trudnoca...

ko je rekao da ja ovde resavam probleme? ja sam samo pitala za misljenje u vezi tacnosti testova, sto ne znaci da necu otici skorije kod ginekologa :rolleyes:

Naravno da ces otici ali razumijem da ti je ponekad jako dugo čekati i do jutra...Ginekologu idi redovno na kontrole a u vezi ove sumnje na trudnoću mislim da je prerano da i ginekolog potvrdi.Moraš sačekati još par sedmica ( a do tada će se samo pokazati da su strahovi bili neopravdani):p

Kapiram tvoj strah jer se secam da sam prvi put kada sam bila sa deckom istripovala milion signala koji mi ukazuju da sam trudna! To je normalno, ipak se susreces sa novim iskustvom.
Tesko da bi ti stomak postao veci toliko brzo a i sudeci po uradjenim testovima nemas razloga za brigu.
Svakako kod ginekologa moras ici redovno!

A ostali, nemojte tako sa devojkom, valjda ste i vi nekad imali 18 god i bili bez iskustva u ovom polju...mada kad bolje razmislim ovde se 90% ljudi rodilo sa vec povelikim iskustvom ne samo u sexu vec u svemu.

Kapiram tvoj strah jer se secam da sam prvi put kada sam bila sa deckom istripovala milion signala koji mi ukazuju da sam trudna! To je normalno, ipak se susreces sa novim iskustvom.
Tesko da bi ti stomak postao veci toliko brzo a i sudeci po uradjenim testovima nemas razloga za brigu.
Svakako kod ginekologa moras ici redovno!

A ostali, nemojte tako sa devojkom, valjda ste i vi nekad imali 18 god i bili bez iskustva u ovom polju...mada kad bolje razmislim ovde se 90% ljudi rodilo sa vec povelikim iskustvom ne samo u sexu vec u svemu.

E sad, e sad :) nije baš tako.. ne znam koliko ti godina imaš ali kada sam ja imala 18 internet nije bio ovako dostupan već smo informacije dobijali od ginekologa ili iz literature... Govorim u svoje ime, nisam srlila u odnose, a nije ni većina devojaka moje generacije, drugačije je vreme bilo... Danas prvo uskoče u krevet a onda lupaju glavu šta će biti posle i da li su trudne.. Da li je čula za kontracepciju uopšte? Da zna za kondom, ne bi na forumu postavljala glupa pitanja...Danas postoji google kao najpoznatiji pretraživač, umesto da postavlja pitanja ovde, mogla je lepo sve da pročita i sazna.. Ovako samo ispada nepismena.. moje mišljenje.

E sad, e sad :) nije baš tako.. ne znam koliko ti godina imaš ali kada sam ja imala 18 internet nije bio ovako dostupan već smo informacije dobijali od ginekologa ili iz literature... Govorim u svoje ime, nisam srlila u odnose, a nije ni većina devojaka moje generacije, drugačije je vreme bilo... Danas prvo uskoče u krevet a onda lupaju glavu šta će biti posle i da li su trudne.. Da li je čula za kontracepciju uopšte? Da zna za kondom, ne bi na forumu postavljala glupa pitanja...Danas postoji google kao najpoznatiji pretraživač, umesto da postavlja pitanja ovde, mogla je lepo sve da pročita i sazna.. Ovako samo ispada nepismena.. moje mišljenje.

hello, navedeno je da smo koristili zastitu :-)

Hitno nam je potrebno sto strucnije misljenje!
Naime, moja devojka je pocela da uzima anti-bebi pilule Diane 35.
Pila je redovno 4 dana, dok je petog zaboravila i onda je 6og dana popila pilulu za taj dan...
To isto vece (sinoc), 6og dana smo imali sex i ja sam ejakulirao u nju... pukao nam je kondom... i naravno, rizicni su joj dani...
Navodno te pilule ne deluju u prvih 3 nedelje od pocetka uzimanja, pa je nase pitanje:
DA LI UZETI PILULU DAY AFTER???

hvala u napred

Jaoooooo, u tvoje vreme sve bile nevine i fine, i nosile suknjice ispod kolena i bele bluzice, i vodile ljubav samo sa muzem prve bracne noci i jos dva puta, kad su pravili decu....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

A gde si ti to zivela, u 1875, na nekom belom dvoru???:wink::wink::wink:

:dontunderstand::dontunderstand::rotf::rotf::rotf:

Pila je redovno 4 dana, dok je petog zaboravila i onda je 6og dana popila pilulu za taj dan...
To isto vece (sinoc), 6og dana smo imali sex i ja sam ejakulirao u nju... pukao nam je kondom... i naravno, rizicni su joj dani...
Navodno te pilule ne deluju u prvih 3 nedelje od pocetka uzimanja, pa je nase pitanje:

hvala u napred
na uputstvu bi trebalo sve da pise
sta se radi ako je pauza manja od 12 sati
ako je veca od 12 sati
i sta se desava u tom slucaju po razlicitim nedeljama kada je propustena tableta
i ovo je pitanje za doktora a ne za forum,al prvo konsultujte papir iz kutije :neutral:

thnx svima...
nacitah se svega u prethodnih par sati. a sto vise citam manje sam pametan.
sve u svemu, pravila nema pravila kad je u pitanju zivi organizam...
da ne bismo rizikovali nezeljenu trudnocu, mislim da cemo uzeti pilulu jutro posle.
samo se nadam da nece biti mucnih propratnih efekata...
nisam samo siguran sta onda sa antibebi terapijom...

hohoh, to mi je veoma poznato.. Znam da ce zvucati sasavo, ali koristis li nesto od gaziranog pica ? Veruj od kad sam prestala da pijem gazirano, smanjio mi se stomak i prestala sam da povracem, mada ja nisam povracala svaki dan, nego svaki drugi.. Idi da proveris da kojim slucajem nisi malokrvna, onda bi svakako gazirano tako uticalo..

hvala u napred
U toku 24h posle odnosa mora da se popije anti-bebi tableta, a ako nije popila za taj rok, a pila je dan pre, e ne znam to vec..

Jaoooooo, u tvoje vreme sve bile nevine i fine, i nosile suknjice ispod kolena i bele bluzice, i vodile ljubav samo sa muzem prve bracne noci i jos dva puta, kad su pravili decu....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

A gde si ti to zivela, u 1875, na nekom belom dvoru???:wink::wink::wink:

:dontunderstand::dontunderstand::rotf::rotf::rotf:

Ne tupi tastaturu bez veze.. Bile su fine, to je tačno.. Ne znam ni jednu devojku svoje generacije da je još u osnovnoj školi skakala iz kreveta u krevet kao što je danas običaj..
Pokušaj da se informišeš o starosnoj granici za stupanje u odnose danas, koliko ima maloletnih trudnica,
koliko je dece ostavljeno u Zvečanskoj zbog toga?

danas prvo skoce u krevet..:lol:
ma daj, jel ti to ozbiljno..ja imam 37 god..i kad sam ja bila mlada bilo je devojaka koje su skakale i onih koje nisu..isto kao i sad..
ovo su bas ozbiljna deca...sto si tako nadrnadana?:|

Slažem se, uvek je bilo i ovih i onih.. samo je sada malo više onih, ili se više vidi.. Pojma nemam...
Nisam nadrndana, stvarno.. Samo se strašno iznerviram kad pročitam takve gluposti kao što je napisala ona mala što je postavila temu.. Ej, u današnje vreme, gde sve vrvi od informacija i načina da sazna sve što je zanima, ona došla da pita gluposti na forumu..
I još neko treba ozbiljno da je shvati i da joj odgovori... Možda ja nisam toliko tolerantna na glupost...
Izvinjavam se ako sam nekog uvredila...

Slažem se, uvek je bilo i ovih i onih.. samo je sada malo više onih, ili se više vidi.. Pojma nemam...
Nisam nadrndana, stvarno.. Samo se strašno iznerviram kad pročitam takve gluposti kao što je napisala ona mala što je postavila temu.. Ej, u današnje vreme, gde sve vrvi od informacija i načina da sazna sve što je zanima, ona došla da pita gluposti na forumu..
I još neko treba ozbiljno da je shvati i da joj odgovori... Možda ja nisam toliko tolerantna na glupost...
Izvinjavam se ako sam nekog uvredila...

kako to menjas misljenje, cas je crno, cas je belo? hoce to sigurno....mozda nisi nadrndana ali se strasno opterecujes glupim stvarima kad dozvoljavas da te iznerviram ja, moja pitanja, moja tema...imas valjda prece stvari u zivotu nego da se nerviras na forumu :roll: i ocito je da nisi nimalo tolerantna kada ne razumes da nego strahuje od necega, kao ja sada o trudnoci...i slazem se sa tim da ima mnogo informacija, sve sam to citala, koristili smo zastitu, ali strah je nesto drugo i moram da budem nesigurna...toliko

Imala sam odnos sa deckom,sve je bilo ok, koristili smo zastitu. imam redovne menstuacije, ali u zadnje vreme imam neke simptome trudnoce kao sto su veci stomak, povracanje, brze se zamaram i sl....radila sam 2 testa za trudnoca i oba su bila negativna...da li postoji mogucnost da sam trudna iako nije bilo problema prilikom odnosa? i koliko su testovi tacni?

Testovi su tačni samo kada pokažu pozitivan reziltat, a kod negativnog rezultata nije sigurno. Tako i piše na nekima. Idi kod ginekologa, utvrdi stvar i neka ti stavi spiralu.

ja mislim da ljudi izmishljaju probleme da bi zaokupili svoj mozak.
tako sam i ja pre, jednom godishnje, umishljala do nivoa panike da imam neku smrtnu bolest.
smeshno.
to dok mi je bilo dosadno.

Ma smiri se, uvek ce se naci neko da se zgrazava i da vezuje seks za finocu.
Dobro je sto koristis kontracepciju, to pokazuje da si odgovorna. Ako bas hoces da budes sigurna u kondom, posle odnosa proveri da li nije pukao, probusio se (povuces ga ka kraju sa sve sadrzajem, ako nista ne curi, to ti je sve sto mozes da dobijes od kondoma :D).
Mozes poceti i sa pilulama ali za to moras otici kod ginekologa, nemoj uzimati na svoju ruku.
Uz kondom mozes koristiti i spermicide za dodatnu zastitu ali oni kod nekih zena izazivaju iritaciju (kao kod mene, npr).
I zapamti da je seks tvoja stvar, samo si ti odgovorna za to, on nije los niti ima ikakve veze sa time koliko si fina, imas pravo da budes zbunjena, da postavljas pitanja, da otvoreno govoris o tome.
Resi sebi muke - idi redovno kod ginekologa i njega pitaj sve sto te zanima.

Pozdrav!

Ma smiri se, uvek ce se naci neko da se zgrazava i da vezuje seks za finocu.
Dobro je sto koristis kontracepciju, to pokazuje da si odgovorna. Ako bas hoces da budes sigurna u kondom, posle odnosa proveri da li nije pukao, probusio se (povuces ga ka kraju sa sve sadrzajem, ako nista ne curi, to ti je sve sto mozes da dobijes od kondoma :D).
Mozes poceti i sa pilulama ali za to moras otici kod ginekologa, nemoj uzimati na svoju ruku.
Uz kondom mozes koristiti i spermicide za dodatnu zastitu ali oni kod nekih zena izazivaju iritaciju (kao kod mene, npr).
I zapamti da je seks tvoja stvar, samo si ti odgovorna za to, on nije los niti ima ikakve veze sa time koliko si fina, imas pravo da budes zbunjena, da postavljas pitanja, da otvoreno govoris o tome.
Resi sebi muke - idi redovno kod ginekologa i njega pitaj sve sto te zanima.

Pozdrav!

hvala puno na komentaru, napokon da procitam nesto normalno i korisno a da me ne kritikuju ;) pozitj i tebi...

Back