je bilo saću da vam pokažem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back