trudnoca...

eh tako je to kad ljudi pocnu da stare
odmah se potezu price kako je bilo u njihovo vreme:lol:

Tacno,a i muka mi je od silnih filozofiranja na neke teme,ako nekom smeta ne mora ni da odgovara,pa devojka je samo pitala i verovatno trazi neku podrsku ili olaksanje,a ne prosipanje mudrosti o tome kako je bilo u ''moje vreme''..Nema neke razlike,sad je samo savremenije i sto se tice kontracepcije i edukacije...
A Minagirl ce nam vec sutra reci da je bila lazna uzbuna,ili da je bila kod ginekologa,sigurno je toliko odgovorna a postavka ove teme je da li su testovi sigurni...pa.. meni je moj pogodio,ali sam proverila posle nekih 15-ak dana kasnjenja,a sutradan sam vadila krv pa se samo potvrdilo...Ne znam koliko njoj kasni nije navela...pozz:D:kiss:

Tacno,a i muka mi je od silnih filozofiranja na neke teme,ako nekom smeta ne mora ni da odgovara,pa devojka je samo pitala i verovatno trazi neku podrsku ili olaksanje,a ne prosipanje mudrosti o tome kako je bilo u ''moje vreme''..Nema neke razlike,sad je samo savremenije i sto se tice kontracepcije i edukacije...
A Minagirl ce nam vec sutra reci da je bila lazna uzbuna,ili da je bila kod ginekologa,sigurno je toliko odgovorna a postavka ove teme je da li su testovi sigurni...pa.. meni je moj pogodio,ali sam proverila posle nekih 15-ak dana kasnjenja,a sutradan sam vadila krv pa se samo potvrdilo...Ne znam koliko njoj kasni nije navela...pozz:D:kiss:

ma ne kasni meni uopste, imala sam menstruaciju na vreme i sad bih trebala da dobijem za 5 dana opet, pa cemo videti...nadam se da je ovo ipak samo strah i da ti simptomi nisu nista, vec ja umisljam jer sam uplasena...videcemo

aahhaaa,ne kasni,ok,to je sve normalno,laznjak uzbina 100%..opusti se mila i naspavaj se stomacic se naduo jer treba da dobijes....(joooj kako bi ja volela da imam 18 god,pa da me takve brige more...)..
A ti pazi se,cuvaj se,jer ko ce o tebi misliti ako ne ti sama,jos si mlada,pa ces ovo prebroditi,a za ubuduce znas kako ces--zivot nekad opali samar,a nekad samarcinu,a sad sam ja pocela sa filozofiranjem...prestajem :D;)
Mozda si vec napisala,al da li ti inace kasni ili...ako inace kasni --nemoj da brigas,brigas-zivot se stara....:kiss: ( nastavak pesme ne podleze ovoj temi )..:)

ma ne kasni meni uopste, imala sam menstruaciju na vreme i sad bih trebala da dobijem za 5 dana opet, pa cemo videti...nadam se da je ovo ipak samo strah i da ti simptomi nisu nista, vec ja umisljam jer sam uplasena...videcemo

Хехе, јаооо, кад се сетим само свих тих страхова и трипова (у моје време)...и поред све редовне контрацепције... Ал увек сам имала страх да ''можда ипак није сигурно''..... па сви ти симптоми, па чак почне и да ми касни због нервозе...
Па онда док закажеш преглед, па те онда докторка пошаље на анализу крвиии...
Цимерке и ја смо имале толико тих налаза крви са печатом НЕГАТИВАН, да смо их једном полепиле као тапете по зиду...(сакупило се за неколико година :lol:)...

После су се појавили и ти тестићи у апотекама па је било лакше и брже...
И оно: касни ми недељу дана, ја 100% сигурна да сам трудна, сви смптоми ту, онда урадим тест и пошто се појави само једна црта - процурим у року од пар сати! ;)

Психа је чудо!

Хехе, јаооо, кад се сетим само свих тих страхова и трипова (у моје време)...и поред све редовне контрацепције... Ал увек сам имала страх да ''можда ипак није сигурно''..... па сви ти симптоми, па чак почне и да ми касни због нервозе...
Па онда док закажеш преглед, па те онда докторка пошаље на анализу крвиии...
Цимерке и ја смо имале толико тих налаза крви са печатом НЕГАТИВАН, да смо их једном полепиле као тапете по зиду...(сакупило се за неколико година :lol:)...

После су се појавили и ти тестићи у апотекама па је било лакше и брже...
И оно: касни ми недељу дана, ја 100% сигурна да сам трудна, сви смптоми ту, онда урадим тест и пошто се појави само једна црта - процурим у року од пар сати! ;)

Психа је чудо!
ja upravo i o tome pricam da imam te neke simptome, iako znam da je tokom odnosa bilo sve ok, koristili smo zastitu ali opet nista nije sigurna, i stvarno me je strah

a imam jedno pitanje u vezi tog pregleda za otkrivanje trudnoce....jel se radi ultrazvuk ili ide ono svlacenje, te neugodnosti....kako vam je bilo prvi put na takvom pregledu? sada ce se opet naci onaj koji ce reci kako postavljam glupa pitanja i kako sam nepismena (prepoznace se:smile:) ali jb-g moram da pitam kada na takvom pregledu nikad nisam bila i kako ste se vi tada osecali

Види, и код зубара није пријатно, али се мора ако желиш да водиш рачуна о себи.
Чим почнеш ''сексуално да живиш'' треба да одеш на гинеколошки преглед, да одабереш неког доброг лекара и да убудуће то буде твој лекар код којег ћеш ићи бар два пута годишње.

''Свлачење и те неугодности''! Хеех, а шта мислиш како да те прегледа? Није пријатно првих пута, сигурно, а после се навикнеш да идеш на канал...:lol:
Не боли, само је мало непријатан осећај, а што се скидања тиче, веруј, сваки гинеколог (или гинеколошкиња, како је то сад модерно рећи) је већ видео толико скинутих жена да нема разлога да ти буде непријатно.;)

Не постоји неки посебан преглед за откирвање трудноће и није само откривање трудноће разлог због којег треба ићи код лекара. У питању је превенција разних обољења и редовно праћење здравственог стања... Одлазак код гинеколога је ствар здравствене културе и не треба се стидети тога (пошто знам да има жена које се хвале тиме како никад нису биле код гинеколога, вероватно мислећи како је срамота ићи тамо :roll:)...
Значи, књижицу у шаке и правац лекар:''Добардан'' - ''Добардан'' - ''Мени је ово први преглед''...па све по реду...;)

ajoj kakav je moj prvi pregled bio

dosla sam cisto reda radi na kontrolu i da se raspitam o pilulama,
em me je i zena na shalteru gledala kao kriminalca em je kasnije i ginekologica(?kako se to kaze?)
bila neprijatna i pokusalava na nekoliko nacina da mi spusti i ismijavala "danasnju generaciju i mlade"
a onda me je kritikovala zbog depiliranja jer momci svejedno "vole rundave"

srecom, navikla sam da se branim od ljudi tako da nije imalo nekog uticaja na mene

ali mi je glupo kako se neko cudi koliko mladih danas ne koristi kontracepciju i ne informise se pored takvih pecinskih ljudi u dz
kojima je mjesto ocigledno svud osim u izabranoj profesiji

ja upravo i o tome pricam da imam te neke simptome, iako znam da je tokom odnosa bilo sve ok, koristili smo zastitu ali opet nista nije sigurna, i stvarno me je strah

a imam jedno pitanje u vezi tog pregleda za otkrivanje trudnoce....jel se radi ultrazvuk ili ide ono svlacenje, te neugodnosti....kako vam je bilo prvi put na takvom pregledu? sada ce se opet naci onaj koji ce reci kako postavljam glupa pitanja i kako sam nepismena (prepoznace se:smile:) ali jb-g moram da pitam kada na takvom pregledu nikad nisam bila i kako ste se vi tada osecali

Postoji ultrazvuk stomaka i vaginalni ultrazvuk gde se moras skinuti ali to uopste ne boli, zaista. Kad sam ja bila iz istog razloga, radili su mi ultrazvuk stomaka.
Prvi put mi nije bilo prijatno ali to je sasvim normalno. Obuci dugacku suknju, osecaces se manje gola (neces gologuza ici do stola :D). Preporucujem ti da odes kod privatnika ako si u mogucnosti.
Pregled nije strasan, ali se opusti sto vise (disi duboko, recimo) jer vaginalni misici mogu da se stegnu tako da moze da te zaboli samo kad ti ginekolog pridje :D. Ako si opustena, nista ne boli. U vaginu se stavlja spekulum koji nista nije veci ni siri od stvari koje su vec bile unutra, ako me razumes :D I nista se ne stavlja duboko, ne brini, tu te niko nece povrediti.
Ako ti je mnogo neprijatno, idi kod ginekologa makar samo da porazgovaras. Ako naletis na ginekologa koji je neprijatan, slobodno se pokupi i izadji. Raspitaj se za proverene i dobre ginekologe kod drugarica, mozda kod malo starijih devojaka.
Nisi ni glupa ni nepismena, sve smo kroz to prosle i to mora da ti postane deo rutine kad pocnes sa odnosima.

Imala sam odnos sa deckom,sve je bilo ok, koristili smo zastitu. imam redovne menstuacije, ali u zadnje vreme imam neke simptome trudnoce kao sto su veci stomak, povracanje, brze se zamaram i sl....radila sam 2 testa za trudnoca i oba su bila negativna...da li postoji mogucnost da sam trudna iako nije bilo problema prilikom odnosa? i koliko su testovi tacni?

Milice pilice, hormoni... nisi trudna :P

Za svaki slucaj idi na pregled iako nisi trudna i ako jesi. Sto prije odes to bolje. 18 godina je normalno vrijeme za prve odnose bar sto se tice godina. E sad neko je spreman ranije neko kasnije to je sve individualno od osobe do osobe. Malo je rano za trudnocu, ali nije ni to kraj svijeta. Nisi navela koju ste zastitu koristili, ali je zrelo od tebe da ste je koristili i za pohvalu. Moj savjet je kondom jer pored toga sto stiti od nezeljene trudnoce stiti sto je sa mog aspekta mnogo znacajnije od mnogih polno prenosivih bolesti bar dok ne pronadjes stalnog partnera. A ova prica ne sex prije braka mi je odavno presmijesna. Smjela sam da to kazem jer si punoljetna i necu na tebe negativno uticati. Samo hrabro ti si pametna djevojka.

Е да, најбоље би било да одеш код неког доброг приватног гинеколога којег ти препоручи неко од поверења. Значи, нема опасности да наиђеш на надрндане сестрице, гужве у чекаоницама и лекаре који офрљаче све као на траци, па ти остану трауме и почнеш да избегаваш одлазак гинекологу.

Ја сам имала среће да сам на свом првом прегледу налетела на једну дивну, пријатну и љубазну докторку. Касније сам наставила код ње да идем (сем за време студија јер сам била у другом граду). Чим је, пре 13-14 година отворила приватну ординацију, прешла сам тамо и до дана данашњег, чак и кад немам никаквих проблема, одлазим код ње два пута годишње. Она ми је водила и трудноће и лично ме је порађала оба пута (док најчешће порађају само бабице а лекара зову тек ако затреба).
Она води евиденцију о томе када треба да ми ради колпоскопију, када пап-тест...не бринем око чекања, заказивања, чекања резултата... Додуше кошта мало више, али и вреди! Вреди самим тим што је пријатна атмосфера, што је она љубазна, што ми посвећује довољно времена (бар 15 минута за сваког пацијента), што све обавим ту на једном месту, што нема гужви и чекања...
Значи, пре ћу се двапут годишње одрећи неког шопинга него тог ''луксуза'' да имам свог приватног гинеколога.

Она води евиденцију о томе када треба да ми ради колпоскопију, када пап-тест...не бринем око чекања, заказивања, чекања резултата... Додуше кошта мало више, али и вреди! Вреди самим тим што је пријатна атмосфера, што је она љубазна, што ми посвећује довољно времена (бар 15 минута за сваког пацијента), што све обавим ту на једном месту, што нема гужви и чекања...
Значи, пре ћу се двапут годишње одрећи неког шопинга него тог ''луксуза'' да имам свог приватног гинеколога.

vredi svake pare! ja sam sebi rekla da ako za nista drugo za dobrog privatnog ginekologa uvek para moram da imam.

Nije mi namera da te istraumiram ovom pricom, ne verujem da si trudna, ali idi kod ginekologa nece da skodi.
Svekrva moje drugarice... Zena se onesvestila na ulici, odveli je u bolnicu... i "cestitamo, postali ste majka" - vanmatericna.

Back